Gość: GREK Re: Komentatorzy TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:24 Ostatni numer Szpaka - powtarzanie do upadłego,że "Henry nigdy nie strzelił gola z podania Zidane'a" - chyba facet jeszcze nie wytrzeźwiał od meczu Francji z Brazylią. A zaden z dwóch współpajaców,ani Mielcarski ani Trzeciak nawet nie poprawiło tego ptasiego przy#@ba,pewnie taką samą wiedzą się legitymują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Komentatorzy TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 17:53 Viva Tomasz Zimoch z Polskiego Radia: final Wlochy-Francja "Podanie do Zabmbrottiego, który teraz przyspiesza, jak Krystyna Kasperczyk tutaj na tym stadionie w 1932..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:54 TVP Jonca 1 Babiarz 2 Kurowski 3 Jasina 2 Iwanski 3 Szpakowski 1 Patyra 1 + Mielcarski 0 Trzeciak 4 Szaranowicz 0 Gmoch 3 Engel 2 Wolek 3 Pol 3 --------------- Polsat Borek 4 Kolton 3 Iwanow 4 Wlodarczyk 2 Wojcik 3 Pelka 5 Strejlau 0 Hajto 0 Swierczewski 1 Nawalka 0 Cozza 2 Feddek 0 Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka04 Re: Komentatorzy TVP 11.07.06, 17:02 Jońca (5) - ma świetny głos i jest bardzo dobry, szkoda że tak rzadko ma szansę komentować i wiadomo dlaczego... Szpakowski (5) - jest świetnym fachowcem, profesjonalistą. Jak tacy jesteście mądrzy to spróbujcie się zmierzyć z komentowaniem meczu do tylu milionów ludzi. Trudno o zimną krew, przy takich emocjach każdy czasem palnie coś głupiego. Przemka Babiarza trudno tu z nimi stawiać w jednej linii bo nie jest komentatorem (w tym przypadku) tylko prowadzi studio. I robi to świetnie Trzeciak też komentatorem nie jest. Ale obecność piłkarza w roli drugiego komentującego jest bardzo dobrym pomysłem, pokazuje wszystko z innego punktu widzenia, wiele wyjaśnia. Kurowski (4) w porządku. Reszta żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 17:31 o zgrozo znalazł/a się wielbiciel/ka Babiarza i Jońcy? nie śądziłem ze poza władzami tvp ktoś taki istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 17:37 a jeszcze jedno swiom postem udowodniłaś/eś że kompletnie nie masz zielonego pojęcia o piłce nożnej , zresztą podobnie jak Babiarz którego prowadzenie sutdia ogranicząło się do : 1) gadania bdur 2) głupkowatych uśmiechów 3) machania łapami 4) wcinamiem się krteyńskimi uwagami i komentarzami w wypowiedz innych Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Komentatorzy TVP 11.07.06, 17:44 Jońce to i ja nawet lubię ale nazwanie Szpaka swietnym fachowcem i do tego profesjonalistą to jest gruba przesada chyba ze mamy na mysli tylko komentowanie jako takie czyli głos, przekazanie emocji bez wnikania w merytoryczną treść komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:41 przecież Jońca to chyba spał podczas komentowania, w każdym meczu długie minuty ciszy w czasie których były sytuacje podbramkowe, spięcia itp a on milczał!!! on ma taka werwę że powienien pracować w redakcji katolickiej i zająć się relacjonowaniem wizyt papieskich Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Komentatorzy TVP 11.07.06, 19:48 Gość portalu: brzezinho napisał(a): > przecież Jońca to chyba spał podczas komentowania, w każdym meczu długie minuty > > ciszy w czasie których były sytuacje podbramkowe, spięcia itp a on milczał!!! > tego meczu akurat nie widziałem opinię o Jońcy mam z europejskich pucharów gdzie ładnie przekomentował ze dwa mecze na które go wysłali > on ma taka werwę że powienien pracować w redakcji katolickiej i zająć się > relacjonowaniem wizyt papieskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:05 na tyle lat pracy dwa niezłe mecze ( może powiesz które bo ja sobie nie przypominam dobrych meczów z komentarzem tego pana!! ) to trochę mało... no ale możemy być jeszcze wdzięczni Najwyższemu że nie komantuje już Jacek "uuaaa bolesna kontuzja " Banasikowski - ale on ma godnych siebie zmienników w osobach jasiny i iwańskiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Komentatorzy TVP 11.07.06, 20:11 Gość portalu: brzezinho napisał(a): > na tyle lat pracy dwa niezłe mecze ( może powiesz które bo ja sobie nie > przypominam dobrych meczów z komentarzem tego pana!! ) dwa bo na więcej go nie wysyłają, tylko siedzi w studiu i łata transmisje jak Szpakowi czy innemu łącza padną:) nie pamiętam dokładnie jaki to był mecz ale wydaje mi się że jeden to był z Porto z sezonu kiedy wygrali LM a drugi z Liverpoolu to trochę mało... no ale > > możemy być jeszcze wdzięczni Najwyższemu że nie komantuje już Jacek "uuaaa > bolesna kontuzja " Banasikowski - ale on ma godnych siebie zmienników w osobach > > jasiny i iwańskiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:26 już wcześniej pisłaem ze zdecydowanie najlepszych komentatorów ma canal+ a jeśli chodzi o tvp to juz wolę Szpaka od Jońcy... Szpak przed MŚ cwailił sie ze zabiera ze sobą 2 walizki analiz i ciekawostek...ciekawe czy wszystkie wykorzystał i czy dzielił się z Grzesiem Mielcarskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:31 najbardziej beznadziejny był WŁODARCZYK. jego się sluchac nie dało. Zero życia. A to w meczu jest najważniejsze. Monotonia, monotonia i jeszcze raz monotonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:12 Szpakowski-5 z minusem kilka błędów ale fachowy jak zwykle komentarz ciekawie mówi Iwański4+-mlody ciekawy dobry duet z Mirkiem Trzeciakiem Jasina3-mogło byc lepiej ale mylił nazwiska Jońca3 z dwoma-nudziarz tylo z Mirkiem Trzeciakiem jako tako Szaranowicz-2 wtrąca sie jak gośc ma coś ciekawego do powiedzenia Babiarz-5tak powinien zachowywać sie gospodarz studia pozwalał mówic gosciom Kurowski-5 on jest świetny Sobczyński-5 ciekawe materiały sprzed stadionu brawo tylko niech nie komentuje kosza Pol-1 za calokształt nie lubie go Szczęsny-2 z dwoma beznadzieja Engel-5 super wszystko ciekawie tłumaczył Gmoch-5 wiedza doswiadczenie Zamilski-5 też miło wszystko tłumaczył duża wiedza Iwan-4 troche za mało Wołek-6 ogromna wiedza brawo Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka04 Re: Komentatorzy TVP 12.07.06, 10:22 zdziwiłbyś się! po prostu zazdroscisz tym facetom. tez chcialbys byc po tamtej stronie mikrofonu czy ekranu ale nikt nigdy nie przyjal by cie do tv. wiec siedzisz przed telewizorem z browarem i sie czepiasz. trzeba bylo sobie przelaczyc na jakis zagraniczny kanal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:51 zrób razem z innymi fanami baboarza i jońcy wiec poparcia pod budynkiem tvp na woronicz i pokażcie ilu was jest! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:53 tylko osoba kompletnie nie znająca sie na piłce noznej może doceniać Babiarza jako osobę prowadzącą studio!!! Przeciez ten facet to kompletny ignorant jeśli chodzi o elementarna wiedzę o piłce, te głupie analizy smarowane flamastrem przez Engela to sa dobre dla gospodyń domowych i laików jeśli chodzi o wiedzę piłkarska... głupie uśmiechy, machanie łapami i wcinanie się w zdanie gdy już któryś z gości ( na ogół Pol, Szczęsny, Zamilski lub Wołek ) mieli cos interesującego do powiedzenia... oto cały Babiarz On kilka lat temu prowadził taki program dla gospodyń - " stawka większa niż szycie" tam sie świetnie nadawał!!! powinni go trzymac jak najdalej od redakcji sportowej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamajka04 Re: Komentatorzy TVP IP: 83.238.108.* 12.07.06, 13:19 Studio mundialowe to nie magazyn Gol. MŚ ogladalo parę milionoów ludzi, również takich którzy nie są na codzien fanami piłki, w tym pewnie wiele gospodyń. Dlatego na stanowisku prezentera potrzebny jest ktoś z pogranicza i ktoś kto przystępnym dla ogółu językiem prowadzi dyskusje. Nie twierdzę że Babiarz jest wybitnym znawcą piłki. Nie jest. Ale jest dobrym prezenterem, bardzo inteligentnym, błyskotliwym facetem i niewiarygodnie dobrym i skromnym człowiekiem. Ludzie go lubią. Ta dyskusja nie ma sensu, jesli tak do niej podchodzisz. Kazdy ma prawo kogoś lubić lub nie. O gustach sie nie dyskutuje. To ty otworzyles to forum, tak? Zachęcasz ludzi do dyskusji, pytasz o opinię a kiedy nie jest zgodna z towją - krytykujesz i ubliżasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:20 ja tylko wyrażam swoja opinie na jego temat...zapomnailem natomiast że w polsce kazdy jest lekarzem, politykiem a w czasie imprez rangi mistrzowskiej ( mś i me ) czy tez waznych mecżów kadry kazdy jest rowniez specem od pilki noznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:28 polecam ligę+ i ligę+ extra w canal+... będziesz mogła zobaczyc jak się robi PROFESJONALNIE!!! program o tematyce piłkarskiej jeśli masz okazję to po rozpoczęciu sezonu włącz równiez c+ aby obejrzec choć fragment jakiegokolwiek meczu i zobaczysz jaki tam jest poziom komentatorow!!! MŚ to nie jest festiwal w sopocie, jesli jest się szanującym sie dziennikarzem sportowym to nie prowadzisz programów o modzie, festiwali piosenki cygańskiej, nie relacjonujesz mszy papieskiej tylko zajmujesz sie SPORTEM!!! szkoda że władze tvp nie sa tego w stanie zrozumiec robiąc beznadzieje tanie szoł dla mas zamiast zrobic choc raz cos porządnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:31 może powiesz mi w jaki sposób Ci naubliżałem??? skoro nie podoba Ci się moje podejście do tematu to przeciez nie ma przymusu nie musisz prowadzić tej dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamajka04 Re: Komentatorzy TVP IP: 83.238.108.* 13.07.06, 10:08 znam komentatorow canal + i rzeczywiscie niektorzy sa swietni. ale zdaje sie ze dyskusja byla o mundialu... wlasciwie to juz nie jest dyskusja ty prowadzisz monolog sam z soba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:28 komentatorzy c+ rzeczywiscie prezentują wysoki poziom nie lubie Grzegorza Milki a mój ulubiony duet to Twarowski-Nahorny.Moze byc takze duet Smokowski- Wieszczycki zresztą on często zmienia partnera.Laskowski fajnie komentował lige hiszpańska z Mirkiem Trzeciakiem a Wolski nawet moze być no i Marcin Rosłoń bardzo go lubie nie gada głupot komentuje fajny duet swego czasu z Czesiem Michniewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 12.07.06, 20:41 Też im zazdroszczę! Sporych pieniędzy, które im płacą za ignorancję, nieznajomość języka polskiego, pajacowanie itp itd. W trakcie tego Mundialu byłem tak zdesperowany, że słuchałem angielskich komentatorów, gdziekolwiek udawało mi się ich złapać, a łatwo nie było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamajka04 Re: Komentatorzy TVP IP: 83.238.108.* 13.07.06, 10:17 oni wcale tak dużo nie zarabiają ale z jednym się zgadzam - sama sie wkurzam jak szpakowski od lat permanentnie nie odmienia zagranicznych nazwisk (np: podał do Fabrizio Ravanelli zamiast Fabrizia Ravanellego) ale ten problem dotyczy większości dziennikarzy w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:09 Jońca jest taki sobie co najwyzej 3 Szpakowski 5- błędy ale fachowiec rzetelny ciekawy Iwański-4 wielki talent bardzo go lubie Jasina-4- całkiem calkiem Borek- 4 taki sobie mundial Iwanow-4+ też tak sobie Pełka-5 najlepszy z polsatu nie ględzil bez sensu super Włodarczyk-3- słabizna Babiarz-5 bardzo miły daje sie wypowiadac gosciom Szaranowicz-3- ja go po prostu nie lubie Patyra-1 bez komentarza Wanio-1 tak samo Kołtoń-2+ wielka wiedza ale przeszkadza w komentowaniu Wójcik i Kowalski 2- Zydor to przy nich wymiatacz. Odpowiedz Link Zgłoś
magorny Re: Komentatorzy TVP 18.07.06, 08:53 iwanski wielki talent? chyba dla gluchych i glupich! to baran jakich malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:07 Maciek Iwański rules Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:17 w temacie ekspertów wg mnie remis w polsacie większa różnorodność ale bzdury a w tvp ciekawi ludzie[no moze poza Michałem Polem] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wislok Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:26 Jońca(3+)-mecze komentowane poprawnie,nie zauważyłem wielu błędów, nie kazdy musi ciągle się wymądrzac. Szpaku(3)-Bardzo go lubię,jego atutem jest doświadczenie i bardzo dobre przeżywanie spotkań,jednak liczne głupie błedy wpłynęły na jego ocenę. Jasina(1+)-doprawdy słaby mundial,najsłabszy komentator TVP. Iwański(4+)-Głos może nieco radiowy,ale znakomicie współpracuje z Trzeciakiem i tworzą dobraną parę,ciekawie komentuje Babiarz(2) -za uśmiech i wywody. Szaranowicz(1)- Największy polew do popisu mamy właśnie z tej osoby,dałby sobie spokój z TV,bo wszystko puje i odpędza ludzi od TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orec Re: Komentatorzy TVP IP: *.acn.waw.pl 20.07.06, 23:38 Co tak wszyscy nisko oceniają Iwańskiego?? Świetny komentator, obiektywny. Nie gada głupot. Fajnie czasami skomentuje bzdury gadane przez Trzeciaka;) Według mnie najlepszy komentatro na mistrzostwach, zapamiętałem go po meczu australia- chorwacja, fajnie nie mógł się nadziwić jak beznadziejnego bramkarza mają Kangury, Co do Babiarza to bardzo sympatyczny gośc. Niezwykle przyjemnie się ogląda jak prowadzi studio. a studio polsatu to DNO - oglądam kilka sekund i przełączam, podnoszony głos Bożydara jak na walce bokserskiej i banda nażelowanych, półgówków nie mających nic do powiedzenia..poza kretyńskimi żarcikami, żenada! studio TVP całkiem spoko, z przyjemnością się słucha i ogląda, Wołek i Engel sprawiają wrażenie jakby mieli tytuły profesorskie znawców piłki nożnej - respekt:) , Gmoch też spoko tylko czasami za długo gada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orec Re: Komentatorzy TVP IP: *.acn.waw.pl 21.07.06, 15:45 Swoim komentarzem pokazałeś kto tu jest głąbem, może byś napisał czemu się nie zgadzasz, a nie rzucasz tępe odzywki jeśli według Ciebie każdy kto ma inne zdanie to idiota to od razu widać, że niezle zakuty masz łeb Odpowiedz Link Zgłoś
magorny Re: Komentatorzy TVP 21.07.06, 21:28 jakie masz IQ orec? niech zgadne ... 100-115 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orec Re: Komentatorzy TVP IP: *.acn.waw.pl 23.07.06, 17:46 hehe, żałosny jesteś. będziesz się teraz o iq licytował? IQ akurat mam bardzo wysokie. Do mensy się łapałem juz w podstawówce. Jednak uważam, że to fatalny wskaźnik możliwości intelektualnych, coś jak określanie numerkiem charakteru człowieka, Ludzki umysł ma zbyt wiele parametrów aby określić go niewielką liczbą. a niech zgadne ile Ty masz? ale nie iq lylko lat. 14? 15? zapewne < 18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: Komentatorzy TVP IP: *.icpnet.pl 12.08.06, 00:03 Najbardziej suwerenne u Kołtonia jest to jego eeeeeee. Częstotliwość eeeeeee jest wk.... Co ten gościu robi na antenie? Naprawdę, Kołtoniowi i Borkowi wydaje się, że jeśli opanuja na blache składy wszystkich zespołów Europy, to już są komentatorami?? No i to robienie sobie nawzajem loda. "Ostatni Przegląd Sportowy napisał to, ostatni sro" - żenujące, zważywszy, że obaj tam pracują. Borek na dodatek ma gorszy głos i - co zadziwiające - bez porównania gorsza polszczyznę od każdego komentatora TVP. "Strzelił z najbliższej odlełości" - co to ma być?! A metr dalej najbliższa odległość nie jest czasem jeszcze bardziej najbliższa? Albo to amerykańskie podawanie wyniku - Barcelona 0, Real 1. Potworek! Nikt w Polsce, poza Borkiem, tak nie mówi!!! Co on chce za udziwnienia wprowadzać. U nas jest Barcelona - Real 0:1, od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś