Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Komentatorzy TVP

28.06.06, 11:41
    jak Wam się podoba praca komentatorów MŚ?

skala ocen 1-6,

Jońca ( 1 )- ten człowiek nawet na ultra ciekawych meczach przysypia,
    komentarz nudny, co 20 sek robi sobie przerwe 30 sek ( może ma odme płuc? ,
    mam nadzieje ze to jego ostatni mundial w roli komantatora

Babiarz ( 1 )- dzięki Bogu Przemek "tulup" Babiarz nie komentuje meczów,
    niestety prowadzi studio przedmeczowe i robi to fatalnie, beznadziejne żarty
    nie do końca chyba sie zna na piłce, kiedys rowadził program pt " Stawka
    większa niż szycie " i tam powinien wrócić- na piłce po prostu komplentnie
    się Przemcio nie zna.

Kurowski ( 5 ) - pojecał jako reporter ale ten dziennikarz to duża klasa,
    świetnie zna się na piłce co udowodnił prowadząc studio przed meczami LM.

Jasina ( 2 ) - pierwszy raz na mundialu, oby ostatni... nie nadaje sie facet
    do komentowania meczów piłki nożnej, nudnawy, myli nazwiska ma długie
    przestoje

Iwański ( 1 ) - z takim głosem powienien prowadzić kącik złamanych serc w
    jakiejś łzawej stacji radiowej a nie komentować mecze MŚ, słabiutki
    komenatator

Szpakowski ( 3 ) - połowa go lubi połowa nienawidzi, Darek strasznie podnieca
    sie komentując mecze, czesto myli nazwiska, im starszy tym wczesniej
    rozpoczyna podsumowania w stylu "...koniec szans, koniec złudzeń, kolejne MŚ
    już za 4 lata, co powinniśmy poprawić?... "

Patyra ( 1 ) - beznadzieja, najbardziej dobiło mnie pytania które zadał
    Smolarkowi na konferencji prasowej - " Ebi czy w rozmowie piłkarzy padły
    mocne męskie niecenzuralne słowa ? " - trzymać go jak najdalej od redakcji
    sportowej!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: GREK Re: Komentatorzy TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:01
        No nie,przepraszam bardzo...
        Kurowski zna się na piłce ?
        W studio LM głównie operuje pytaniami typu
        "jak sądzisz,czy przegrywający będą się starali w
        2 połowie wyrównać" i stwierdzeniami a'la
        "mecz rozczarowuje ,bo nie ma goli"
        (już 6-letnie dzieci wiedzą,że przy 0-0 mecz może
        byc o niebo ciekawszy i na wyższym poziomie niż
        przy 4-4)...

Generalnie Szpak w TVP jest najlepszy,na zasadzie - w
        krainie ślepców jednooki jest królem.
        Trzeciak ma dobry koment,widać,ze się zna na rzeczy.
        Reszta - dno i 10 metrów mułu...a poniżej tej granicy
        jest pokój dla Patyry...
        • Gość: bujak Re: Komentatorzy TVP IP: *.broker.com.pl 06.07.06, 02:21
          pamiętam te piękne czasy jak potrafiłem się skoncentrować na grze, a nie na tym
          co gadali komentatorzy (może byli lepsi wtedy?)

jak dla mnie to nikt się jakoś szczególnie nie wyróżnił na tych MŚ
          zamiast tego szlag mnie trafia jak słyszę debilną filozofię dorabianą na prędce
          typu na koniec meczu Anglia Szwecja (o ile dobrze pamiętam) "ludzie zamiast się
          zabijać powinni kopać piłkę"

albo o Henrym "on jest jak lont który jak się zapali to w pewnym momencie
          wybucha", a po 5 minutach wraca do tego zupełnie bez powodu genialnym
          stwierdzeniem że "lont się chyba zamoczył"

i tak w jednej minucie Lippi i Klinsman są równorzędnymi generałami swoich
          armii, a już na koniec nagle okazuję się że Klinsman nie miał szans od początku
          ze starym wyjadaczem Lippi

a już szczytem był mecz Holandia Portugalia, kiedy to komentatorzy pogubili się
          zupełnie i zaczeli nagle się zastanawiać "co się stało z czerwonymi kartkami...
          a nie spokojnie - arbiter boczny ma parę zapasowych to pożyczy"

Generalnie dramat- z jednej strony MŚ na których niewiele się dzieje i można
          spokojnie śledzić mecz na portalu bo oglądając TV emocje wcale nie są większe, a
          z drugiej strony komentatorzy
      • maro76 Re: Komentatorzy TVP 28.06.06, 13:07
        brzezinho napisał:

> jak Wam się podoba praca komentatorów MŚ?
        >
        > skala ocen 1-6,
        >
        > Jońca ( 1 )- ten człowiek nawet na ultra ciekawych meczach przysypia,
        > komentarz nudny, co 20 sek robi sobie przerwe 30 sek ( może ma odme płuc? ,
        > mam nadzieje ze to jego ostatni mundial w roli komantatora
        >

dla mnie to mógłby byc nawet ciekawy komentator
        gdyby częściej jeździł i się rozwijał a nie robił
        za komentatora rezerwowego jak Szpakowi łącza padną
        choć mecz Szwajcaria-Ukraina skomentował rzeczywiście
        średnio, co 5 minut podając ile jeszcze do końca

jeszcze a propos tych przerw
        w ten sposób komentuja niektórzy niemieccy komentatorzy
        jak pilkarze klepią pilke w dlugima ataku pozycyjnym to sie wylaczaja
        dopiero jak idzie jakies podanie blizej , jest zmiana tempa to sie
        uaktywniają- generalnie mówią mniej a celniej

a u nas mam wrazenie jest presja ze komentator to ma caly czas tokowac
        bo jak sie zrobia 3 sekundy ciszy to znaczy ze komentator nie ma nic do
        powiedzenia czyli jest do dupy

stąd mamy czytanie wszystkich zawodników przez których przechodzi piłka,
        jakies wstawki z historii futbolu, prasówki, opowiesci z cyklu karuzela
        transferowa - czlowiek przed tv siedzi a tu go bombardują jakimis faktami
        zamiast skupic sie na meczu

> Babiarz ( 1 )- dzięki Bogu Przemek "tulup" Babiarz nie komentuje meczów,
        > niestety prowadzi studio przedmeczowe i robi to fatalnie, beznadziejne żarty
        > nie do końca chyba sie zna na piłce, kiedys rowadził program pt " Stawka
        > większa niż szycie " i tam powinien wrócić- na piłce po prostu komplentnie
        > się Przemcio nie zna.
        >

nie oglądam i bardzo to sobie chwale

> Kurowski ( 5 ) - pojecał jako reporter ale ten dziennikarz to duża klasa,
        > świetnie zna się na piłce co udowodnił prowadząc studio przed meczami LM.
        >

solidny ale bez reweli

> Jasina ( 2 ) - pierwszy raz na mundialu, oby ostatni... nie nadaje sie facet
        > do komentowania meczów piłki nożnej, nudnawy, myli nazwiska ma długie
        > przestoje
        >

musi więcej komentowac to sie wyrobi
        ma tą przewagę ze kopał piłkę i wiecej zauważy
        kopanie sammeu zmienia sposób patrzenia na ten sport

> Iwański ( 1 ) - z takim głosem powienien prowadzić kącik złamanych serc w
        > jakiejś łzawej stacji radiowej a nie komentować mecze MŚ, słabiutki
        > komenatator
        >

komentator niezły
        zabawy tembrem irytujące

> Szpakowski ( 3 ) - połowa go lubi połowa nienawidzi, Darek strasznie podnieca
        > sie komentując mecze, czesto myli nazwiska, im starszy tym wczesniej
        > rozpoczyna podsumowania w stylu "...koniec szans, koniec złudzeń, kolejne MŚ
        > już za 4 lata, co powinniśmy poprawić?... "
        >

temat-rzeka
        na pewno można się posmiać jak komentuje;)

> Patyra ( 1 ) - beznadzieja, najbardziej dobiło mnie pytania które zadał
        > Smolarkowi na konferencji prasowej - " Ebi czy w rozmowie piłkarzy padły
        > mocne męskie niecenzuralne słowa ? " - trzymać go jak najdalej od redakcji
        > sportowej!!!

moze być jako reporter kursujący po kibicowskich balangach przedmeczowych
      • Gość: kibicka Re: Komentatorzy TVP IP: *.range86-131.btcentralplus.com 29.06.06, 00:18
        Kołtoń i Borek mogą pomarzyć o takim głosie jak Jońca. Oni dostawali tysiące
        szans, a Jonca rzadko jak pamietam w TVP pokazywał się
        • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 13:16
          całe szczęscie że się nie pojawia zbyt często... a jeśli jesteś zacwycona jego
          głosem to może namów go na pracę w radiu, najlepiej w jakimś kąciku złamanych
          serc
        • Gość: Y_Sam Re: Komentatorzy TVP IP: 213.17.239.* 30.06.06, 11:03
          Jońca komentuje z takimi emocjami, jakby na ekranie pokazywano proces panierki
          kotleta schabowego, poza tym ma fatalną tonację głosu. No i te przerwy - często
          mam wrażenie, że wyszedł na parę minut zajarać ;-)
          • Gość: Ryba Re: Komentatorzy TVP IP: *.kosson.com 30.06.06, 13:08
            -Jońca winien dostać do skomentowania jakiś mecz o podwyższonej randze to bysmy sie dowiedzieli,jakie drzemią w nim umiejętności.Mi np.sie podobał jego ironiczny momentami komentarz meczu Ekwador-Kostaryka
            -Iwański ma b.dobry głos,denerwuje mnie jego przeciągaaaanie naaaazwiiiisk
            -Jasina to koszmar,"zadna dryzuna nie zdołała zbudować żadnej konstruktywnej akcji w ofensywie" to komentarz owszem,inteligentny ale godny wypracowania szkolnego .Trochę wiecej emocji winien włożyć w to co sie dzieje na boisku
            -Szpakowski to Szpakowski:-)
            -Babiarz się nie zna na piłce
            -i tak każdy komentator w TVP jest lepszy od Kołtonia,którego komentarze w stylu"TAK..był faul...był faul...!!"albo"Cały obwód no nie wiem CAŁY OBWÓD musi być" tudzież "Tak...świetna parada!!!...tak..swietna parada!!"przyprawiają mnie o mdłości
            • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:54
              nie zapominaj że dla Kołtonia wszystko jest suwerenne
              - wybrzeze gra suwerennie
              - suwerenna decyzja sedziego

może piłka na aut tez wychodzi suwerennie i właśnie za tekie bzdury sadzają go
              suwerennie za mikrofonem??
              • Gość: Ja Re: Komentatorzy TVP IP: 82.139.11.* 01.07.06, 11:55
                > nie zapominaj że dla Kołtonia wszystko jest suwerenne
                > - wybrzeze gra suwerennie

Zgadza się, a jeśli coś nie jest suwerenne to napewno jest NIESAMOWITE!
                "niesamowity piłkarz", "niesamowity mecz", "niesamowite emocje", "niesamowity
                drybling" a nawet perełka w stylu "to świadczy o jego NIESAMOWITOŚCI" bleee
                • Gość: Ryba Re: Komentatorzy TVP IP: *.kosson.com 03.07.06, 16:12

Nie zapominajmy jeszcze o :
                  Komentator"głowny": "Bardzo dobra gra tego zawodnika...."
                  Roman Kołtoń:"Tak...BEZ KOMPLEKSÓW!! BEZ KOMPLEKSÓW!!"

oraz o charakterystycznym "hehehe"po każdym najmniejszym dowcipie Bożydara Iwanowa bądź Matiego Borka

• Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 22:12
                    o to ranking ludzi polsatu i tvp na mundialu:
                    Pełka[Polsat] -jedyny zasłuzył na całą 5 powodzenia
                    Szpakowski[TVP]-niezły mundial kilka wpadek ale cóż to byłby za mundial bez
                    Szpaka
                    Iwanow[Polsat]-zdolny komentator niezły mundial
                    Iwański[TVP]-talent niezły mundial pare żarcików fajny duet z Mirkiem
                    Trzeciakiem
                    Borek[Polsat]-spuścił z tonu 4 lata temu najlepszy obcenie cóż..
                    Jasina[TVP]-błędy te co zawsze
                    Włodarczyk[polsat]-nie ciekawy komentator
                    Jońca[TVP]-mam nadzieje że tvp znajdzie innego komentatora
                • Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 16:33
                  co do Kołtonia podczas meczu Wks-Holandia mówił z akcentem nazwisko Van
                  Nistelrooya a Iwanow Roman Jaki akcent w polsacie najlepiej wypadł Przemyslaw
                  Pełka
                  • Gość: eMKa Re: Komentatorzy TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 21:58
                    Dodajmy jeszcze nieśmietelnie rozbudowany w epitety język Romka: "Jest
                    szybki ... Jest zwrotny ... Jest zdecydowany ..." Niczym awangardowy wiersz ...
                    I "Otwieranie wyniku" coraz powszechniejsze ... Ja rozumiem, że najchętniej
                    otworzyliby butelczynę ...
      • Gość: me- Re: Komentatorzy TVP IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.06.06, 22:54
        Trzeciak-spoko, bo wie, o co chodzi, pomimo niewielkich wtop i czasami zbyt
        małej komunikatywności (ale to chyba przez te elipsy spowodowane
        emocjami).potrafi u każdebo piłkarza dostrzec jego mocne strony i wyjaśnić na
        czym one polegają.
        • Gość: zima Re: Komentatorzy TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 00:05
          Zgadzam się, Trzeciak świetnie wypada na tle innych. Szybka ocena sytuacji, celny komentarz.
          Szpaku blednie z każdym kolejnym Mundialem.
          Kołtoń przedstawia sporo ciekawostek, widać też za kim kibicuje (Forza Italia!). A Babiarz bardzo miło prowadzi studio.
          Zdecydowanie lepiej od Szaranowicza. Ten to się jednak znał na NBA!To były czasy...
          • Gość: Robercik Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 01.07.06, 00:18
            Weź przestań. Babiarz to imbecyl.
            • Gość: romario Re: Komentatorzy TVP IP: *.localnetwork.pl 10.07.06, 04:54
              sam jestes imecyl.moja Mama uważa, że Babiarz jest przesłodki :)
          • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 15:36
            Babiarz kompletnie nie dajaje się do prowadzenia studia MŚ ten ty kompletnie
            nie zna się na piłce... cały czas się tylko głupkowato usmiecha, macha łapami i
            wysyła do analizatora jednym słowem DNO!!!

• maruda.r Re: Komentatorzy TVP 02.07.06, 00:40
              Gość portalu: brzezinho napisał(a):

> Babiarz kompletnie nie dajaje się do prowadzenia studia MŚ ten ty kompletnie
              > nie zna się na piłce... cały czas się tylko głupkowato usmiecha, macha łapami i
              >
              > wysyła do analizatora jednym słowem DNO!!!

Szczerze mówiąc, to większość zaproszonych przez Babiarza osób też się nie zna
              na piłce.

• Gość: Luzak Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 01:21
            Nie trudno być medium mając dane z netu w I kolejności!
            Trzeba być Sobą w szczególności! Mama mówiła że, Gentlemans o pieniądzach nie
            rozmawiają... a tym bardziej o Cudzych!!!
            A to Co dzisiaj, To bóstwo w towarzystwie 3 WIELKICH, po przegranej ANGLII
            zrobiło nad Panem E.; to tylko Wasze wielkie przypuszczenia!.
            Jeżeli jesteście Tacy ... wszystko... to dlaczego P.Janas był Nr 1 w POLSCE, a
            WAS z Waszą wiedzą i możlwościami analitycznymi Nikt z Polskiego Związku nie
            chciał, i dopiero TV pozwoliła dać ko.. w .... bliźniemu; aczkolwiek pytanie
            czy rzeczywiście bliźniemu!
            • Gość: Porter Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 01:39
              Gentlemans o pieniądzach nie rozmawiaja wyłącznie womans, a z kolei womans boją
              się mouses.
              • Gość: kily Re: Komentatorzy TVP IP: *.160.wp3.ptc.pl 02.07.06, 14:19
                licba mnoga od "mouse" to "mice" :P
                • porter11 Re: Komentatorzy TVP 02.07.06, 15:24

O, naprawdę?
                  Wiesz co, sprawdziłem i okazało się, że liczba mnoga od mouse, to mice, od
                  gentleman - gentlemen, a od woman - women.
                  -----------------------------------------
                  Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
                  (c) bzyk7
        • Gość: sardo Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:33
          Zawsze jak znajduje slabe strony u któregokolwiek z uczestników mundialu staje
          mi jako żywo Jego c.h.u.j.o.w.y, drewniany drybling z głową przyklejoną do jaj.
          Rasiak to demon techniki przy Trzeciaku. KROPKA.
          • Gość: sardo Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:39
            Dodatkowo jeszcze trzy lata temu był przemegagalaktyczny z Madrytu a teraz jest
            taki sam z Katalonii. Zero szacunku dla tego jegomościa.
          • Gość: Jacenty Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 05.07.06, 08:59
            Musiał Ci Trzeciak chyba czymś innym zaleźć za skórę, bo porównywanie jego
            techniki do techniki Rasiaka to drobna pomyłka ;)
            • Gość: sardo Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:45
              Drobił jak gejsza, zal było patrzeć na jego mękę.
              • Gość: Jacenty Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 05.07.06, 12:41
                A mnie się jednak wydaje, że go nie lubisz z innych powodów :) Trzeciak bowiem
                był, jak na polskie warunki, całkiem przyzwoity pod względem technicznym, czego
                dowodem fakt, że znalazł zatrudnienie w Hiszpanii.
        • Gość: kurek Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:12
          Eksperci lepsi byli w tvp może w polsacie było większe dopasowanie do meczu ale
          np.Niektórzy byli zapraszani tylko po to zeby być w polsacie nie bylo duetow a
          w tvp nawet nudziarz Jońca z trzeciakiem brzmiał calkiem całkiem.Nie lubie
          Mielcarskiego te wymadrzania są nie do zniesienia wole zdecydowanie pana Włodka
          Lubańskiego.Ciekawe rzeczy mówi zna sie na piłce.Wg mnie tvp powinna
          zrezygnować z pana Szczęsnego a zaangażować znow Jana Tomaszewskiego.
      • Gość: Henio Re: Komentatorzy TVP IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 01.07.06, 00:50
        TVP to dno zupełne.
        Patyra to chyba na noc wklada w poprzek du buzi banan. Pie.dolniety zawsze
        usmiechniety.

a i tak najlepsze sa diagonalne piłki, diagonalne podania, czy diagonalne
        ustawienie 2 głownych sedziów pana Strejlaua
        • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 15:39
          a propos Polsatu to dwaj panowie komentujący wczorajszy mecz Niemcy- Argentyna
          przeszli samych siebie... myślałem ze nie moze już być nic gorszego od Jońcy a
          jednak się myliłem panowie Wójcik i Kowalski przez cały mecz gadali takie
          bzdury że głowa mała a przy karnych to nie wiedzieli nawet jaki jest aktualnie
          wynik jedenastek
      • br311 Ja nie moge strawic Mielcarskiego. 02.07.06, 01:46
        Jak mozna ogladac mecz kiedy komentuje go jakis idiota ktory nie ma nic
        ciekawego do powiedzenia a poza tym tak kaleczy nasz ojczysty jezyk ze az uszy
        bola...
        Ile razy mozna sluchac ze jak podanie nie dochodzi do celu to "brakuje
        precyzji" ze wszystkie druzyny musza caly czas "atakowac skrzydlami" ze "za
        malo strzalow sprzed linii pola karnego" itd.
        Poza tym ten koles jest po prostu przyglupi. Wzialsie za menadzerowanie w Wisle
        i wiadomo jak sie to skonczylo. Teraz komentuje mecze z rownym skutkiem.

Ekipa Szaranowicz Englel Gmoch Wolek Pol to po prostu jakis kabaret. Lubie ich
        ogladac bo az przecieram oczy ze zdumienia jak wyglada studio telewizyjne w XXI
        w. I te analizy Gmocha "o tu tu tu jest faul, jedo prawa to znaczy lewna nie
        prawa o noga nastepuje nastapniecie..." - palce lizac

Trzeciak - szacunek ale moglby sie troche rozchmurzyc.
        Kurowski jest ok - jedyny dziennikarz chyba w calej TVP ktory jak zaprasza
        goscia to nie po to zeby samemu mowic. Studia LM bardzo fajne.

Super komentowal Lubanski (chyba mecz z Kostaryka)

O pozostalych nie bede sie wypowiadal bo staram sie ogladac na Polsacie (ekipa
        Iwanow - Kolton + zarty Kowalczyka w studio "co zrobi Janas jak wygra mundial? -
        wylaczy playstation i pojdzie spac"
      • Gość: hehe Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 10:46
        w czasie meczu Brazylia-Francja:
        Trzeciak: XYZ spalił kolegę
        Iwański: dobrze, że nie dosłownie
        :)
      • eserwis.info wpadki komentatorow na eserwis,info 02.07.06, 14:25
        te i inne komentarze mozecie znalezc na eserwis.info/ :) w kategorii
        teksty ;-) hehe czasem komentatorzy potrafia niezle bawic :D:D
        • Gość: bodo Re: wpadki komentatorow na eserwis,info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 15:04
          Trzeciak wysoki poziom; Lubański - klasa sama dla siebie.
          Szpak - demencja, demencja (jak on myli tych piłkarzy - no mistrzostwo świata za to mu się należy! - co nie zmienia faktu, że jest to po prostu wku.wiające!!!!)

ale juz wolę 100 razy Szpaka od tego debilnego Iwańskiego, który podnieca się niczym, jakby był ustawicznie tuż, tuż przed orgazmem.
      • clough Re: Komentatorzy TVP 02.07.06, 19:38
        SZPAKOWSKI - O
      • Gość: kakurakiku Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 17:33
        Najlepszy eeeeeee jest i tak eeeeeeeeee Łoman eeee Kołtyn, tylko eeeeeeeee się
        troche za eeee bardzo eeeeeeeee kreuje.
        • brzezinho Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 13:33
          mundial w Niemczech to byłaby idealna impreza dla Zydorowicza, pogoda dla niego
          idealna... pamiętam jak kilka lat temu komentował mecz PU chyba GKS-u i gdy
          realizator pokazał go w przerwie to Zydor w okularkach wygrzewał się na
          słoneczku jak stary lew.

Zydor w porównaniu z Iwańskim, Jońcą i gwiazdami Polsatu to jednak był as
          komentowania
      • ruckzuck Re: Komentatorzy TVP 03.07.06, 21:08
        Iwański swoim przeciąganiem doprowadza mnie dooooooooooooooooo....
      • tomash8 Re: Komentatorzy TVP 04.07.06, 18:55
        Niestety, ale Szpakowski chyba jeszcze najlepszy(obok Trzeciaka). Kołtoń wzbudza
        we mnie agresje. Ale i tak najlepszy jest radiowy Tomasz Zimoch.
      • Gość: Jacenty Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 04.07.06, 20:06
        Szpakowski - ignorant
        Iwanicki - idiota
        Kołtoń - eeeeee
        Borek - wsiur
        Iwanow - niezły

innych nie kojarzę wysoki sądzie ;)
      • Gość: Jacenty Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 04.07.06, 20:07
        Przepraszam, czy ten Kurowski ma na imię Robert, czy to jakiś inny?
      • czefan Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 02:10
        Jeśli chodzi o żużel to tragedia.
        Może w końcu zaorać tę warszawską "ogólonpolską" TVP.
        • Gość: dziąsło Re: Komentatorzy TVP IP: *.kosson.com 05.07.06, 12:41
          Darek Szpakowski trzyma równą formę przez cały turniej, wczoraj pomylił Cannavaro z Camoranesim chyba ponad 5 razy ,tak samo Lahma z Lehmanem.Wie ktoś może kto komentował ten mecz na Polsacie Sport,bo jeśli Romek Kołtoń to muszę obejrzeć specjalnie dla jego żartów powtórkę;-)
          • maro76 Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 12:58
            Gość portalu: dziąsło napisał(a):

> Darek Szpakowski trzyma równą formę przez cały turniej, wczoraj pomylił
            Cannava
            > ro z Camoranesim chyba ponad 5 razy ,tak samo Lahma z Lehmanem.Wie ktoś może
            kt
            > o komentował ten mecz na Polsacie Sport,bo jeśli Romek Kołtoń to muszę
            obejrzeć
            > specjalnie dla jego żartów powtórkę;-)

Romek z Bożydarem
            warto było posłuchać orgazmów Romka w dogrywce:)
            "słupek!!"
            "poprzeczka!!"
            "gollllll!!!"

polecam, jak ktos nie miał przyjemności:)
            • brzezinho Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 13:23
              a która z drużyn wg Romka grała suwerennie?
              • bazyliszek4 Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 14:31
                brzezinho napisał:

> a która z drużyn wg Romka grała suwerennie?

nie "grał suwerennie", ale "suwerennie prowadził drużynę". Klinsmann
                oczywiście...
                • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:58
                  oglądałem mecz w tvp i stąd pytanie, podczas meczu brazylia-francja to francuzi
                  grali suwerennie a jeszcze wczesniej taka postawe prezentowało WKS
                  • bazyliszek4 Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 15:17
                    ja podczas ćwierćfinału słyszałem, że Domenech suwerennie prowadzi drużynę.
                    wydaje mi się, że w tym kontekście Kołtoń częściej używa tego słowa, ale mogę
                    się mylić - jego suwerenny sposób komentowania przerasta mnie...
          • brzezinho Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 13:28
            ale Grześ Mielcarski tez nie lepszy!
            gdy on tez pomylił w dogrywca Laham z lehmanem to Szpaku go poprawiał!

mnie najbardziej śmieszyło cannavaRRRo peRRRotta

w ekstazie po 1 bramce Szpak pomylił też Grosso z Iaquinta... a gdy Mielcarski
            chciał zanalizować to dareczek rzekał "...to nieważne teraz Niemcy są w
            ataku..."
            • Gość: GREK Re: Komentatorzy TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:50
              Szpak wczoraj przeszedł samego siebie.
              Nonstop :
              - mylenie Gattuso z Camoranesiem,potem jednego i drugiego
              z Tottim,a potem wszystkich na raz z Cannavaro,
              - Lahm to Lehmann i vice versa,to było ze 3 czy 4 razy
              - mylenie Metzeldera i Mertesackera + około 58 wersji obu
              tych nazwisk z fajerwerkami w postacji żałosnego łamania
              jęzora na ich wymowie

Po prostu należy tylko się zastanowic dlaczego ten jegomośc,totalny amator i
              debil,nadal komentuje mecze w ,jakby nie było,publicznej telewizji,i jeździ
              na nasz koszt na wycieczkę na MŚ - 8 raz.
              Wygląda na to,że nie tylko Listkiewcz jest nieusuwalny...
              • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:08
                Szpak jest rzecziwiście z biegiem lat coraz słabszy ale następców w tvp nie
                widać prawde mówiac to on jako jedyny z komentatorów tvp nadaje sie do
                czegokolwiek!iwański, jasina czy jońca to powrocie do polski powinni dostać
                wymowienia z pracy w trybie natychmiastowym... podobnie babiarz i patyra

najlepszych komentatorów ma c+ smokowski, twarowski, rosłoń czy wolski to
                duuuża klasa do tego niezły choć czasami irytujący laskowski... jako druga
                osoba komentująca spec od danej ligi

po tym jak tvn kupił prawa do lm to zaczynam się bać komantarza redaktora
                kalinowskiego i któregoś z magazynu orange ekstraklasa

• biskupski5 Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 17:59
                  nie boj sie, pewnie juz kupili bozydara iwanowa lub borka, albo nawet ich
                  razem! wiadomo, ze najlatwiej kupic "gwiazdy", w dodatku akurat iwanow i borek
                  kochaja kase wiec na pewno nie bylo problemu...sprzedawczyki
                  • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:06
                    Borek już mówił że zostaj w Polsacie a Iwanow też jest trochę irytujący więc
                    zostały 3 opcje:

1. oglądanie bez głosu
                    2. irytacja przy komentarzu redaktora Klainowskiego
                    3. może pojawi się jakiś talent...lub może c+ użyczy któregoś ze swoich
                    komentatorów, część z nich komentuje także okazjonalnie w eurosporcie, wiec
                    tego też nie można wykluczyć
                    • Gość: Jacenty Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 05.07.06, 22:10
                      Obyś miał rację z tą trzecią ewentualnością.
                    • brudasas Re: Komentatorzy TVP 06.07.06, 10:49
                      taa borek mowil a ty mu wierzysz...specjalnie tak powiedzial, zeby sciemnic
                      swoim obecnym szefom
                • Gość: Jacenty Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 05.07.06, 18:18
                  "najlepszych komentatorów ma c+ smokowski, twarowski, rosłoń czy wolski to
                  duuuża klasa do tego niezły choć czasami irytujący laskowski... jako druga
                  osoba komentująca spec od danej ligi"

Obiema rękami się podpisuję.
      • Gość: Nethrall Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:10
        Szpakowski - 3
        Jońca - 1
        Patyra - 1
        Babiarz - 2
        Jasina - 2
        Iwański - 3
        Mielcarski - 3
        Trzeciak - 4
        Szaranowicz - 4

Dodam jeszcze moje oceny komentatorów Polsatu:

Borek - 2
        Kołtoń - 0!!!
        Iwanow - 4
        Włodarczyk - 1
        Feddek - 2
        Pełka -2

A poza tym to i tak najlepsi komentatorzy w Polsce pracują w Canal +. Taki Nahorny, Smokowski, Twarowski, Laskowski, czy Lipiński prezentują poziom europejski (zwłaszcza pierwszych trzech), do którego komentatorom Polsatu, czy TVP bardzo dużo brakuje
        • jogisek Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 19:57
          a to moje oceny - stawiam zdecydowanie na polsat i pelke! ale po kolei :
          Szpakowski - 2
          Jońca - 1
          Patyra - 1
          Babiarz - 1
          Jasina - 1
          Iwański - 0!!!!
          Mielcarski - 2
          Trzeciak - 3
          Szaranowicz - 2

a teraz polsat:

Borek - 4
          Kołtoń - 0!!!
          Iwanow - 2
          Włodarczyk - 2
          Feddek - 0
          Pełka -4
          • Gość: Jacenty Re: Komentatorzy TVP IP: *.chello.pl 05.07.06, 21:18
            Jak usłyszałem duet Borek/Kołtoń wyłączyłem dźwięk w telewizorze ;/
          • Gość: brzezinho Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:10
            tvp

Szpakowski - 3
            Jońca - 1
            Patyra - 1
            Babiarz - 1
            Jasina - 2
            Iwański - 1
            Mielcarski - 2
            Trzeciak - 3
            Szaranowicz - 2

polsat:

Borek - 3
            Kołtoń - 1
            Iwanow - 2
            Włodarczyk - 2
            Feddek - 1
            Pełka -3

skala 1-6
            • magorny Re: Komentatorzy TVP 05.07.06, 22:47
              a slyszeliscie jak ten glab borek mowi "makielele"? :-)))
              • Gość: KrzysiekM Re: Komentatorzy TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:52
                Dlatego najlepiej jest wylaczyc fonie w tv i puscic Zimocha z radia. Minus jest
                tylko jeden w radiu wszystko dzieje sie okolo 2-3 sekundy wczesniej.

Pozdro
                • Gość: dziąsło Re: Komentatorzy TVP IP: *.kosson.com 06.07.06, 11:51
                  Wystawiam więc "końcoworoczne"oceny za turniej:
                  TVP:
                  Iwański-dopuszczający(w starym systemie "mierny":D)
                  Jasina-dopuszczający-
                  Szpakowski-dopuszczający+
                  Jońca-dopuszczający
                  Szaranowicz-dostateczny
                  Babiarz-niedostateczny+
                  Patyra-niedostateczny
                  Mielcarski-dostateczny
                  Trzeciak-dostateczny+
                  POLSAT:
                  Borek-dostateczny+
                  Iwanow-dobry-
                  Kołtoń-niedostateczny
                  Włodarczyk-dostateczny-
                  Pełka-dobry-
                  Wójcik-dopuszczający
                  Feddek-dostateczny

Generalnie wolę słuchać komentatorów Polsatu,najlepszy wydaje się Iwanow,jednak boję się że komentujac mecze wraz z Kołtoniem zniży się wkrótce do jego poziomu:/
                  wczoraj to nie Romek Kołtoń,ale Mati Borek nazwał sędziego"suwerennym"!!...co to będzie jak wszyscy komentatorzy Polsatu i TVP zaczną robić to samo.
                  aa no i ten komentarz Romka- eksperta:D na wejscie :"Zagrać w finale to cos...NIESAMOWITEGO NIEPRAWDOPODOBNEGO!!"-dziękuję za oświecenie,nie wiedziałem...
                  • Gość: poliglota Re: Komentatorzy TVP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.06, 14:16
                    tvp

Szpakowski - 3
                    Jońca - 1
                    Patyra - 1
                    Babiarz - 1
                    Jasina - 1
                    Iwański - 2
                    Mielcarski - 1
                    Trzeciak - 3
                    Szaranowicz - 2

polsat:

Borek - 3
                    Kołtoń - 0
                    Iwanow - 4
                    Włodarczyk - 4
                    Feddek - 0
                    Pełka - 5
                    Michalewski 4

skala 1-6

Najlepszym komentatorem tego mundialu jest Pełka. Bez wątpienia odkrycie tego
                    roku. Tragicznie komentował mecze Feddek (Inomato zamiast Inamoto, Dżemba
                    zamiast Dżamba itp), szkoda, że zamiast niego meczy nie komentował np.
                    Michalewski. A Kołtoń to po prostu żenada...YYYYYYYYYYYYY niesamowicie,
                    suwerennie niewiarygodnie wspaniale itp. Niedoceniony był także Włodarczyk,
                    który nie zrobił większych błędów. A komentatorzy z Publicznej?? ehh szkoda
                    gadać...
                    • aletropik Re: Komentatorzy TVP 07.07.06, 16:18
                      tvp

Szpakowski - 3
                      Jońca - 1
                      Patyra - 1
                      Babiarz - 0
                      Jasina - 1
                      Iwański - 0
                      Mielcarski - 1
                      Trzeciak - 3
                      Szaranowicz - 2

polsat:

Borek - 4
                      Kołtoń - 3
                      Iwanow - 3
                      Włodarczyk - 3
                      Feddek - 0
                      Pełka - 4
                      Michalewski - 1

skad ty chlopie michalewskiemu dales tyle punktow???ile on komentowal? jeden
                      czy dwa mecze?
                      • Gość: Poliglota Re: Komentatorzy TVP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.06, 18:07
                        Hmm faktycznie trochę się zagalopowałem z oceną dla Michalewskiego, ale nie
                        komentował najgorzej. Zdecydowanie lepiej od np. Kołtonia, Feddka czy Wójcika,
                        który zrobił sobie kabaret komentując mecz Argentyny z Niemcami.
      • Gość: xxx Re: Komentatorzy TVP IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 07.07.06, 15:31
        oooooooooooooooo
      • Gość: xxx Re: Komentatorzy TVP IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 07.07.06, 15:31
        oooooooooooooooo
      • Gość: boshes Re: Komentatorzy TVP - Ich zabawne komentarze!!! IP: 85.198.198.* 07.07.06, 16:44

Wklejam co mam - Szpakowski liderem wpadek - bawi mnie do łez! :))))

Najśmieszniejsze wpadki komentatorów piłkarskich:

O K. Szurkowskim, kolarzu : „Taaak, jest na mecie! To cudowne dziecko dwóch
        pedałów!” :)))

O piłkarzu Bąku: „Gdyby Janas puścił Bąka, może wygralibyśmy ten mecz” :)))

-"Koniarek w tej sytuacji zachował się jakby był w krzakach z butelką wina" -
        Maciej Szczęsny

-"Tylu wikingów w swoim życiu jeszcze nie widziałem..." - Jacek Banasikowski,
        mecz Norwegia - Szkocja

-"Jak państwo widzą, nic nie widać w tej mgle" - Edward Durda

-"Janoszka ma na środku Grzyba" - Grzegorz Milko

-"Poczekajmy, bo piłka stanęła Wichniarkowi" - Dariusz Szpakowski

-"Wynik jest bez wątpienia bezbramkowy" - Dariusz Szpakowski

-"Smicer zdążył się ożenić, ma zszytą głowę po tym zdarzeniu" - Dariusz Szpakowski

-"Piłka chyba za długa, ale Podbrożny sadzi długie susy" - Dariusz Szpakowski

-"Piłka jest na aucie wtedy, gdy całym swym obwodem przejdzie odległość równą
        obwodowi piłki" - Andrzej Zydorowicz

-"Na Wembley leje od trzech godzin, czyli Typisz Ynglisz Łeder" - Dariusz
        Szpakowski :)))

-"Nikt na świecie nie będzie przecież pracował za 3 tysiące złotych!" -
        Włodzimierz Szaranowicz :)))

-"Norwegowie w czerwonych koszulkach i białych spodenkach, Polacy w strojach
        odwrotnie pokolorowanych" - Dariusz Szpakowski

-"Kontuzja, ale interwencja masarza nie jest jednak niezbędna" - komentarz TVN :)

:)))

-"Sidorczuk popatrzył w lewo, w prawo - jaka duuuża ta bramka!" - Krzysztof
        Ratajczak

-"Pogoń chciała wygrać, by nie musiała zmieniać nazwy na 'Ucieczka z pierwszej
        ligi'" - Henryk Urbaś

-"Sędzia pokazał 7 żółtych kartek w tym 1 czerwoną" - Dariusz Szpakowski
        (Włochy-Holandia)

-"Czechosłowacy atakują bramkę Holandii... znaczy się Czesi, bo po rozpadzie
        mamy reprezentację Czech" - Mariusz Feddek

-"Nawet nie pseudokibiców a bandytów, bo tak trzeba nazwać tych dżentelmenów" -
        Jacek Banasikowski (Euro 2000)

-"Robert Waseige to ten pan w okularach przed chwilą na naszych okularach... yyy
        ekranach" - Andrzej Zydorowicz

- Wspaniały wzwód Zidana! – D.Szpakowski :)))

-"Edgar Davids choruje na bardzo popularną ostatnio chorobę - jaskrę" - Mariusz
        Feddek (Holandia-Czechy)

-"Dzień dobry państwu. Ze stadionu na Wembley wita państwa Dariusz Ciszewski" -
        Dariusz Szpakowski :)

-"Teraz pokażemy bramki z tego meczu dla tych, którzy widzieli, ale myślę, że
        chętnie obejrzą je jeszcze ci, którzy nie widzieli" - Dariusz Szpakowski

-"Do końca pierwszej połowy pozostały sekundy... dokładnie cztery minuty... 360
        sekund" - Dariusz Szpakowski :)

-"Te upały przypominają człowiekowi, w jakiej części składa się z wody" -
        Włodzimierz Szaranowicz

-"Czechosłowak, sądząc po sylwetce, lubi sobie wypić Pilsnerka" - Lucjan Olszewski

-"Jest to Brazylijczyk z japońskim rodowodem" - Dariusz Szpakowski :))

-"Będzie bramkaaaaaaa ....chybaaaa..... tak jeeeeesssttt!!!!!.... a jednak
        nieeeee" - Jacek Banasikowski :))

-"Obrońca wybił piłkę na tak zwany przysłowiowy oślep" - Dariusz Szpakowski

-"Lepiej wygrywać 2:0 niż 1:0" - Dariusz Szpakowski

-"Johan Cruyf dokonywał bardziej zmian taktycznych niż zmieniających taktykę
        zespołu" - Dariusz Szpakowski :))

-"Chociaż jest obrońcą podrywa swoich kolegów" - Tomasz Zimoch

-"Oto ten moment przed momentem na Państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski :)

-"Niemcy opierają swoje szanse na iluzorycznych argumentach, że piłka jest
        okrągła, a bramki są dwie" - Andrzej Zydorowicz

-"Cały czas pada od piętnastu minut" - Dariusz Szpakowski :)

-"Dostałem sygnał z Warszawy, że mają już Państwo obraz, więc możemy spokojnie
        we dwójkę oglądać mecz" - Dariusz Szpakowski :))

-"Jeszcze 18 sekund do końca Szweda Berqvista" - Andrzej Zydorowicz

-"Po przerwie mróz nie zelżał, a wręcz przeciwnie, wiatr nie osłabł" - Dariusz
        Szpakowski :)))!!

-"Panie sędzio! Kończ ten mecz! Sędzia kończ go! Turek kończ - ten - mecz!!!...
        Huraaaaaa!!!!" - Tomasz Zimoch, Broendby – Widzew

- To jest najlepsza połowa z tych trzech połów jakie do tej pory widzieliśmy! - ? :)
        ………

I jak było???? :))

Podajcie najnowsze wpadki, bo tego roku nie widziałam ani jednej z tysiąca połów
        tych meczy...

SF

• Gość: goscmon Re: Komentatorzy TVP IP: *.lns2-c13.telh.dsl.pol.co.uk 09.07.06, 12:14
        Szpakowski--temu panu juz powinnismy podziekowac.Jego styl i jakosc sa zenujace,
        az odechciewa sie ogladania meczow.Czeste pomylki nazwisk, nie nadazanie za
        sytuacjami na boisku,jego gdybanie jak to on by to zrobil- to jest nie do
        zniesienia. Jego uparte ocenianie zawodnikow i sedziow. Jak cos sie zdarzy na
        boisku, jakis blad pilkarza lub zawodnika, pan Szpakowski od razu zawiesza
        na ta osobe parol. I te jego racje. Pamietam jak nie mogl przezyc swojej racji,
        kiedy okazalo sie, ze byla jego!? w sprawie meczu, a dokladniej przeprowadzenia
        zmiany. Nie wazne w jakim meczu, ale przechwalki pana Szpakowskiego nad
        panam Mielcarskim , ze to on ma wlasnie racje byly zenujace. Nikt ogladajac
        mecz, nie chce chyba, wysluchiwac osobistych wyznan komentatora ani jego
        wspanialych
        zlotych mysli bo on powinie zajac sie komentarzem meczu ,ciekawostkami
        ,sytuacja w druzynie itp. Panie Szpakowski prosze wziasc lekcje od komentatorow
        ze stacji canal+sport. Nigdy nie jest za pozno na nauke!!! pozdrowka.
      • Gość: hasha Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:41
        www.sonjaswette.com/index_pl.html - musi sie udac
      • Gość: olboy Re: Komentatorzy TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 14:50
        bardzo slabo,napewno jeszcze gorsi jak pilkarze.nie maja swojego zdania brak
        wiedzy,tylko papugi jak sedzia sie pomylil to mu przyklaskiwali i maslili !o
        zgroza.....
      • elfhelm ja tam się przerzuciłem na Polsat Sport Extra 10.07.06, 00:00
        Matti i Rokokoko rządzą :)))

Mają lepsze wpadki - no Bożydar z Rokokoko wzajemnie sobie dogryzający.
        Lepsze to niż ekspert Trzeciak ze Szpakiem.
      • Gość: KT bardziej pozytywnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 03:45
        ja bym ocenil komentatorow bardziej pozytywnie
        wydaje mi sie ze odkad TVP i d.szpakowski stracila monopol na komentowanie
        meczow dobrze to wszystki zrobilo lacznie z TVP i d.szpakowskim

choc przyznam ze ogladalem tylko 1/4 meczow

TVP:
        przede wszystki swietne studio - ladna grafika, ciekawy pomysl z analizatorem,
        naprawde ciekawi i wartosciowi goscie - przede wszystkim engel (mimo wielu
        zastrzezene do niego jako trenera naprawde ciekawie sie go slucha) z gmochem
        (mimo wpadek ma swoj urok)
        gwiazda wg mnie jest jednak TOMASZ WOLEK - wielka klasa i wielka wiedza (czym
        bije glowe na innych np szpakowskiego ktory emocjonujac sie czerwona kartka dla
        zidane'a powiedzial ze to pierwsze takie jakie zachowanie a zapomnial o tym ze
        zizou zdeptal rywala w meczu z arabia saudyjska w 1998 r.) - ciekawe kto w
        polsce wiedzial o czerwonej kartce dla pele w turniejowym meczu z argentyna

warto tez wspomniec o iwanie,harasimowiczu,zielinskim (tym z zycia warszawy) i
        polu (mimo irytujacych opowiesci o dżudżymenach)

irytuja tylko nietrafione zarty szczesnego
        ale i tak TVP wreszcie przestala zapraszac gosci ktorzy nie maja nic do
        powiedzenia - tomaszewski,dziekanowski,ks.oldakowski,agata passent, muniek
        staszczyk czy lubaszenko

niestety gorzej z prowadzacymi - z tercetu szaranowicz-kurzajewski-babiarz
        przyzwoite wrazenie mimo wielu pomylek tylko ten ostatni choc wlasciwie zaden z
        nich nie zna sie na pilce

sami komentatorzy:
        szpakowski - 4 - legenda i temat-rzeka, niestety lata mijaja a pan dariusz
        dalej niewiele wie o pilce, popelnia liczne bledy i uzywa tych samych
        wyswiechtanych hasel,ale jednak ma wybitny glos i potrafii wprowadzic
        emocjonujacy nastroj (troche to nie po polsku...)

iwanski - 2 - wybitna slabosc jezykowa, wszystko jest niesamowite, historyczn,
        a zawodnicy graja niesamowity mecz, nadmierne dramatyzowanie

jasina - 3.5 - na mnie robi calkiem przyzwoite wrazenie

jonca - 2.5 - raczej niespecjalnie

reporterzy:
        kurowski -5-spokoj, duza wiedza, klasa, widac pasje
        patyra -1.5 - dokladne przeciwienstwo kurowskiego
        sobczynski-3.5-przyzwoity

bardzo tez podobaly mi sie relacje meczowe jaroslawa krzoski

eksperci:
        MIELCARSKI - 5 - duza wiedza i umiejestnosc obserwacji tego co dzieje sie na
        boisku
        TRZECIAK - 4.5 - wielka wiedza i pasja, prawdziwy, ale czasem nadmiernie daje
        sie poniesc emocjomi i egzaltacji:
        "ale to jest wspanialy zawodnik"
        "mecz taktycznie otarl sie o perfekcje"
        co prawda u trzeciaka w przeciwienstwie do strejlaua nie kazdy
        jest "znakomity", ale za duzo tych zachwytow - i jak mozna bylo nie zauwazyc ze
        francja miala przewage w finale z wlochami
        lubanski- 2.5 - byl wybintym pilkarzem, ale jako komentator mnie nie przekonuje

podsumowujac: TVP ma swietne studio (widac efekty kilkuletniej pracy
        poprzedniego szefa janusza basalaja), wreszcie ciekawych ekspertow (choc wg
        mnie co prawda mielcarski wie mniej niz trzeciak ale lepiej analizuje
        wydarzenai na boisku)

polsat:
        nie wiem czemu tak krytukujecie koltonia (choc "suwerenny" naprawde denerwuje)
        dla duet BOREK-KOLTOŃ - 5 - jest naprawde dobry - duzo wiedza i naprawde ciesza
        sie tym co dzieje sie na boisku i sa tez swiezsi w tym srodowisku niz
        szpakowski
        iwanow - 4 - tez dobry - choc w studiu irytuje i czasem ma poglady i uwagi z
        kosmosu
        holandia-WKS
        kolton: wielcy zawodnicy: pele, maradona, cruyff zawsze grali dla druzyn
        iwanow: andrzej niedzielan tez
        pelka - 4.5 - ciekawie zaprezentowal sie na tych mistrzostwach
        wlodarczyk - slaby merytorycznie, dlugie przestoje - czy to on komentowal mecz
        szwajcarii z ukraina i powiedzial ze zuberbuehler jest niespecjalnie
        utalentowanym bramkarzem
        feddek - nie mialem okazji, pamietam go jesze z TVP, wtedy byl sredni

natomiast fatalne jest w polsacie studio -scenografia, kucharze, podniesiony
        glos iwanowa i goscie - "trenerzy antyczni" strejalu i piechniczek ktorzy nie
        maja nic do powiedzenia + pilkarze z pustymi glowami - swierczewski, hajto,
        kowalczyk

choc wg mnie wszystkcih canal+sport z duetem TWAROWSKI-NAHORNY na czele
        (mnostwo wiedza, nie przezywaja niepotrzebnych emocji i potrafia zdobyc sie na
        celny zart)
        a takze: laskowski, smokowski, orlowski, lipinski (oni naprawde sie na tym
        znaja)
        szkoda ze nie ma juz jacka ziobera i wdowczyka
        poza tym swietnie realizowany program liga+ (szkoda ze pilkarze sie nie
        dostosowali)

choc nie wszyscy komentatorzy i eksperci sa dobrzy (przypominam waz ze
        krytykowany przez was mielcarski - wg mnie niezly - zaczynal wlasnie w canal+)

natomiast najslabszy jest TVN - szkoda ze to oni beda mieli lige mistrzow
        • Gość: kurek Re: bardziej pozytywnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:33
          a ja lubie pana Włodka Lubańskiego wole go od Mielcarskiego tworzą mily duet z
          Darkiem Szpakowskim a Piotr Sobczyński fajnie pracował Mirek Trzeciak ma wiedze
          i widać obycie z mikrofonem[c+ primiera division z Jackiem Laskowskim
          zajebiści!!!!].Ja nie wiem co wy wszyscy macie do maćka Iwańskiego nie gada
          bzdur jak Kołtoń Borek bez Koltonia tak,to samo dotyczy Darka Iwanowa
          • magorny Re: bardziej pozytywnie 19.07.06, 23:09
            kurek jestes wyjatkowym glabem.
            • Gość: kurek Re: bardziej pozytywnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:13
              wal sie koles
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka