Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polaków...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:59
    To mamy 2 czy 3 miejsce w końcu ? Na innych portalach piszą że mamy tyle samo
    punktów ale jestesmy na 3 miejscu. Dlaczego ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: m. godło na motocyklach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 00:12
        fajnie to wygląda :)
        • citimen wiesiu !! 17.07.06, 01:28

podobał mnie sie okrzyk spikera ale nie bardzo podobał mnie się wiesiu !

czemu w dodatku "dziwny trener" chomski zmienia jania kołodzieja na niejakiego
          wiesia ? i w dodatku w transmisji telewizyjnej mówi "CHŁOPACY nie jadą" i
          jeszcze mowi ze koledzy trenerzy cos tam nacisklai ale on sie nie dał ...
          pie.. takiego trenera kadry !!!

----------------------

a my swoje : mistrz mistrz CKM !!!
      • Gość: Stanisław Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.pools.arcor-ip.net 17.07.06, 04:53
        Dlaczego popełniają samobójstwa?
      • Gość: bb nic dziwnego ze zawalili IP: *.zak.com.pl / *.zak.com.pl 17.07.06, 07:04
        qszy.ovh.org/galaxy/register.php?id=648
      • Gość: dede Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 08:39
        "przed ostatnim biegiem prowadzili gospodarze - przed Brytyjczykami i
        Australiczykami" czyli wyspiarze wystawili dwiew ekipy?
        • kyos Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak 17.07.06, 09:30
          Gość portalu: dede napisał(a):

> "przed ostatnim biegiem prowadzili gospodarze - przed Brytyjczykami i
          > Australiczykami" czyli wyspiarze wystawili dwiew ekipy?

gospodarzami byli Polacy - i to oni prowadzili po 23 i 24 wyścigu

Australia i Wlk. Brytania wystawiają odrębne od siebie reprezentacje

masz problemy z czytaniem ze zrpozumieniem?
          zgłoś się do Giertycha, może da Ci amnestię ;p
          • Gość: dede Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:38
            skoro gospodarzami byli Polacy to dlaczego baraż odbędzie się - cytuję "też w
            Reading" . w artykule nie ma nic poza tym gdzie odbyły się zawody, no jedynie
            coś o polskich kibicach. więc zacznij czytać ze zrozumieniem
            • kyos Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak 17.07.06, 10:04
              > cytuję "też w Reading"

"...do finału, który 22 lipca rozegrany zostanie w angielskim Reading.
              W barażach o miejsca w finale walczyć będą zespoły Polski i Wielkiej Brytanii,
              które zdobyły po 48 punktów. Baraż odbędzie się w czwartek też w Reading."

czytaj, a nie c(z)ytuj - może zrozumiesz

> w artykule nie ma nic poza tym gdzie odbyły się zawody

"Przed ostatnim biegiem prowadzili gospodarze - 47 punktów przed Brytyjczykami
              i Australijczykami - po 46. Ku rozpaczy polskich kibiców pewnie zwyciężył w nim
              jednak niepokonany w niedzielę Jason Crump dając Australijczykom awans. Drugi
              był Mark Loram, a trzeci Piotr Protasiewicz."

z tego człowiek średnio inteligentny może wywnioskować że gospodarzami byli
              Polacy (bo nie Finowie)
              fakt że nie napisali ze to było w Rybniku, ale ten kto się interesuje choć
              trochę żużlem i potrafi operować wyszukiwarką internetową może spokojnie
              dotrzeć do tej informacji
              • Gość: dede Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:21
                dzięki za dosć obszerne wytłumaczenie, ale: polscy kibce nie są przypisani do
                miejsca, więc rownie dobrze mogłoby ich być parę tysięcy np. w Reading.(patrz:
                mundial w niemczech). A poza tym skoro czytam artykuł to chcialbym mieć jak
                najlepszą informację bez potrzeby szukania po całym necie i bez koniecznosci
                odwoływania się do giertycha.
                • kyos Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak 17.07.06, 10:31

> A poza tym skoro czytam artykuł to chcialbym mieć jak
                  > najlepszą informację bez potrzeby szukania po całym necie

fakt, wyborcza nie jest żródłem prawdy objawionej o żużlu (vide artykuł o
                  Sławomirze D., który jednak okazuje się cały tydzień był w Danii, więc raczej
                  nie mógł przykuć żony do łóżka)
                  polecam:
                  www.przegladzuzlowy.pl
                  www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4

> dzięki za dosć obszerne wytłumaczenie, ale: polscy kibce nie są przypisani do
                  > miejsca, więc rownie dobrze mogłoby ich być parę tysięcy

to się zgadza, ale wczytując się w tekst można sobie było policzyć sytuację
                  punktową z końcówki meczu (I miejsce 3 punkty, II -2, III -1)
                  • Gość: dede Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:47
                    kończę swoją obecność na necie wiec dzięki jeszcze raz wyjaśnienia. dobrego
                    dnia.
            • kyos Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak 17.07.06, 10:10

> skoro gospodarzami byli Polacy to dlaczego baraż odbędzie się - cytuję "też w
              > Reading" .

początkowo cały żużlowy mundial był w jednym kraju, ale to była frekwencyjna
              klapa
              w ubiegłym roku półfinały rozegrano w Anglii i Szwecji, a baraż i finał w Polsce
              w tym roku półfinały są w Polsce i Szwecji, a baraż i finał w Anglii
          • Gość: jeszcze raz Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:43
            dzwonisz do giertycha zeby ci to wytłumaczył?
      • kyos Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak 17.07.06, 09:26
        Gość portalu: Laik napisał(a):

> To mamy 2 czy 3 miejsce w końcu ? Na innych portalach piszą że mamy tyle samo
        > punktów ale jestesmy na 3 miejscu. Dlaczego

3. miejsce -jeśli liczyć po indywidualnych zwycięstwach, czyli "trójkach"
        (Brytole 7, my 6)

zabrakło nam lidera (Gollob i Hampel stracili po 5 punktów)
        no i jak zwykle Protas - zawodnik SGP a nie potrafi wygrać wyścigu - więcej
        punktów od niego, w swych 3 startach, zdobył "staruszek" Todd Wiltshire
      • Gość: olboy Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:13
        GONILI -wynik {joker}to tak jak by w prezencie dostali dodatkowy wyscig i tylko
        im sie punkty liczyly a innym nie.parodia.nie dosyc ze protas w GP wozi
        tabliczke koniec wyscigu to do druzynowki tez byl potrzebny.pachnie smrodem
        jak : w pilce i narciarstwie,jakie to smutne ale mamona sie liczy tylko
        mamona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
      • Gość: hej koszer Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:31
        "Scott Nicholas" - co za fiuty piszą w koszernej o żużlu... Ja p.i.e.r.d.o.l.ę!!!!! Scott Nicholas, nosz qrwa mać! Adamie Szechterze, zrób coś, bo już nie da się czytać sportu!!!!!
        • Gość: Szrek Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:57
          I dlaczego tak brutalnie?
          • Gość: Szrek Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:47
            Byłem w Rybniku więc nie mogłem oglądać transmisji w C+. Teraz oglądam powtórkę
            i mnie rozbroiła wypowieź "trenera Chamskiego: "zawody wyrównane, koledzy nie
            pozwolili mi wprowadzić jokera, a tor zrobiony jak kazał pan Olsen, nie tak jak
            przed rokiem". Zatem II miejsce w Rybniku bardziej uważam za sukces niż
            ubiegłoroczną wygraną w drodze przekrętu. Czy my nie potrafimy inaczej wygrywać
            jak tylko drogą szwindlu?
            • Gość: muchar Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:37
              Oj Szrek, Szrek. A myślałem,że kto jak kto,ale Ty wiesz więcej niż "kibic
              zalogowany".
              Tym bardziej,że byłeś w Rybniku. Szkoda,że Chomski osobiście tobie tego nie
              wytłumaczył, może byś zrozumiał. Musisz zrozumieć,że kiedy GP były u Olsena na
              wsi, to polewanie i równanie toru miał opanowane do perfekcji, jeszcze lepiej
              niż czyni to Cieślak, ktory może wiele się uczyć by dorównać.
              Otóż nie kto inny jak Olsen wiedział doskonale,że lepiej by zawody wygrała
              Australia, bo w barażach będzie łatwiej. Więc zadziałał po "gospodarsku".
              Chomski niemógł tego powiedzieć wprost, więc ja powiem, może zrozumiesz.
              Chodziło o to,że kiedy polski lider miał startować z 4 pola, to Olsen nakazał
              zmywanie reklam z band. W ten właśnie sposób z premedytacją zadziałał zalanie 4
              pola startowego wodą.Chyba przyznasz,że super z niego gość :).
              Polecam byś raz jeszcze obejrzał ten mecz z TV, może tym razem cos dojrzysz.
              A na zakończenie zadedykuje juz trącające myszką powiedzonko:
              "gdzie kończy się teoria i rozum, tam zaczyna się prawdziwy żużel".
              Niby dziwne ale prawdziwe :)
              • Gość: Szrek Re: Puchar Świata żużlowców. Drugie miejsce Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 08:16
                No to teraz mi wszystko super wyjaśniłeś. Dzięki ogromne o rany! Teraz rozumiem
                dlaczego bez względu na warunki pogodowe najlepsze (pod względem sportowym)
                zawody żużlowe widziałem u Olsena na wsi w Vojens, a jedno z najnudniejszych GP
                u Cieślaka we Wrocku w tym roku. A ja gupi się naszych czepiałem. No sorki i
                jeszcze raz dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka