Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST !!!

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 13:37
    wiem, ktoś już założył temat, ale mało napisał, więc ja zacznę nowy.
    Który o wiele więcej wyjaśnia

Proszę niech się tu wpisują tylko osoby, które uważają że Polsat nas oszukał i
    są za jakąś akcją protestacyjną (jeszcze nie wiem, jakby to miało wyglądać,
    może przed mistrzostwami będziemy co dwa dni kupować Polsat i zwracać dekoder
    przed zapłatą abonamentu, może atak internetowy, albo po prostu demolka punktów
    sprzedaży dekoderów?)

W każym razie fakty są takie:
    1. Polsat startuje jako telewizja OGÓLNODOSTĘPNA w przetargu (tyko takie były
    dopuszczone
    2. Polsat uruchamia kodowanie, niby bez abonamentu (za samą kaucję zwrotną)
    3. Polsat wprowadza abonament, początkowo 10 zł, ostatnio już 25 zł
    4. Polsat wprowadza PAY-PER-VIEW, ceny jednej imprezy szacowane na 100zł (TO
    PRAWDA! zobaczcie w gazecie)
    5. a co zrobi Polsat jescze? Ma przecież rok czasu?

W każdym razie, jest to robienie kibiców w konia.

Niech każdy, kto jest przeciwko Polsatowi, wpisze się do tego tematu.
    Każdy wpis będzie uznany jako popierający zdegustowanych kibiców.
    Pamiętajcie!
    Nas, internautów wydających i tak dużo na internet może być na to stać!
    BEZROBOTNYCH, EMERYTÓW I INNYCH FANATYKÓW PIŁKI KTÓRYM AKURAT SIĘ NIE POWODZI
    NA PEWNO STAĆ NA TO NIE BĘDZIE! i nie zadawalajmy się półśrodkami w postaci
    transmisji w zagranicznych telewizjach!

... mile widziane propozycje akcji protestacyjnych!
    I pamiętajcie, jeśli będą sensowne a odpowiedzi dużo, to pewnie umieszczą je w
    drukowanej gazecie, a wtedy...

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: jurek Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.dhl.com 19.07.01, 14:11
        Jeszcze nie mam pomyslu na protest, ale kazdy w miare kulturalny bez wahania
        popre

Pozdrawiam

jurek
        • Gość: kibic Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.saturn.pl 19.07.01, 15:15
          olać POLSAT. Oddajcie wszyscy dekodery. Mistrzostwa obejrzymy w innych
          niekodowanych telewizjach
          • Gość: miecho Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 156.17.228.* 04.08.01, 01:00
            to skandAL CO TE DUPKI Z TV ROBIA.TRZEBA JAKIEGOS PROTESTU CHOC TERAZ NIE WIEM
            JAKIEGO.
        • Gość: kijop Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 16:54
          Poprostu zrobili nas wszystkich w ......... prawo kupna miały tylko stacje
          niekodowane więc wygrał polszmat a kiedy się okazało ,że będą kodować to nikt
          nie broni interesu tych których na to nie stać, pewnie władni mają z tego
          niezłą kase i siedzą cicho jakby nic się nie stało a my będziemy oglądać
          mistrzostwa słuchając komentatora koreańskiego, niemieckiego itd. albo z funcją
          MUTE.
      • Gość: LUKE Re: kto mys´la? z˙e za 25z? obejrzy MS´ by? w b?edzie!!! POPRZYJ PROTE IP: 157.25.125.* 19.07.01, 14:19
        Popieram protest!!! Musimy sie zjednoczyc. Moze niekoniecznie w demolce punktow
        sprzedazy dekoderow, ale trzeba znalezc na nich np. jakis kluczek w umowie
        abonenckiej. Pomysl ze zwrotem dekoderow po 2 dniach jest o.k. Zarzucimy ich
        robota papierkowa, bo troche sie w tej "slonecznej telewizji" nudza.
        Pamietajcie, juz NASTEPNEGO LATA POLSKA BEDZIE MISTRZEM SWIATA. Amy musimy to
        impreze widziec w calosci!!!
        • Gość: martino Re: kto mys´la? z˙e za 25z? obejrzy MS´ by? w b?edzie!!! POPRZYJ PROTE IP: 217.97.51.* 19.07.01, 14:29
          W pełni popieram idee. Tylko nie mam pomysłu na sposób bojkotu.
          Pozdrawiam
          Kibice wszystkich klubów łączcie sie przeciwko POLSATOWI!!!!!!
      • Gość: Gural Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 14:45
        Popieram
        Mój tekst pt Polstat - "pay-per-view"
        Rzdmuchajmy to na maxa
        Gural
        Pozdr.
        • Gość: Przemek Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 16:01
          Tak, widziałem Twój temat, ale wtedy był pusty, więc dopisałem swój, przy
          okazji pokazując jak to z Polsatem było.

Dodatkowo, przed chwilą miałem wątpliwą przyjemność oglądać spot Polsatu, na
          którym miła Pani informuje, że oto Polsat... uwaga (!) dobrodusznie zrezygnował
          z abonamentu za Internet. To po prostu pokazuje jak Polsat żeruje na głupocie
          naiwnych ludzi. Myślę że wiele osób zdziwi się, jak przyjdą im rachunki...
          telefoniczne. Bo "dekoder internetu" w Polsacie korzysta z wbudowanego modemu
          (!). Taki sam "darmowy" internet jak przez TPSA

Wracając do tematu, podałem różne, nawet skrajne możliwości akcji
          protestacyjnej (demolka punktów sprzedaży dekoderów). Mam nadzieję że jeszcze
          ktoś coś wymyśli.
          • Gość: Tinos Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 212.244.106.* 21.07.01, 11:41
            Nie wykupowanie dekoderów - Dobry pomysł, trochę stracą (ceny dekoderów i
            reklamodawcy).
            Ale wtedy przeniosą mecze na zwykły Polsat lub TV 4. Tam będzie większa
            oglądalność i zarobią na reklamach. I TO JEST PROBLEM. Nie dajmy zrobić dużej
            oglądalności.
      • Gość: new_scep Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 62.189.12.* 19.07.01, 15:12
        Całkowicie popieram. Dotychczas nie mam dekoderu Polsatu, gdyż od początku nie
        mogłem uwierzyć w hasło "bez abonamentu", co jest sprzeczne z logiką telewizji
        kodowanej. Czyli krótko mówiąc: oszustwo, lub trochę delikatniej: bardzo
        sprytne przyciągnięcie klientów.
        Pozdrawiam
      • Gość: zibi Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.ltl.pl 19.07.01, 15:22
        Całkowicie się z Wami zgadzam. Będę myślał nad możliwościami i sposobami
        protestu. Dlaczego w innych krajach poradzono sobie z tym problemem a u nas
        nie. Niestety kasa misiu kasa to dobre określenie. Walczmy z nim, niech dadzą
        szarym ludziom trochę rozrywki bezpłatnej ( nie mówiąc o abonamencie TV ).
        Kiedy normalny Polak będzie mógł się przestać stresować czymś co mu się należy?.

Pzdr
        • Gość: easy79 Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 192.168.132.* / *.unregistered.formus.pl 20.07.01, 14:48
          Witam! Ja mam propozycje dla wszystkich z okolic Wrocławia. Akcja pod chatkami
          amazonek. Jakies zorganizowane protesty, rzucanie jajkami i takie tam. Skoro
          przeciwnicy globalizmu mogą demolować całe miasta to dlaczego my kibice
          sprzeciwjający sie robieniu nas w konia przez pana Solorza & co. nie mieli
          byśmy mu popsuś trochę humoru. Pozdrowionka.
      • Gość: Hollow Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.01, 16:30
        Polsat to szmatlawa telewizja . Solorz kojarzy mi sie z cinkciarzem z bazaru. Chciwy fiut ! Niestety jaki
        szef taka stacja . Jesli zrobia ten numer z kodowaniem mistrzostw swiata to ich wizerunek jeszcze
        bardziej spadnie na ryj. Chociaz juz nie jest zbyt pozytywna . Kojarzy sie glownie z disco-polo ,
        tandetnymi teleturniejami i podlymy filmami dla debili . A opinia publiczna odgrywa spora role . Mysle
        ze straca nieco reklamodawcow .
        Ja w formie protestu chetnie oddam mocz na glowe pana solorza ( celowo pisze z malej litery , bo nie
        mam szacunku dla plebsu ) . Jesli ktos wymysli jakas forme protestu to chetnie sie przylacze . Moj
        pomysl jest nastepujacy - mozna zawalic ich hate mailami z tej okazji . Moze wywrze to jakas presje i
        sie chamy opamietaja . Chociaz watpie .
        pozdrawiam
      • Gość: Waldi Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 192.168.2.* / 217.96.58.* 19.07.01, 16:39
        krotko - popieram
      • Gość: lenor Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 213.76.177.* 19.07.01, 16:46
        popieram wszystko. szlag mnie trafia jak sobie pomyślę,ze czekałem na występ
        polaków 16 lat i tych najważniejszych mistrzostw nie obejrzę.Krótko-chrzanić
        polsatowskie "słoneczko"!
        • Gość: phillip Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.01, 18:00
          Całkowicie popieram protest.
          Ludzie nie dajmy tym palantom zarobic.
      • Gość: FLoop Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.hor.net.pl 19.07.01, 17:58
        No wlasnie!!! Robia nas w konia!!! po to tylko zeby juz teraz kupic dekoder,a
        potem i tak bedziemy placili za mecz osobno 100zl!!! juz lepiej bylo sprzdac to
        wizji, przynajmniej wiedzialbym za co place!!! a tak? tak to nic nie wiem!!!
        za rok okarze sie ze owszem w polsacie1 mozna bedzie obekrzec mecze polskiej
        reprezentacji, o oile ta sie zakwalifikuje do mistrzostw, ale okarze sie takze
        ze polsat1 bedzie kodowany i platny!!! niech ktos sprawdzi sprawdze jaka jest
        umowa polsatu i jesli nie grozi to zadnymi sankcjami kupie dekoderi zaraz go
        zwroce:] a potem wysle strete listow do polsatu, KRRiT, PZPN, UKFIS, i gdzie
        sie tylko da!!! jak to nic nie da to poprostu bedziemy okupowac budynek
        polsatu:] a tak na marginesie nie obrazajac abonentow polsatu, to nie dal bym
        zlamanego grosza na polsat!!! to jest syf!!! zadnych filmow i zadnego sportu!!!
        wole canal+, czy chociarzby moim zdaniem swietne HBO+Wizja sport. przynajmniej
        na wizji jest normalny komentarz!!! ale jestem zdania ze kazdy powinien miec
        mozliwosc obejrzenia wystepow nie tylko polskiej reprezentacji, bo moze sie
        okazac ze ta sie nie zakwalifikuje -_^ :] wiec podsumowujacpolsat to syf!!!
        wole Telewizje niepokalanow:] polsatowi powinni odebrac koncesje a TN dac ta na
        TV Puls :] to mniej wieej ten sam poziom ale TN nie dostala jeszcze szansy :]
      • Gość: JEAN Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.kap.citynet.pl 19.07.01, 18:12
        MASZ W 100%RACJĘ.POWINNI POLSATOWI ODEBRAĆ PRAWA TRANSMISJI MŚ I LIGI MISTRZÓW.
        • Gość: chrabel Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 10.0.0.* / 213.134.137.* 04.09.01, 17:09
          Mam super pomysł !!! "Ogólnopolski dzień bez POLSATU". Trudne do zrealizowania,
          ale pomyślcie co na to reklamodawcy. Kibiców w Polsce jest kilka milionów...
          niech wszyscy 6 pażdziernika (to znacząca data) przełączą się na kichowatą
          publiczną i bigbraderowy TVN. Może POLSAT zrozumie ile znaczy dla Polaków tych
          kilka meczy w czerwcu...
      • Gość: mzs04 Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.cjb.net 19.07.01, 18:21
        na pier. polsacie byla bundesliga, ale teraz beda tylko 2 mecze i kurwom nikt
        juz by nie kupil dekoderu!!!!teraz mysla ze zwietrzyli szanse.gdybym mial ogl
        mistrzostwa po chinsku to lepsze to niz cwaniacy z polsatu!!!!!!!!!!Borek sie
        zalamie.bedzie mowil sam do siebie............
      • Gość: Przemek Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 22:33
        dzięki za wszystkie głosy poparcia!
        Mimo strasznego zaśmiecenia forum, w tym oraz kilku innych tematach
        pokazaliście co myślicie o Polsacie i jego nieczystych zagrywkach!

Zachęcam do dalszych wpisów!
        • Gość: ajk Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 22:46
          W pelni popieram !!! Dobrze by bylo gdyby Gazeta sprobowala kilkoma artykulami
          rozkrecic akcje protestacyjna i naglosnic sprawe, to moze ktos na gorze by sie
          zainteresowal !!! Tylko czy panowie redaktorzy zagladaja na to forum ???
          • Gość: moro Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.honker.dialup.pol.co.uk 20.07.01, 00:14
            Tez popieram, ale nie wierze w jakis wiekszy sukces. Polsrat napewno stworzy
            jakis pakiet w ktorym do transmisji z meczow dolaczy, kilka
            filmow "erotycznych", koloryzowanych Samych Swoich, pare stosunkow sexualnych z
            Amazonek i dekodery pojda jak woda.
        • Gość: lebowski Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 00:14
          Przecież jest kampania wyborcza może to wykożystać w jakiś sposób. Podpisuję
          się pod protestem obydwoma rękoma.
          • Gość: Tomek Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 192.168.1.* / *.opp4.zabrze.pl 21.07.01, 21:47
            Całkowicie popieram tą akcję.A swoją drogą kto pozwolił na ta transakcję ?
            Czy TVP jest naprawdę taka biedn ? A może komuś zależało na tym by prawa miał
            polsat ?A co na to PZPN ? Nabrał wody w usta i milczy .I kto to mówi o chorej
            sytuacji w polskiej piłce
            • Gość: zew Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 213.25.93.* 24.07.01, 14:01
              Chciałabym zauwazyć, że telewizję nic nie obchodzi sport. co się stało przez
              ostatnich kilka lat wszyscy widzą. Przerwacnie finału Zepter-Anwil 2 lata temu
              a zawodów lekkoatletycznych w tym roku, bo zaczyna się teleexpres, na dwójce
              biesiada w kopydłowie, a nie poazują ważnych meczy na zyweo, ew. skróty o 3 w
              nocy.
              TVP ma nas gdzieś, ją interesuje tylko oglądalność, a rozwój sportowy kraju,
              motywacyjna funkcja transmisji, zainteresowanie młodzieży sportem się nie
              liczy.
              Jestem kobietą i kocham sport.
              Ządam MŚ na żywo!!
              I meczy koszykówki w TVP (nikt tam nie jest tym zainteresowany)
              Małysz to za mało!!!!!
              • califat Kulturalny protest 03.08.01, 06:30
                Ja nie lubie chamstwa i braku kultury, ale...
                JAK KURWA BEDE MUSIAL PLACIC ZA OGLADANIE NASZYCH W JAPONII TO PIERWSZY
                ROZPIERDOLE PUNKT SPRZEDAZY PIERDOLONYCH DEKODEROW QRWA JEBAC
                POLSAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Kuba Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 212.160.119.* 20.07.01, 00:33
        Popieram protest! Proponuję aby na ostatnich meczach Polaków
        w eliminacjach wszsyscy bluzgali na polsat i solorza. Może wtedy
        zrozumieją jakie skurwysyństwo robią!
        • Gość: Hollow Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.01, 09:36
          Kuba dal dobra propozycje . Proponuje na wszystkich meczach jutrzejszej kolejki ligowej okrzyki :
          POLSAT !!!!!!!!!!!! CO ?? TY KURWO !!!!!!!! Jesli by sie powiodlo , byloby milo . Jesli czytaja to osoby
          idace jutro na lige , sprobojcie cos wykombinowac !
          • Gość: Puchatek Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 194.134.232.* 20.07.01, 12:13
            hejka,
            hehe, dobre, ta nowa piosnka..
            tak na marginesie, mniemam poniewaz nie zapoznalem sie z oferta polsatu
            cyfrowego, nikt chyba nie jest debilem aby podpisywac umowe abonencka na 2 lata
            tylko dla MS w pilce noznej..
            jak juz kiedys pisalem, dekoder cyfrowy, szerokopasmowy konwerter na astre-
            hotbird i karta seca..problem z glowy, a polsat psj..
            pozdr
            P.
            • Gość: Picasso Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 12:59
              Popieram propozycję Hollow''a.
              Takie okrzyki na pewno zostaną dostrzeżone (dosłyszane)!

A Polsat powoli przyłącza się do znienawidzonych przez naród firm:
              TP s.a. , Orlen, Polsat na pochybel!!!!!

• Gość: jaca Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 14:10
              • Gość: jaca Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 14:17
                Obawiam się, że wszelkie protesty nanic się nie zdadzą.Polsat poprostu
                wszystkich kibiców rucha do dupy.Możemy sobie protestować ile chcemy,a i tak
                nie będziemy mogli obejrzeć sobie mistrzostw.Niemniej jednak protest popieram
                jak najbardziej.Miałe zamiar wziąć dekoder polsatu, ale teraz wole słuchać
                transmisji meczów w radiu, niż dać w bezczelny sposób żerować na sobie. Myślę,
                że wszyscy kibice powinni solidarnie zwrócić te zasrane dekodery i niech sobie
                pan Solorz sam płaci za oglądanie meczów i niech sobie sam je ogląda,jego stać.
                • Gość: Hagios Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.pingwin.pl 20.07.01, 14:50
                  Wiecie co? Rece mi opadly. No po prostu odczuwam totalna bezsilnosc. Zgadzam
                  sie ze protest nic nie da, a przynajmniej taki protest. Cholera jasna, czy nic
                  nie da sie zrobic. Przeciez Polskat nie ma pojecia o realizacji imprez
                  sportowych, a ich komentatorzy... TRAGOS!!! Czy naprawde nie da sie nic
                  zrobic???!!!
                  • Gość: Nethan Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.nowa-sol.sdi.tpnet.pl 21.07.01, 16:31
                    Pieprzę polsat. Mam nadzieję że siano za mistrzostwa mu się nie zwróci i już za
                    2 lata solorz będzie bankrutem.
                    Bojkot polsatu - POPIERAM !
                    POLSAT !!! CO??? TY KURWO!!!!!! - xtra :)
                • Gość: easy79 Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 192.168.132.* / *.unregistered.formus.pl 20.07.01, 14:53
                  Każdy kto zbiera czeską tv może sobie obejrzec całe mistrzostwa. Wiem że nie
                  jest to jakieś świetne rozwiązanie ale jak mam wybierać miedzy Polsatem a
                  pepickami to wybieram to drugie.
      • Gość: Michał Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 15:24
        Popieram! Nigdy nie kupię dekodera tych debili. Po co? Żeby słuchać p. Borka
        • Gość: kaowiec Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.ex.ac.uk 21.07.01, 22:04
          rekami i nogami - popieram, POLSAT to sepy
      • Gość: Bercik Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 22:14
        Gdyby polskie prawo bylo prawem dla wszystkich to bysmy ogladali wszystkie
        mecze za friko! Ale to nasze prawo jest tylko dla bogaczy(Solorz,Wieczerzak i
        inne typki...)napijesz sie piwa na przystanku w upale 35 stopniowym to Ci taki
        mandat dodupcom ze sie nie pozbierasz! A jak prezes ZUSU przepierdili 600
        starych miliardow to go puszcza wolno! o curwa co za kraj!! Jest gdzie zapis ze
        wszystkie imprezy sportowe z udzialem Polakow nie mogo byc kodowane, ale tenze
        przepis ma tyle podpunktow ze jest jak to zwykle u nas bywa martwym przepisem!:
        ( i pozwala na wszysto "Solorzom"
      • Gość: Przemek Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.07.01, 10:10
        Dziękuję za głosy poparcia.
        Można by się zastanawiać nad jakimś zorganizowanym protestem internetowym (bo
        jeszcze trochę czasu zostało do MŚ),
        ale na pewno nie na tym forum w obecnym kształcie.
        Taki śmietnik nie sprzyja żadnej dyskusji.
      • Gość: Oko Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 12:06
        Popieram !
        • Gość: Schewa Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 24.07.01, 12:44
          Nic dodać, nic ująć - 100 % poparcia.
          Ale swoją drogą jakaś poważniejsza akcja protestacyjna by się przydała.
          • Gość: sonia Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.ppp.nowiny.net 24.07.01, 14:36
            Poprę każdą akcję protestacyjną!!!! Pracuję w radiu postaram się nagłośnić!!!
            Opinia publiczna to olbrzymia władza, w końcu Solorz robi wszystko dla
            pieniędzy, a to my możemy mu w tym przeszkodzić... nie sprzeda dekoderów - nie
            zarobi, wycofają się również reklamodawcy, bo dla nich najważniejsza jest
            publiczność!!!
            • Gość: DARK Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.01, 20:33
              Wiecie co jeszcze polsat wymyslił?
              Na Eurosporcie mecze będą 24 g póżniej - bez polskiego komentarza.
              • Gość: Morph Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 24.07.01, 20:57
                DARK??? 24g pozniej??? Niemozliwe. Eurosport to potezna stacja przy ktorej
                polsat to maly pikus. I to mnie cieszy - w pelni popieram Wasz protest
                przeciwko ''kochanemu'' polsatowi, ale ja chyba bede ogladal mecze an
                Eurosporcie. To jedyne wyjscie. Wspolczuje tym ktorzy E-sportu nie maja..
            • califat JESZCZE JEDNO 03.08.01, 06:33
              TEZ MAM DOJSCIA I SPRAWE DA SIE NAGLOSNIC!!! NIE SPRZEDADZA DEKODEROW I SIE IM
              NIE ZWROCI!!!!!
      • Gość: aero Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.01, 01:59
        W Polsce, wszyscy ci, ktorzy sa u wladzy i majetni mysla ze moga "wyruchac"
        wszystkich biedakow. I w zasadzie to jest prawda. Realia. Bogaci maja uklady z
        rzadzacymi i dobrze im z tym.
        "Skuteczne" moga byc wg mnie tylko 2 rzeczy:
        - jakas naprawde duza i wspolna akcja prostestacyjna (opiniotworcza, tworzaca
        nacisk polityczny itp) wielu mediow.
        oraz
        - radykalna akcja wywrotowa (zapewne niezgodna z prawem) skierowana
        bezposrednio w Polsat. Tego sam bym nie zrobil, takze nie uczestniczyl w tym..
        ale gdyby ktos cos takiego wykobminowal bardzo by to mnie ucieszylo :)

pozdrawiam
      • Gość: Valdor Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 18:50
        Nie podobał nam się komentarz relacji z meczów w TV Publicznej (wiele razy było
        to uzuasadnione), ale mówię wam ludzie, teraz to my k... zatęsknimy za tym
        gównianym komentarzem.
        • Gość: Marian NIE POPIERAM IP: 195.205.4.* 03.08.01, 09:32
          A ja mam dekoder Polsatu i będę oglądał MS. Na rynku telewizyjnym jest tak: kto
          ma kasę ten dyktuje warunki.
          Pozdrawiam.
          • pc Re: NIE POPIERAM -do Mariana 03.08.01, 09:48
            oczywiście masz prawo nie popierać akcji bo kupiłeś dekoder - ale przeczytaj
            dokładnie temat!

Dekoder o niczym nie świadczy, będziesz musiał DODATKOWO wyłożyć np. 100 zł w
            systemie PAY-PER-VIEW żeby obejrzeć Mistrzostwa! Co Ty na to?
          • Gość: Marian Re: NIE POPIERAM IP: 195.205.4.* 03.08.01, 10:05
            Polsat wyjaśniał, że poprzez Pay-Per-View będą emitowane imprezy o charakterze
            bardzo komercyjnym, tj. walki bokserskie, itp. MS, jeśli będzie można oglądać
            na Polsat Sport, to w normalnym, nie kodowanym Pay-Pre-View paśmie. Ponadto
            Polsat twierdzi, że ogromna ilość spotkań będzie emitowana na zwykłych kanałach
            stacji, a nie poprzez dekoder. Moim zdaniem nie na co siać paniki.
            Pozdrawiam
            • pc Re: NIE POPIERAM 03.08.01, 11:14
              Poczekamy, zobaczymy. Ja tam nie wierzę instytucji która na początku startowała
              w przetargu jako stacja ogólnodostępna i niekodowana. Tak samo PZPN wie że na
              meczu z Norwegią będzie komplet to bileciki w górę. Albo Wisła na mecz z Barcą.
              Wiedzą że zarobią, to chcą jak najwięcej...

Czas pokaże. Moim zdaniem jakiś protest jest konieczny.
              Pozdro, jakiś głos z drugiej strony też przydał się w dyskusji!
          • Gość: KIBIC Re: NIE POPIERAM IP: *.chello.pl 04.09.01, 11:25
            Gość portalu: Marian napisał(a):

> A ja mam dekoder Polsatu i będę oglądał MS. Na rynku telewizyjnym jest tak: kto
            >
            > ma kasę ten dyktuje warunki.
            > Pozdrawiam.

Widać w tobie frajera bo co to za reprezentacja którą na MŚ ogląda 200tys.
            polaków. Kibicować polsce musimy wszyscy a pozatym polsat ma tak lipną formułę że
            MŚ będą robione przez któregoś uczestnika Dwóch światów... ŻENADA!!!!!!!!!!!
      • Gość: Rob Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 213.216.72.* 01.08.01, 11:24
        Wyrzucmy polsat i tv4 z naszych telewizorow, namowmy na to samo nasze rodziny i
        znajomych, polsatowi wtedy ladnie spadnie ogladalnosc a wiec i wplywy z reklam.
        W koncu to my telewidzowie utrzymujemy pana solorza i cala ta bande ogladajac
        reklamy, wiec musza sie liczyc z naszym zdaniem.A MS i tak obejrze na czeskiej.

Pozdrawiam.

• Gość: Wilt Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 172.16.0.* / *.minrol.gov.pl 01.08.01, 12:32
        Sam na Polsat cyfrowy nie dałem się nabrać, ale popieram protest tych, którzy
        niestety się dali. Solorz ma po prostu mentalność cinkciarza (którym był) i już
        się tego nie pozbędzie; zawsze ważniejsze będzie dla niego jednorazowe
        zrobienie gościa w bambuko niż budowanie zaufania wśród klientów. Prędzej czy
        później taka krótkowzroczność na szczęście przestanie mu się opłacać.
        Pzdr
      • Gość: Janelka Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 213.134.142.* 01.08.01, 15:26
        Polsat to szmaty.
      • Gość: Raku Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.zeelandnet.nl 01.08.01, 18:42
        Popieram wasz (NASZ) protest. Polsat jest nedzny i tyle!!! Poza Borkiem nikogo
        sensownego nie maja. Poza tym wymyslili, ze czesc meczy beda komentowac ze
        studia w Warszawie!!! Oni chyba ocipieli! A jeszcze wymysl z kodowaniem to
        skandal! Skad ja, biedny student, wezme kase na ich pieprzony dekoder? Domagam
        sie puszczania na zywo w kanale ogolnodostepnym, a powtorki niech se puszczaja
        w Polsacie (Polshicie?) Sport!!!
        • Gość: kimer Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 10:53
          Popieram protest. Tej scierwiastej stacji nie da się ogladać. Mam propozycję
          aby zadzwonić do p. Janusz Weissa z radia zet aby ta sprawę poruszył w audycji
          p.t."dzwonie do pani,pana w bardzo nietypowej sprawie". Chciałem ogladać mecze
          polaków ale temu kutasowi Solorzowi nic nie zapłacę. Podobal mi sie pomysł z
          obrzuceniem domu amazonek jajkami, jeżeli coś z tego wyjdzie dajcie znac na
          forum!!!!!!!
          pozdrowienia
          • Gość: hen Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 156.17.85.* 03.08.01, 11:48
            Parafrazując sportowe wątki z całą stanowczością mogę powiedzieć, że Polsat
            jest o wiele większą k.... niz Legia, Wisła i reszta naszych pierwszoligowych
            klubów razem wzięte.
            • Gość: hen Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 156.17.85.* 03.08.01, 11:49
              Acha, A Solorz to najgorszy alfons.
              • Gość: Barad Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 195.205.73.* 03.08.01, 12:46
                A ja mam FIFA2001 i kiedy chce to mam na żywo LM i MŚ a przy tym u mnie Polacy
                mają naprawdę dużą szansę na złoto
                SOLORZ NA LATARNIE
                OBCIĄĆ AMAZONKOM PO JEDNEJ PIERSI
                PZDR
              • Gość: eliot Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.univ.gda.pl 04.09.01, 10:54
                Zadziwiajaca jest buta z jaka p. Solorz wypowiada sie w "Gazecie"... Znamionuje
                to jego niebywala "klase". Nie wyobrazam sobie nie ogladania przynajmniej
                polowy MS na zywo. Po to wezme urlop, choc wiem, ze to dosc karkolomny pomysl.
                Dla mnie jednak te mistrzostwa to bedzie prezent, na ktory czekalem od 15 lat!
                Stad wypowiedz szefa Polsatu, ze rannych meczow i tak nie ma sensu puszczac w
                pasmie otwartym jest szczytem ignorancji. Ja jego wypowiedz tlumacze sobie tak:
                albo zabulisz ile zarzadam, albo dostaniesz fige! Zaimponil mi...
                Na koniec warto wspomniec o naszej kochanej publicznej TV - spisali sie
                profesjonalnie, nie ma co.
                Nie wiem co dadza protesty, ale do kazdego sie dolacze, bo milczec w tej
                sytuacji nie mozna. Byleby nie okazalo sie, ze nasz zapal ustapi po pojawieniu
                sie nowych "goracych" tematow.
                pozdro
                eliot
      • Gość: west Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.96.252.64.snet.net 04.08.01, 08:15
        W calej Europie (do ktorej tak usilnie dazymy) jest tak ,ze najwazniejsze
        wydarzenia sportowe typu MS w futbolu , sa pokazywane w publicznej telewizji -
        zeby KAZDY mial szanse obejrzec.
        Dlaczego k.... tylko u nas jest odwrotnie.?
        Chyba to Buzka i ekipy wina...
        ciekawe czy jak SLD za miesiac przejmie wladze to moze zrobia cos w tym
        kierunku - inaczej to chyba bedzie rewolucja jesli ludzie nie beda mogli
        zobaczyc MS z udzialem Polakow.
        A swoja droga to ciekawe ze cinkciarze i spekulanci (zwani teraz biznesmanami)
        dyktuja nam nawet co mamy ogladac..

• Gość: Baart Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 21:56
          Panowie to nie abonament tylko stala oplata comiesieczna:)
          A co do Polszmaty To już i tak dosyć Kołtoń i Borek dość relacji z LM
          popsuli wiec mistrzostwa oglądam w czeskiej telewizji publicznej
          a ci co mieszkają w innych regionach Polski niech rozejrzą sie i popytają
          o karty do dekodera bedzie popyt to na pewno nasi albo zza wschodniej granicy
          hackerzy coś wymyślą a z tym Pay per View to lekka przesada boks to rozumie
          ale nie beda ludzie kazdy meczyk zamawiac.
          Pozdrawiam
          a kazdy antypolsatowy protest popieram
          • Gość: Sonny Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: 65.42.128.* 04.09.01, 14:23
            Uwazam , ze teraz pole do popisu ma KRRIT.Niedawno w Tempie czytalem artykul o
            tym jak to Polsat bezprawnie uzywa jednego z sygnalow panstwowych.Wypowiadal
            sie jakis (podobno)odpowiedzialny czlowiek.Jezeli wiec taka jest prawda,to za
            dupe wziasc Skurwysynow,jesli nie chca , zeby zrobiono linzc na Solorzu i
            reszcie tych polszmatowcow!!
            pozd.
            Jak ja nie znosze tej stacji!Od samego poczatku jej istnienia!
            • Gość: muppet Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.torun.dialup.inetia.pl 04.09.01, 18:47
              trzeba znaleźć jakoś e-mail polsatu
              i frajerom wysłać!
              • Gość: raphal Re: kto myślał że za 25zł obejrzy MŚ był w błedzie!!! POPRZYJ PROTEST IP: *.tuchola.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 15:38
                PROTESTY kierujmy tu, za cos ci panstwo biora po kilkdziesiat tysiecy
                miesiecznie.

Przewodniczący KRRiT
                Juliusz Braun
                braun@krrit.gov.pl
                01-015 Warszawa, Skwer Kardynała Wyszyńskiego 9
                tel. 838 50 21; fax 838 81 97;

Rzecznik prasowy przewodniczącego KRRiT:
                Joanna Stempień-Rogalińska - stempien@krrit.gov.pl
                tel: 635 31 95;

Zastępca przewodniczącego KRRiT
                Jan Sęk
                sek@krrit.gov.pl
                tel: 838 93 65;

Członek KRRiT
                Włodzimierz Czarzasty
                czarzasty@krrit.gov.pl
                tel: 636 58 72;

Członek KRRiT
                Waldemar Dubaniowski
                dubaniowski@krrit.gov.pl
                tel: 840 15 31; 851 37 34

Członek KRRiT
                Lech Jaworski
                jaworski@krrit.gov.pl
                tel: 840 59 39;

Członek KRRiT
                Adam Halber
                halber@krrit.gov.pl
                tel: 840 17 16; 841 90 41

Członek KRRiT
                Danuta Waniek
                waniek@krrit.gov.pl
                tel: 840 48 43;

Członek KRRiT
                Jarosław Sellin
                sellin@krrit.gov.pl
                tel: 841 26 11; 851 37 35

Członek KRRiT
                Aleksander Łuczak
                Luczak@krrit.gov.pl
        • Gość: raul Re: kto myślał że -interwencja IP: *.pg.com.pl 04.09.01, 12:28
          zbliżają się wybory-co Wy na to.......

Szanowni Państwo,

Mając na uwadze dobro polskiej piłki noznej i polskich kibiców do których zalicza
          się zapewne wielu członków Państwa Klubu zwracam się z prośbą o interwencje w
          sprawie kodowania bezpośrednich transmisji z Mistrzostw Świata w Japonii i Korei.

Fakty są takie:
          1. Polsat startuje jako telewizja OGÓLNODOSTĘPNA w przetargu (tyko takie były
          dopuszczone
          2. Polsat uruchamia kodowanie, niby bez abonamentu (za samą kaucję zwrotną)
          3. Polsat wprowadza abonament, początkowo 10 zł, ostatnio już 25 zł
          4. Polsat wprowadza PAY-PER-VIEW, ceny jednej imprezy szacowane na 100zł

Tak więc telewizja Polsat ignoruje nie tylko rozbudzone nadzieje Polskich kibiców
          ale również względy prawne.
          Ponieważ mam zamiar głosować w najbliższych wyborach na Państwa partię mam
          nadzieję, że zajmiecie Państwo stanowisko w tej niezwykle drażliwej sprawie.

Z poważaniem,

kilka adresów:
          SLD- kpsld@sejm.gov.pl
          AWS- aws@sejm.gov.pl
          UW- kpuw@sejm.gov.pl
          PSL- kppsl@sejm.gov.pl
          PiS- kp.pis@sejm.gov.pl
          Platforma- maciej.plazynski@sejm.gov.pl
          Polityka- polityka@onet.pl
          TVN- widzowie@tvn.pl
          TVP- dzial.kontaktow.z.widzami@tvp.pl
    Inne wątki na temat: