Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BŁĄD W KONKURSIE FUJI!!!!!!! <wtorek pyt.10>

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 12:41
    PYTANIE 10.
    Pierwszy rzut karny w finałach mistrzostw świata obronił:
    a) Francuz Alex Thepot
    b) Chilijczyk Roberto Cortes
    c) Meksykanin Oscar Bonfiglio
    d) Urugwajczyk Enrique Ballesteros

prawidłowa odpowiedź brzmi: Ricardo Zamora z Hiszpani w 1934 przeciwko Brazyli.

I co teraz?
    To jest raczej pewne, bo z dwóch źródeł.
    Chyba że się jednak mylę...

Czekam na wasze opinie. Może ktoś wie lepiej.
    Obserwuj wątek
      • lhp Re: BŁĄD W KONKURSIE FUJI!!!!!!! 14.05.02, 12:43
        Tak juz o tym pisalem:
        ________________________________________________________________________________
        Czy nie wsytapil blad w ostatnim pytaniu?? - to o bramkarza - nie ma wsrod
        nazwisk Ricaro Zamory, a z posiadancyh przeze mnie informacji - to on po raz
        pierwszy obroni rzut karny wykonywany przez Valdemara de Brito /dzialo sie to w
        1934 roku
        ________________________________________________________________________________

pzdr
        • Gość: odis Re: BŁĄD W KONKURSIE FUJI!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 12:46
          Sorry, nie zauważyłem.
      • Gość: macias Ludzie! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 12:45
        Bosz... ludzie, wstrzymajcie sie do jutra, ok?
        A jesli nie mozesz sie doczekac, to juz chocby skorzystaj z tych durnowatych
        SMS (przepraszam za okreslenie, ale denerwuja mnie tego typu rozwiazania
        konkursow, ktore rzekomo sprawdzaja wiedze).

Jest tam prawidlowa odpowiedz (wsrod czterech podanych).
        • Gość: odis Re: Ludzie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 12:55
          ty chyba stary masz rzeczywiście jakiś młyn w tej pracy.
          z sms-ów nie będę korzystał, bo są rzeczywiście bzdurne.
          poza tym na kilku stronach <wiarygodnych> podają, iż:

First to miss a penalty was Valdemar de Brito of Brazil against Spain in 1934.
          The goalkeeper who saved it was Ricardo Zamora.

nie widzialem tego meczu, wiec nie wiem czy bramkarz dotknął piłkę czy nie.
          co to znaczy obronić? nie wpuścić do bramki wybijając? coś mi się wydaje, iż
          tu jest klucz. Ale to już statystyków działka.

• Gość: macias Re: Ludzie! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 12:59
            Bosz... ja prosze tylko o jedno: wytrzymaj do jutra rana, ok?
            Bo jesli nie, to moze od razu podajmy odpowiedzi na wszystkie pytania, po co
            inni maja sie meczyc, prawda?

Uwierz mi, jest tam prawidlowa odpowiedz.
          • sardo Re: Ludzie! 14.05.02, 13:18
            Valdemar de Brito nie trafił w bramkę a chodzi o obroniony ja szczerze
            powiedziawszy nie wiem, ale sprawdzać też nie będę. Macias leć na ten finał
            tylko mi jeszcze powiedz, kto pokazał najwięcej kartek. Cholera dobry Jesteś:)
            • Gość: odis Re: Ludzie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 13:23
              Cholera - a ja pożałowałem pieniędzy na piłkarską encyklopedię mistrzostw
              świata Fuji. Kto ma, ten wie.
              pozdr
            • Gość: macias Re: Ludzie! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 13:24
              He... na final bym chyba nie polecial, bo nie zdarzylbym raczej przedluzyc
              (wyrobic nowego?) paszportu. Chodzi bardziej o uczciwa gre... :)

Najwiecej kartek pokazal oczywiscie Brizio Carter (siedem czerwieni, skubaniec,
              w szesciu sedziowanych meczach!:)
      • Gość: macias Re: BŁĄD W KONKURSIE FUJI!!!!!!! <wtorek pyt.10> IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 12:47
        A swoja droga: ktora zaznaczyles? :)
        • sardo Re: BŁĄD W KONKURSIE FUJI!!!!!!! <wtorek pyt.10> 14.05.02, 13:20
          ja postawiłem na Urugwajczyka w końcu pierwsi mistrzowie może coś bramkarz
          wybronił.
          • Gość: macias Re: BŁĄD W KONKURSIE FUJI!!!!!!! <wtorek pyt.10> IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 13:26
            :)
            • Gość: macias To byl nic nie znaczacy usmiech... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 13:26
              ...prosze nie wyciagac wzioskow :)
      • Gość: wierad Re: BŁĄD W KONKURSIE FUJI!!!!!!! <wtorek pyt.10> IP: *.csioz.gov.pl 14.05.02, 12:53
        Jest prawidłowa odpowiedź!!!!!!!
        Było to w 1930 roku. Prawidłową odpowiedź podam jutro:))))))
        • Gość: Gregor Re: BŁĄD W KONKURSIE FUJI!!!!!!! <wtorek pyt.10> IP: 212.160.90.* 14.05.02, 13:23
          Jest taka stronka muzeum mistrzostw swiata czy jakos tak i tam sa wyniki meczow
          z 1930 roku poszukajcie sobie a znajdziecie odpowiedz! :))
          • Gość: macias Eeetam... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 13:28
            Ludzie, z Wami to zaden konkurs nie przejdzie.
            Podajmy od razu prawidlowa odpowiedz, bo chyba wpisac trzy slowa kluczowe do
            wyszukiwarki kazdy potrafi, prawda?

Prawidlowa odpowiedz: a... a... a wlasnie, ze nie powiem ;)
            • campo Re: Eeetam... 14.05.02, 13:48
              :-))))))
              • Gość: wojtek Re: Eeetam... IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 13:54
                ODIS ty skurwiały ciulu,sam się pomyliłeś ćwoku,znalazłem na na chiszpańskiej
                stronie prawidłową odpowiedź,widzisz do czego potrafi doprowadzić futbol,po
                hiszpańsku nic nie kapuje a zrozumiałem że taki a taki bramkarz po raz pierwszy
                obronił rzut karny
                • Gość: macias Re: Eeetam... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 14:04
                  Brawa, brawa dla tego Pana! Naprawde, coz za klasa! Brawo, wspanialy,
                  olsniewajacy, doskonaly... Mioood! Mmmm... Owacja na stojaco, naprawde.
                  Calkowicie uzasadnione obelgi w strone innego forumowicza - wszak ktoz
                  moglby sie rownac z taka klasa? Brawo! Znalazl informacje i to po hiszpansku...
                  Prawdziwie to jest powod do dumy i nie dziw bierze, ale podziw chwyta za gardlo
                  i kaze krzyczec w polaczeniu ze stojacymi oklaskami! Prawdziwie genialnie!

Swita, postawic mu oltarz!
                  • Gość: dd Re: Eeetam... IP: *.icm.edu.pl / *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 14:08
                    Gość portalu: macias napisał(a):

> Brawa, brawa dla tego Pana! Naprawde, coz za klasa! Brawo, wspanialy,
                    > olsniewajacy, doskonaly... Mioood! Mmmm... Owacja na stojaco, naprawde.

Słuchaj Macias,ja wiem że jestes legendą tego forum w pierdoleniu bez sensu,ale
                    nie broń tego qutasa który łamie wszelkie zasady i podaje publicznie na forum
                    pytania.Ja wiem że pytania są kurewsko trudno ale wystarczy ruszyc trochę łepetyną
                    • Gość: odis Re: Eeetam... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 14:12
                      Jaka to mistrzu zasada którą złamałem?
                      Wyrażenie wątpliwości?

Możesz odpisać po hiszpańsku.
                    • Gość: macias Re: Eeetam... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 14:16
                      Nikogo nie bronie. Po prostu olsnil mnie styl, w jakim niejaki W. dumnie
                      przedstawil swoj sukces. Natomiast Twoj ton - "kurwienie" na wszystko i
                      wszystkich mnie nie bawi.
                • Gość: odis Re: Eeetam... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 14:07
                  Gość portalu: wojtek napisał(a):

> ODIS ty skurwiały ciulu,sam się pomyliłeś ćwoku,znalazłem na na chiszpańskiej
                  > stronie prawidłową odpowiedź,widzisz do czego potrafi doprowadzić futbol,po
                  > hiszpańsku nic nie kapuje a zrozumiałem że taki a taki bramkarz po raz pierwszy
                  >
                  > obronił rzut karny

Jesteś chłopie zbyt inteligenty, żeby ze skurwiałymi ciulami i ćwokami siedzić
                  na forum.
                  Myślę że znalazłem dla ciebie odpowiednie miejsce:
                  www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=99
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka