Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pierwszy mecz zuzlowy?

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 10:45
    Pamiętacie? Ja ledwo ledwo; 1988 - turniej o puchar dziennikarza czy cos w tym
    stylu. Za to pierwszy mecz ligowy pamietam dosc dobrze - Polonia - Stal Gorzow;
    pamietam Franczyszyna, Śwista,DOłomosiewicza i Gollobow, dla ktorych to byly
    pierwsze sezony w Polonii.
    Byliscie na jakims pamietym meczu na Polonii - takim ktory wcina sie w pamiec?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Baton Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 20.10.01, 11:18
        Gość portalu: MONK napisał(a):
        > Pamiętacie? Ja ledwo ledwo; 1988 - turniej o puchar dziennikarza czy cos w tym

Podejrzewam, ze masz na mysli Puchar Henryka Kaczmarka (kandydata na posla),
        ale te zawody odbyly sie w 1989 roku, wiec moze chodzi o cos innego......

> stylu. Za to pierwszy mecz ligowy pamietam dosc dobrze - Polonia - Stal Gorzow;

W ktorym roku???

> pamietam Franczyszyna, Śwista,DOłomosiewicza i Gollobow, dla ktorych to byly
        > pierwsze sezony w Polonii.

Co dla Ciebie znacza "pierwsze sezony w Polonii"?
        Pierwszym sezonem byl 1988, ale wowczas w plastronie ligowym wystartowal
        chyba jedynie Tomasz i to MALO razy.
        Ty podejrzewam piszesz o sezonie 1990, czyli juz PO POWROCIE Gollobow
        do Bydgoszczy.....

> Byliscie na jakims pamietym meczu na Polonii - takim ktory wcina sie w pamiec?

Miejsca by nie starczylo, by to wszystko wymienic.... ;-)))
        Pierwsze zawody - 1982 - mecz Polonia - ROW 50-40
        A z pamietnych.......
        Final MDMP'88 - i koszmarny upadek Waldka Cieslewicza i Darka Michalaka
        Polonia - Apator '94 i koniec kariery Pera Jonssona
        Polonia - Wlokniarz i tragedia Tomka Kaminskiego
        praktycznie kazdy upadek z groznymi nastepstwami zostaje
        w pamieci odcisniety..... :-((((
        Do tego dochodzi masa wydarzen radosnych, albo czasami smiesznych...
        Echhh..... Tyle jest tych wspomnien.... :-))
        • Gość: MONK Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 13:38
          To napewno byl puchar dziennikarza :) pamietam program
          Co do meczu ze Stla to sprawdzilem to - to bylo oczywiscie po powrocie Gollobow
          z Gdanska. Niestety nie mam pamieci do lat - napewno zapamietalem caly sezon
          1992 - wtedy Polonia byla silniejsza niz ta obecna (jesli mozna to porownywac)-
          Gollobowie, Ermolenko,Smith(swoja droga co sie z niego porobilo), Wozniak,
          Rutecki, CIelak - I CI JUNIORZY :) - Glód i Bonin(chyba juz wtedy jezdzil)
          • Gość: Baton Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 20.10.01, 14:24
            Qrcze!! Cos nie poszlo wiec jeszcze raz....

> To napewno byl puchar dziennikarza :) pamietam program

Jak wygladal ten program???
            W Bydgoszczy byly rozne turnieje indywidualne,
            ale NIE przypominam sobie, zeby kiedykolwiek
            odbywal sie puchar dziennikarza....
            Bylo i jest Kryterium Asow (obecnie im. M.Polukarda),
            byl Puchar Szefa WUSW, ;-)))
            bywaly Mistrzostwa Pomorza,
            byl Puchar H.Kaczmarka (bodajze 2-krotnie),
            odbyl sie nawet Turniej Sponsorow (1991)..
            Wydaje mi sie, ze o ktorejs z tych imprez piszesz...
            • Gość: MONK Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 19:53
              Ciezka sprawa bo to naprawde bylio strasznie dawno. Program wygladal
              praktycznie tak jak wszystkie programy na mecze ligowe - brazowa grafika
              zuzlowcow na okladce, papier praktycznie toaletowy. Wiem ze turniej ten odbyl
              sie tylko raz i wysoko byl ktos z naszych - nic wiecej sobie nie przypomne . To
              musialo byc chyba po 1989 - moze 1990 (wydaje mi sie ze wygral Tomek, byl chyba
              jakis dodatkowy bieg o nagrode sponsora ktory wygral Cieslewicz przed Gollobem -
              jesli nie mowie o ktoryms z pozniejszych zawodow). Wtedy chodzilem na
              wszystkie mecze i mam za swoje turnieje mi sie zlewaja w jedno. Jesli masz
              starsze programy to rzuc okiem bo sam juz jestem ciekawy - swoja droga to jak
              na 10 latka i tak sporo zapamietalem
      • kwiatass Re: Pierwszy mecz zuzlowy? 20.10.01, 20:07
        A pamiętacie waldusia?
        Cieślewicz - była "gwiazda" Polonii przeleciała fajnie przez bandę...
        Nie pamiętacie???

Pozdrawiam, Kwiatass
        • Gość: MONK Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 21:31
          Cieślewicz to byla gwiazda - ostatnio ogladalem na video stare mecze Polonii -
          co ten facet wyprawial - to stawanie w poprzek na kazdym luku; Echh dzis juz
          takich zawodnikow nie ma. Przykro mi ze ten zawodnik skonczyl w tak badziewnym
          klubie jakim jest gdanskie wybrzez
        • Gość: Baton Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.psi-net.pl 20.10.01, 22:27
          > A pamiętacie waldusia?

Trudno Waldka zapomniec, byl zawodnikiem, ktory naprawde
          potrafil spontanicznie cieszyc sie z kazdego wygranego biegu.... :-)))

> Cieślewicz - była "gwiazda" Polonii przeleciała fajnie przez bandę...

BOZE!!!!
          Czlowieku CO Ty piszesz????????????!!!!!!!!!!!1
          Co dla Ciebie znacza slowa "przelecial fajnie przez bande"?????
          Czy Ty naprawde uwazasz, ze upadki sa fajne????????
          • elodia Re: Pierwszy mecz zuzlowy? 21.10.01, 05:23
            Pamiętam,derby,Rose....Chryste jak ten facet jeździł...Tomek...mógłby się od
            niego uczyć...oczy mi z orbit wyłaziły.......niesamowity był...z całego
            meczu...pamiętam tylko JEGO !
          • kwiatass Re: Pierwszy mecz zuzlowy? 21.10.01, 17:37
            Gość portalu: Baton napisał(a):

> BOZE!!!!
            > Czlowieku CO Ty piszesz????????????!!!!!!!!!!!1
            > Co dla Ciebie znacza slowa "przelecial fajnie przez bande"?????
            > Czy Ty naprawde uwazasz, ze upadki sa fajne????????

Chodziło mi o to, że Waldek jeździł jak... wiecie sami,
            a to że przelciał przez bandę to przykra sprawa :(
            ( chyba nie przyjąłeś tego na poważnie :)

Pozdrawiam, Kwiatass
            • Gość: adek Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.ic.net.pl 22.10.01, 13:07
              Ja zacząłem kibicować za czasów Maroszka , klanu Ziarników , Bukieja , Procha ,
              Patynka , Głowackiego i innych .
              Pamiętne mecze : Z Wybrzeżem Gdańsk (początek lat 80-tych) mecz trwał chyba ze
              cztery godziny i zakończył się przy sztucznym oświetleniu (starym oczywiście ,
              tak , tak , było już kiedyś oświetlenie na stadionie Polonii) , no i baraże o
              pozostanie w I lidze z GKM Grudziądz , szczególnie wyjazdowe przekładane z
              powodu deszczy. Na stadionie Grudziądzkim kibiców z Torunia dopingujących GKM
              było więcej niż kibiców z Grudziądza.
              • Gość: Baton Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.psi-net.pl 22.10.01, 18:48
                Gość portalu: adek napisał(a):
                > Ja zacząłem kibicować za czasów Maroszka , klanu Ziarników , Bukieja , Procha ,
                > Patynka , Głowackiego i innych .

To mniej wiecej tak jak ja.......
                Choc sadzac z dalszego opisu Ty chyba ciut wczesniej.....

> Pamiętne mecze : Z Wybrzeżem Gdańsk (początek lat 80-tych) mecz trwał chyba ze
                > cztery godziny i zakończył się przy sztucznym oświetleniu (starym oczywiście ,

Nie pamietam........ meczu, bo swiatla jak najbardziej..... :-)))

> tak , tak , było już kiedyś oświetlenie na stadionie Polonii) , no i baraże o
                > pozostanie w I lidze z GKM Grudziądz , szczególnie wyjazdowe przekładane z
                > powodu deszczy. Na stadionie Grudziądzkim kibiców z Torunia dopingujących GKM
                > było więcej niż kibiców z Grudziądza.

Ja wowczas jeszcze nawet nie snilem by jechac na mecz wyjazdowy,
                ale z tego co pamietam, to Polonia wygrala tam 62-28 czyli nawet wyzej
                niz u siebie w rewanzu (54-36)... Chyba kibice Apatora mieli nietegie miny. ;-))
      • Gość: Coolek Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 13:12
        Pierwszy mecz? 1995r. Polonia Bydgoscz-Polonia Pila 62:28. W tym samym sezonie
        jeszcze niezapomniane DMS. Pamietam te tlumy na stadionie...
        • Gość: dux Re: Pierwszy mecz zuzlowy? IP: *.bydg.gazeta.pl 23.10.01, 16:11
          Sami juniorzy tu na razie piszą. Więc coś o starych czasach.
          Pamiętam do dziś finał IMP z 1972 roku w Bydgoszczy i dramat Henryka Gluecklicha, który miał pewny tytuł i w
          ostatnim swoim biegu, po czterech zwyciestwach defekt. Pamiętam do dziś tę ciszę na wypełnionej po brzegi
          Polonii. Wygrał Plech a Gluecklich miał tylko brązowy medal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka