Gość: www IP: 157.25.125.* 19.09.02, 11:35 Czarodzieje z Bielan, Gdańscy Korsarze, Zieloni Kosynierzy, Bieszczadzkie Wilki, Toruńskie Pierniki. Kogo określano tymi barwnymi nazwami? Ktos pamięta inne. P.S. Były i sa nadal Czarne Koszule Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beast Re: Wawelskie Smoki... IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 19.09.02, 11:43 Gdańscy Korsarze to koszykarze GKS Wybrzeze z lat 70-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek_ok Re: Wawelskie Smoki... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 12:16 Czarodzieje z Bielan? Moze kiedys tak nazywano Hutnika Wwa? Nie jestem pewnien czy na bielanach oprocz Hutnika i Marymontu jest jakas znaczaca druzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Wawelskie Smoki... IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 19.09.02, 12:47 Gość portalu: Cinek_ok napisał(a): > Czarodzieje z Bielan? Moze kiedys tak nazywano Hutnika Wwa? Nie jestem pewnien > czy na bielanach oprocz Hutnika i Marymontu jest jakas znaczaca druzyna. Tu raczej tez chodzi o koszkarzy.Tam zdaje sie mecze rozgrywala Polonia ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calax Re: Wawelskie Smoki... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.09.02, 12:44 Gość portalu: www napisał(a): > Czarodzieje z Bielan, Gdańscy Korsarze, Zieloni Kosynierzy, Bieszczadzkie Wilki > , Toruńskie Pierniki. > Kogo określano tymi barwnymi nazwami? Ktos pamięta inne. > P.S. Były i sa nadal Czarne Koszule Zieloni Kosynierzy? A moze Zieloni Kanonierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Wawelskie Smoki... IP: 157.25.125.* 19.09.02, 13:05 Gość portalu: calax napisał(a): > Gość portalu: www napisał(a): > > > Czarodzieje z Bielan, Gdańscy Korsarze, Zieloni Kosynierzy, Bieszczadzkie > Wilki > > , Toruńskie Pierniki. > > Kogo określano tymi barwnymi nazwami? Ktos pamięta inne. > > P.S. Były i sa nadal Czarne Koszule > > Zieloni Kosynierzy? A moze Zieloni Kanonierzy? Bardzo możliwe nie pamietam. Chodzi o koszykarzy Legii. Były to okreslenia druzyn koszykarskich. Smoki to oczywiście Wisla, Bieszczadzkie Wilki to Resovia Czarodzieje z Bielan to AZS Warszawa Pierniki to AZS Torun Korsarze to Wybrzeże Gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaboga Re: Wawelskie Smoki... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 12:46 to ksywka koszykarzy Wisly Krakow. wciaz obowiazuje... chociaz ze smokow zrobily sie juz raczej smoczki... Odpowiedz Link Zgłoś