Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km

IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.02.05, 14:35
    Będzie z dziewczyny pociecha na Olimpiadzie w Turynie!!!!
    Obserwuj wątek
      • meagol5 Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km 26.02.05, 14:39
        BRAVO!!!!!BRAWO!!!! BRAWO!!!!! TO CO POKAZAŁA TA DZIEWCZYNA TO BYŁO FENOMENALNE WRĘCZ.TO JEST NASZ KORZENIOWSKI NA NARTACH:))))GRATULACJE!!!
      • Gość: rycman Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:40
        Gratulacje!!!!
        Czwarty start i największy sukces!
        9,13,12 i 4 - gdyby wszyscy polscy sportowcy wracali do domu z takimi
        wynikami. Teraz czekam na występy biatlonistów za tydzień ;-)
        • Gość: czyzunia Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:41
          R E W E L A C J A.
      • Gość: Dawid Dziekuje Bogu,ze mam eurosport... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:47
        ...bo TVP majac juz wypelniona ramowke takimi hitami jak Powtorka plebanii czy
        powtorki przygod Jelenia Alberta nie znalazla czasu na Polke walczaca o medal...
        Dziekujemy Ci telewizjo!
      • Gość: Mario Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:49
        Dziekuje czeskiej telewizji że mogłem finisz biegu oglądać na żywo nasza
        kochana TVP ciężko przełyka porażke Małysza. Znowu spadnie oglądalność skokow i
        wpływy z reklamy
        • Gość: zbych Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:32
          Ja także oglądałem ten bieg na czeskiej "dwójce". Warto było. A czeski komenta-
          tor był zachwycony postawą naszej reprezentantki. Pozdrowienia dla wszystkich
          kibiców-internautów.
      • Gość: kow3l Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: 81.210.124.* 26.02.05, 14:58
        Wielkie brawa Justys :)))))))) Fenomenalnie pobiegla. Szkoda, ze po tym
        ostatnim piciu pierwsze trzy odjchaly a 4 kolejne ja przyblokowywaly,bo one nie
        mialy sil,a Justyna musiala je wyprzedzac tracac na to duzo sil. Ale super to
        zrobila. Szkoda,ze nie udalo sie dogonic juz trzeciej,ale i tak wielkie brawa.
        Dobry prognostyk przed Turynem. Teraz to chyba Ona a nie Malysz jest nasza
        najwieksza szansa na medal na zimowej olimpiadzie. Jescze raz wielkie
        brawa :))))))))!!!!!!!!
        • mieloneczka Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km 26.02.05, 15:43
          Widać było, jak ważna jest taktyka. Na ostatnim okrążeniu, tuż przed metą, Justyna jako jedyna chyba piła na "płaskim", reszta zawodniczek oddaliła się od niej i spokojnie popiła "z górki". Sporo przez to straciła...

PS. Widać, że GW nie przykłada większej wagi do największego sukcesu polskiego zawodnika na MŚ. Lakoniczna informacja i nic więcej. Ważniejsze jest to, że Mateja jest zły i nie wystąpi w konkursie drużynowym.
      • Gość: paweł Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 26.02.05, 15:10
        Płaćmy abonament, żeby tvp zawsze pokazywała takie wydarzenia!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zielak Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:37
        a wczoraj tradycyjnie juz wszystko podsumowali i dziewczyne skreslili...
        • Gość: zew Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.05, 15:49
          Gratulacje!!!!!!!
          Oby tylko dziennikarze jej nie zepsuli.
          Jest młoda i wszystko przed nią.
          Jeszcze będzie Mistzrynią Świata i to nie długo!!!
      • Gość: Jasiek Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 26.02.05, 16:01
        Piękny bieg naszej Damy! Oglądałem ponieważ Bracia Pepiki transmitowalii go.
        Byli też zachwyceni naszą Damą. Radio Ip. połączyło się w tej sprawie dopiero
        4min. po biegu. I ja mam dawać opłatę stałą na TVP która jest przeznaczana na
        pensje, Komisje i powtórki z historii! Pas!
      • tomaszpako a gdzie byli polscy ch..o-działacze, kiedy Justyna 26.02.05, 16:07
        biegła bez kijka?
      • Gość: jaskier Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:07
        No i co ? TVP na zywo transmitowala tylko Malysza nasza szanse medalowa a sie
        okazuje ze Kowalczyk pobila malysza na glowe. Wstyd TVP...
      • Gość: jedrek Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:13
        Do tej pory byłem kibicem biathlonu. Ale od kilku dni przybyła jeszcze jedna
        konkurencja. Brawo Justyna. Warto było spędzić ten czas przed telewizorem. Na
        trzy kilometry do mety serce waliło mi jak dzwon . Dobrze ,że mam Eurosport,
        a co w tym czasie było na TVP1? może jakaś kolejna telenowela ?
      • Gość: piotr rygiel Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 16:26
        Ja oglądałem transmisję w niemieckiej telewizji i komentator dopiero po około
        10-ciu km. zauważył,że w czołówce biegnie jakaś Polka. To niesamowite co ta
        dziewczyna już potrafi.Oby tak dalej. A swoją drogą,dlaczego młodzi Polacy tak
        mało stawiają na sport. W dzisiejszych czasach inwestycja w "sport" naprawdę
        się opłaca.Oglądając Justynę naprawdę byłem dumny,że jestem Polakiem!
      • Gość: the grudge No i co z tego? To tylko czwarte miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:56
        A dlaczego nie pierwsze miejsce? Czwarte miejsce gó.. znaczy.
        • Gość: ja Re: No i co z tego? To tylko czwarte miejsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 16:59
          palant jesteś
          • Gość: Pastuszka podziękujmy ekipie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:03
            Widze ze spece od narciarstwa klasycznego dołączyli do ważących kajaki i sekundujących bokserom.

Podziękujmy im że tak pilnie śledzili występ Polki i szybko podali jej zapasowy kijek.
        • Gość: jedrek Re: No i co z tego? To tylko czwarte miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:11
          Panie The grudge! Po Pańskim komentarzu można wnioskować, że ma Pan niewielką
          wiedzę o sporcie. Więc może lepiej byłoby, gdyby Pan nic nie pisał.
      • bazyliszek_i_jego_pies 90 minut kapitalnych emocji 26.02.05, 17:08
        dziękuję za to, pani Justyno.
        • Gość: jarek Kijek Justyny IP: 62.154.173.* 26.02.05, 17:32
          Justyna w radio powiedziala, ze ekipa byla super rozstawiona na trasie i
          zapasowy kijek otrzymala bardzo szybko.
      • a.adas Stworzyć jej takie same warunki jak Małyszowi 26.02.05, 17:41
        To szansa na medal w Turynie, chuchać na nią i chuchać.
        Stworzyc sztab, zeby nie było sytuacji z kijkami, nartami czy smarowaniem...
      • Gość: gosc zabrakło 2.5 sek-myslalem ze w sprincie na 100 m IP: *.icpnet.pl 26.02.05, 17:56
        w pierwszej chwili ;)))
      • Gość: buczerman2 Uwaga kibicu sportowy!!!Przeczytaj koniecznie!!! IP: 212.182.32.* 26.02.05, 21:22
        Witajcie!!!Organizuję konferencję na temat kondycji sportu w polskich
        mediach.Chciałbym poznać Wasze opinie na temat roli sportu w polskich
        mediach.Proszę o odpowiedź na kilka pytań tej ankiety.Za wszystkie poważne
        odpowiedzi dot. ankiety będę bardzo wdzięczny.
        Oto pytania:
        1. Którą dyscypliną sportu interesujesz się najbardziej,która jest Twoją
        ulubioną?:
        a)piłka nożna
        b)koszykówka
        c)siatkówka
        d)skoki narciarskie
        e)inne sporty zimowe
        f)lekkoatletyka
        g)sport wodne
        h)sporty motorowe
        i)tenis ziemny
        j)boks i sporty walki
        k)inne
        2.Które telewizje relacjonuj ące sport najbardziej lubisz?:
        a)TVP 1,TVP 2,TVP 3
        b)Polsat Sport,Polsat,TV 4
        c)Canal + Sport,Canal +
        d)Eurosport
        e)inne
        3.W których stacjach radiowych dowiadujesz się o imprezach sportowych i ich
        wynikach?:
        a)Polskie Radio
        b)radia komercyjne,np.RMF FM,Radio Zet,Radio WAwa itp.
        c)rozgłośnie lokalne, np.Radio Lublin,Radio Wrocłw itp.
        d)inne
        4.Którą prasę sportową cenisz najbardziej i najbardziej lubisz czytać?:
        a)Przegląd Sportowy,Sport
        b)Piłka nożna,Piłka nożna plus
        c)Bravo Sport,Mega Sport,Giga Sport
        d)czasopisma specjalistyczne dotyczące poszczególnych dyscyplin sportu,np.
        Skoki narciarskie,Tenis itp.
        e)dodatki sportowe do dzienników,np.do Gazety Wyborzcej,Rzeczypospolitej,Super
        Expressu,Faktu itp.
        f)prasa lokalna,np. Dziennik Wschodni,Zycie Warszawy itp.
        5.Poprzez które portale internetowe najchętniej dowiadujesz się o sporcie?:
        a)wp.pl
        b)onet.pl
        c)gazeta.pl
        d)interia.pl
        f)sports.pl
        g)inne
        6.Jakie cechy powinien posiadać dobry dziennikarz sportowy?:
        a)długoletnie doświadczenie zawodowe
        b)fachowość,kompetentność
        c)rzetelność,pracowitość
        d)miła prezencja,aparycja
        e)miły głos,dobra dykcja
        f)niebanalność,kreatywność
        7.Którego z wymienionych dziennikarzy sportowych cenisz najbardziej?:
        a)W.Szaranowicz
        b)M.Kurzajewski
        c)P.chylewska
        d)T.Jasina
        e)M.Borek
        f)R.Kołtoń
        g)T.Zimoch
        h)A.Godlewski
        Odpowiadając możecie wpisywać nr pytania i literkę odpowiedzi,np. 1)a,2)b,3)c
        itp.Odpowiedzi możecie też wysyłać na e-mail:buczerman@wp.pl
        Jeszce raz dziekuję za udzielenie odpowiedzi na powyższe pytania.Być może ta
        ankieta przyczyni się do poprawy stanu sportu w polskich
        mediach.Pozdrawiam.Piotr B. 26.02.2005
        • Gość: ia Re: Uwaga kibicu sportowy!!!Przeczytaj koniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 10:32
          Pilka nozna,canal+,PR,gazeta.pl,przeglad sportowy,mily glos,dykcja,nikt z
          wymienionych-najlepsi sa ci z canal+ od ligi eng i fra.
      • Gość: Krzysiek Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.dyn.optonline.net 26.02.05, 22:11
        Sluchajcie , gdzie sa zdjecia tej wspanialej dziewczyny ,przez ktora malo sie
        nie poplakalem w Ameryce?
      • Gość: Sympatyk Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:37
        Idiotyczne pytanie:
        - Czy można było dogonić Bjoergen?
        Znakomita odpowiedź:
        - Skoro nikt jej nie dogonił, to znaczy, że nie - stwierdziła Kowalczyk.
      • Gość: adam Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:49
        francuzi tak jak w 1929 roku znow nas olali.tak jak wtedy nie udezyli w hitlera
        tak teraz tez nas oklamuja.gdyby nie pomoc ameryki to polska by nigdy nie byla
        wolna.a hitler znow by zadzil swiatem.ja tam jestem za polska firma bo jakby
        nie bylo pan solorz ma fajna telewizje i lubie ogladac lisa i kiepskich.ciesze
        sie ze niemcy sie dogadali z polakami tak jak w 1916 roku pod werde moj dziadek
        bil francuza,ale zginal.jestem wielbicielem portalu gazeta bo tu sa zawsze
        najlpsze wiadomosci.tylko szkoda ze tak malo piszecie tu o wojnie w
        iranie.pozdrawiam.
        • Gość: Miki Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: *.aster.pl 27.02.05, 01:58
          Ty chyba jesteś zdrowo pie..ięty.
          A poza tym piszesz nie na temat.
      • Gość: The Grudge Nic nie znaczący wynik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:38
      • Gość: Andrzej .L Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 27.02.05, 08:14
        Wielkie slowa uznania dla tej dziewczyny. To naprawde wielki wyczyn z jej
        strony. ogladalem caly bieg i tylko jedno co moge jej zarzucic to to , ze
        nie kalkulowala jak Finki i moze dlatego na finiszu zabraklo jej troszeczke.Ale
        to wielki talent bedziemy mieli z niej duzo radosci.Gdyby tyle ambicji i woli
        walki jak ona pokazali skoczkowie to mieliby medal.
      • Gość: Wściekły Dyzio Re: Czwarte miejsce Kowalczyk na 30 km IP: 62.173.207.* 27.02.05, 11:41
        Informuję szanownych "znawców", że Aleksander Wierietielny nie jest :
        Białorusinem, Ukraińcem, Rosjaninem etc. Jest Polakiem, urdodził się w
        Karelii, gdzie zesłana była jego rodzina, która potem mieszkała w
        Kazachstanie.Od wieli lat mieszka już w olsce, ożenił się z Polką, ma dzieci,
        mieszka w Wałbrzychu.Dostaje cholery, gdy ktoś mówi o nim jako o byłym
        obywatelu Wielkiego Brata. Nauczcie się kim jest ten, kto do złotego medalu
        doprowadził Tomasza Sikorę. Wściekły Dyzio.
      • artur74 Sukces prezesa Włdarczyka i Tajnera! 27.02.05, 12:55
        Cieszę się z postawy Justyny Kowalczyk i zarazem krew mnie zalewa, że jej
        znakomity występ na MS będzie miał ojców sukcesu w osobach prezesa PZN
        Włodarczyka i szefa szkolenia Polo Tajnera.

Tymczasem widząc takie rzeczy jak szybkość nart, gdzie nasi skoczkowie odstają
        od reszty o 1-2 km/h, szybkość na zjazdach Kowalczyk gorsza od reszty stawki.

Niby małe rzeczy ale ...medal przegraliśmy o 2,5 sekundy a na trasie było parę
        zjazdów.
        • Gość: Jarek Re: Sukces prezesa Włdarczyka i Tajnera! IP: *.wro-com.net 27.02.05, 14:27
          Nie Stary, to nie wina smarowania czy czegos tam, ze Justyna nie zdobyla
          brazowego. Taki trener jak Wierietielny nie pozwolilby sobie na takie zupelnie
          szkolne bledy. Po prostu troche braklo sil, a troche doswiadczenia - czyli
          tego, czego nabywa sie z wiekiem.

Inna spraw - jest Adam i kilku mlodych, a nawet najmlodszych skoczkow, jest
          Justyna, jest Tomek Sikora, Magda Gwizdon, ta dziewczyna w narciarstwie
          alpejskim i ten jej kolega, snowboardzisci. Jak ten chrzaniony zwiazek z tym
          calym Wlodarczykiem nie stworzy teraz w oparciu o tych ludzi podstaw
          (solidnych) sportow zimowych, to znaczy, ze to sa juz tylko zlodzieje i
          oszusci, ktorzy nie tylko marnuja publiczne pieniadze - pal licho oczywiscie
          wazna mamone - ale przede wszystkim wysilek ludzi, ich ambicje, nadzieje i po
          prostu zycie. Poza tym radosc kibicow i nasza narodowa dume. Jesli tak sie
          stanie, to tych wszystkich "dzialaczy", darmozjadow, nalezaloby po kolei
          wciagnac na szczyt Wielkiej Krokwi, przywiazac do sanek, a dalej wiadomo...

Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka