Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sibik (C-BIC)

IP: 212.76.37.* 15.06.02, 13:07
    Kiedy usłyszłem jak pani szanowna (zapewne skośnooka) powiedziała, że na boisko
    wchodzi niejaki Sibik duma mnie rozpierać zaczęła, tak ładnie to wymówiła. A
    potem wspaniali komentatorzy TVP wymawiali nazwisko Sibik tak jak Pepsi ( jakby
    jego nazwisko pochodziło od radia CB). To samo było z Citko. JA JUŻ NIE
    MOGĘ...JAK MI KTOŚ JESZCZE RAZ SIĘ POMYLI TO ZJAWIĘ SIĘ OSOBIŚCIE NA WORONICZ
    (Mam 192 cm i 135 kg)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Erykk Re: Sibik (C-BIC) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 13:39
        daj znać to pojedziemy razem. Ja też niecierpię jak sie profanuje język polski.
        A co do Citki to pamiętam, pamietam, dopiero jak strzelił bramkę na Wembley, to
        wszyscy sie nauczyli wymawiać jego nazwisko. A jeszcze jeden podobny przypadek
        miał miejsce z koszykarzem Krzysztofem Sidorem...chyba dalej źle wymawiane jest
        jego nazwisko.
      • Gość: Erykk Re: Sibik (C-BIC) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 13:40
        aha,... ja mam 195 cm i 82 kg ;-)
        • Gość: Leon Re: Sibik (C-BIC) IP: 5.1R2D* / *.cro.cvx.blueyonder.co.uk 15.06.02, 15:51
          Dzis podczas meczu Niemcy-Paeagwaj, zdalem sobie sprawe ze anglicy wymawiaje
          Chilawert (Jose Luis) tak samo jak Krzynowek...
          • Gość: micz02 Re: Sibik (C-BIC) IP: 212.244.108.* 15.06.02, 15:56
            Na ARD nazwisko Krzynówka wymawiali Kryrznuweck
            A Aerobaka - der neue mann Bak z akcenten na A :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka