znafca 08.05.02, 20:56 W każdym meczu niemiłosiernie przekręca nazwiska piłkarzy, non-stop lapsusy. Szpaku, nie życzę ci, żeby cię tramwaj przejechał, ale jakieś zapalenie krtani na pół roku chociaż. Dzisiaj grają WOrns i Keller hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znafca Re: Szpakowski na emeryturę! 08.05.02, 20:59 A w bramce stoj jakiś Cutebir, ale jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 21:01 Dodaję kolejne: Cytybier i Pałe - kolejni piłkarze Feyenordu, dobrze że gra Rząsa! Oglądamy dalej ale przeżucamy się na ARD, inna realizacja. Na ra. Odpowiedz Link Zgłoś
znafca Re: Szpakowski na emeryturę! 08.05.02, 21:17 "Było w sumie trochę nudno"-Szpakowski. Przecież ten mecz jest coraz lepszy, ćwoku co Murzyna od białego nie odróżniasz! Odpowiedz Link Zgłoś
znafca Re: Szpakowski na emeryturę! 08.05.02, 21:19 "Czy Borussia spróbuje zdobyć bramkę kontaktową?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 21:22 z tą bramką kontaktową to dowalił do pieca aż sam chciałem to napisać jeszcze mnie rozwalił przekręceniem nazwiska Hujdonk ,sam jest hujem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koless1 Re: Szpakowski na emeryturę! 08.05.02, 21:29 Jeszcze na początku był Melserder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 21:36 i chyba przed chwilą powiedział, że Borussia jeszcze powalczy przez kwadrans drugiej połowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 21:39 co za kretyn,ciekawe jak będzie teraz budował dramaturgie ,założe że zacznie smęcić od 70 minuty borussia ma kłopoty i raczej sobie przegrali Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Futbol, sport 08.05.02, 23:34 Przepraszam, ze wtrace sie w wasza wielce profesjonalna dyskusje. Z calym szacunkiem nie macie najmniejszego pojecia o futbolu. Popatrzcie czym zyje swiat, gdzie i jak kreci sie pilka. Posluchajcie ilu kibicow przychodzi na stadiony, w jaki sposob ciesza sie i cierpia, jak prawdziwie placza (wielka sobota!),gdy graja zwyciezonym "we are the champions". Nie trzeba tego rozumiec, ale nie mozna byc tylko zapatrzonym w polski futbol, ktory de facto po latach 70-tych i poczatku 80 nie istnieje. Obudzcie sie mosci panstwo. Nie ta liga .Obudz sie Gazeto Wyborcza! Lubie poczytac komentarze, nie pisuje w czasie gry, musze ogladac. Skoro jednak komentujecie to komentujcie prawdziwy sport a nie popluczyny. Z powazaniem, Mathias Sammer Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Futbol, sport 08.05.02, 23:39 Prosbe moja dotyczy wszystkich specjalistow. Juz tak mam, ale kobiet wypowiadajacych sie o futbolu nie dzierze, juz od lat i z zalozenia. Kobieto nie musisz isc zaraz do garow, jak mawiaja moi koledzy, ale rowniez nie musisz wypowiadac sie o futbolu. Z calym szacunkiem, Mathias Sammer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Futbol, sport IP: 217.99.1.* 09.05.02, 00:01 Te, rudy - nie wprowadzaj tu ograniczeń co do wolności słowa. Jak dziewczyna chce, to niech się wypowiada, a ty pędź lepiej do garów bo Helga się pogniewa i będzie źle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.pl 08.05.02, 21:47 Jaki KURWA Keller? Co to za idiota ten Szpak? Owy Keller gra już w piłkę z 15 lat, był mistrzem świata i mistrzem europy, warto by było nauczyć się jego nazwiska. To mnie tylko utwierdza w tym że Szpak nie ma bladego pojęcia o piłce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.pl 08.05.02, 21:48 Na jakie raty? Facet walnął czystego karnego i ten kutafon mówi o jakiś ratach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 21:57 karny dla borussi był naciągany i Amoroso dostał potem żótą za symulowanie Szpaq najnowsza wpadka "czysty wślizg" sędzia uznał to za faul i zawodnik dostał żółtą Lubański się zreflektował a szpak siedział cicho po zrozumiał że znowu pierdolnął bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christop Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.bialan.pl 08.05.02, 21:54 "keller i worns" większego debilizmu to ja już dawno nie słyszałem czy ten człowiek specjalnie to robi? Aż trudno podejrzewać kogokolwiek o aż tak zaawansowany kretynizm. Zastanawiam się nad jednym: On przecież wcześniej wymawiał "koler". Co mu raptem odbiło? Przyszło mi do głowy jedne wytłumaczenie: Ponieważ jest w drużynie także czech koller i on chciał ich jakoś odróżnić. To jest bardzo prawdopodobne. Pamiętacie co on wygadywał o tym, że wymawia nazwisko Carew - kerju mimo, że nie jest to poprawne. Mówił, że lepiej mu brzmi kerju niż karew. Nawet nie chce mi się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.pl 08.05.02, 22:00 Van Hondoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapen Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.chello.pl 08.05.02, 23:25 Gość portalu: Crotalus napisał(a): > Van Hondoik Cytaty powinny być dokładne. Przecież Szpaku notorycznie mówił: "vai Hoidonk". Kohler i Koler dali w sumie Kellera. Dobrze, że Szpaku nie jest zorientowany w tematyce filmowej, bo byłby jeszcze Kildare, Kiler i Kidawa, otrazw literackiej bo ani chybi wplótłby Kilgore'a Trouta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 22:07 a najgorsze, że on nie stawia znaków przestankowych i czasami nie można się połapać o co mu chodzi bo łączy zdania. "60 minut poza nami, jeszcze 25 do końca" Odpowiedz Link Zgłoś
znafca Re: Szpakowski na emeryturę! 08.05.02, 22:12 Na boisku pojawił się Leonardsson. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.pl 08.05.02, 22:13 Spoko przy piłce jest Leonardson :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 22:30 "Położyli wszystko na jedną szalę" - twórcze podejście di idiomów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 22:39 "numerycznie słabsi" - gdy rywal ma przewagę liczebną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scheva Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 22:53 vaj Hondonk na koniec pomylił Amoroso z Dede Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christop Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.bialan.pl 08.05.02, 23:13 oto kilka wersji wymowy nazwiska Van Hooijdonk przez Szpakowskiego: Van Hojdonk Van Hujdonk Van Hondoik Vaj Hondonk Zastanawiałem się czy by mu nie podać jeszcze kilku wersji wymowy tego nazwiska, miałby "na później",ale okazało się że nie potrafię nic wymyślić. Nie dorównuję mu niestety talentem twórczym. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_k Re: Szpakowski na emeryturę! 08.05.02, 23:07 A na koniec zepsul najpiekniejszy moment - czyli PODNIESIENIE PUCHARU - swoimi rozmyslaniami na temat czy Smolarek bral czy nie bral, bo on czytal te holenderskie gazety i tam ktos kto Smolarka zna mowil, ze to niemozliwe, ze przeciez ten chlopak nigdy by nic takiego nie zrobil, ale teraz juz ten moment na ktory czekali od tak dawna i kapitan podnosi w gore ten upragniony puchar... Okazuje sie, ze jedyną osoba w Europie, ktora sie "troche nudzila" podczas finalu i wcale nie "czekala od tak dawna" na ten moment, byl sam nasz narodowy wieszcz Szpakowski. No, przesadzilem, nie jedyną - byla jeszcze moja mama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christop Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.bialan.pl 08.05.02, 23:22 a propos czytania holenderskich gazet przez szpakowskiego. jak jest we włoszech nie omieszka donieść że czytał włoskie gazety, jak w hiszpani hiszpańskie, jak w anglii angielskie, jak w niemczech niemieckie itd. Naliczyłem, że Szpakowski zna jakieś dziesięć języków. Ciekawe czy jak pojedzie do korei będzie mówił, że czyta dzienniki koreańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.isko.net.pl 08.05.02, 23:24 szpak jest pijusem jak leci na mecz to najpierw wali w samolocie, potem przed meczem cwiatka i co sie dziwic, ze przekreca nazwiska. ciekawe jak go Zolci sake poczestuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejira Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 23:49 a mnie tylko martwi ze smecicie tak jak stare (bez obrazy ) baby zamiast ogladac mecz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 23:54 Smęcimy bo komentator nie pozwala się skupić na meczu i tylko rozwala nas swoimi tekstami.jak będą mecze z MŚ to wyłączam fonie bo tego bym juz nie przeżył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Szpakowski na emeryturę! IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 07:34 A mi się najbardziej podobała scena gdy Tomasson strzelał gola a Szpakowski: - I goool Tomasson. (Uspokojenie) Nie. Jednak spalony. A jednak gol. Świetne zachowanie van Hooijdonka (bierny spalony, i teraz Lubański zaczyna gaworzyć i wyjaśniać o co chodzi). Tak to mniej więcej wyglądało. Coraz gorzej ze Szpakowskim chociać i tak, zdecydowanie wole go od Borka i Kołtonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper Re: Szpakowski na emeryturę! IP: 62.233.150.* 09.05.02, 08:04 Ostatnio to już standard. Pamiętacie Prilo!!!!!! I ten facet jedzie na MŚ. Zgroza. Chociaż wszechwiedzący Borek też nie jest nieomylny. Uparcie mówi van Nisterlooy a nie van Nistelrooy. A Kołtoń? Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: Szpakowski na emeryturę! 09.05.02, 10:48 a wiecie jak jest największa tragedia tego gościa? Że komentuje piłkę od ponad 20 lat, a kompletnie się na niej nie zna!!! Takiego laika nie ma chyba w żadnej stacji telewizyjnej na świecie! Zupełnie nie umie czytać gry, tylko - za przeproszeniem - pierdoli (bardzo przeraszam, ale nie moge tego wytrzymać) te swoje farmazony i obojętnie jaki jest mecz, to on i tak w kółko to samo, po mniej więcej godzinie gry zaczyna podsumowanie meczu. To, co mówi on, mogłaby powiedzieć moja bacia, tylko, że ten gość zarabia niezłą kasę i jeszcze do Korei pojedzie. "Ambitnie grają, bardzo chcą wygrać, myślą jakl tu strzelić kontaktową bramkę" No kurwa chyba dziwne byłoby, jak by o tym nie myśleli, i wyszli z założeniem, że jednak chcą przegrać, ty debilu! Osobną sprawą jest, że kolega kompletnie nie zna piłkarzy, myli się bez przerwy, nie potrafi wymówić nazwisk. Po prostu DRAMAT! Po obejrzeniu tego meczu, które nadkomentator Szpak mi zepsół, jestem jeszcze bardziej przekonany, żeby na MŚ kupić dekoder. Borek też jest czasami denerwujący, ale przynajmniej wie, o co w tym wszystkim chodzi. Wiedzy mu nie można zarzucić. Tylko, żeby gadał tak ze trzy razy mniej. PS. A tak swoją drogą, to nie wiem, jakie panują układy w telewizji. Gość, który nie ma zielonego pojęcia o piłce nożnej, komentuje tę dyscyplinę od ponad 20 lat. I do tego jeszcze wszędzie ten kretyn Tomaszewski. Przecież wszyscy się z niego śmieją, wiedzą, że to wariat i co? odpalam telewizor i mecz z Rumunią i kogo znowu słyszę? Naprawdę nie potrafię niektórych rzeczy zrozumieć. Może tam ktoś komuś coś i to trzy razy dziennie? Bo to by było chyba jedyne logiczne wytłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debest Re: Szpakowski do gazu! IP: 217.8.182.* 09.05.02, 11:19 Bo ten chuj wie z kim trzeba pić i komu trzeba dawać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savio Re: Szpakowski na emeryture! IP: *.ii.uj.edu.pl 10.05.02, 13:18 Sz. powiedzial ze w Borussii nie gra Kehl , gdyz w tej edycji gral w zespole ... (tu chwila zawahania) Fortuny. Jakiej Fortuny ? o ile sie dobrze orientuje to Freiburga a moze sie nie znam Odpowiedz Link Zgłoś