Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Azjatycka szopka

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 12:15
    Nie sądziłem,że dożyję chwili, w której odechce mi się oglądać mistrzostw
    świata w piłce nożnej. Dożyłem- w sobotę ok. 11. Przecież to jest szopka.
    Takich jaj nie było jak świat światem. A my się dziwimy,że nie można wyplenić
    sędziowskich wałków na poziomie Iv,III czy II ligi w Polsce, skoro w Korei
    bezczelnie, na oczach milionów widzów, dziesiątek kamer, kręci się takie lody.
    Słabe mistrzostwa (przynajmniej do fazy ćwierćfinałów), bez jednego choćby
    meczu, po którym można by powiedzieć "No, to był mecz". Pytanie dnia: jak
    strzelić bramkę drużynie, jeśli sędzia na to nie pozwala.
    A najlepsze jest to,że na mecz Esp-Kor czekali wszyscy wiedząc,że będą wałki, a
    Fifa dała sędziów z Egiptu, Ugandy i Trynidadu Tobago. Kpisz czy o drogę
    pytasz. Mistrzostwa mające być wielkim świętem w Azji, stały się skandalem.
    Jeśli nic się nie zmieni w polityce Fifa i Uefa- niereformowalność sposobu
    sędziowania, robudowanie struktur europejskich rozgrywek klubowych, gigantyczne
    zarobki zawodników, ścieranie się różnych grup nacisku w Fifa,to mamy przed
    sobą jeszcze tylko kilka turniejów finałowych. Nikt nie będzie wykładał
    milionów dolców na uczestnictwo w szopkach.
    Obserwuj wątek
      • jacniew Re: Azjatycka szopka 23.06.02, 12:27
        Mam dokladnie takie same odczucia. Z tego wszystkiego nie oglądałem następnego
        meczu bo po prostu nie mam ochoty na takie mistrzostwa. Postawa FIFA
        skandaliczna. Jedyne co mieli do powiedzenia to zabronienie pokaywania powtórek
        na telebimach (???) To może kolejnym krokiem będzie zakaz transmisji w TV a
        jeszcze później zakaz wstępu dla kibiców bo ci przecież tylko patrzą na błędy
        sędziów. Strach się bać co będzie w naszej kochanej lidze biorąc pod uwagę
        fakt, że przykład idzie z góry ???
        Tak skandalicznego sędziowania na mistrzostwach nie pamiętam. Jeszcze nigdy
        tyle meczy nie było wypaczonych przez pomyłki ("pomyłki") sędziów... Ta impreza
        w tym momencie straciła sens. W półfinale są dwie drużyny ewidentnie wgwizdane
        do tego półfinału przez sędziów. Można już chyba spakować manatki, wracać do
        domów i odpuścić granie kolejnych meczy bo szkoda wakacji. A puchar świata
        niech sobie wezmą Koreańcy i wsadzą...
        A Hiszpanie, Włosi niech zaproszą Brazylię, Francję, Argentyne i innych
        zorganizują turniej towarzyski o "Puchar Jakiśtam" a wszyscy kibice będą
        wiedzieli, że chodzi o to kto jest naprawde najlepszy...
        • Gość: Sergio Re: Azjatycka szopka IP: *.dialin.datanet.hu 23.06.02, 13:49
          wspolczuje Niemcom, tak dobrze im szlo a tu wpadli na Koreanczykow; znow sedzia
          bedzie sie glaskal i poklepywal z Hiddinkiem, jak przedtem Wlosi i Hiszpanie,
          strzela co najmniej dwie bramki, ktorych arbiter im nie uzna, i odpadna po
          dogrywce albo karnych; a moze FIFA od razu oglosi walkower? po co sie meczyc?
          Nawet nie wiecie jaka to "rozkosz" ogladac mecze z wegierskim komentarzem; a ja
          tak narzekalem na Francuzow :)
          • Gość: kolej Re: Azjatycka szopka IP: *.stacje.agora.pl 23.06.02, 14:07
            Sergio, nie lituj się tak nad Niemcami, w końcu przeciw nim też w meczu z USA
            powinien być karny za rękę. Zresztą mogliby nie grać z USA tylko Meksykiem
            gdyby tam sędzia przyznał Meksykowi karnego za rękę Amerykanina... Z drugiej
            strony tabelki Brazylijczycy mogliby nie zajść tak daleko gdyby sędzia uznał
            prawidłową bramkę Wilmotsa na 1:0 (taki sam wypadek jak przy 1. bramce
            Hiszpanów z Koreą!), zresztą mogliby mieć inną drogę niż mieli, gdyby nie karny
            z sufitu dla nich w meczu z Turcją w I rundzie.
            Tak, Korei drukują, ale paru innym druzynom też, albo przynajmniej czesto się
            mylą na ich korzyść.
            Tak czy owak, te mistrzostwa będą już na zawsze mistrzostwami WYPACZONYMI PRZEZ
            SĘDZIÓw, niestety. I jeśli to się nie zmieni, wróżę - znów niestety - upadek
            instytucji MŚ...
            • Gość: grzeda CAŁE MISTRZOSTWA W PIZ...U!!! IP: *.wsb.poznan.pl 23.06.02, 15:09
              Po pierwsze godziny rozgrywania spotkań nie zachęcają do oglądania.

Po drugie mecze są kodowane, bo "mądra" TVP olała kibiców, ale jak nasi
              awansowali do finałow to od razu zrobił się wielki szum , że Polsat koduje itp.
              I bardzo dobrze, że koduje!!! Polsat jako jedyny wyłożył kupę forsy,
              zaryzykował i ...wygrał bo nasi niespodziewania awansowali. Nie chcę tu bronić
              Polsatu, ale zachowanie TVP to dla mnie skandal i tyle, i oglądam mecze na
              ARD/ZDF, tam przynajmniej nie słyszę gułpich komentarzy "wielkich znawców
              futbolu".

Po trzecie w fazie grupowej odpadli tacy faworyci jak Francja, Argentyna, czy
              nawet Kamerun i Portugalia. Odpadli też Polacy!

Po czwarte wreszcie, sędziowanie to jeden wielki skandal!!! Przyznaję, że
              sędzia pomógł/pomylił się Brazylii w meczu z Turcją i Belgią, ale to nic w
              porównaniu z tym co ci idioci zrobili podczas meczu Korea-Włochy i Korea
              Hiszpania!!! Dyskutować też można nt czerwonej kartki dla Ronaldinho. A Włochów
              to tak porobili na tych MŚ, że szkoda gadać... A FIFA przyznaje, że poziom
              sędziowania jest ZADOWALAJĄCY....................

Tak więc cały misterny plan w piz...u! Mam tylko nadzieję, że jak Korea
              awansuje do finału (dzięki wiadomej pomocy) to bazylijskie trio 3-R naładuje
              im tyle bramek, że się te skośnookie pajace nie doliczą, a liniowemu uschnie
              ręka od machania, że jest spalony..............

Pozdr dla wszystkich zbulwersowanych :)

P.s. Niech juz będzie 3 sierpnia!
              • Gość: klaifert Re: CAŁE MISTRZOSTWA W PIZ...U!!! IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 23.06.02, 16:55
                Za to Engel sie cieszy z triumfu Korei:-))) jego przedostatni objaw radosci:-)
                on mowil (o ile pamietam) po powrocie ze Korea ma szanse na Mistrza, to go
                wyrzucili:-)

Straszne faworyzowanie gospodarzy, tez moze sie brac z tego, ze sedziuje taki
                np. ekwadorski sedzia, bo jego reprezentacja gra w finalach. Przy wyjsciu
                Koreancow z grupy, to ja im kibicowalem, ale teraz to juz wiadomo ze sobie
                poradza, chyba ze przystojniak Kahn wyciagnie wszystkie karne:-) Nie cierpie
                Niemców i wole żeby Koreance doszli do finalu. mimo ogromnego niesmaku, tak jak
                po boksie na Olimpiadzie w Seulu.Chyba nie ma sensu organizowanie jakichkolwiek
                zawodow na wschodzie bo grozi to jakims zbiorowym sepuku lub cos w tym rodzaju,
                musza wygrac i tyle:-)
                • Gość: Radost Re: CAŁE MISTRZOSTWA W PIZ...U!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 22:15
                  Myslalem ze mistrzostwa pomoga dotrwac do rozpoczecia rozgrywek (LECH:)! a tu
                  takie cos...ech musze szukac alternatywnych rozrywek...heh:)
                  • Gość: Daras Re: CAŁE MISTRZOSTWA W PIZ...U!!! IP: *.piastlan.net 23.06.02, 22:48
                    Nie pamietam mistrzostw na ktorych doszlo do takiego drukowania jak jest teraz.
                    To co dzieje sie w krajnie malych zoltych potworkow przechodzi wszelkie
                    oczekiwania. Z tak wielkim utesknieniem czekal na mistrzostwa tak teraz bardzo
                    jestem rozczarowany. Postanowilem zbojkotowac mundial i nie bede oglodal juz
                    zadnego meczu tych mistrzostw. Z uteskniem wypatruje juz w kalendarz i czekam
                    na pierwszy mecz KOLEJORZA.
                    Pozdrawiam wszystkich e-Lechitow!!!!!!!
                  • Gość: apcio Re: CAŁE MISTRZOSTWA W PIZ...U!!! IP: *.icpnet.pl 24.06.02, 12:46
                    Gość portalu: Radost napisał(a):

> Myslalem ze mistrzostwa pomoga dotrwac do rozpoczecia rozgrywek (LECH:)! a tu
                    > takie cos...ech musze szukac alternatywnych rozrywek...heh:)

Proponuje zimne pifko nad jeziorkiem :) hehe
      • Gość: ky-mani Re: Azjatycka szopka IP: *.tpnet.pl / *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 18:21
        dwa razy juz ze mnie idiote zrobili. trzeciego razu nie bedzie bo imprezy o
        poziomie mistrzostw powiatu ogladac nie bede. to co sie stalo i bedzie jeszcze
        dziac to wielkie ciosy dla calej pilki. tyle.
        • Gość: Daras Re: Azjatycka szopka IP: *.piastlan.net 24.06.02, 20:49
          W takim stylu jak korea dotarla do polfinalow to i druzyna z A klasy mogla by
          dojsc. Dla mnie to kazdy zoltek to potrafi jedynie uprawiac ryz i telewizory
          produkowac a nie w pilke grac!!!!!!1
          • Gość: Lechita Re: Azjatycka szopka IP: 211.191.12.* 25.06.02, 06:59
            Gość portalu: Daras napisał(a):

> W takim stylu jak korea dotarla do polfinalow to i druzyna z A klasy mogla by
            > dojsc. Dla mnie to kazdy zoltek to potrafi jedynie uprawiac ryz i telewizory
            > produkowac a nie w pilke grac!!!!!!1

Kazdy? Oj oj, chcialbys miec w Lechu takiego "zoltka" jak Nakata. On raczej grac
            potrafi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka