Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pogoń się posypała (podobno)

IP: 62.233.246.* 02.10.02, 14:10
    Jak słychac Pogoń straciła swego "dobrodzieja" Pana Gondora. Może to oznaczac najczarniejszy scenariusz dla tego klubu.

Jeżeli ta wiadomośc jest prawdą, to musze przyznać, że Szczecin ma pecha. XXXVVI akt tej żałosnej historii a zakończenie wiecznie takie same.

Jednego piłkarza już przegapiliśmy (Ławę) myślę, że warto się zastanowić nad dwoma innymi graczami Pogoni: Dźwigałą (środkowy pomocnik...) i Chifonem, który mógłby grać prawego (?).

Chyba warto się zastanowić, jeżeli oczywiście kłopoty Pogoni są prawdą...
    Obserwuj wątek
      • misza01 Re: Można to gdzieś znaleźć w necie ? bt. 02.10.02, 15:52
      • redakcja Re: Pogoń się posypała (podobno) 02.10.02, 16:26
        polecamy text w sobotniej ”Gazecie” - strony centralne

jeśli komuś umknęło
        prosze zajrzeć na stronę Pogoni

www.pogon.v.pl

• redakcja Re: Pogoń się posypała (podobno) 02.10.02, 16:27
          przepraszam, w piatkowej
      • Gość: Wernyhor kurczę,mam nadzieję że.... IP: *.policom.com.pl 02.10.02, 17:56
        Pogoń się nie rozsypie chociaż do końca rundy jesiennej
        (długo czekałem na ten wyjazd)
        kto wie-może wróci cudotwórca Sabri-i Pogoń będzie walczyła o mistrzostwo
        (hahahahaha)
        pamiętam jak niecałe dwa lata wstecz gdy Pogoń była na szczycie pierwszoligowej
        tabeli a Lech na końcu drugoligowej fanatycy ze Szczecina nabijali się z
        Kolejorzy a teraz....
        • canemuto think then write??? 03.10.02, 06:46
          a teraz co? rzadzimy? nie. ja rozumiem, ze jechanie z legia czy pogonia to
          moda, ale zastanowmy sie czasami co piszemy. Lech doluje ze hej a my cieszymy
          sie, ze kolejny polski klub upada. i co? co nam z tego przyjdzie? chcesz, zeby
          na mecz do poznania przyjechala druzyna juniorow - to bedzie klimat, ktory
          lubisz? jasne - niech za 10 lat na polskiej scenie zostanie bogata wisla,
          solidny (i biedny) Lech, biedna ale ukladowa legia i banda nieudacznikow. to
          najprostsza droga do dobrej pilki i sukcesow polskiego teamu na arenie
          miedzynarodowej. tyle gwoli komentarza zwyczaju pisania bez myslenia>:(((
          • misza01 Re: ultimatum 03.10.02, 08:59
            Nie znam szczegółów nie chcę więc się autorytatywnie wypowiadać, ale nie za
            bardzo rozumiem na jakiej podstawie pan Gondor stawia zarządowi Szczecina
            jakieś ultimatum . Rozumiem,że jest wkurzony,że może ktoś tam coś obiecał i nie
            dotrzymał,że zarząd jest jaki jest ( no właśnie jaki?), ale ponoć GW znalazła
            jakieś nieprawidłowości czy wątpliwości wymagające wyjaśnienia- w sprawie tych
            gruntów po fabryce P..coś tam (Polmo?). Prezes klubu grozi ,że się wycofa-
            miasto ma 10 dni na podpisanie umów... Czegoś tu nie rozumiem. Nie sądzę,żeby
            to się dało uratować tym bardziej,że za bardzo nie ma dla kogo. jak Prezes
            Majchrzak walczył o Lecha to na meczach było po 10 tys ludzi w II lidze. W
            Szczecinie jest w porywach 3 tys na pierwszej....Źle się dzieje, źle. I już nie
            mogę słuchać,że Jaworzno czy Łęczna też ma prawo grać w ekstraklasie. W
            Szczecinie może być po 20 tys ludzi i takie widowiska,że szok...To ma dźwignąć
            nasza piłkę, a nie Wodzisław, Jaworzno, Grodzisk, Wronki czy Łęczna....Z całym
            szacunkiem.
          • Gość: Wernyhor Re: think then write??? IP: *.hicom.poznan.pl 03.10.02, 17:13
            canemuto napisał:

> a teraz co? rzadzimy? nie. ja rozumiem, ze jechanie z legia czy pogonia to
            > moda, ale zastanowmy sie czasami co piszemy. Lech doluje ze hej a my cieszymy
            > sie, ze kolejny polski klub upada. i co? co nam z tego przyjdzie? chcesz,
            zeby
            > na mecz do poznania przyjechala druzyna juniorow - to bedzie klimat, ktory
            > lubisz? jasne - niech za 10 lat na polskiej scenie zostanie bogata wisla,
            > solidny (i biedny) Lech, biedna ale ukladowa legia i banda nieudacznikow. to
            > najprostsza droga do dobrej pilki i sukcesow polskiego teamu na arenie
            > miedzynarodowej. tyle gwoli komentarza zwyczaju pisania bez myslenia>:(((
            >
            • canemuto jak najbardziej - think then write. 04.10.02, 06:04
              mam wrazenie, ze pogon zdycha - zatem podsmiewki sa tutaj chyba niepotrzebne.
              ironia skierowana w strone bekdasa? o tak, na pewno chlopak sobie teraz wlosy z
              glowy ze wscieklosci wyrywa, ze tak mu dogadales. podoba ci sie to czy nie -
              twoj post byl na zasadzie "patrzcie, jak sie buraki porobily - teraz to my
              jestesmy gora". ano nie jestesmy, pod zadnym wzgledem. sorry - kibicowsko
              prowadzimy. ale tylko tutaj.

uwazam po prostu, ze zle sie dzieje, ze klub z tradycjami (i budzacy w Poznaniu
              emocje) upada. twoj post nie byl szczegolnie konstruktywan analiza przyczyn
              upadku pogonii - am i right? zwykla szydera, bez zadnych ciekawych refleksji.
              • Gość: Jaro Re: jak najbardziej - think then write. IP: 212.244.197.* 04.10.02, 08:28
                ... i o ile pamiętam Sabir Kadabri o mało nie wylądował w Poznaniu. Zanim
                poszedł do Pogoni sondował sytuację w Poznaniu. Co by było gdyby ... wcale mi
                nie jest do śmiechu. Zawsze to drużyna z charakterem i w końcu zasłużona. A co
                się dzieje z ŁKS-em, Jagiellonią, Lechią .... nikt z nas za nimi nie przepada,
                ale żal patrzeć, ech ...
                • Gość: salog Re: jak najbardziej - think then write. IP: 62.233.246.* 04.10.02, 09:08
                  Mi jest żal Pogoni i jej kibiców.

Nie oczekujmy jednak, że Polskie kluby będą sie rozwijać jeżeli od kilku lat mamy do czynienia z postępującą detgrengoladą wszystkich miast poza Wawą. Przyjęty przez nas model bizantyjski lub carski mówi, że trzeba byc blisko decydentów bo inaczej żyć się nie da...
              • Gość: Wernyhor oto egzegeza tekstu Wernyhora..... IP: *.policom.com.pl 04.10.02, 17:28
                canemuto napisał:
                mam wrazenie, ze pogon zdycha - zatem podsmiewki sa tutaj chyba niepotrzebne.
                > ironia skierowana w strone bekdasa? o tak, na pewno chlopak sobie teraz wlosy
                zglowy ze wscieklosci wyrywa, ze tak mu dogadales. podoba ci sie to czy nie -
                > twoj post byl na zasadzie "patrzcie, jak sie buraki porobily - teraz to my
                > jestesmy gora". ano nie jestesmy, pod zadnym wzgledem. sorry - kibicowsko
                > prowadzimy. ale tylko tutaj.uwazam po prostu, ze zle sie dzieje, ze klub z
                tradycjami (i budzacy w Poznaniu emocje) upada. twoj post nie byl szczegolnie
                konstruktywan analiza przyczyn upadku pogonii - am i right? zwykla szydera, bez
                zadnych ciekawych refleksji.cave ab homine unius libri

...przez canemuto napisana

nie mam zamiaru bawić się w konstruktywną analizę przyczyn upadku Pogoni
                nie moja sprawa,powtórzę to co pisałem wyżej-mam nadzieję że Pogoń dociągnie
                chociaż do końca rundy jesiennej-ze względu na ciekawy wyjazd.Już choćby to
                zdanie wskazuje iż ciekawsza dla mnie jest rywalizacja z Pogonią niż ze
                Szczakową czy Odrą choćby ze względu na emocje które wywołuje.

A reszta to oczywiście "zwykła szydera"
                taki bywam pamiętliwy
                • canemuto ??? 05.10.02, 05:08
                  Gość portalu: Wernyhor napisał(a):

> canemuto napisał:
                  > mam wrazenie, ze pogon zdycha - zatem podsmiewki sa tutaj chyba niepotrzebne.
                  > > ironia skierowana w strone bekdasa? o tak, na pewno chlopak sobie teraz wl
                  > osy
                  > zglowy ze wscieklosci wyrywa, ze tak mu dogadales. podoba ci sie to czy nie -
                  > > twoj post byl na zasadzie "patrzcie, jak sie buraki porobily - teraz to my
                  >
                  > > jestesmy gora". ano nie jestesmy, pod zadnym wzgledem. sorry - kibicowsko
                  > > prowadzimy. ale tylko tutaj.uwazam po prostu, ze zle sie dzieje, ze klub z
                  >
                  > tradycjami (i budzacy w Poznaniu emocje) upada. twoj post nie byl szczegolnie
                  > konstruktywan analiza przyczyn upadku pogonii - am i right? zwykla szydera,
                  bez
                  >
                  > zadnych ciekawych refleksji.cave ab homine unius libri
                  >
                  >
                  >
                  > ...przez canemuto napisana
                  >
                  > nie mam zamiaru bawić się w konstruktywną analizę przyczyn upadku Pogoni
                  > nie moja sprawa,powtórzę to co pisałem wyżej-mam nadzieję że Pogoń dociągnie
                  > chociaż do końca rundy jesiennej-ze względu na ciekawy wyjazd.Już choćby to
                  > zdanie wskazuje iż ciekawsza dla mnie jest rywalizacja z Pogonią niż ze
                  > Szczakową czy Odrą choćby ze względu na emocje które wywołuje.
                  >
                  > A reszta to oczywiście "zwykła szydera"
                  > taki bywam pamiętliwy

PUENTA???
                  • Gość: Wernyhor Re: ??? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.10.02, 14:49
                    canemuto napisał:

> PUENTA???
                    >

przyszła kryska....itd.

>
      • jacniew Re: Pogoń się posypała (podobno) 04.10.02, 11:16
        Nie jest to klub do którego pałał bym jakąś sympatią ;) jak i wielu innych ale
        szkoda by zabrakło Pogoni w I lidze. Liga bez Pogoni to tak jak liga bez Lecha,
        Legii, Wisły, Widzewa, Ruchu, Górnika... Nie ma już w lidze Wrocławia, Gdańska,
        nie było jakiś czas Poznania, dołuje Łódź... Niebezpieczne zjawisko... Za parę
        lat będzie to liga małych miasteczek z frewkencją na meczach rzędu tysiąc
        osób...
      • Gość: Gradus Re: Pogoń się posypała (podobno) IP: *.biomag.uni-jena.de 04.10.02, 17:15
        Spoko, spoko jeszcze w tym sezonie zgodnie z tradycja dostaniecie becki w Szczecinie ;).
        Gondor tylko probuje techniki Bekdasa czyli zastraszania wszystkich na okolo. Zreszta teraz przed samymi wyborami
        to moze byc skuteczne. Wczesniej Rada Miasta probowala nie podjac zadnej decyzji czyli "zrobic dobrze" wszystkim
        ale glosy wnerwionych kibicow Pogoni moga ich troche nastraszyc i cos pewnie wymysla... ;)

A i jeszcze ktos tu wspominal o 3 tys. kibicow na Pogoni i tych tlumach na Lechu kiedy walczyl o utrzymanie w 2
        lidze. To porownywanie jest troche nie fair. Pogon grala w tym sezonie fatalnie (3 bramki w 6 meczach w tym 0 z
        akcji), atmosfera wokol klubu byla tragiczna a przy tym bilety byly (i w zasadzie ciagle sa) praktycznie najdrozsze w
        kraju (15 ulgowy i 25 normalny, karnet VIP 2000 zl !!!!). Przy okazji "menadzer" Werner mowil o jakichs planach 3 letnich
        i ze w zasadzie nic sie nie stanie jesli Pogon spadnie do 2 ligi... Ciezko bylo sie kibicom utozsamiac z ta "nowa"
        Pogonia. Wydawalo sie, ze pilkarze sobie olewaja gre. Przypomnijcie tez sobie frekwencje na stadionie Lecha pare
        lat temu, kiedy na kilku meczach bylo duzo ponizej 1000 osob...

Po przyjsciu Wyrobka Pogon zaczela duzo lepiej (ciekawiej) grac i jestem pewien, ze niedlugo frekwencja sie
        znacznie poprawi nawet jesli dalej beda na dnie tabeli.

Kazdy ma swoje lepsze i gorsze chwile. Ale jesli dobrze pamietam to srednia frekwencja Pogoni i Lecha ze
        wszystkich sezonow 1 ligowych jest mniej wiecej identyczna (cos okolo 14 tys.) a do tego jeszcze chyba najwyzsza
        w Polsce.

Pozdro.
        • jacniew Re: Pogoń się posypała (podobno) 04.10.02, 20:39
          > A i jeszcze ktos tu wspominal o 3 tys. kibicow na Pogoni i tych tlumach na
          Lech
          > u kiedy walczyl o utrzymanie w 2
          > lidze. To porownywanie jest troche nie fair. Pogon grala w tym sezonie
          fatalnie

Fakt faktem ... Jak Lech spadał do II ligi to też był pełen stadion (jeszcze
          chyba żadna inna drużyna nie spadała przy takiej atmosferze na trybunach) ale
          wtedy bilety były za darmochę (przynajmniej na ostatnie mecze) Lecz tłumy na
          Bułgarskiej gdy groził spadek do III ligi są faktem a nikt nie powie że Lech
          grał lepiej niż obecnie Pogoń... (baty na każdej wiosce, Pinter Raus itp)

> " Werner mowil o jakichs planach 3 letnich
          > i ze w zasadzie nic sie nie stanie jesli Pogon spadnie do 2 ligi...

Chore - to prawda...

> frekwencje na stadionie Lecha pare
          > lat temu, kiedy na kilku meczach bylo duzo ponizej 1000 osob...

To było dawno a wynikało z tego że potencjał drużyny był większy od wyników a
          kopacze nie identyfikowali się z klubem tak jak teraz...

Myślę jednak że wszystko zakończy się dobrze i następne mecze Lecha z Pogonią
          nie odbędą się w drugiej lidze...

ps: nauczka dla kibiców Pogoni jednak jakaś jest - kiedy Turek obiecywał złote
          góry i czekaliście na podbój Europy pamiętam wasze teksty na dołującego
          Kolejorza...
          • misza01 Re: a więc puenta.. 07.10.02, 10:25
            Nie ciesz się bratku z cudzego upadku
            mówi oklepane acz starożytne polskie przysłowie
            zadedykujmy je sobie nawzajem ku przestrodze

A Paprtykarzom ku pokrzepieniu serc:
            1) Lech spadał w tragicznej wręcz sytuacji do II ligi i wrócił mocniejszy
            (organizacyjnie i finansowo) niż kiedykolwiek w ostatnich 5-7 latach

2) jak pisał Sienkiewicz "Nie masz takowych terminów z których by się verbis
            unitis i przy boskich auxiliach podnieść nie można"
      • Gość: kroll Re: Pogoń się posypała (podobno) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 02:05
        Pogon nie z takich kłopotow wychodziła i teraz tez wyjdzie.
        • Gość: szczeciniak Re: Pogoń się posypała (podobno) IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.10.02, 01:23
          na razie jeszcze istnieje. jak zwykle walka o kase. gondor chce inwestowac w
          tereny wokol stadionu pogoni, nasi bojkowie z rady miasta czekaja chyba na
          lapowy. goscie wpierdzielili kawal szmalu w stadion( plastikowe krzesla,
          poprawione oswietlenie)nie po to chyba,zeby gral tam zespol 3 ligi. przy
          zalozeniu,ze sie nie dogadaja, moze taka sytuacja zaistniec. stadion ten
          pamieta przeciez 25 tys. kiboli, kiedy pogon grywala z lechem, widzewem ,
          legia,w sezonie 86/87. wszyscy w szczecinie oczekuja na normalizacje sytuacji,
          kiedy pogon zacznie wreszcie grac i isc ku gorze tabeli. pocieszajace jest, ze
          poznaniacy jak my sa optymistami odnosnie gry pogoni w 1 lidze. zawsze
          spotkania lecha i pogoni byly zaciete i emocjonujace, nie tylko w ekscesy.
          dlatego mysle ze i pogon(zaklaajac ze gondor nas nie rozwali) i lech pozostana
          w elicie, chociaz mozna powiedziec, ze jedziemy na jednym wozku. pozdr. dla
          kiboli lecha i nie tylko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka