dandelion Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 05.06.02, 06:50 To nie jest do końca wina Edyty G.Fakt,że zgodziła sie zaspiewać i to w taki sposób swiadczy tylko o Jej małej wiedzy....etc. Ale ktoś zgodził sie na to. A to znaczy,ze w tym kraju decyduja w dużej mierze amatorzy majacy tak naprawde mała wiedzę o tym co robia.Znajomosci,koneksje,poparcia etc..a kazdy z nich jest przekonany o swoiej fachowosci. Najgorsze jest to,ze MY płacimy im z naszych podatków .. a oni zarabiaja ile chcą etc.Jak szewc bedzie szyl buty etc to dopiero w tym kraju powinno byc normalnie.Trzeba robic wszystko tak prosto ak to jest mozliwe...ale nie prosciej.W tym kraju sa bardzo profesionalni i wartościowi ludzie..ale jak to sie dzieje,ze zwykle ie maja nic do powiedzenia..albo bardzo mało??? No a rezultaty juz widac... aby nie było gorzej.POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frankie Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 213.192.80.* 06.06.02, 07:08 Prócz naszej "gwiazdeczki" estrady powinni się wstydzić jej promotorzy ( najpewniej głąby z Sony Polska. Ciekawe czy będą mieli cywilną odwagę zaprzeczyć albo przyznać się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 07:05 Hymn wykonany przez Edytę w ogóle mi się nie podobał. Zaśpiewany był w amerykańskim stylu (podobnie śpiewają hymn podczas wielkich widowisk sportowych w USA). Kiedy Edytka śpiewała nasz, po prostu wyszłam do kuchni zrobić sobie coś do picia, bo nie mogłam tego słuchać. Tempo podobne było do marszu pogrzebowego (a może była to zapowiedź gry Polaków, wolno, bez ładu i składu). Może można byłoby pomyśleć o tym, że kiedy Edytka będzie śpiewać nasz hymn w tempie jaki sobie wybierze, to do tego tempa dostosują grę nasi piłkarze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
topiel Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 05.06.02, 07:57 Czy Wy naprawde musicie widziec wszystko tylko w czarnych kolorach ? Zeby choc raz jedyny raz, nawet jak cos nie bylo do konca tak jak byc powinno, uslyszec glosy pozytywne, glosy zadowolenia. Krytyka, krytyka i nic tylko krytyka absolutnie wszystkiego. To staje sie zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 08:01 To nie jest dobrze postawione pytanie. Tu nie chodzi o podobanie lub niepodobanie. Hymn narodowy przed meczem piłkarkim powinien być wykonany w formie zagrzewającej sportowców do walki, w rytmie bojowym, a nie spokojnym i usypiającym. Mistrzostwa nie są festiwalem hymnów. Chciałbym aby osoba odpowiedzialna za te rozwiązanie została ujawniona i powiedziała dlaczego wybrała takie wykonanie hymnu. PZPN mówi, że oni nic z tym wspólnego nie mają, a więc kto za tym stoi?. Jak zawsze w takich sytuacjach nie ma winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
znawca Popis egoizmu!!! 05.06.02, 08:02 Nic nie znaczą: symbole narodowe, patriotyzm, nawet zapis nutowy (chodzi mi o tempo mazurka). Najważniejsze to zaprezentować własne możliwości lokalne. A piłkarze, prostaki i kibice-hołota niech się odczepią od królowej, diwy Edytki. Ona jest artystką i w inny sposób patrzy na hymn. Szkoda, że w inny niż wszyscy Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
znawca Re: Popis egoizmu!!! 05.06.02, 08:10 znawca napisał(a): > Nic nie znaczą: symbole narodowe, patriotyzm, nawet zapis nutowy (chodzi mi o > tempo mazurka). Najważniejsze to zaprezentować własne możliwości lokalne. A > piłkarze, prostaki i kibice-hołota niech się odczepią od królowej, diwy Edytki. > > Ona jest artystką i w inny sposób patrzy na hymn. Szkoda, że w inny niż wszyscy > > Polacy. > Miało być możliwości wokalne, a nie lokalne. Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombie Re: Popis egoizmu!!! IP: 217.153.4.* 05.06.02, 08:53 znawca napisał(a): > znawca napisał(a): > > > Nic nie znaczą: symbole narodowe, patriotyzm, nawet zapis nutowy (chodzi m > i o > > tempo mazurka). Najważniejsze to zaprezentować własne możliwości lokalne. > A > > piłkarze, prostaki i kibice-hołota niech się odczepią od królowej, diwy Ed > ytki. > > > > Ona jest artystką i w inny sposób patrzy na hymn. Szkoda, że w inny niż ws > zyscy > > > > Polacy. > > > Miało być możliwości wokalne, a nie lokalne. Przepraszam > Nie ma za co - "możliwości lokalne Edyty" to też pięknie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlok Re: Popis egoizmu!!! IP: *.netium.pl 06.06.02, 23:36 Gość portalu: zombie napisał(a): > znawca napisał(a): > > > znawca napisał(a): > > > > > Nic nie znaczą: symbole narodowe, patriotyzm, nawet zapis nutowy (cho > dzi m > > i o > > > tempo mazurka). Najważniejsze to zaprezentować własne możliwości loka > lne. > > A > > > piłkarze, prostaki i kibice-hołota niech się odczepią od królowej, di > wy Ed > > ytki. > > > > > > Ona jest artystką i w inny sposób patrzy na hymn. Szkoda, że w inny n > iż ws > > zyscy > > > > > > Polacy. > > > > > Miało być możliwości wokalne, a nie lokalne. Przepraszam > > > > Nie ma za co - "możliwości lokalne Edyty" to też pięknie brzmi ciekawe jakie ma możliwości rozciągalności cipy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Edyta Górniak tylko ośmiesza Polskę za granicą. IP: 157.25.84.* 05.06.02, 08:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mA Zabrac jej paszport!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 00:08 Zgadzam sie, nalozyc na nia embargo i zabrac paszport!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka2 Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 08:54 Dla mnie żenujące. Następne będą wariacje na temat Orła i polskiej flagi. To wynika również z kretyńskiego komentarza p. Leszczyńskiego o perfekcyjnie wykonanym hymnie. Pani Rottenberg już pewnie czeka na te "dzieła sztuki" by je wystawić w "tym kraju" - tak w/w wyraża się o naszej Ojczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mic_sash Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 194.29.176.* 05.06.02, 09:14 Co prawda tego feralnego wykonania nie słyszałem ale będąc w klubie śpiwałem chmm razem z kolegami i muszę przyznać że skończyliśmy dużo wcześniej. Sama Eyta wyglądała bardzo ale to bardzo fajnie. Gdyby nie kazano jej śpiewać to promowała by Polskę świetnie. My jednak nie podchodzimy do tej sprawy obiektywnie bo niby skąd Koreańczycy mieli by znać nasz chymn który w jej wykonaniu ( stroju i figurze) musiał, patrząc na to z boku, prezentować się dobże. W końcu nie wszystkie chymny są radosne. Dla mnie Edyta zaprezentowała Polskę dobrze a o to chyba chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 157.25.84.* 05.06.02, 09:29 Ale ta pani robi kasę na śpiewaniu a nie na figurze i dupie. I dlatego od niej wymaga się godnej interpretacji hymnu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirurg75 Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 217.153.127.* 05.06.02, 09:30 proponuję wysłać na następny mecz Violette Villas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smitu Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 09:29 tak to jest jak sie zatrudnia NIE POLKĘ... Odpowiedz Link Zgłoś
milseog jak wytłumaczyć światu? 05.06.02, 09:34 nie jestem specjalnie antypatycznie nastawiony do edyty gorniak, ale prosze powiedzcie mi jak wytlumaczyc swiatu, ze polski hymn to koleda bozonarodzeniowa? to byl jakis dowcip. kiepski, na dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: czy ktoś ma to w MP3 i może udostępnić?!!!! IP: 157.25.200.* 05.06.02, 09:36 W odróżnieniu od naszego rządu - w czasie transmisji meczu musiałam pracować. Wynik meczu znam i nie chcę więcej o tym słyszeć, ale czytając dzisiaj komentarze forumowiczów o hymnie, odczułam nieprzepartą potrzebę wysłuchania artystki Górniak Edyty śpiewającej tenże hymn. Pliiiiiiiiz! Odpowiedz Link Zgłoś
janekbondi Re: czy ktoś ma to w MP3 i może udostępnić?!!!! 05.06.02, 10:24 Jak chcecie posłuchać hymn w wykonaniu Edyty Górnika(gorzej być nie mogło) jeszcze raz to wejdźcie sobie na www.bigmisiek.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 05.06.02, 09:38 Żenada. Może Edytka robiła przed meczem laski chłopakom???? Odpowiedz Link Zgłoś
signal Re: Twórca hymnu przewraca się w grobie 05.06.02, 09:53 po tym co słyszeliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombie Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 217.153.4.* 05.06.02, 10:24 Zamiast wysyłać żenującą pseudoartystkę powinni zabrać chłopaków z Chóru Wojska Polskiego (przynajmniej 20), co by odpowiednio zaśpiewali polski hymn z Bogurodzicą na dokładkę (a później można walczyć ze skośnookim krzyżactwem). I pewnie taniej by wyszło - chłopaki wyspali by się w namiotach, a nie w hotelu, a i na jedzonko by nie grymasili. No ale jaką wtedy przyjemność mieliby polscy oficjele? Odpowiedz Link Zgłoś
bombelski nie podobało się, ale nie przez to przegraliśmy 05.06.02, 10:34 trochę już mi emocje opadły więc wypowiem się najłagodniej jak mogę. otóż nie podobało mi się to wykonanie. tyle. ale - umówmy się - ani ten hymn, ani obecność prezydenta nie były przyczyną porażki. i gdyby wynik był - powiedzmy - 2:0 w drugą stronę, to zapewne nie musielibyśmy szukać tematów zastępczych, a krytyka tego (powtórzę: żenującego) wykonania hymnu byłaby zapewne nieco bardziej stonowana. Odpowiedz Link Zgłoś
retro Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 05.06.02, 11:14 Kompletnie nie zgadzam się z większością postów w tym wątku. Żeby było jasne, styl Edyty Gorniak nie jest moim stylem. Słucham kompletnie innej muzyki. Jej wersja hymnu była inna. Podobało mi się, że przełamała siermiężną konwencję dominującą od lat. Mam tylko jedno zastrzeżenie. Ten "soul" nie pasował do kontekstu całej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
topiel Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 05.06.02, 11:40 Meczu nie widzialem, hymnu nie slyszalem. Czy wy jestescie az tak naiwni sadzac, ze ktokolwiek na stadionie czy przed ekranami TV, zwrocil uwage na polski hymn ? Czasy ulanskie dawno przeminely i dzisiaj hymn, flaga i godlo staly sie wlasnoscia kazdego obywatela z oddzielna, i moze uzywac tak jak mu to pasuje. Jak tu ktos juz wspomnial, zeby bylo 2:0 dla polskiej druzyny to i hymn by sie podobal i Gorniak stala by sie niemalze narodowa bohaterka. Porazke nalezy przyjac z podniesiona przylbica. Wygral lepszy tego dnia i nalezy to uszanowac a nie szukac dziury w calym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SONY Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 05.06.02, 11:50 Ludzie to hymn to musi brzmieć to musi dudnieć a nie popiskiwac na nutę soul. Dobry komentarz napisał dzisiaj Olejniczak w GW. Ciekawy jak miła pani Edyta zaśpiewałaby np. Marsyliankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drug Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 11:52 Gdyby zaśpiewała w stroju topless tzn. prawie nago to na pewno lepiej by wyszlo. Pilkarze by sie pewnie podniecili i by lepiej zagrali. Na mecz z Portugalią powinna przygotować coś extra (mecz Portugalia-USA na razie 1:3, do boju USA!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.waw.man.rdi.pl 05.06.02, 21:42 retro napisał(a): > Jej wersja hymnu była inna. Podobało mi się, że przełamała siermiężną konwencję > dominującą od lat. Mam tylko jedno zastrzeżenie. > Ten "soul" nie pasował do kontekstu całej sytuacji. Na imprezę masową lepiej pasowałoby disco polo? Ja tam nie tęsknię za przełamywaniem siermiężnej konwencji hymnu (nudny mazurek), godła (w zasadzie dlaczego orzeł a nie osioł?) oraz flagi (od lat dominują dwa kolory; może czas to zmienić). A odwaga pani Edyty przypomina mi odwagę pani Justyny, która zrobiła sobie ostatnio sesję zdjęciową przy grobie ojca. W sumie też można powiedzieć, że przełamała siermiężną konwencję żałoby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vins Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.karlik.ds.polsl.gliwice.pl 05.06.02, 11:51 hmm gdy zobaczylem nasza Edytke jak wyciagala wysokie tony , to to siegnolem po paperosa ,a niepale prawie wcale!!!(Fuck!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojetk Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.tychy-wyszynskiego.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 11:55 redakcja napisał(a): Pani Edytka może sobie nagrać cover "Poszła Karolinka do .." a nie naszego hymnu. Ktoś powinien się z tego pomusłu wytłumaczyć. Kto tę "artystkę" namówił do odśpiewania hymnu w Korei przed tysiącami widzów na stadionie i milionami przed telewizorami. Hymn jest jeden i tylko w jednej wersji. Czy Polacy w ten sposób muszą się zaprezentować na MŚ, skoro grać w piłkę już nie potrafimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikalaj Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 05.06.02, 11:55 Przypomniał mi się taki okres z mego życia kiedy to ubiera się choinkę i zżera karpia, ale to jest teraz czerwiec i chyba trochę za wcześnie na kolendy - Lulajże Jezuuuuniu... Odpowiedz Link Zgłoś
arfel Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 05.06.02, 11:56 nieee .. to raczej Pokahontas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.ispid.com.pl 05.06.02, 12:04 Edyta to pomyłka nie wiem kto ja promuje że jeszcze sie na rynku do tej pory utrzymała. Może wie komu dobrze zrobić? Hymn Polski to nie kolenda to poważna sprawa i nie wolno eksperymentować na tak dużej imprezie jak Mundial. Ta żenade oglądała caŁA KOREJA I CAŁA POLSKA i co o nas sobie pomyślą w piłkę grać nie umieją a śpiewanie własnego hymnu też nie lepiej.!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Leszczynskiemu sie podobalo IP: *.net.szczecin.pl 05.06.02, 12:05 Stracilem cały szacunek dla tego dziennikarza po tym jak chwalił wykonanie Górniak- chcialem aby ten hymn był podniosłym momentem i odspiewac go razem z piłkarzami, a tej sie zachciało eksperymentów soulowych z Mazurkiem Dąbrowskiego.Tylko kto jest za to odpoiedzialny? Ja rozumiem promocja artystki, apomysl jej i agenta, ale dlaczego kosztem nasz wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha CO ZA DEBIL IP: 168.143.113.* 05.06.02, 14:38 Gość portalu: czapski napisał(a): > Stracilem cały szacunek dla tego dziennikarza po tym jak chwalił wykonanie > Górniak- chcialem aby ten hymn był podniosłym momentem i odspiewac go razem z > piłkarzami, a tej sie zachciało eksperymentów soulowych z Mazurkiem > Dąbrowskiego.Tylko kto jest za to odpoiedzialny? Ja rozumiem promocja artystki, > > apomysl jej i agenta, ale dlaczego kosztem nasz wszystkich? CZY TY KURWA ROZUMIESZ PO POLSKU ANALFABETO? LESZCZYŃSKIEMU SIĘ PODOBAŁO? O MÓJ BOŻE.... TO DLACZEGO NAPISAł "JESTEM NA NIE" ??? PRZEANALIZUJ TEN TEKST DOKŁADNIE ! PRECIEŻ LESZCZYŃSKI WCZEŚNIEJ ZJECHAŁ OPOLE ZA WIOCHMEŃSTWO TO CHYBA NORMALNE ŻE TERAZ ZJECHAŁ TEŻ GÓRNIAK! I NIE PISZ ŻE MU SIĘ PODOBAŁO BO SIĘ OŚMIESZASZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Rzeczywsicie: CO ZA DEBIL z Ciebie IP: *.net.szczecin.pl 05.06.02, 17:03 Gość portalu: buahaha napisał(a): > Gość portalu: czapski napisał(a): > > > Stracilem cały szacunek dla tego dziennikarza po tym > jak chwalił wykonanie > > Górniak- chcialem aby ten hymn był podniosłym momentem > i odspiewac go razem z > > piłkarzami, a tej sie zachciało eksperymentów > soulowych z Mazurkiem > > Dąbrowskiego.Tylko kto jest za to odpoiedzialny? Ja > rozumiem promocja artystki, > > > > apomysl jej i agenta, ale dlaczego kosztem nasz > wszystkich? > > > CZY TY KURWA ROZUMIESZ PO POLSKU ANALFABETO? > LESZCZYŃSKIEMU SIĘ PODOBAŁO? O MÓJ BOŻE.... TO DLACZEGO > NAPISAł "JESTEM NA NIE" ??? PRZEANALIZUJ TEN TEKST > DOKŁADNIE ! PRECIEŻ LESZCZYŃSKI WCZEŚNIEJ ZJECHAŁ OPOLE > ZA WIOCHMEŃSTWO TO CHYBA NORMALNE ŻE TERAZ ZJECHAŁ TEŻ > GÓRNIAK! I NIE PISZ ŻE MU SIĘ PODOBAŁO BO SIĘ OŚMIESZASZ! > Górniak na Nie - to napisał Leniarski a nie Leszczynski- i kto tu jest analfabetą? A lLeszczynski napisał , cytuje- "Górniak zaśpiewała hymn perfekcyjnie i z wyczuciem". Jezeli taka recenzje uazasz za zjechanie- to jestes MEGA DEBIL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golden68 Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 12:08 redakcja napisał(a): Osmieszenie, nic dodac.Ciekaw jestem czyj to pomysl.Kto ja tam wyslal. Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_anie_forumowiczke Flaga czerwono - biała 05.06.02, 12:08 To tak jakby ktoś wywiesił czerwono-białą flagę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Flaga czerwono - biała IP: *.chello.pl 05.06.02, 12:49 gorzej, nie czerwono białą tylko kremowo-różową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eutanazj Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 195.117.118.* 05.06.02, 12:09 redakcja napisał(a): kompromitacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.polkomtel.com.pl 05.06.02, 12:12 Ta kobieta powinna zaszyć sie w jakiejs dziurze i tam spedzic reszte swego zycia. Zycze tego z calego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debest Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.bracka.pl 05.06.02, 12:15 Do szopy, hej pasterze... Górniak musi to fantastycznie robić, albo Kwach ma małe wymagania. A poza tym, nie chcę być seksistą, ale hymn powinien śpiewać facet, bo ma to brzmieć podniośle i monumentalnie (facet, a nie gej Tokarzewski) Odpowiedz Link Zgłoś
ona22 Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 05.06.02, 12:26 Wg. mnie zaśpiewała ładnie. Gdyby to było szybciej i razem z kibicami to mogloby być wzruszająco. A tak wyszła kicha :( I orkiestra i Edyta śpiewali jak w kosciele. A kibiców było ślicznie słychac pomomo małej stosunkowo liczby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaps Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 12:27 Fatalne wykonanie Mazurka Dąbrowskiego było wstępem do fatalnej gry naszego zespołu. Tylko czekać na moment gdy obrady sejmu, czy uroczystości państwowej rozpocznie jakiś raper. Ale przecież dziś nie ma żadnych barier i szacunku dla tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś