Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polska Mentalność

10.06.02, 17:26
    Jestem zdruzgotany......pewnie jak wszysty.......najpierw Korea, a teraz
    Portugalia.......jeśli tak dalej pójdzie to z wyśmiewanym przed turniejem USA
    będzie 6:0 dla nich oczywiście...........
    Piłkarze zagrali, piłkarze przegrali i pochowali się w szatni.....to
    przykre......żaden z nich nie miał odwagi wyjść i powiedzieć choć
    przepraszam.......przyszedł Kłos, który zdania sklecić nie umiał......
    Ta drużyna w większości nie identyfikuje się z Polską - to jakieś zbiorowisko
    ludzi, którzy grali tylko dla siebie, no bo dla kogo ? dla mnie ?
    Można przebaczyc porażkę i byc z drużyną na dobre i złe.....można , bo tak
    trzeba, ale ta drużyna musi pokazać,że płuca wypluje dla swej Ojczyzny, dla nas
    wszystkich.......
    Nasze "orły" zaś w meczu z Koreą zapomnieli,że nie grają tylko dla
    siebie.....że z Portugalią przegrana to nie takie straszne jeśli przejdą Koreę
    i USA.......
    No i zagrali dla nas pięknie wtedy i dziś 0:6......
    jako Polak i kibic czuję się urażony i smutny tym co się stało........POLSKA
    MENTALNOŚĆ powiedziała im: "awansowaliście to po co trenować jeszcze
    mocniej......."....lepiej robić rozbierane sesje dla kobiecego COSMO....lepiej
    pieprzyć farmazony o tym,że to ostatnia szansa,że to musi się stać,bo nikt nie
    da nam następnej szansy.....awansowaliśmy i na tyle starczyło ambicji.....teraz
    zgodnie z Polską mentalnością spoczeli chłopcy na laurach i oto efekt......
    Wstyd mi nie tylko ich, ale i siebie......jestem taki sam, mam to chyba w
    genach - jeśli coś idzie dobrze w pracy, domu, to cieszę się i sobie
    odpuszczam..pieprze farmazony i przekonuje wszystkich dookoła,że wciąż jestem
    najlepszy, a to kolejne zwycięstwo to efekt moich dotychczasowych
    osiągnięć......oni zrobili to samo i pokazali mi do czego może doprowadzić ta
    nasza polska specyfika......
    Tym więcej zobaczyłem to na oczy, tym bardziej wierzyłem naiwnie,że wyjdziemy z
    grupy......wstyd mi za nich i za siebie......
    pozdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Boniek Re: Polska Mentalność IP: *.adsl.easynet.fr 10.06.02, 17:45
        Niestety to wszystko jest 100% prawda
        • Gość: Bic Re: Polska Mentalność IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 17:52
          Gość portalu: Boniek napisał(a):

> Niestety to wszystko jest 100% prawda

TYLKO PO CO TEN "BONIEK" ? JEGO ERA DAWNO MINEŁA ALE ON TEGO TERAZ NIE ROZUMIE.

• Gość: AK Re: Polska Mentalność IP: *.15.vie.surfer.at 10.06.02, 17:53
        Podzielam twoje zdanie: tez odnioslem wrazenie, ze polscy zawodnicy grali zeby
        grac a nie zeby wygrac. Kazdy gral idywidualnie, jakby znajdowal sie na targu i
        byl ogladany jako towar do kupienia. Nie odczuwalo sie polskiej spontanicznosci,
        brawury gry, ryzyka i tego czegos, co nasza narodowa reprezentacja
        zaprezentowala swiatu w 1974 roku w Monachium => zgrany swietnie rozumiejacy sie
        team majacy jeden wspolny cel: strzelic jak najwiecej goli!!!
        Pan Engel & Co. ustawili druzyne nazwisk i postawili na zawodnikow z
        doswiadczeniami zachodnimi. I to byl kardynalny blad. Zawodnik z klubow
        zachodnich nie jest umotywowany finansowo (bo juz ma forse), nie zaryzykuje gry
        na calosc (boi sie kontuzji i utrate przez nia swojej ceny) a co najgorsze, nie
        identyfikuje sie z Polska tak jak Polak zamieszkaly w kraju. Pan Engel niestety
        oczekiwal cudow od osob nasyconych dobrobytem i adekwatnie leniwych, zamiast
        zbudowac kadre zawodnikow na Mundial tylko i wylacznie z mlodych chlopakow
        zamieszkalych jeszcze w POlsce i grajacycj w polskich klubach sportowych. Ci
        mlodzi zawodnicy potraktowaliby start w Mundialu jako swoja zyciowa szanse,
        szanowaliby kazda pilke i moze osiagneliby rezultat podobny do tego z roku 1974
        lub nawet lepszy. Niestety, ta 11stka z meczy z Portugalia i Korea udowodnila,
        ze jest leniwa, ociezala i poprostu slaba.

cromm napisał(a):

> Jestem zdruzgotany......pewnie jak wszysty.......najpierw Korea, a teraz
        > Portugalia.......jeśli tak dalej pójdzie to z wyśmiewanym przed turniejem USA
        > będzie 6:0 dla nich oczywiście...........
        > Piłkarze zagrali, piłkarze przegrali i pochowali się w szatni.....to
        > przykre......żaden z nich nie miał odwagi wyjść i powiedzieć choć
        > przepraszam.......przyszedł Kłos, który zdania sklecić nie umiał......
        > Ta drużyna w większości nie identyfikuje się z Polską - to jakieś zbiorowisko
        > ludzi, którzy grali tylko dla siebie, no bo dla kogo ? dla mnie ?
        > Można przebaczyc porażkę i byc z drużyną na dobre i złe.....można , bo tak
        > trzeba, ale ta drużyna musi pokazać,że płuca wypluje dla swej Ojczyzny, dla nas
        >
        > wszystkich.......
        > Nasze "orły" zaś w meczu z Koreą zapomnieli,że nie grają tylko dla
        > siebie.....że z Portugalią przegrana to nie takie straszne jeśli przejdą Koreę
        > i USA.......
        > No i zagrali dla nas pięknie wtedy i dziś 0:6......
        > jako Polak i kibic czuję się urażony i smutny tym co się stało........POLSKA
        > MENTALNOŚĆ powiedziała im: "awansowaliście to po co trenować jeszcze
        > mocniej......."....lepiej robić rozbierane sesje dla kobiecego COSMO....lepiej
        > pieprzyć farmazony o tym,że to ostatnia szansa,że to musi się stać,bo nikt nie
        > da nam następnej szansy.....awansowaliśmy i na tyle starczyło ambicji.....teraz
        >
        > zgodnie z Polską mentalnością spoczeli chłopcy na laurach i oto efekt......
        > Wstyd mi nie tylko ich, ale i siebie......jestem taki sam, mam to chyba w
        > genach - jeśli coś idzie dobrze w pracy, domu, to cieszę się i sobie
        > odpuszczam..pieprze farmazony i przekonuje wszystkich dookoła,że wciąż jestem
        > najlepszy, a to kolejne zwycięstwo to efekt moich dotychczasowych
        > osiągnięć......oni zrobili to samo i pokazali mi do czego może doprowadzić ta
        > nasza polska specyfika......
        > Tym więcej zobaczyłem to na oczy, tym bardziej wierzyłem naiwnie,że wyjdziemy z
        >
        > grupy......wstyd mi za nich i za siebie......
        > pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka