Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie o prawa autorskie

02.12.05, 11:22
    Tym razem nietypowe pytanie. Czy istnieje coś w rodzaju "Praw autorskich"
    czy "Patentu" na grę typu piłkarzyki, czy inne portale mogą bez przeszkód
    uruchamiać podobne serwisy?
    Obserwuj wątek
      • marwi75 Re: Pytanie o prawa autorskie 02.12.05, 11:35
        redakcja wyborczej musiałaby zastrzec w odpowiednim urzędzie nazwę i reguły. Ale
        nawet wtedy wystarczy zmienić nazwę i lekko zasady by móc wystartować z grą.
        • juzio-2005 Re: Pytanie o prawa autorskie 02.12.05, 16:06
          Nawet na interi jest praktycznie takie coś samego jak piłkarzyki tylko to sie
          chyba nazywa Piłkarska ruletka czy jakos tak i tam chodzi o to samo co w
          piłkarzykach (niegrałem w to).
      • tektur Re: Pytanie o prawa autorskie 02.12.05, 16:43
        Grę wymyśliła jakieś 10 lat temu jedna z angielskich gazet (chyba Daily
        Telegraph, pewien nie jestem) ale czy jakieś prawa autorskie są zastrzeżone tego
        nie wiem.Jest wiele gier tego typu ,ale trudno spotać 2 takie same jak o zasady
        i punktację chodzi . Prawdopodobnie Marwi ma rację ,że wystarczą tylko
        kosmetyczne zmiany by sobie gierkę uruchomić .
        • reggina_calcio Re: Pytanie o prawa autorskie 02.12.05, 16:45
          a chętnyc hto by było bardzo dużo ;)
          wystarczy napisać tylko na forum :D
          • bilicz77 Re: Pytanie o prawa autorskie 02.12.05, 22:23
            I bardzo dobrze, że pojawia się konkurencja to zmobilizuje redakcję do poprawy
            jakości usług. Gorzej, że zmiany będą pewnie denerwować starych piłkarzykowców,
            którzy przyzwyczaili się do określonych zasad. Zmiany pewnie pójdą w kierunku
            zdynamizowania gry, jakiś głupich graficznych fajerwerków i innych efektownych
            bajerów mających na celu przyciagnąć do gry jak największą ilość włóczących się
            po osiedlach młodych ludzi. Prędzej czy później niektórzy zniechęceni prezesi
            zaczną tworzyć na potrzeby swoich prywatnych lig tabelki w excelu z własnymi
            zasadami obliczania punktów i obędą się bez coraz bardziej upstrzonej reklamami
            gry na portalu gazeta.pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka