Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NADAL PYTAM - po co Dymkowski???

IP: *.stacje.agora.pl 18.07.02, 11:24
    Mowi baniak: Gdybym miał pewność, że Reiss będzie zdrowy w pierwszych meczach
    ekstraklasy, nie szukałbym innego środkowego napastnika. Reiss ma jednak
    nadal problemy z niedawno kontuzjowanym barkiem. - Dlatego musimy szukać
    zmiennika dla niego. CZYLI - DYMKOWSKIEGO.
    1. Przecież my mamy zmiennników dla Rejsika: Bugaj, Slusarz (znowu będzie
    grał raz na miesiąc po 10 minut??? - to po co go nie sprzedano?), Nawrocik
    (wszyscy się zgadzają, że ma papiery na wielkie granie), Lewandowski (po co
    ściągnięto, jesli nie ma szans być nawet napastnikiem nr 6? - przecież jego
    kontrakt też coś kosztuje) ew. nawet Przysiuda czy Golina, (oni na żądło się
    nie nadają - ale jednak są/mogą grać jako napastnicy). Nawet jeśli D. jest
    nieco lepszy od nich, to na pewno nie znacznie!!!
    2. Jeśli potrzebujemy tylko zmiennika to po cholerę drogi (na pewno!)
    gwiazdorek Dymkowski, który w dodatku pogra na jakim takim poziomie max
    jeszcze dwa sezony???
    3. Po co nam facet, ktory sam mowi że gra w Lechu byłaby dla niego trudna i
    wziąłby ją „tylko w ostateczności”?
    PO CHOLERĘ NAM TEN FACET, gdy szmalu jest jednak mniej niż potrzeba????
    Obserwuj wątek
      • energ Re: NADAL PYTAM - po co Dymkowski??? 18.07.02, 11:36
        Gość portalu: kolej napisał(a):

> Mowi baniak: Gdybym miał pewność, że Reiss będzie zdrowy w pierwszych meczach
        > ekstraklasy, nie szukałbym innego środkowego napastnika. Reiss ma jednak
        > nadal problemy z niedawno kontuzjowanym barkiem. - Dlatego musimy szukać
        > zmiennika dla niego. CZYLI - DYMKOWSKIEGO.
        > 1. Przecież my mamy zmiennników dla Rejsika: Bugaj, Slusarz (znowu będzie
        > grał raz na miesiąc po 10 minut??? - to po co go nie sprzedano?), Nawrocik
        > (wszyscy się zgadzają, że ma papiery na wielkie granie), Lewandowski (po co
        > ściągnięto, jesli nie ma szans być nawet napastnikiem nr 6? - przecież jego
        > kontrakt też coś kosztuje) ew. nawet Przysiuda czy Golina, (oni na żądło się
        > nie nadają - ale jednak są/mogą grać jako napastnicy). Nawet jeśli D. jest
        > nieco lepszy od nich, to na pewno nie znacznie!!!
        > 2. Jeśli potrzebujemy tylko zmiennika to po cholerę drogi (na pewno!)
        > gwiazdorek Dymkowski, który w dodatku pogra na jakim takim poziomie max
        > jeszcze dwa sezony???
        > 3. Po co nam facet, ktory sam mowi że gra w Lechu byłaby dla niego trudna i
        > wziąłby ją „tylko w ostateczności”?
        > PO CHOLERĘ NAM TEN FACET, gdy szmalu jest jednak mniej niż potrzeba????

A teraz mały Quiz:
        Pytanie nr 1
        Tyrajski, Matlak, Bugaj, Araszkiewicz, Dymkowski, Remień, Baniak ......

Jeżeli wiesz co ich łączy to nie powinieneś się dziwić. Mikulski do Pogoni
        ściąga marnych grajków na których ściągnięciu można zarobić.

Pytanie nr 2.
        Komu swego czasu asystował BB .....
        • Gość: Sergio Re: NADAL PYTAM - po co Dymkowski??? IP: *.man.poznan.pl 18.07.02, 11:54
          energ napisał:

trochę zweryfikuję twój quiz: Tyrajskiego, Matlaka i Remienia nie sprowadził do
          klubu Baniak, on ich tu zastał. Sprowadzenie Bugaja było strzałem w dziesiątkę
          dla 2-ligowego Lecha. Araszkiewicz przyszedł tu (wrócił) by zakończyć karierę
          zawodniczą i wątpię, żeby ktokolwiek zakładał, że na nim zarobi. To brzmi wręcz
          śmiesznie. Natomiast Tyrajskiego nie nazwałbym marnym grajkiem, jeszcze się o
          tym przekonacie. Kogo do Pogoni sprowadza Mikulski to wasza sprawa, ale czy
          przypadkiem nie chodzi tu o bardziej stan klubowych finansów niż prywatne
          interesy zasłużonego jednak trochę dla portowców szkoleniowca?
          Natomiast prawdą jest, że zupełnym nieporozumieniem był niedoszły transfer
          Lachowskiego. Coś mi się obiło o uszy, że nie znalazł sobie miejsca na
          Konkwiktorskiej. Jeśli ktoś coś wie więcej to prosimy o info.
          Nikt w Poznaniu nie ma powodów, żeby narzekać na trenera Baniaka. To taka
          informacja na koniec.
          pozdrawiam

> A teraz mały Quiz:
          > Pytanie nr 1
          > Tyrajski, Matlak, Bugaj, Araszkiewicz, Dymkowski, Remień, Baniak ......
          >
          > Jeżeli wiesz co ich łączy to nie powinieneś się dziwić. Mikulski do Pogoni
          > ściąga marnych grajków na których ściągnięciu można zarobić.
          >
          > Pytanie nr 2.
          > Komu swego czasu asystował BB .....
      • Gość: arena Re: NADAL PYTAM - po co Dymkowski??? IP: 2.3.STABLE* / 192.168.10.* 18.07.02, 11:39
        > PO CHOLERĘ NAM TEN FACET, gdy szmalu jest jednak mniej niż potrzeba????

Bo jak widać po grze (raz widzialem) i z artykułów brak srodkowego napastnika w
        oczy kole i gra przez to kuleje. Ta jedna zmiana moze cala gre podniesie o
        poziom wyzej.
        Lech od dawna nie mial i nie ma typowego srodkowego napastnika.

A na pewno bedzie to maks. kontrakt jednoroczny i typowy na utrzymanie sie w
        lidze. Czas pokaze ale z D. bedzie latwiej utrzymac sie niz bez D.
      • feelgood Re: NADAL PYTAM - po co Dymkowski??? 18.07.02, 12:01
        Przyłączam się do Twego pytania Kolej. Nie jestem zwolennikiem stawiania na
        kulawe konie. Chyba, że Dymek przeżyje tu "drugą młodość". Jeśli rzeczywiście
        podpisze kontrakt, to lepiej żeby tak było.

PS: Lewandowski to chyba jednak bardziej rezerwy - przyszedł do Lecha, bo chce
        się uczyć w Poznaniu.

nARKA
        • energ Re: NADAL PYTAM - po co Dymkowski??? 18.07.02, 12:13
          feelgood napisał:

> Jeśli rzeczywiście
          > podpisze kontrakt, to lepiej żeby tak było.

Oj feelgood - a Ty dalej swoje. Dymek juz podpisał.
          pozdrowionka.
          • feelgood Re: NADAL PYTAM - po co Dymkowski??? 18.07.02, 12:26
            Jeszcze nie :)))

Pzdr.
          • Gość: exe Re: NADAL PYTAM - po co Dymkowski??? IP: *.icpnet.pl 18.07.02, 12:51
            energ napisał:

> Oj feelgood - a Ty dalej swoje. Dymek juz podpisał.
            > pozdrowionka.

Pewnie wiadomosć z "kręgów zbliżonych do zainteresowanego"? Jak np. ta, że
            dyrektorem sportowym w Lechu zostanie Janusz "kasa, misiu, kasa" Wójcik?
            • feelgood Re: NADAL PYTAM - po co Dymkowski??? 18.07.02, 12:57
              O to chodzi. Będzie oficjalne potwierdzenie, że Dymek PODPISAŁ kontrakt, to
              będzie mozna podyskutować. Póki dopiero MA DZIŚ PODPISAĆ kontrakt, póty nie ma
              o czym mówić.

nARKA
            • Gość: Sergio Re: NADAL PYTAM - po co Dymkowski??? IP: *.man.poznan.pl 18.07.02, 13:28
              Gość portalu: exe napisał(a):

> Pewnie wiadomosć z "kręgów zbliżonych do zainteresowanego"? Jak np. ta, że
              > dyrektorem sportowym w Lechu zostanie Janusz "kasa, misiu, kasa" Wójcik?

ło matko, nie wymawiaj tego nazwiska ;)
          • feelgood Energ - Dymek wciąż nie podpisał. 19.07.02, 10:29
            Tak z czystej złośliwości/sympatii przypominam.

Pozdrowionka.
            • feelgood Energ - Dymek nie podpisze. I co? 19.07.02, 15:39
              Teraz ja się napnę :)

Ja wiedziałem, że tak będzie :)

nARECZKA
              • energ Re: Energ - Dymek nie podpisze. I co? 19.07.02, 16:32
                feelgood napisał:

> Teraz ja się napnę :)
                >
                > Ja wiedziałem, że tak będzie :)
                >
                >
                > nARECZKA
                Wyszło na Twoje feelgood. No cóż, napinaj się byle nie za mocno bo mi monitor
                pęknie ;)
                BTW - w sumie Dymek dobrze zrobił że się opamietał, będzie dobrze wspominany w
                Szczecinie, a pieniążki zarobi pewnie gdzie indziej.
                • Gość: klaifert Re: Energ - Dymek nie podpisze. I co? IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 19.07.02, 16:45
                  it's a beautifull day:-) spiewa 2U Felgoodzie
                  • feelgood Re: Energ - Dymek nie podpisze. I co? 19.07.02, 17:05
                    I już mi przeszło :))) Ale przez chwilę fruwałem wysoko :)))

Pozdrawiam
        • Gość: arena po co Dymkowski? Z koniecznosci IP: 2.3.STABLE* / 192.168.10.* 18.07.02, 12:57
          feelgood napisał:

> . Nie jestem zwolennikiem stawiania na
          > kulawe konie.

Co zrobic gdy na rynku zostaly same kulawe konie. Natomiast juz teraz trzeba
          upatrzyc kogos kto za rok lub za pol (moze znajda sie pieniadze) bedzie przejac
          jego role.
          • Gość: kolej Re: po co Dymkowski? Z koniecznosci IP: *.stacje.agora.pl 18.07.02, 14:25
            przepraszam Cię, Arena, ale po co kulawy koń na pół roku - przecież takich
            mamy!!! Sens byłby w przejęciu kogoś naprawdę z pierwszej półki, jak to
            nierealne, to jest u nas sześciu napastników, ktorym się będzie bardziej
            chciało niż panu D. A co do wychowywania następcy - Przy Dymkowskim masz już
            100 proc. że Nawrocik i Slusarz znów prawie nie będą grali, czyli nie będą
            wychowywani. A oni już nie mają 18 lat... I z pewnością są materiałami na
            drugich Dymkowskich, a może nawet Wichniarków.
            pozdro
            • Gość: arena Re: po co Dymkowski? Z koniecznosci IP: 2.3.STABLE* / 192.168.10.* 18.07.02, 15:20
              Gość portalu: kolej napisał(a):

>A co do wychowywania następcy -

no wychowac by bylo super ale raczej mialem na mysli juz szukanie kogos komu za
              rok konczy sie kontrakt (w kraju lub za granica) Podobno we Francji jest juz
              ponad 300 bezrobotnych pilkarzy, gdzie indziej na pewno jest podobnie (tam
              gdzie mniej placa). Tylko ze trzeba juz sie przygotowywac a nie jak w tym roku
              lykac na testy babovicie i popovicie nie wiadomo skad od byle jakiego menago.

>Nawrocik i Slusarz znów prawie nie będą grali, czyli nie będą
              > wychowywani.

Nie moge sobie jakoś wyobrazic żadnego z tych pilkarzy w ostrej walce o gorne
              pilki w polu karnym lub walce bark w bark z takimi Kaliszanami, Kozlami,
              Wegrzynami czy Wisniewskimi.
              Dzieki obecnosci D duzo wiecej swobody beda mieli inni pilkarze.

A oni już nie mają 18 lat... I z pewnością są materiałami na
              > drugich Dymkowskich, a może nawet Wichniarków.
              > pozdro

Sa dobrzy - rade sobie dadza.

PZD

• feelgood Re: po co Dymkowski? Z koniecznosci 18.07.02, 16:04
                Gość portalu: arena napisał(a):

> Sa dobrzy - rade sobie dadza.

Otóż mogą sobie nie dać. Bo zawsze będzie jakiś Dymek. Akurat lepszy na pół
                roku. A oni - młodzi - niech czekają. W końcu są wychwankami. Na Bułgarskiej od
                zawsze. To zrozumieją. Są jak sprzęt - element krajobrazu. Niech noszą piłki za
                starym repem, który w sumie nic nie osiągnął. Jeszcze sezon, dwa i oni też już
                niczego nie osiągną. Wypożyczy się ich gdzieś do Obry i cześć karierze.

A może znajdzie się klub odważniej stawiający na młodzież. I wtedy będziemy
                płakać. Że Ślusarz woli być w Widzewie gwiazdą niż w Lechu czyścić ławę w
                rezerwach.

Jeśli mamy kilku meczy nie wygrać, bo nie będzie Dymka - to dla mnie tak może
                być.

Byle tylko nasi młodzi czuli się potrzebni.

Można by też spytać Wdowczyka: kogo wolał by mieć w Widzewie - Ślusarza, czy
                Dymka?

Poza tym - o czym ta dyskusja? Ślusarz był dobry na pierwszy skład w Widzewie,
                będzie dobry na pierwszy w Lechu. Odwagi w stawianiu na naszych życzę panie BB -
                mój ulubiony trenerze.

nARKA
                • Gość: kolej Re: po co Dymkowski? Z koniecznosci IP: *.stacje.agora.pl 18.07.02, 16:40
                  Dobroczuju - z ust mi to wyjąłeś...
                  PS dołączam się do życzeń
      • tylo Re: 100% przykład na układy 18.07.02, 12:52
        jak już ktoś napisał wyżej przejście Dymka do L. to idealny przykład na układy
        w polskiej lidze. Bo tak prawdę powiedziawszy - ile innych ofert miał środkowy
        napastnik Dymkowski (ongiś "najlepszy napastnik polski" jak głosi pieśń - też
        ją będziecie spiewali ??) ??? Podobno Polonia, mówiło się też o Odrze ...

Co do Bugaja - to swoje 5 minut w pierwszoligowej Pogoni miał. Strzelił wówczas
        (nie pomylę się chyba) 0 - zero - goli. Po nim mieliśmy Dubickiego - chyba 6
        goli w PL i PP, i wymęczony jeden w lidze. To tego samego kalibru zawodnicy.

a może będzie czarnym koniem ????

PS. jak znam życie w meczu przeciew Pogoni strzeli gola. I to nogą.
        • misza01 Re: 100% przykład na układy 18.07.02, 14:02
          też nie wiem po cholerę ten Dymkowski. Może po to,żeby stzrelił 20 bramek w
          sezonie :)
          Nie chodzi o jego umiejętności czy ich brak, o to gdzi grał a gdzie nie grał.
          Problemem jest to,że nie możan chyba starać się sprowadzać zawodnika, który
          zwyczajnie w Lechu nie chce grać. Po prostu. ewentualnie w ostateczności jak
          pisze Kolej. Tak mi sie wydaje.
          Choć zawsze jest szansa,że to profesjonalista i da z siebie wszystko, najlepiej
          jak potrafi również w Lechu:)
        • scotpk Re: 100% przykład na układy 18.07.02, 16:19
          Wczoraj na trybunach, oglądając popisy naszych piłkarzy, doszedłem do pewnych wniosków...
          Otóż wcześniej byłem często za tym aby jednak sprowadzić do Lecha doświadczonych zawodników
          i dać im szansę (głównie sprawa dotyczy Piskuły), jednak dziś mój pogląd jest inny: jeśli porównam
          Madeja i "Zenka" to po prostu Piskuła wysiada, nie ta kondycja, brak celności podań (kilka weszło) i
          widoczna ślamazarność w poruszaniu się.
          Jeśli Dymkowski przychodzi do Kolejorza to nie oszukujmy się jest to sprawa tylko i wyłącznie układów
          z trenerem BB i ja takiego piłkarza z trudnością zaakceptuję (jeśli wogóle?!); "Zenek" też pojawił się w
          wyniku układów ale raczej - powiedziałbym - patriotycznych, na dziś w moich oczach to jedyne co go
          broni a o naszą (moją) akceptację powinien powalczyć czy popracować na boisku.
          Mam nadzieję że po tournee w RFNie będzie z Lechem lepiej!

ps. pozdr dla forumowiczów
          • Gość: kebzus Re: 100% przykład na układy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 08:39
            heh, jesli juz go kupia to niech strzeli z 10 bramek i zaliczy okolo 5-8 asyst.
            jesli tego nie zrobi - coz okaze sie, ze opinia wiekszosci sie sprawdzi.
            jako fan LECHA licze, iz Pan Dymkowski bedzie gral na 100% w naszym klubie.
            osobiscie ni eprzepadam za Reissem i mam nadzieje, ze Dymek bedzie sie lepiej
            przezntowal na boiskach pierwszoligowych nizli Rejsik w drugiej lidze...

co do Bartka Slusarskiego - widzialem go juz w sparinagch pare lat temu,
            jeszcze przed spadkiem Lecha. porownujac do dzisiejszej formy - owszem postep
            jest, ale ja osobiscie ni epostawilbym na tego zawodnika od poczatku sezonu.
            moze nauczy sie paru zagran od Dymka i stanie sie typowym snajperem.
            pozdrawiam
            • feelgood Re: 100% przykład na układy 19.07.02, 10:33
              Jak się nauczy paru zagrań od Dymka, to może już nigdy nie zostać snajperem :)))

A może być tak (jeśli Dymek będzie w Lechu), że to on podpatrzy na rezerwach
              kilka zagrań od Bartka i np.: trafi do siatki z akcji, nogą, w meczu ligowym
              więcej niż 2 razy w sezonie.
              Ale tego bym nie chciał.

nARKA
            • Gość: Radost Re: 100% przykład na układy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 10:46
              Gość portalu: kebzus napisał(a):

> heh, jesli juz go kupia to niech strzeli z 10 bramek i zaliczy okolo 5-8
              asyst.
              >
              > jesli tego nie zrobi - coz okaze sie, ze opinia wiekszosci sie sprawdzi.
              > jako fan LECHA licze, iz Pan Dymkowski bedzie gral na 100% w naszym klubie.
              > osobiscie ni eprzepadam za Reissem i mam nadzieje, ze Dymek bedzie sie lepiej
              > przezntowal na boiskach pierwszoligowych nizli Rejsik w drugiej lidze...
              >
              > co do Bartka Slusarskiego - widzialem go juz w sparinagch pare lat temu,
              > jeszcze przed spadkiem Lecha. porownujac do dzisiejszej formy - owszem postep
              > jest, ale ja osobiscie ni epostawilbym na tego zawodnika od poczatku sezonu.
              > moze nauczy sie paru zagran od Dymka i stanie sie typowym snajperem.
              > pozdrawiam

Frakcja wschodnia nie lubi Lecha?
              • Gość: kebzus Re: 100% przykład na układy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 11:09
                zadna tam wschodnia! jestem 100% poznaniakiem!

jesli jestes za Reissem, ok, ale jego nadwaga, slamazarnosc nie przekonuje mnie
                na razie. aczkolwiek zycze mu formy jaka prezentowal przed wyjazdem do Herty.
                niestety kontuzja barku, z ktora nie moze uporac sie do tej pory odcisnie
                pietno na jego przygotowaniu do sezonu. nie wiem, czy tak jak wczesniej
                przesiaduje w klubie 69 i zbyt duzo popija...

slusarskiego nigdy nie lubilem i tyle. mysle, ze to nie przypadek, iz malo gra
                w pierwszej lidze. w drugiej takze sie nie sprawdzil. wiedzew tez go nie kupil.

sadze, iz Dymkowski byl zakupiony po trosze w celu wzmocnienia ataku w teorii
                jak i rzeczywistosci. jest on typowym snajperem i pamietajmy, ze na Bulgarskiej
                gralo mu sie zawsze dobrze ;)) strzelij LECHOWI bodajze 3 bramki.

pozdrawiam

• misza01 Re: 100% przykład na układy 19.07.02, 11:24
                  widzew nie kupił ŚLusarza, bo usłyszeli w Lechu,że "Bartek jest nie na
                  sprzedaż". Nigdy, poza sezonem kiedy Lech spadał i na 18 letnim chlopaku
                  próbowano oprzeć odpowiedzialność za utrzymanie Lecha w lidze (i wylano dziecko
                  z kąpielą bo Ślusarz w sytuacji, gdy pozostali koledzy się hmmm nie bardzo
                  starali, nie wytrzymał presji) nie dostał w Lechu poważnej szansy. I teraz znów
                  przychodzi ktoś z tzw "nazwiskiem" i zabraknie miejsca i dla niego i dla
                  Nawrocika.
                  • Gość: kebzus Re: 100% przykład na układy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 11:36
                    ja rozumiem, ze nie na sprzedaz to moze byc taki Raul, Beckham a nie Slusarski.
                    nie sprawdzil sie na razie w LECHU i skoro trener nie widzi miejsca - trudno...
                    a nawrocik bedzie wchodzil i strrzelal bramki :) przed nim wiecej niz
                    Slusarskim.
                    • misza01 Re: 100% przykład na układy 19.07.02, 11:53
                      z braku (chwilowego) Raula, w Lechu NIE NA SPRZEDAŻ był i jest Ślusarz. takie
                      jest stanowisko Zarządu klubu. Możesz wierzyć lub nie.
                      • Gość: Sergio temat zamknięty, Dymkowskiego nie będzie... IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 19.07.02, 17:03
                        ... ale czy będzie snajper, łowca bramek (ale nie bramkarz); nieważne, czy się
                        nazywa Pipka czy Ślusarski, prawdziwy środkowy napastnik?
                        zobaczymy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka