Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Upadek Mundialu'2002

19.06.02, 17:58
    Czy nie uważacie, że ten Mundial robi się kiepski? Średnie wcześniej
    zespoły, jak Korea, Senegal lub Turcja doczołgały się do ćwierćfinału,
    a niektóre z nich zdobędą medale. Nie ma "wielkich" - Francji, Argentyny,
    Włochów. Są papierowi faworyci - Anglia i Niemcy oraz grająca nierówno
    Hiszpania. Oprócz tego fuksem weszło USA (korzystne układy spotkań grupowych
    oraz słaby Meksyk) i Brazylia (słaba grupa, pomoc sędziów). A za kilkadziesiąt
    lat ktoś spojrzy na zestawienie wyników z tego Mundialu i złąpie się za głowę.
    Quo Vadis, futbolu ?
    Obserwuj wątek
      • mignat Re: Upadek Mundialu'2002 19.06.02, 18:36
        Nudne to byly dla mnie poprzednie mundiale, gdy w finale graly zawsze
        Argentyna, Brazylia, Wlochy, Niemcy. Juz mi sie znudzilo, ze zawsze tylko jedna
        z tych druzyn od kilku mundiali zdobywala puchar.
        Co do Turcji, USA i Korei to masz racje, ale Senegal wcale nie jest kiepski. A
        teraz chce, zeby w finale wygrala Anglia - moze towarzystwo troche sie
        przewietrzy.
        • madryt Re: Upadek Mundialu'2002 19.06.02, 22:19
          Według mnie to nie są nudne zawody. Wręcz prezciwnie, Senegal, Korea, USA,
          Turcja - jednym słowem same niespodzianki. Będzie bardzo przyjemnie popatrzeć
          na mecze w których nie będą grały jak to przez ostatnie lata Brazylia - Francja
          (finał MS France 98) czy Francja - Włochy (finał Euro 2000 - wiem że to jest
          mecz z Mistrzostw Europy ale pasuje do roli przykładu). Lecz teraz możemy
          zobaczyć super mecze np. Hiszpani - Korea Płd. lub Niemcy - USA w których gra
          będzie zacięta a w przypadku niespodzianki oszaleją media i na pierwszych
          stronach będzie pisało: PÓŁFINAŁ KOREA PŁD. - USA !!!!!!!! Zapowiadają się
          piękne mistrzostwa. Szkoda tylko że nie ma już Polski :(
      • ja78 Re: Upadek Mundialu'2002 20.06.02, 14:11
        Zgadzam się w większości, chociaż wydaje mi się, że to właśnie Argentyna była
        papierowym faworytem. A Anglia jest niezła i pewnie wygra tą całą imprezę. I to
        mnie cieszy, chociaż smuci beznadziejne ustawienie w tych mistrzostwach: faza
        pucharowa, która mi się nigdy nie podobała, zamiast dawnej formy drugiej grupy -
        zespoły, które marzyły o finale i tak muszą grać dużo meczy, a te co wychodzą
        z grupy i odpadają napewno i tak wolałyby zagrać sobie coś więcej.
        Paranoją jest także dojście tak słabej drużyny jak Niemcy do półfinału (teraz
        Turcja albo Niemcy mają 3. miejsce) i Brazylii do 1/4 finału - dobrze że
        chociaż teraz odpadną. :-)
        Pozdrawiam
      • kippax Re:Nie powinni przyznać złotego medalu 20.06.02, 16:44
        Nic dodać nic ująć. Słaby poziom, o sędziowaniu szkoda gadać, gówniana drabinka
        ustawiona pod Żółtków i Niemców. JAko osoba , która naprawdę kocha futbol
        jestem dosłownie zdołowany.
        JAk stwierdziłem w temacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka