Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Komentatorzy TVP

• Gość: GREK Re: Komentatorzy TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:24
        Ostatni numer Szpaka - powtarzanie do upadłego,że "Henry nigdy nie
        strzelił gola z podania Zidane'a" - chyba facet jeszcze nie wytrzeźwiał
        od meczu Francji z Brazylią.
        A zaden z dwóch współpajaców,ani Mielcarski ani Trzeciak
        nawet nie poprawiło tego ptasiego przy#@ba,pewnie taką samą wiedzą
        się legitymują...
        • Gość: max Re: Komentatorzy TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 17:53
          Viva Tomasz Zimoch z Polskiego Radia:

final Wlochy-Francja

"Podanie do Zabmbrottiego, który teraz przyspiesza, jak Krystyna Kasperczyk
          tutaj na tym stadionie w 1932..."
      • Gość: Ja Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:54
        TVP

Jonca 1
        Babiarz 2
        Kurowski 3
        Jasina 2
        Iwanski 3
        Szpakowski 1
        Patyra 1 +
        Mielcarski 0
        Trzeciak 4
        Szaranowicz 0
        Gmoch 3
        Engel 2
        Wolek 3
        Pol 3
        ---------------
        Polsat
        Borek 4
        Kolton 3
        Iwanow 4
        Wlodarczyk 2
        Wojcik 3
        Pelka 5
        Strejlau 0
        Hajto 0
        Swierczewski 1
        Nawalka 0
        Cozza 2
        Feddek 0
        • jamajka04 Re: Komentatorzy TVP 11.07.06, 17:02
          Jońca (5) - ma świetny głos i jest bardzo dobry, szkoda że tak rzadko ma szansę komentować i
          wiadomo dlaczego...
          Szpakowski (5) - jest świetnym fachowcem, profesjonalistą. Jak tacy jesteście mądrzy to spróbujcie się
          zmierzyć z komentowaniem meczu do tylu milionów ludzi. Trudno o zimną krew, przy takich emocjach
          każdy czasem palnie coś głupiego.
          Przemka Babiarza trudno tu z nimi stawiać w jednej linii bo nie jest komentatorem (w tym przypadku)
          tylko prowadzi studio. I robi to świetnie
          Trzeciak też komentatorem nie jest. Ale obecność piłkarza w roli drugiego komentującego jest bardzo
          dobrym pomysłem, pokazuje wszystko z innego punktu widzenia, wiele wyjaśnia.
          Kurowski (4) w porządku.

Reszta żenada.
          • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 17:31
            o zgrozo znalazł/a się wielbiciel/ka Babiarza i Jońcy?
            nie śądziłem ze poza władzami tvp ktoś taki istnieje
          • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 17:37
            a jeszcze jedno swiom postem udowodniłaś/eś że kompletnie nie masz zielonego
            pojęcia o piłce nożnej , zresztą podobnie jak Babiarz którego prowadzenie
            sutdia ogranicząło się do :
            1) gadania bdur
            2) głupkowatych uśmiechów
            3) machania łapami
            4) wcinamiem się krteyńskimi uwagami i komentarzami w wypowiedz innych
            • maro76 Re: Komentatorzy TVP 11.07.06, 17:44
              Jońce to i ja nawet lubię
              ale nazwanie Szpaka swietnym fachowcem i do tego
              profesjonalistą to jest gruba przesada

chyba ze mamy na mysli tylko komentowanie jako takie czyli głos,
              przekazanie emocji bez wnikania w merytoryczną treść komentarza
              • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:41
                przecież Jońca to chyba spał podczas komentowania, w każdym meczu długie minuty
                ciszy w czasie których były sytuacje podbramkowe, spięcia itp a on milczał!!!

on ma taka werwę że powienien pracować w redakcji katolickiej i zająć się
                relacjonowaniem wizyt papieskich
                • maro76 Re: Komentatorzy TVP 11.07.06, 19:48
                  Gość portalu: brzezinho napisał(a):

> przecież Jońca to chyba spał podczas komentowania, w każdym meczu długie
                  minuty
                  >
                  > ciszy w czasie których były sytuacje podbramkowe, spięcia itp a on milczał!!!
                  >

tego meczu akurat nie widziałem
                  opinię o Jońcy mam z europejskich pucharów gdzie ładnie przekomentował
                  ze dwa mecze na które go wysłali

> on ma taka werwę że powienien pracować w redakcji katolickiej i zająć się
                  > relacjonowaniem wizyt papieskich
                  • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:05
                    na tyle lat pracy dwa niezłe mecze ( może powiesz które bo ja sobie nie
                    przypominam dobrych meczów z komentarzem tego pana!! ) to trochę mało... no ale
                    możemy być jeszcze wdzięczni Najwyższemu że nie komantuje już Jacek "uuaaa
                    bolesna kontuzja " Banasikowski - ale on ma godnych siebie zmienników w osobach
                    jasiny i iwańskiego :-)
                    • maro76 Re: Komentatorzy TVP 11.07.06, 20:11
                      Gość portalu: brzezinho napisał(a):

> na tyle lat pracy dwa niezłe mecze ( może powiesz które bo ja sobie nie
                      > przypominam dobrych meczów z komentarzem tego pana!! )

dwa bo na więcej go nie wysyłają, tylko siedzi w studiu i łata transmisje
                      jak Szpakowi czy innemu łącza padną:)

nie pamiętam dokładnie jaki to był mecz ale wydaje mi się że jeden to był z
                      Porto z sezonu kiedy wygrali LM a drugi z Liverpoolu

to trochę mało... no ale
                      >
                      > możemy być jeszcze wdzięczni Najwyższemu że nie komantuje już Jacek "uuaaa
                      > bolesna kontuzja " Banasikowski - ale on ma godnych siebie zmienników w
                      osobach
                      >
                      > jasiny i iwańskiego :-)
                      • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:26
                        już wcześniej pisłaem ze zdecydowanie najlepszych komentatorów ma canal+ a
                        jeśli chodzi o tvp to juz wolę Szpaka od Jońcy...

Szpak przed MŚ cwailił sie ze zabiera ze sobą 2 walizki analiz i
                        ciekawostek...ciekawe czy wszystkie wykorzystał i czy dzielił się z Grzesiem
                        Mielcarskim?
                        • Gość: kibic Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:31
                          najbardziej beznadziejny był WŁODARCZYK. jego się sluchac nie dało. Zero życia.
                          A to w meczu jest najważniejsze. Monotonia, monotonia i jeszcze raz monotonia
                        • Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:12
                          Szpakowski-5 z minusem kilka błędów ale fachowy jak zwykle komentarz ciekawie
                          mówi
                          Iwański4+-mlody ciekawy dobry duet z Mirkiem Trzeciakiem
                          Jasina3-mogło byc lepiej ale mylił nazwiska
                          Jońca3 z dwoma-nudziarz tylo z Mirkiem Trzeciakiem jako tako
                          Szaranowicz-2 wtrąca sie jak gośc ma coś ciekawego do powiedzenia
                          Babiarz-5tak powinien zachowywać sie gospodarz studia pozwalał mówic gosciom
                          Kurowski-5 on jest świetny
                          Sobczyński-5 ciekawe materiały sprzed stadionu brawo tylko niech nie komentuje
                          kosza
                          Pol-1 za calokształt nie lubie go
                          Szczęsny-2 z dwoma beznadzieja
                          Engel-5 super wszystko ciekawie tłumaczył
                          Gmoch-5 wiedza doswiadczenie
                          Zamilski-5 też miło wszystko tłumaczył duża wiedza
                          Iwan-4 troche za mało
                          Wołek-6 ogromna wiedza brawo
            • jamajka04 Re: Komentatorzy TVP 12.07.06, 10:22
              zdziwiłbyś się!
              po prostu zazdroscisz tym facetom. tez chcialbys byc po tamtej stronie mikrofonu czy ekranu ale nikt
              nigdy nie przyjal by cie do tv. wiec siedzisz przed telewizorem z browarem i sie czepiasz. trzeba bylo
              sobie przelaczyc na jakis zagraniczny kanal
              • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:51
                zrób razem z innymi fanami baboarza i jońcy wiec poparcia pod budynkiem tvp na
                woronicz i pokażcie ilu was jest! :-)

• jamajka04 Re: Komentatorzy TVP 12.07.06, 11:19
                  Ciekawe ilu ty masz fanów...?
                  • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:53
                    tylko osoba kompletnie nie znająca sie na piłce noznej może doceniać Babiarza
                    jako osobę prowadzącą studio!!!
                    Przeciez ten facet to kompletny ignorant jeśli chodzi o elementarna wiedzę o
                    piłce, te głupie analizy smarowane flamastrem przez Engela to sa dobre dla
                    gospodyń domowych i laików jeśli chodzi o wiedzę piłkarska...

głupie uśmiechy, machanie łapami i wcinanie się w zdanie gdy już któryś z gości
                    ( na ogół Pol, Szczęsny, Zamilski lub Wołek ) mieli cos interesującego do
                    powiedzenia... oto cały Babiarz

On kilka lat temu prowadził taki program dla gospodyń - " stawka większa niż
                    szycie" tam sie świetnie nadawał!!! powinni go trzymac jak najdalej od redakcji
                    sportowej!!!!

• Gość: jamajka04 Re: Komentatorzy TVP IP: 83.238.108.* 12.07.06, 13:19
                      Studio mundialowe to nie magazyn Gol. MŚ ogladalo parę milionoów ludzi, również takich którzy nie są
                      na codzien fanami piłki, w tym pewnie wiele gospodyń. Dlatego na stanowisku prezentera potrzebny
                      jest ktoś z pogranicza i ktoś kto przystępnym dla ogółu językiem prowadzi dyskusje. Nie twierdzę że
                      Babiarz jest wybitnym znawcą piłki. Nie jest. Ale jest dobrym prezenterem, bardzo inteligentnym,
                      błyskotliwym facetem i niewiarygodnie dobrym i skromnym człowiekiem. Ludzie go lubią.
                      Ta dyskusja nie ma sensu, jesli tak do niej podchodzisz. Kazdy ma prawo kogoś lubić lub nie. O
                      gustach sie nie dyskutuje. To ty otworzyles to forum, tak? Zachęcasz ludzi do dyskusji, pytasz o opinię
                      a kiedy nie jest zgodna z towją - krytykujesz i ubliżasz!!!
                      • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:20
                        ja tylko wyrażam swoja opinie na jego temat...zapomnailem natomiast że w polsce
                        kazdy jest lekarzem, politykiem a w czasie imprez rangi mistrzowskiej ( mś i
                        me ) czy tez waznych mecżów kadry kazdy jest rowniez specem od pilki noznej...

• Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:28
                          polecam ligę+ i ligę+ extra w canal+... będziesz mogła zobaczyc jak się robi
                          PROFESJONALNIE!!! program o tematyce piłkarskiej

jeśli masz okazję to po rozpoczęciu sezonu włącz równiez c+ aby obejrzec choć
                          fragment jakiegokolwiek meczu i zobaczysz jaki tam jest poziom komentatorow!!!

MŚ to nie jest festiwal w sopocie, jesli jest się szanującym sie dziennikarzem
                          sportowym to nie prowadzisz programów o modzie, festiwali piosenki cygańskiej,
                          nie relacjonujesz mszy papieskiej tylko zajmujesz sie SPORTEM!!!
                          szkoda że władze tvp nie sa tego w stanie zrozumiec robiąc beznadzieje tanie
                          szoł dla mas zamiast zrobic choc raz cos porządnie!!!
                          • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:31
                            może powiesz mi w jaki sposób Ci naubliżałem???

skoro nie podoba Ci się moje podejście do tematu to przeciez nie ma przymusu
                            nie musisz prowadzić tej dyskusji!
                          • Gość: jamajka04 Re: Komentatorzy TVP IP: 83.238.108.* 13.07.06, 10:08
                            znam komentatorow canal + i rzeczywiscie niektorzy sa swietni. ale zdaje sie ze dyskusja byla o
                            mundialu...
                            wlasciwie to juz nie jest dyskusja ty prowadzisz monolog sam z soba
                  • Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:28
                    komentatorzy c+ rzeczywiscie prezentują wysoki poziom nie lubie Grzegorza Milki
                    a mój ulubiony duet to Twarowski-Nahorny.Moze byc takze duet Smokowski-
                    Wieszczycki zresztą on często zmienia partnera.Laskowski fajnie komentował lige
                    hiszpańska z Mirkiem Trzeciakiem a Wolski nawet moze być no i Marcin Rosłoń
                    bardzo go lubie nie gada głupot komentuje fajny duet swego czasu z Czesiem
                    Michniewiczem.
              • Gość: Jacenty Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 12.07.06, 20:41
                Też im zazdroszczę! Sporych pieniędzy, które im płacą za ignorancję,
                nieznajomość języka polskiego, pajacowanie itp itd.

W trakcie tego Mundialu byłem tak zdesperowany, że słuchałem angielskich
                komentatorów, gdziekolwiek udawało mi się ich złapać, a łatwo nie było ;)
                • Gość: jamajka04 Re: Komentatorzy TVP IP: 83.238.108.* 13.07.06, 10:09
                  • Gość: jamajka04 Re: Komentatorzy TVP IP: 83.238.108.* 13.07.06, 10:17
                    oni wcale tak dużo nie zarabiają
                    ale z jednym się zgadzam - sama sie wkurzam jak szpakowski od lat permanentnie nie odmienia
                    zagranicznych nazwisk (np: podał do Fabrizio Ravanelli zamiast Fabrizia Ravanellego)
                    ale ten problem dotyczy większości dziennikarzy w Polsce
          • Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:09
            Jońca jest taki sobie co najwyzej 3 Szpakowski 5- błędy ale fachowiec rzetelny
            ciekawy Iwański-4 wielki talent bardzo go lubie Jasina-4- całkiem calkiem Borek-
            4 taki sobie mundial Iwanow-4+ też tak sobie Pełka-5 najlepszy z polsatu nie
            ględzil bez sensu super Włodarczyk-3- słabizna Babiarz-5 bardzo miły daje sie
            wypowiadac gosciom Szaranowicz-3- ja go po prostu nie lubie Patyra-1 bez
            komentarza Wanio-1 tak samo Kołtoń-2+ wielka wiedza ale przeszkadza w
            komentowaniu Wójcik i Kowalski 2- Zydor to przy nich wymiatacz.
            • magorny Re: Komentatorzy TVP 18.07.06, 08:53
              iwanski wielki talent? chyba dla gluchych i glupich! to baran jakich malo.
              • Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:07
                Maciek Iwański rules
            • Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:17
              w temacie ekspertów wg mnie remis w polsacie większa różnorodność ale bzdury a
              w tvp ciekawi ludzie[no moze poza Michałem Polem]
      • Gość: Wislok Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:26
        Jońca(3+)-mecze komentowane poprawnie,nie zauważyłem wielu błędów, nie kazdy
        musi ciągle się wymądrzac.
        Szpaku(3)-Bardzo go lubię,jego atutem jest doświadczenie i bardzo dobre
        przeżywanie spotkań,jednak liczne głupie błedy wpłynęły na jego ocenę.
        Jasina(1+)-doprawdy słaby mundial,najsłabszy komentator TVP.
        Iwański(4+)-Głos może nieco radiowy,ale znakomicie współpracuje z Trzeciakiem i
        tworzą dobraną parę,ciekawie komentuje
        Babiarz(2) -za uśmiech i wywody.
        Szaranowicz(1)- Największy polew do popisu mamy właśnie z tej osoby,dałby sobie
        spokój z TV,bo wszystko puje i odpędza ludzi od TVP.
      • Gość: orec Re: Komentatorzy TVP IP: *.acn.waw.pl 20.07.06, 23:38

Co tak wszyscy nisko oceniają Iwańskiego??
        Świetny komentator, obiektywny. Nie gada głupot.
        Fajnie czasami skomentuje bzdury gadane przez Trzeciaka;)
        Według mnie najlepszy komentatro na mistrzostwach,
        zapamiętałem go po meczu australia- chorwacja, fajnie nie mógł się nadziwić jak
        beznadziejnego bramkarza mają Kangury,

Co do Babiarza to bardzo sympatyczny gośc. Niezwykle przyjemnie się ogląda jak
        prowadzi studio.

a studio polsatu to DNO - oglądam kilka sekund i przełączam, podnoszony głos
        Bożydara jak na walce bokserskiej i banda nażelowanych, półgówków nie mających
        nic do powiedzenia..poza kretyńskimi żarcikami, żenada!

studio TVP całkiem spoko, z przyjemnością się słucha i ogląda, Wołek i Engel
        sprawiają wrażenie jakby mieli tytuły profesorskie znawców piłki nożnej -
        respekt:) , Gmoch też spoko tylko czasami za długo gada.
        • magorny Re: Komentatorzy TVP 21.07.06, 15:08
          orec - nastepny glab do kwadratu.
          • Gość: orec Re: Komentatorzy TVP IP: *.acn.waw.pl 21.07.06, 15:45
            Swoim komentarzem pokazałeś kto tu jest głąbem,
            może byś napisał czemu się nie zgadzasz, a nie rzucasz tępe odzywki

jeśli według Ciebie każdy kto ma inne zdanie to idiota to od razu widać, że
            niezle zakuty masz łeb

• magorny Re: Komentatorzy TVP 21.07.06, 21:28
              jakie masz IQ orec? niech zgadne ... 100-115
              • Gość: orec Re: Komentatorzy TVP IP: *.acn.waw.pl 23.07.06, 17:46
                hehe, żałosny jesteś. będziesz się teraz o iq licytował? IQ akurat mam bardzo
                wysokie. Do mensy się łapałem juz w podstawówce. Jednak uważam, że to fatalny
                wskaźnik możliwości intelektualnych, coś jak określanie numerkiem charakteru
                człowieka, Ludzki umysł ma zbyt wiele parametrów aby określić go niewielką liczbą.

a niech zgadne ile Ty masz? ale nie iq lylko lat.
                14? 15? zapewne < 18
                • Gość: korek Re: Komentatorzy TVP IP: *.icpnet.pl 12.08.06, 00:03
                  Najbardziej suwerenne u Kołtonia jest to jego eeeeeee. Częstotliwość eeeeeee
                  jest wk.... Co ten gościu robi na antenie? Naprawdę, Kołtoniowi i Borkowi
                  wydaje się, że jeśli opanuja na blache składy wszystkich zespołów Europy, to już
                  są komentatorami?? No i to robienie sobie nawzajem loda. "Ostatni Przegląd
                  Sportowy napisał to, ostatni sro" - żenujące, zważywszy, że obaj tam pracują.
                  Borek na dodatek ma gorszy głos i - co zadziwiające - bez porównania gorsza
                  polszczyznę od każdego komentatora TVP. "Strzelił z najbliższej odlełości" - co
                  to ma być?! A metr dalej najbliższa odległość nie jest czasem jeszcze bardziej
                  najbliższa? Albo to amerykańskie podawanie wyniku - Barcelona 0, Real 1.
                  Potworek! Nikt w Polsce, poza Borkiem, tak nie mówi!!! Co on chce za udziwnienia
                  wprowadzać. U nas jest Barcelona - Real 0:1, od zawsze.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka