Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Propozycja....

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 14:29
    Nie popieram decyzji PZPN-u, niedługo Eliminacje i jest mało czasu na sklejenie
    Ekipy... No ale stało sie, trzeba szukać nowego. mam 2 Propozycje- krajowa i
    zagraniczna:
    Mirosław Jabłoński- Z 12 osobowej Legii zrobił zespół który omało co nie został
    mistrzem Polski i walczył w P.UEFA z Panathinaikosem.
    Z słabego Zagłębia (jak zastępował A.Szarmacha byli w strefie spadkowej chyba),
    zrobił solidnego ligowca który potrafi namieszać w lidze.
    Z solidnego Ligowca w Wronkach, zrobił drużyne która długo walczyła o
    mistrzostwo.
    Zagranicna- Jo Bonfrere (Holandia)- z Nigerią był mistrzem Olimpijskim a
    pozatym widać w Korei skuteczność szkoły Holenderskiej.
    Co wy na to?
    Obserwuj wątek
      • lhp Re: Propozycja.... 21.06.02, 14:34
        A moze victor Pua - w krotkim czasie potrafil zyskac uznanie w reprezentacji
        urugwaju??. Z przecietnego zespolu wykrzesal wiele, mistrz motywacji jego
        zespol potrafil wyciagnac wynik na 3:3 z 0:3. Gdyby nie drukarze z gwizdkiem
        urusi zaszilby daleko

pzdr
      • Gość: slawekp Re: Propozycja.... IP: *.eds.com 21.06.02, 14:42
        No cóż zaczęło się. No to pofilozofujmy. Zacznijmy od końca.

1. Trener zagraniczny. Moim zdaniem odpada. Jak by nie patrzeć głównym, powodem
        jest kasa. Myślę, że każdy zagraniczny chciałby podpisać na 4 lata bo na ME nie
        zdąży wejść w "środowisko". A co jak się "mocno" nie sprawdzi, albo
        zostanie "wycyckany". przez tzw. "środowisko". W tym wypadku trzeba będzie
        zapłacić bardzo słoną odprawę. Nie ma żadnych gwarancji, że jeżeli weźmiemy
        trenera na podstawie jego CV to się sprawdzi. Alternatywą byłby ktoś, kto
        najpierw przez 1-2 lata popracowałby w Polsce. I dałby sie polubic aby miał
        spokój. W tej chwili to dwóch trzech ludzi. Okuka, Liczka i Kasperczak (tak go
        zaliczam).

2. Jabłoński - na pewno nie jest to najgorsza kandydatura. Ale ten bardzo
        sympatyczny gość ma jedną wadę. Boi się wygrywać. Jest za delikatny, biorąc pod
        uwagę mentalność i poziom naszych piłkarzy. Trzeba by mu postawic obok kogoś z
        batem.

3. Mój ranking

1. Gmoch 2. Kubicki 3. Janas 4. Jabłoński 5. Lenczyk.

Dalej - długo długo nic.

Wariant optymalny. Model niemiecki. Kubicki na następne eliminacje MŚ. Do tej
        pory asystuje Gmochowi, który ustawia te klocki i gasi pożar po panu JE.
        Pozdrawim i zapraszam do dyskusji.
        • Gość: flexx Re: Propozycja.... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 20:38

>
          > 2. Jabłoński - na pewno nie jest to najgorsza kandydatura. Ale ten bardzo
          > sympatyczny gość ma jedną wadę. Boi się wygrywać. Jest za delikatny, biorąc pod
          > uwagę mentalność i poziom naszych piłkarzy. Trzeba by mu postawic obok kogoś z
          > batem.
          Tu sie zgadzam
          > 3. Mój ranking
          >
          > 1. Gmoch 2. Kubicki 3. Janas 4. Jabłoński 5. Lenczyk.
          >
          Gmoch... heh chyba cie oczarował w Polsacie;) Nie no żartuje, to mądry człowiek,
          dobry trener, ale jego czas już dawno minał... Kubicki... a co on osiągnał jako 1
          trener?? Nawet na Cyprze mecz Pucharowy przegrał... Janas... on juz mówił że do
          trenerki nie wróci raczej... ale w sztabie mogłby być. O Jabłonskim pisałem...
          Lenczyk jest dobry na Lige.
          • Gość: slawekp Re: Propozycja.... IP: *.eds.com 24.06.02, 09:09
            Drogi flexx-ie!. Występuję tutaj jako gorący zwolennik Gmocha w różnych
            wątkach. Ponieważ sie nie zacietrzewiłeś i nie zagotowałeś (jako jeden z
            niewielu adwersarzy), odpowiedz mi dlaczego czas Gmocha minął? On mnie nie
            zauroczył w Polsacie (jestem w tym czasie w pracy). Natomiast ja jestem starym
            kibolem i pamiętam czasy, gdy Gmoch grał w piłkę i pomagał Górskiemu, a potem
            sam prowadził reprezentację. Były "kwasy" w ekipie - to fakt, ale na ich grę w
            piłkę można było popatrzeć. Czy fakt, żę Gmoch osiągnął w piłce bardzo wiele w
            młodym wieku ma go dyskryminować przez następne lata (patrz Robson). Czy nie
            można by niezależności Gmocha wykorzystać, aby obiektywnie używając jego
            autorytetu prze nastepne 2 lata coś zbudować i odnieść się do tego co jest.
            O Kubickim krótko: Świetna kariera, świetna angielska szkoła i papiery
            trenerskie, kilkuletnia praktyka jako I, II trener w Legii, cierpliwy (trenował
            rezerwy i nie był tym wcale obrażony), rok praktyki u boku Okuki, dobre
            notowania i bardzo pozytywna opinia Okuki o Kubickim. To jest moim zdaniem
            trener z przyszłością. Pozdrawiam
      • kezlok Re: Propozycja.... 21.06.02, 15:02
        Gość portalu: flexx napisał(a):

> Nie popieram decyzji PZPN-u, niedługo Eliminacje i jest mało czasu na sklejenie
        >
        > Ekipy... No ale stało sie, trzeba szukać nowego. mam 2 Propozycje- krajowa i
        > zagraniczna:
        > Mirosław Jabłoński- Z 12 osobowej Legii zrobił zespół który omało co nie został
        >
        > mistrzem Polski i walczył w P.UEFA z Panathinaikosem.
        > Z słabego Zagłębia (jak zastępował A.Szarmacha byli w strefie spadkowej chyba),
        >
        > zrobił solidnego ligowca który potrafi namieszać w lidze.
        > Z solidnego Ligowca w Wronkach, zrobił drużyne która długo walczyła o
        > mistrzostwo.
        > Zagranicna- Jo Bonfrere (Holandia)- z Nigerią był mistrzem Olimpijskim a
        > pozatym widać w Korei skuteczność szkoły Holenderskiej.
        > Co wy na to?

A ja to ...Grzegorz Lato! Moim zdaniem żaden trener czy to zza granicy, czy też z
        czołówki krajowej nic wielkiego nie osiągnie z tą grupą przeciętniaków. Niech
        może powróci Janusz Wójcik ;-> i przynajmniej będziemy mieć wrażenie, że na
        świecie jesteśmy nr1 bo wygramy 3:0 z Mołdawią.
        A tak na poważnie jestem również za trenerem zza granicy. Musi być to jednak
        fachowiec, któr zna polskie realia, nazsą ligową piłkę, piłkarzy itd. A takiego
        na horyzoncie ani widu, ani słychu. Pojawiła się porpozycja: Verner Licka. To ja
        się pytam: co on tak naprawde wielkiego osiągnął? Czy nie jest on za bardzo
        wychwalany? Rzeczywiście sytuacja zrobila się trudna. Może by tak narkoman z
        Bayeru - Daum? Tylko, że on chyba ma pracę. Słyszalem że Philippe Troussier
        (niedawno Japonia) szuka nowych wyzwań - najlepiej z Europy. Proszę bardzo: słaby
        europejski średniak o wielkich ambicjach. Panie Francuz co Pan na to? Obawiam się
        tylko, że on jest za drogi.
        Inne propozycje:
        Robert Waseige - albo to Belgi ma wielkich piłakrzy, albo to załuga trenera, że
        zaszli tak daleko. A po drodze wyeliminowali silnych przecież Czechów. Stan: Wolny
        Dino Zoff - to w zasadzie on zbudował nowe Włochy. Stan: Lazio (?)
        Lars Lagerbaeck - Soederberg nie potrzebuje współpracowanika, może przydać się na
        Szwecję. Stan: Szwecja
        Ronald Koeman - znakomicie azpowiadający się trener i wielki były piłkarz.
        Zbudował silny Ajax 2002. Stan: Ajax
        Antonio Oliveira - a może by tak teraz z Polską? Napewno zdobył dużo informacji o
        biało-czerwonych przygtowując się do potyczki z naszą reprezentacją. Napewno
        sporo o naszych piłkarzach wie, a fachowiec z niego duży. Stan: zaraz go zwolnią
        ze stanowiska trenera Portugalii.
        Srecko Katanec - Kogoś takiego potrzenujemy - ze słabej Słoweni uczynił team
        mogący zakwalifikować się do każdej dużej imprezy. Co więcej drużyna przez niego
        prowadzona walczyła. A napewno mamy większy potencjał niż Słoweńcy. Poza tym to
        trener, któremu nie jest obca dyscyplina nawet tych największych gwiazd. A to
        wiemy naszej druzynce kopaczy wyszło by na dobre. Stan: szuka pracy chyba w
        jakimś klubie ligowym.
        Zdenek Zeman - były trener AS Romy, troszku kontrowersyjny, ale nie boim się
        ujawniać wielkich afer i sam napewno jest czysty.
        To tyle na początek. Jeśli ktoś mi jeszcze przyjdzie do głowy to napisze.

• Gość: andy Re: Propozycja.... IP: *.man.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 21.06.02, 21:55
          myślę że powinien to być trener jeszcze na "dorobku", który będzie chciał się
          wykazać i nie będzie jeszcze dobrym materiałem dla reklamy. Taki jak Engel
          sprzed 2 lat (ale nie obecny). Może Wdowczyk (zdobył już mistrzostwo w klubie,
          w którym Engel miał wcześniej tylko wicemistrzostwo)?
          • Gość: Leon Re: Propozycja.... IP: 5.1R2D* / *.cro.cvx.blueyonder.co.uk 21.06.02, 22:33
            Gość portalu: andy napisał(a):

Może Wdowczyk (zdobył już mistrzostwo w klubie, w którym Engel miał wcześniej
            tylko wicemistrzostwo)?

Tak, zawazylem ze malo ludzi o tym pamieta. Popieram ta wlasnie kandydature,
            jesli nie to proponuje Kurasia z Pogonii, w jakis sposob utrzymal tonacy statek
            bez kierownicy na wodzie, majac marne resztki zespolu wicemistrza z 2001.

• Gość: flexx Re: Propozycja.... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 20:09

> w którym Engel miał wcześniej tylko wicemistrzostwo)?

Ale gdy Polonia zdobywała wicemistrzostwo to Trenerem był Włodzimierz
            Małowiejski... zresztą Engel chyba nigdy nie pracował tam jako trener.
      • Gość: compor Re: Propozycja.... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 21:00
        Popieram kandydature zagranicznego trenera, najlepiej jakiś Holender!!!
        • Gość: flexx Jeszcze 2 nazwiska IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 20:26
          Josef Chovanec- nie osiagnal z Czechami sukcesow jak Urhin ale dobry trener.
          Stanisław Gzil- Coś w stylu Engela... dawno go w Polsce nie było a wiec chyba
          wolny od układów, mało znany, sukcesów chyba też niewiele, ostatnio pracował w
          Beveren.

Co wy na to?
          • Gość: drukarz Re: Jeszcze 2 nazwiska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 20:45
            Smudaa prezydenta!!!!!
          • misza01 Re: Jeszcze 2 nazwiska 24.06.02, 09:32
            Gzil miał przygodę z Amiką w polskiej lidze i się mocno sparzył- nie był to
            hmmm, olśniewający debiut w polskiej lidze, od tego czasu słuch o nim zaginął.
            Henryk Kasperczak to najlepsza kandydatura na selekcjonera wg mnie.
            • Gość: gregor Re: Jeszcze 2 nazwiska IP: *.univ.trieste.it / 192.168.172.* 24.06.02, 09:51
              Jednak uwazam, ze trener zagraniczny + polski asystent (mlody - Kubicki,
              Wdowczyk). A co powiecie na Bruna Metsu? Wcale w Senegalu nie zrabial duzo -
              inna sprawa ze w Dakarze bialy nie moze miec zbyt duzej kasy...

Jezeli koniecznie Polak - tylko Gmoch albo Smuda. Ale tego drugiego sie boje -
              gwiazdki sie na niego poobrzaja i zrezygnuja, a kilku z tych "starych" jeszcze
              bedziemy niestety potrzebowac.

PS Pozdrowionka dla Flexxa - dawno juz, oj dawno!
              • Gość: flexx Re: Jeszcze 2 nazwiska IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 17:31
                Gość portalu: gregor napisał(a):

> Jednak uwazam, ze trener zagraniczny + polski asystent (mlody - Kubicki,
                > Wdowczyk). A co powiecie na Bruna Metsu? Wcale w Senegalu nie zrabial duzo -
                > inna sprawa ze w Dakarze bialy nie moze miec zbyt duzej kasy...

Metsu zostanie w Senegalu....ja proponowałem Bonfrere chyba jest wolny..

> Jezeli koniecznie Polak - tylko Gmoch albo Smuda. Ale tego drugiego sie boje -
                > gwiazdki sie na niego poobrzaja i zrezygnuja, a kilku z tych "starych" jeszcze
                > bedziemy niestety potrzebowac.
                A Gmocha czas już minał....
                >
                > PS Pozdrowionka dla Flexxa - dawno juz, oj dawno!

No dawno dawno:) Tez pozdrawiam.

• Gość: flexx Re: Jeszcze 2 nazwiska IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 17:34
              misza01 napisał(a):

> Gzil miał przygodę z Amiką w polskiej lidze i się mocno sparzył- nie był to
              > hmmm, olśniewający debiut w polskiej lidze, od tego czasu słuch o nim zaginął.

O Engelu też słuch zaginał na dłużej...

> Henryk Kasperczak to najlepsza kandydatura na selekcjonera wg mnie.
              On może być selekcjonerem... ale w Afryce... chyba tam pasuje...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka