Gość: gibon IP: 212.191.74.* 15.05.02, 14:20 Jak oceniacie szanse obu klubów? Moim zdaniem wygrają jednak Lakersi, choć serce podpowiada że będzie odwrotnie. Kluczowi będą chyba rezerwowi , a tych LAL maja o niebo lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaś Re: LAL SAC IP: *.216-194-20-42.nyc.ny.metconnect.net 15.05.02, 15:07 I rozum i serce podpowiada mi, że wygra Sacramento. A rezerwowych to jednak Sacramento ma lepszych. Wogóle Kings to wyrównany zespół. Widać to było w grach z Dallas. Nawet bez Stojakovica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LB Re: LAL SAC IP: 217.11.142.* 16.05.02, 13:13 Gość portalu: Jaś napisał(a): > I rozum i serce podpowiada mi, że wygra Sacramento. > A rezerwowych to jednak Sacramento ma lepszych. Wogóle Kings to wyrównany > zespół. Widać to było w grach z Dallas. Nawet bez Stojakovica. Mi serce podpowiada - Sacramento, rozum - Lakers. Mówi się, że Sacramento ma lepszych rezerwowych. Być może, tylko dlaczego Adelman tak mało nimi gra??? Przecież np. Pollard to gość, który grając 24 min. spokojnie zrobi 10 pts i 10 reb, o solidnej obronie nie wspomnę. A koleś gra ogony... To samo się tyczy innych. Może przy kontuzji Stojakovica dostaną szansę. Trochę tego nie rozumiem dlaczego Kings grają siódemką zawodników, ale to nie ja jestem coachem. A Lakers - mówi się o nich: "Kobe, Shaq and 10 nobodies" ;-) Ale problemem właśnie są ci dwaj, którzy są najlepszymi zawodnikami na swoich pozycjach w NBA. A do tego są bardzo mocni psychicznie, czego do tej pory nie można było powiedzieć o Sacramento. Przyjście Iron Mike'a Bibby'ego bardzo wzmocniło i uspokoiło zespół. Czy jednak na tyle, by toczyć wyrównane boje z LA w czwartych kwartach? Nie wiem, choć chciałbym. LB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: LAL SAC IP: *.216-194-21-243.nyc.ny.metconnect.net 16.05.02, 18:21 > Mi serce podpowiada - Sacramento, rozum - Lakers. > > Mówi się, że Sacramento ma lepszych rezerwowych. Być może, tylko dlaczego Adelm > an > tak mało nimi gra??? Przecież np. Pollard to gość, który grając 24 min. spokojn > ie > zrobi 10 pts i 10 reb, o solidnej obronie nie wspomnę. A koleś gra ogony... > To samo się tyczy innych. Może przy kontuzji Stojakovica dostaną szansę. Chodzi mi głownie o takich jak: Bobby Jackson,Hidayet Turkoglu. Obaj mieli swietne mecze. Nelson powiedział nawet w przedostatnim meczu, że to Jackson z nimi wygrał. Rzeczywiscie był swietny. > A Lakers - mówi się o nich: "Kobe, Shaq and 10 nobodies" ;-) > Ale problemem właśnie są ci dwaj, którzy są najlepszymi zawodnikami na swoich > pozycjach w NBA. A do tego są bardzo mocni psychicznie, czego do tej pory nie > można było powiedzieć o Sacramento. Myslę, że Jackson trzyma Fischera i Foxa własnie dlatego, że są mocni psychicznie (Fox wygląda jak bandyta) i dobrzy w obronie. Horry jest w ogóle dobry. A paru innych jest może dobrych, na poziomie Fischera i Foxa , ale to nie jest wielki poziom. W meczach playoff Lakers pokazali słabą grę. Bez Jaksona chyba niewiele by byli w stanie zrobić przeciwko Spurs. Tylko przewaga psychiczna pozwoliła im wygrać , a to zasługa Jacksona. Sacramento dużo rzuca i rzuca ze 6 zawodników, więc nie będzie to wyglądało tak jak w przypadku Spurs, gdzie tylko Duncun coś grał. Mam przeczucie, że Kigs wyeliminują lakers. Jest to też racjonalne podejscie. To oni byli najlepsi w sezonie. Nawet Jackson powiedział, że Lakers są "underdogs". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibon Re: LAL SAC IP: 217.96.107.* 16.05.02, 19:28 No cóż ja jednak uparcie twierdzę ,że rezerwowi LAL są lepsi. Kings są wyrównaną drużyną, ale trudno mieć wyrównaną drużynę mając w składzie Kobe i Shaqa.Wyszedłby z tego dream team. Owszem Turkoglu i Jackson zagrali świetnie przeciwko Dallas z tym ,że moim zdaniem oni są stworzeni do gry przeciwko temu zespołowi - rzucają dużo z dystansu seriami. Jednak wydaje mi się ,że obaj a zwłaszcza Jackson zbyt łatwo "podpalają" się kilkoma celnymi rzutami a na pewno nie można tego powiedzieć o Horrym czy Show. A poza tym na ławce LAL są ludzie którzy z żelazną konsekwencją realizują taktykę Jacksona no i mają więcej doświadczenia i wiary w siebie niż połowa ligi. A w playoff te cechy są decydujące( vide Spurs) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: LAL SAC IP: 212.33.87.* 17.05.02, 15:01 Rezerwowi Sacramento są zdecydowanie lepsi. Problem z graczami Lakers polega też na tym, że oni sądzą iż całą brudną robotę odwalą Shaq i Kobe a oni są od brania pieniedzy i grają poniżej możliwości (casus Horry`ego czy też do pewnego stopnia Fox`a). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LakerFan Re: LAL SAC IP: *.chello.pl 17.05.02, 15:51 Gość portalu: Alex napisał(a): > Rezerwowi Sacramento są zdecydowanie lepsi. Problem z graczami Lakers polega > też na tym, że oni sądzą iż całą brudną robotę odwalą Shaq i Kobe a oni są od > brania pieniedzy i grają poniżej możliwości (casus Horry`ego czy też do pewnego > > stopnia Fox`a). no taki Horry to klasyczny darmozjad. buahahahahahhahaha. proszę o jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś