Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Koszykówka na trzy lata w Polsacie

IP: *.chello.pl 18.08.06, 11:36
    polsat sport próbuje utrzymać się na rynku.. po kompromitującej rezygnacji z
    Ligi Mistrzow i Bundesligi niewiele to pomoże
    Obserwuj wątek
      • Gość: MisiekGreen Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:40
        Nareszcie będzie można oglądać mecze... w zeszłym sezonie miałem nadzieję że
        obejżę któreś tam z kolei spotkanie Polonii... włączyłem TVP3 i obejrzałem....
        mecz pingponga z Białegostoku jakieś podrzędnej jakości z usypiającym komentatorem

oby jak najwięcej kosza w TV.... choć nie jestem fanem polsatu to mogą na mnie
        liczyć jako stałego widza koszykówki
      • Gość: kovval Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:00
        to nie Polsat zrezygnował z LM i Bundesligi, tylko ich oferta była słabsza od
        konkurencji. Tak więc nie wypowiadaj się jak nie wiesz, "znawco"
        • Gość: MJ Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.axelspringer.pl / *.axelspringer.pl 18.08.06, 12:24
          szkoda, że w Polsacie Sport za który trzeba będzie płacić. w tvp3 chociaż można
          było za darmo obejrzeć mecze, a tutaj...już lepiej jak by w nowym kanale TVP
          SPORT pojawiła się koszykówka niż w nędznym polsacie.

nędza i jeszcze raz nędza!
          • Gość: eraser Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:59
            nie placz
            polowa meczy ma byc w TV 4
      • robertmar1 Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie 18.08.06, 13:11
        Powtórzę to co napisałem w innym miejscu: debile! Po prostu absolutni DEBILE!!!
        Gdzie indziej będą mieć taką oglądalność, jak w TVP??? Co by nie mówić jednak o
        Korzeniu, to on się jednak postarał, aby koszykówka gościła w TV na stałe.
        Stworzył kapitalne pasmo, w którym kibice z danego regionu mogli oglądać swoje
        drużyny nie tylko u siebie. Co tydzień były przynajmniej 3 transmisje. A co da
        im w zamian Polsat? To nie jest PLS, gdzie pokazują 2 mecze spośród pięciu w
        kolejce. Zobaczycie, że za rok szefowie klubów wrócą do TVP z podkulonym
        ogonem, bo okaże się, że niestety, ale Polsat się ograniczy jest bardziej niż
        Publiczna, a i z oglądalnością będzie problem, bo mimo wszystko TVP3 ma większy
        zasięg niż TV4, a zwłaszcza Polsat Sport.
        • Gość: dlugi26 co w tvp sport? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 13:59
          wyglada na to ze: judo, gimnastyka artystyczna, brydz sportowy, kajakarstwo
          itp. nie mam nic do tych sportow i ich kibicow, ale malo atrakcyjne sa dla
          telewidza. i pewnie dojda do tego komentatorzy z lapanki. bo kto?
        • Gość: pom Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:28
          Robertmar co ty mówisz? Czy ty sie dzisiaj nie myłeś? Jak oglądalność? Jakie
          świetne pasmo? Przecież oni nie pokazywali żadnych mećży. Co najwyżej raz na
          jakiś czas. Do tego tylko pasmo regionalne gdzie każdy już sponsora i tak zna.
          Do tego jeszcze kluby musiały płacić za transmisje. To był normalnie skandal.
          Nareszcie jakaś mądra decyzja!!!!
          • robertmar1 Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie 18.08.06, 17:16
            Raz na jakiś czas??? Człowieku! Przypomnij sobie ile spotkań potrafiło lecieć w
            jednej kolejce! Bywało, że i 5!!! Fakt, że nie na całą Polskę, ale dany region
            w zupełności wystarczył. Dla małych firm, a takich jest większość jeśli idzie o
            sponsoring, była to sytuacja wręcz wymarzona! Wrocław miał Śląsk, Bydgoszcz
            Astorię, Anwil i Polpak, Kraków Unię, Gdańsk Prokom i czy taka sytuacja była
            zła? Oglądalność to miało naprawdę sporą. A co będzie teraz? Pokażą tzw. hity
            kolejki, a reszta niech się wypcha. Dla gorszych klubów to będzie KATASTROFA,
            bo sponsorów przstanie interesować pokazanie się w TV raz na kwartał albo i
            rzadziej. Pomyślcie o tym, to naprawdę nie boli...
            • Gość: Precz z TVP Jesteś nienormalny IP: *.interecho.com / *.interecho.com 18.08.06, 18:14
              Tylko tyle ma Ci do powiedzenia
              • robertmar1 Re: Jesteś nienormalny 18.08.06, 18:35
                Ja bym jednak mimo wszystko oczekiwał argumentów bardziej merytorycznych.
                • bazyliszek4 Re: Jesteś nienormalny 18.08.06, 23:52
                  robertmar1 napisał:

> Ja bym jednak mimo wszystko oczekiwał argumentów bardziej merytorycznych.

to przypomnij nam jeszcze ile spotkań finału MP było transmitowanych. i ile
                  spotkań półfinału.
                  • robertmar1 Re: Jesteś nienormalny 19.08.06, 20:56
                    Finału - prawda li to, jeden. Przypomnę przyczynę: pielgrzymka papieska, która
                    dezorganizowała wszystko. Półfinału - bez problemu obejrzałem trzy mecze.
                    Przypominam też, iż było sporo kosza kobiecego, w którym (tylko nie
                    zaprzeczajcie) stoimy dużo lepiej.
                    • bazyliszek4 Re: Jesteś nienormalny 20.08.06, 00:47
                      coś ci się chłopcze pomyliło - finały skończyły się 19 maja, a pielgrzymka
                      zaczęła się 25 maja. po co więc takie wyssane z palca "usprawiedliwianie"?
                      prawda jest taka, że TVP od dawna ma w d... kibiców koszykówki. jesli ci się to
                      podoba, to w porządku, ale nie wamawiaj nam jaką to znakomistą oglądalność
                      miała liga w TVP3. w Warszawie spotkań play-off nie było prawie w ogóle.
                      takie podejście to zresztą specjalność TVP, która posiada prawa do wielu
                      wydarzeń sportowych, ale ich nie pokazuje. tak jest na przykład z większością
                      PŚ w dyscyplinach zimowych. po co jednak pokazywac biathlon? PŚ w skokach też
                      bysmy nie oglądali, gdyby nie Małysz - wtedy leśne dziadki przypomniały sobie
                      nagle, że od lat kupują prawa do transmisji i zaczęli pokazywać zawody...
                      • Gość: Precz z TVP Re: Jesteś nienormalny IP: *.interecho.com / *.interecho.com 20.08.06, 08:00
                        Nie gadaj z tym debilem. To nie ma sensu. Ktoś w kogo głowie zrodziły się takie nienormalne mysli i tak niczego nie zrozumie. Jest takie powiedzenie "Nie kłóć się z debilem, najpierw zniży Cię do swojego poziomu, a potem wygra doświadczeniem" Kompromitacja i bezczelność TVP przez ostatnie 3 lata przeszła wszelkie granice i to jest bezdyskusyjne.
                      • robertmar1 Re: Jesteś nienormalny 20.08.06, 10:37
                        No właśnie! Pielgrzymka się zaczęła 25 maja, a ostatni mecz przewidywano
                        (siódmy, którego nie było) na 22 maja właśnie ze względu na pielgrzymkę!
                        Zresztą był pomysł, żeby finały kończyć po pielgrzymce, ale wtedy właściciele
                        klubów zaczęli zgłaszać zastrzeżenia, że to będzie za długa pauza - ich prawo.
                        A co do biathlonu, to się z Tobą zgodzę, czym Cię zapewne zaskoczyłem :)
                    • Gość: BaSkeT FaN Re: Jesteś nienormalny IP: *.os1.kn.pl 21.08.06, 06:18
                      >Przypominam też, iż było sporo kosza kobiecego, w którym (tylko nie
                      >zaprzeczajcie) stoimy dużo lepiej.

Ale za to w męskim wydaniu ten sport prezentuje się znacznie bardziej
                      efektownie...
                • Gość: shaq-u Dziękuję Polsatowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 01:10
                  Myślę, że TV4 profesjonalnie przeprowadza transmisję z relacji meczów
                  siatkarskich, czy też formuły 1. Polsat na antenie ogólnopolskiej pokazał dużą
                  ilość meczów z MŚ w piłce nożnej w 2006r. wszystko było przeprowadzone
                  sprawnie, najważniejsze mecze (pół-finały, finał) można było obejrzeć na
                  antenie ogólnopolskiej. Zgodzę się z argumentem, że w określonym ośrodku
                  regionalnym było więcej koszykówki niż w innych, tutaj dominują pewne ośrodki
                  (Gdynia, Wrocław), jednak w większości ośrodków w tym samym czasie nie było
                  transmisji z meczu koszykówki, chyba u robertmar1 przemawia egoizm. Ja jestem
                  człowiekiem, który chciałby, aby ludzie mogli oglądać to co chcą. Po co dostęp
                  do koszykówki 45 letniej kobiecie na Śląsku, jeżeli Ona lubi np. szachy,
                  dlatego należ poszerzyć grupę odbiorców zainteresowanych taką usługą. Teraz DBL
                  będzie dostępna dla widza w Płocku i we Wrocławiu. Odnośnie sponsorów, sądzę,
                  że bardziej są zainteresowani pojawieniem się w telewizji ogólnopolskiej, niż w
                  regionalnej. W większości są to firmy, które prowadzą działalność rozwiniętą na
                  obszarze całego kraju, więc, jeżeli nie stoi to w konflikcie interesów ze
                  strategią firmy, reklama w ogólnopolskiej telewizji jest korzystniejsza. Teraz
                  koszykówka będzie trafiać tam gdzie jest przeznaczona.
                  • robertmar1 Re: Dziękuję Polsatowi 19.08.06, 21:02
                    Chyba nie będzie. Obawiam się, że taką Astorię zobaczyć będzie można jedynie w
                    2-minutowym skrócie w magazynie po każdej kolejce, a meczów z jej udziałem na
                    antenie będzie bardzo, bardzo mało. Jestem typem kibica, który sympatyzuje z
                    drużynami ze swego regionu i takich osób jest wydaje mi się, że większość. Dla
                    takich osób nie ma znaczenia czy leci szczypiorniak, kosz czy siatka. Liczy się
                    to, iż bierze w rozgrywce udział zespół z moich ziem i zawsze z przyjemnością
                    go oglądam. Kibicom Astorii, Unii czy Kotwicy Polsat wyboru dawał nie będzie...
                    • Gość: KiBiC TVP mówimy do widzenia IP: *.os1.kn.pl 20.08.06, 12:44
                      > Obawiam się, że taką Astorię zobaczyć będzie można jedynie w
                      > 2-minutowym skrócie w magazynie po każdej kolejce, a meczów z jej udziałem na
                      > antenie będzie bardzo, bardzo mało.

A ja się obawiam, że Twoje obawy się nie ziszczą... :) Astoria przy okazji
                      spotkań z Anwilem, czy Prokomem ma raczej duze szanse na to, żeby załapać się
                      na transmisję.

> Liczy się
                      > to, iż bierze w rozgrywce udział zespół z moich ziem i zawsze z przyjemnością
                      > go oglądam.

"Ktoś z Twoich ziem" HAHAHA, teraz to już o mało z krzesła nie spadłem. Bardzo
                      adekwatne okreslenie dla "hord" Serbów, Amerykanów, Litwinów, Łotyszy i
                      przedstawicieli innych nacji biegających po naszych parkietach. Nie wiem czy
                      zauważyłes, ale rola ludzi w zespołach z "Twoich ziem" zazwyczaj ogranicza się
                      do podawania piłek i ręczników kolegom zza granicy, o których to nie sposób
                      powiedzieć, że w jakikolwiejk sposób identyfikują się z "twoim klubem" (w końcu
                      są to "najemnicy").
                      • robertmar1 Re: TVP mówimy do widzenia 20.08.06, 17:31
                        Cytuj dokładnie. Napisałem nie "ktoś", ale "zespół", a to jest wyraźna różnica.
                        Ważne jest tu to, iż on reprezentuje mój region, moje miasto, bardzo często
                        korzysta ze sponsoringu miejscowych firm. O to mi chodzi. Zresztą zapytaj się
                        któregokolwiek z kibiców np. Legii Warszawa dlaczego sympatyzują z tym klubem,
                        skoro rodowitych warszawiaków w nim chyba już nie ma.

> A ja się obawiam, że Twoje obawy się nie ziszczą... :) Astoria przy okazji
                        > spotkań z Anwilem, czy Prokomem ma raczej duze szanse na to, żeby załapać się
                        > na transmisję.

Obyś miał rację, aczkolwiek weź pod uwagę, że w opcji "publicznej"
                        bydgoszczanie mogli swą drużynę oglądać średnio (podkreślam ten wyraz) co 1,5
                        tygodnia). W opcji PSport będzie to dużo, dużo rzadziej i nawet to, że będzie
                        to można obejrzeć na dużo większym obszarze terytorialnym, tego nie zmieni.
                        • Gość: KiBiC Re: TVP mówimy do widzenia IP: *.os1.kn.pl 20.08.06, 21:58
                          Oprócz opcji "PSport" jak to nazywasz jest również opcja "TV4". I jestem w 100%
                          pewien, że transmisje na tych dwóch kanałach będą stały na zdecydowanie wyższym
                          poziomie niż w nędznej TVP. Może być i Astoria, moze być też Gaz Ziemny
                          Koszalin, o ile będą tam grać przyzwoici zawodnicy będący w stanie stworzyć
                          ciekawe widowisko. Jak widać lokalnym szowinistą nie jestem i cieszę się na
                          samą myśl obejrzenia JAKIEJKOLWIEK drużyny ligowej w akcji (w końcu np. na
                          Śląsk mogę pójśc do hali), czego TVP w żadnym wypadku mi nie gwarantowała. Ale
                          ty oczywiscie nadal kochasz TVP i ubolewasz nad "debilnym" zerwaniem umowy -
                          cóż nic na to nie poradzę i na szczęścier nie jest to mój problem. Over.
                    • Gość: shaq-u Re: Dziękuję Polsatowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 18:47
                      W pełni się zgodzę, ja kibicuję drużynom z mojego regionu. Koszykarsko Polonia
                      Warszawa nie będzie silna w sezonie 06/07. Żeby obejrzeć mecze Legii (piłka
                      nożna )muszę mieć Canal+. Żadna telewizja nie będzie oferowała wszystkich
                      imprez i dyscyplin sportowych bo jest to nie możliwe. Dlatego oglądanie tego co
                      się chce jest luksusem i od tego są kanały tematyczne. Luksus wymaga wydatków
                      (przecież nic za darmo). Polsat to stacja komercyjna dlatego nie może
                      lekceważyć Kibiców Astorii, Unii, Kotwicy, Polonii. Ponieważ Polsat ma pewien
                      towar, który chce sprzedać z zyskiem jak największej ilości konsumentom. Także
                      Kibicom Astorii, Unii, Kotwicy, Polonii. Jest to obszerny rynek, jeżeli Polsat
                      z niego zrezygnuje wtedy straci. Więc argument, że Astoria jest słabą
                      koszykarsko drużyną dlatego nie będzie transmisji z meczów tej drużyn mogę
                      łatwo zrugować. Polsat to nie TVP. Polsat musi na siebie zarobić.
                      • robertmar1 Re: Dziękuję Polsatowi 21.08.06, 13:33
                        To spójrzmy jak szeroko Polsat pokazuje towar już posiadany - Polską Ligę
                        Siatkówki, a konkretnie ostatni sezon. Sosnowiec pokazali w nim raz, a Gwardię
                        i Jokera po 3, z tego raz tylko dlatego, że silniejsze zespoły grały akurat
                        turnieje pucharowe. Przypominam, że w PLS gra tylko 10 drużyn, zaś w PLK 14.
                        Jak zatem widzisz Polsat dość rzadko pokazuje te gorsze zespoły. Takie jest
                        jego komercyjne prawo, ale drużyny z dołu tabeli na tym jeśli nawet nie tracą,
                        to na pewno nie zyskują. Zapytasz zapewne co sprawia, że nie próbują się jakoś
                        dogadać z TVP. Powiem zupełnie szczerze - nie wiem :) Być może sama TVP nie
                        jest zainteresowana tymi obierkami, a może umowa z PLS jest tak skonstruowana,
                        że jej zerwanie niesie za sobą pokaźne straty - nie mnie o tym spekulować.
                        • Gość: shaq-u Re: Dziękuję Polsatowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:44
                          Właśnie dlatego warto jest pokazać się nawet raz w sezonie w całej Polsce niż
                          liczyć na lokalnych sponsorów. Polska to jest prawie 40 mln. ludzi. Dlatego
                          oglądalnoś ogólnopolska będzie większa takich transmisji. Prosty mechanizm
                          gospodarki polega na tym, że jeżeli oferuje się towar gorszej jakości to nie
                          można na nim wiele zarobić. Więc te zespoły z PLS których nie oglądałem
                          (kojarze tylko najlepsze z PLS), muszą mieć coś więcej do zaoferowania. Dla tak
                          słabych klubów, pokazanie się w prawie całej Polsce, jest wielkim sukcesem. Dla
                          porónania nie widziałem meczu Noteci Inowrocław w ostatnim sezonie, starałem
                          się nie opuszczać transmisjm na TVP3. O tyle Polsat jest korzystniejszy, że
                          transmituje nawet te "obierki".
                • Gość: KiBiC Re: Jesteś nienormalny IP: *.os1.kn.pl 19.08.06, 09:06
                  Merytorycznie to ty masz coś głową nie tak człowieku. A moze jesteś powiązany z
                  TVP i celowo siejesz ferment. Ja jako kibic Śląska nie jestem w stanie
                  wymienić choćby 5 (nie w tygodniu ale w SEZONIE) spotkań "mojej" dużyny. Zawsze
                  w tym czasie leciały inne "pasjonujące " transmisje - jak nie brydż sportowy to
                  tenis stołowy, w tym czasie bywały też programy "kulturalne". Jeśli chcesz być
                  taki "merytorczny" to zacznij od siebie i wskaż mi choć kilka spotkań z
                  udziałem Śląska czy Prokomu (że o innych drużynach nie wspomnę) w ogólnopolskim
                  paśmie w ostatnim sezonie !
                  • robertmar1 Re: Jesteś nienormalny 19.08.06, 20:54
                    Jestem z lubelskiego. W ciągu ostatniego sezonu mogłem obejrzeć w swoim ośrodku
                    mecze Śląska z: Ostrowem, Polonią, Turowem, Prokomem, Anwilem i Astorią. Nie
                    było to pasmo zawsze ogólnopolskie, ale nie wmówisz mi, że mój region leży koło
                    Wrocka więc to nie było tak, że wszystko leżało. Coś słabo temu Śląskowi musisz
                    kibicować skoro tyle transmisji przegapiałeś :)
                    • Gość: KiBiC Re: Jesteś nienormalny IP: *.os1.kn.pl 20.08.06, 12:35
                      Jak zwykle jesteś "obiektywny". "Zapomniałeś" tylko dodać, że były to
                      transmisje typu "pokazemy wam skrót I i II kwarty a III i IV zobaczycie sobie
                      na zywo" I do tego jeszcze reklamy, które były ważniejsze od transmisji
                      ("wchodzili " na wizję np. dopiero od 2 min. kwarty) Jak ty lubisz oglądać
                      takie transmisje to gratuluje Ci dobrego samopoczucia. Ja noatomiast cieszę
                      się, że liga będzie w polsacie, przynajmniej stacja ta daje GWARANCJĘ
                      obejrzenia co najmnie dwóch spotkań w kolejce (Polsat Sport + TV4)
                      przeprowadzonych na WYSOKIM poziomie technicznym/organizacyjnym, czego
                      o "partyzanckich" quasi-transmisjach TVP powiedzieć nie można.
                      • robertmar1 Re: Jesteś nienormalny 20.08.06, 17:32
                        Hmm... Ja sobie nie przypominam, żeby TVP odstawiała takie numery ze skrótami
                        więcej niż 2 razy w ubiegłym roku, ale zapewne wiesz lepiej...
                      • robertmar1 Re: Jesteś nienormalny 20.08.06, 17:34
                        Jak rozumiem już sobie przypomniałeś fakt przeprowadzania tychże transmisji, w
                        co poprzednio wątpiłeś?
                        • Gość: KiBiC Re: Jesteś nienormalny IP: *.os1.kn.pl 20.08.06, 21:51
                          Aleś ty wylewny... Problem tylko w tym, że nadal piszesz bez sensu. A co
                          poziomu transmisji - wypowiadałem się ogólnie majac na myśli min. mecze Turowa
                          które raz czy dwa pojawiły się również w ramówce (i to bynajmniej nie ze
                          Sląskiem). A co do "numerów" jak to nazywasz - poważna telewizja nie pozwoliła
                          by sobie na coś takiego NIGDY - ale tobie , jak widać, trudno to zrozumieć...
                          • robertmar1 Re: Jesteś nienormalny 21.08.06, 13:36
                            Nie wiem nie pozwoliłaby sobie. Spośród transmisji polsatowych mógłbym też
                            wymienić parę wpadek, na czele z jednym z turniejów siatkówki plażowej w
                            zeszłym roku, gdzie na skutek ludzkiego błędu najpierw totalnie zarwała im się
                            relacja, a potem ciągnęli już tylko na jednej kamerze bez jakiejolwiek grafiki.
                            • Gość: KiBiC Re: Jesteś nienormalny IP: *.os1.kn.pl 21.08.06, 18:35
                              Drogi internauto, dalej nie chcesz (nie potrafisz?) zrozumieć. Kuleje u Ciebie
                              wyraźnie umiejetność logicznego myślenia i rzeczowej argumentacji.
                              Celowo "mylisz" wypadek losowy z działaniem zamierzonym (jakim niewątpliwie
                              jest rozpoczynanie "transmisji" w połowie meczu).
            • Gość: K. Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.chello.pl 26.09.06, 09:36
              pasmo lokalne np. mnie słabo satysfakcjonowało, gdy byłam "zasięgu" danego
              pasma to lądowałam na meczu.
              Polsat będzie pokazywął 2 mecze kolejki ,
              i przed każdym meczem nie będzie loterii " dzisiaj wedkarstwo , komisja,
              ping-pong czy może w końcu tym razem koszykówka".

• Gość: wikul Precz z koszykówką w TVP, precz z Korzeniami i ... IP: *.aster.pl 18.08.06, 23:01
          ...innymi oszołomami od sportu w TVP. Dla nich byle istnieje tylko
          lekkoatletyka, skoki narciarskie i jazda figurowa.
          Nie mam nic przeciwko ww.dyscyplinom chociaż jazda figurowa ma niewiele
          wspólnego ze sportem i z powodzeniem mogła by iść w paśmie rozrywkowym.

robertmar1 nabździł:

> Powtórzę to co napisałem w innym miejscu:debile! Po prostu absolutni DEBILE!!!
          > Gdzie indziej będą mieć taką oglądalność,jak w TVP??? Co by nie mówić jednak o
          > Korzeniu, to on się jednak postarał, aby koszykówka gościła w TV na stałe.
          > Stworzył kapitalne pasmo,w którym kibice z danego regionu mogli oglądać swoje
          > drużyny nie tylko u siebie.Co tydzień były przynajmniej 3 transmisje. A co da
          > im w zamian Polsat? To nie jest PLS, gdzie pokazują 2 mecze spośród pięciu w
          > kolejce. Zobaczycie, że za rok szefowie klubów wrócą do TVP z podkulonym
          > ogonem, bo okaże się, że niestety, ale Polsat się ograniczy jest bardziej niż
          > Publiczna, a i z oglądalnością będzie problem,bo mimo wszystko TVP3 ma większy
          > zasięg niż TV4, a zwłaszcza Polsat Sport.

Jaka ogladalność w TVP3 ? Jakie pasmo. Chyba zyjesz w jakiejś wirtualnej
          rzeczywistości. Chyba się z ch..em na łeb zamieniłeś. Idź z tym Korzeniem w
          cholerę. Polowałem na mecze koszykówki przez całe rozgrywki. Obejrzałem może
          dwa. Kto ci powiedział że Ślask, Prokom czy Anwil chce ogladać tylko Wrocław,
          Wybrzeże czy Pomorze. Puknij sie w pusty łeb. Ja chcę ogladać wszystkie
          zespoły. A co maja ogladać kibice z ośrodków gdzie nie ma pierwszoligowej
          druzyny ? Szachy ?
          TVP kibiców koszykówki ma w dupie od dawna. Co roku obiecuja, co roku nie
          dotrzymują obietnic. Doszło do tego że póżnym wieczorem puszczali jakieś
          retransmisyjne ochłapy.
          A siatkówkę regularnie dwa razy w tygodniu ogladałem na żywo w TV4.
          A debili poszukaj w kierownictwie sportu TVP. Tam ich nie brakuje.
          Aha ! I nie martw sie o ogladalność, telewizje komercyjne potrafia liczyć,
          jak widać lepiej od ciebie.
          • robertmar1 Re: Precz z koszykówką w TVP, precz z Korzeniami 19.08.06, 21:22
            A co maja ogladać kibice z ośrodków gdzie nie ma pierwszoligowej
            > druzyny ? Szachy ?

Dlaczego zaraz szachy? Widzowie z lubelskiego często raczeni byli Śląskiem,
            Prokomem i innymi drużynami - narzekań nie słyszałem.

Polowałem na mecze koszykówki przez całe rozgrywki. Obejrzałem może
            > dwa

Albo kłamiesz, albo kiepski z Ciebie myśliwy :) Ja tam kosza miałem niemal co
            tydzień po 2 razy.

Nie rozumiesz mnie a propos tej oglądalności. TV ma to wyliczone, tego nie
            neguję. Tylko, że sponsorzy klubów sobie wyliczą po sezonie, iż transmisji było
            mało (w przypadku tych słabszych klubów) więc są finansowo do tyłu.
            • Gość: Wergan Re: Precz z koszykówką w TVP, precz z Korzeniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 15:06
              robertmar1 napisał:

> Polowałem na mecze koszykówki przez całe rozgrywki. Obejrzałem może dwa
              >
              > Albo kłamiesz, albo kiepski z Ciebie myśliwy :) Ja tam kosza miałem niemal co
              > tydzień po 2 razy.

Albo sobie jaja robisz, człowieku, albo jesteś wydelegowanym pracownikiem TVP.
              Jak masz sklerozę, to sobie poszukaj w archiwalnych programach. A potem zrób nam
              prasówkę. Bo chyba jesteś jednym człowiekiem w Polsce zadowolonym z tego, co
              było. WSZYSTKO jest lepsze niż kolejne lata stracone w TVP. Nawet PULS byłby lepszy.

Głąbie, skoro podobno tak kochasz koszykówkę, zastanów się, dlaczego ona traci
              na popularności, i czy nie odpowiada za to w dużym stopniu BRAK transmisji.

Mądra decyzja, wreszcie.
              • robertmar1 Re: Precz z koszykówką w TVP, precz z Korzeniami 20.08.06, 17:24
                Jeśli już to mogę mieć nie sklerozę, a zwidy. Taka delikatna różnica :)

Powtórzę: nie wiem jak inne ośrodki, ale TVP Lublin regularnie pokazywała
                koszykówkę i to zarówno w wersji męskiej, jak i kobiecej (po jednym meczu na
                weekend). Oczywiście (poza jednym wyjątkiem) korzystała przy tym z sygnałów
                produkowanych przez inne ośrodki, ale to chyba tylko potwierdza, że kosza
                na "trójce" nie brakowało. Wiem też, że konkretne transmisje były wybierane na
                dzień przed faktem więc robienie przeze mnie konkretnej prasówki byłoby
                bezcelowe. Jak mi nie wierzycie, to Wasza sprawa.
                • litrowy Re: Precz z koszykówką w TVP, precz z Korzeniami 24.10.06, 16:59
                  no nie czlowieku to jakas kpina, tvp pokzywala mecze bynajmniej nie co tydzien-
                  przede wszystki wlasnie nie wiadomo jak bo to kompletny chaos byl w jednym
                  sezonie byly dluuuugie okresy bez jakiejkolwiek transmisji a nieraz bywaly w
                  miare regularne, ale jesli juz byly to jakie!!!!!! to co bylo juz powiedziane
                  czesto RETRANSMITOWANO jedna albo dwie kwarty a na zywo pokazywano tylko czesc
                  meczu, transmisja zaczynala sie kiedy juz grali(jesli caly mecz byl pokazywany)
                  i sklady podawali na szybko w tle grajacych, poza tym poziom komentowania
                  pozostawiam bez komentarza bo musialbym bluzgac-tak mnie to dziadostwo
                  irytowalo, inna kwestia jest to ze przez ten metlik z transmisjami w programach
                  tv byly dziwne rzeczy-nikt nie wiedzial kiedy i jaki kawalek meczyku nam pokaza-
                  no moze nie zawsze ale na prawde czesto, krotko mowiac ogladalem te ze tak
                  zazartuje widowiska sportowe czujac ze jestem pomiatany i ignorowany-ot taki
                  dziwak ze mnie co chce koszykowke poogladac, tvp robila to bardziej z przymusu
                  niz z wlasnej checi, a wracajac do kwestii tego ze pokazywano wiele meczow w
                  roznych oddzialach regionalnych co mialoby byc rzekomo korzystne z punktu
                  widzenia marketingowego dla klubow to kompletnie niepowazna opinia-jasne jakas
                  korzysc to byla ale to nie sa(w wiekszosci) jakies regionalne marki(chodzi mi o
                  sponsorow)i dlatego duzo korzystniejszy jest przekaz ogolnopolski a tv4 ma
                  jakies nie wiem dokladnie ale ok 80-90% zasiegu i dla powaznych sponsorow jest
                  to korzystniejsze(zwazywszy na popularyzacje calej dyscypliny w skali
                  ogolnokrajowej)poniewaz takich transmisji nie bylo w tvp3 za duzo a jak byly to
                  ogladalo je malo ludzi
                  • robertmar1 Re: Precz z koszykówką w TVP, precz z Korzeniami 29.10.06, 21:18
                    TV4 ma duży zasięg? Człowieku, weź mnie nie dobijaj...
                    Aczkolwiek zgodzę się z Tobą, że wadą transmisji w TVP3 była ich spora
                    nieprzewidywalność.
                    • Gość: BasKeT FaN Re: Precz z koszykówką w TVP, precz z Korzeniami IP: *.os1.kn.pl 01.11.06, 17:37
                      To przeprowadź się tam gdzie TV4 "ma zasięg" :P Ja jakoś nie mam problemów z
                      oglądaniem spotkań na tej stacji (no, ale nie mieszkan na prowincji...).
                      • robertmar1 Re: Precz z koszykówką w TVP, precz z Korzeniami 03.11.06, 13:55
                        O mnie się nie bój, ja TV4 odbieram, co nie zmienia faktu, że stacja ma zasięg
                        od TVP3
                        • robertmar1 Re: Precz z koszykówką w TVP, precz z Korzeniami 03.11.06, 13:56
                          ...mniejszy.
      • Gość: -KUJAWIAK- Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 15:01
        ....To ja mam kandydata na komentatora...transmisji kosza a jest nim pan.Jerzy
        Polak to nazwisko mówi kibicom na kujawach bardzo dużo bo p.Polak chyba od
        bodaj jak się nie mylę conajmniej od 12-lat specjalizował sie w komentowaniu
        kosza w naszym cudownym radiu-W-,jest gwarantem profesjonalizmu w każdym
        calu...Zgłaszam tą kandydaturę adrenalina zapewniona...Miłośnik polskiego kosza.
        • Gość: Brad Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 15:45
          Bardzo mądra decyzja. Już dawno powinno tak być. Ileż to nerwów było u kibiców
          i w klubach z powodu odwołanych meczów. A w TVP niech się dalej bawią w komisje
          śledcze. Przecież na oglądalności im nie zależy, bo i tak kasę dostają od nas.
          Na odprawy jest kasa, na idiotyczną rozrywkę, na pacanów w komisjach. Niech się
          buraki bujają, nikt tego nie będzie oglądał.
      • Gość: widz Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: 195.245.213.* 21.08.06, 13:38
        Bravo, może konkurencja nauczy TVP, jak się wywiązywać z umów
        • Gość: KiBiC Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.os1.kn.pl 21.08.06, 18:36
          W TVP za nic mają zasadę "pacta sund servanda". No to się w końcu doigrali...
          • Gość: czester Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: 83.2.91.* 28.08.06, 09:44
            po lidze siatkówki ,którą b.dobrze pokazali władze DBL zrobiły super
            wybór ,zbliżają się WYBORY SAMORZĄDOWE i regionalna TV-3 będzie
            tubą ,,regionalnych oszołomów,,-buraki będą mówić -że czarne jest białe i takie
            pierdoły , z racji profesjonalnych transmisji, takie miasta :ŚWIECIE, JAROSŁAW-
            zyskają . A w tv -3 przegrywa się z aktualnymi rozgrywkami w sejmie-cieszą
            włądze TVN-24 tyle tematów za darmo mają .Proponuje kanał dla publicznej
            telewizji o nazwie- SPORT-SEJMOWY-KANAŁ ,,KODOWANY,,-sprzedaż praw na
            BIAŁORUŚ.PAN KAMIŃSKI Z PIS w planie pozostania na scenie politycznej przez 8
            lat uwzględnił kanał TV-3 i żadna tam koszykówka, nie ma miejsca.A kanał
            sportowy ,dla telewizji publicznej, się nie uda , musieliby dać tuner za darmo
            i wpłacać każdemu co ogląda, co miesiąc 200 zł, po czasie i tak by
            splajtowało!!!!A pomysły włączenia abonamentu do rachunku elektrycznego, to
            zamach PISOWCÓW ich marzenia to tworzyć ,,CENTRALE,, i mówić co jest dobre dla
            ludzi,, JAK MAJĄ MYŚLEĆ-proponuje jako szefa tego z TV TRWAM - z
            programu ,,niedokończone rozmowy-super program,,
      • Gość: darekf5 koszykówka to jest NBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:25
        koszykówka to jest NBA, polską ligę trudno nazywać koszykówką. Wstyd, że nie
        można oglądać w akcji takich graczy jak Shaq, Flash, LeBron i innych.
        Polskiej ligi oglądać nie będę.
        • robertmar1 Re: koszykówka to jest NBA 29.08.06, 13:05
          Aj tam NBA... Co to za liga, w której nie ma spadków i awansów, a mistrzostwo w
          niej niczym nie skutkuje?
          • Gość: K. Re: koszykówka to jest NBA IP: *.chello.pl 27.09.06, 00:29
            robertmar1 rozbrajasz mnie w każdym poście coraz bardzej :)
            nigdy nie zdawąłam sobie sprawy, że esencją koszykówki są spadki i awanse
            cóż człowiek uczy się całe życie :)
            p.s pięknie rozbujałeś (aś?) ten temat
            • robertmar1 Re: koszykówka to jest NBA 11.10.06, 10:32
              To mi powiedz co daje takie zwycięstwo w tym towarzystwie wzajemnej adoracji
              zwanym NBA, bo za Chiny Ludowe nie wiem.
          • Gość: BaSkeT FaN Re: koszykówka to jest NBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 13:19
            A słyszałeś kiedyś o czymś takim jak chwała i splendor popleczniku TVP ?
            • robertmar1 Re: koszykówka to jest NBA 11.10.06, 10:36
              Chwała i splendor to jest wtedy, gdy odnosisz zwycięstwo tam, gdzie może je
              odnieść każdy i gdy można je skonfrontować ze zwycięzcami innych rozgrywek. W
              przypadku NBA jest to nie możliwe.
              PS. Tylko mi nie piszcie o tych towarzyskich pierdołach obecnie na Starym
              Kontynencie się odbywających.
              • robertmar1 Re: koszykówka to jest NBA 11.10.06, 10:37
                Oczywiście "niemożliwe" miało być :)
              • Gość: K. Re: koszykówka to jest NBA IP: *.wsisiz.edu.pl 15.10.06, 14:42
                sam fakt, że NBA jest marzeniem wszystkich koszykarzy chyba mówi sam za
                siebie :|
                po za tym trudno jest najlepszą ligę świata z czymkolwiek skonfrontować
                tam są pieniądze, zainteresowanie milionów ludzi na całym świecie
                w Europie są spadki, awanse, euroliga.. i co ? i nic .. nikogo poza
                europejczykami to nie interesuje
                zresztą chyba sam fakt zwyciestwa - gdziekolwiek czy to w lidze juniorów, w
                DBE, ASB czy NBA przynosi chwałę i splendor ...
                nie na tym polega sport? :|
                pomijając oczywiście piekno gry ligi NBA bo to chyba zbyt oczywiste
                a tak btw mam wrażenie, że nieźle się bawisz prowokując :) pozdrawiam
                • robertmar1 Re: koszykówka to jest NBA 19.10.06, 08:58
                  To złe masz wrażenie :) Po prostu piszę to co myślę; wolno mi.
                  A jest marzeniem dlatego, że tam są największe pieniądze (jak zauważyłeś) i
                  TYLE!!! To tak, jakby marzeniem każdego piłkarza była gra w lidze Kuwejtu lub
                  Zjednoczonych Emiratów Arabskich (choć porównanie to też nie jest zbyt
                  trafione, bo mimo wszystko są tam spadki i awanse, a i azjatycką Ligę Mistrzów
                  zorganizowano). Na szczęście w futbolu to wszystko jest lepiej zrobione...
                  Tak, sport polega na tym, żeby zwyciężać, co przynosi chwałę i splendor. Tyle,
                  że są zwycięstwa i Zwycięstwa. Dla mnie zwycięstwem jest zarówno wygrana w
                  lidze grupującej drużyny chłopięce z jednego osiedla, jak i NBA, bo zawsze za
                  takie będę uznawał triumfy w rozgrywkach zamkniętych i to nawet jeśli wygrany
                  otrzyma 100 miliardów dolarów (to taki skrót myślowy:))
                  A co do piękna gry w NBA: z tym się zgodzę, ale jak widzę pokaz gry Harlem
                  Globtroters, to mam z grubsza to samo.
                  Również pozdrawiam :)
                  • Gość: K. Re: koszykówka to jest NBA IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 20.10.06, 00:07
                    po 1wsze zauważyłAM , nie zauważyłEM ;) echh te stereotypy ;)
                    po 2gie porównanie do Kuwejtu zdecydowanie nietrafione jak dla mnie bo w Realu
                    Madryt, Barcelonie czy Chelsea zarabia się zdecydowanei więcej a to już marzenie
                    większości piłkarzy. W sumie LM też się już z nikim nie mierzy bo nie ma z kim :)
                    po 3cie tak na logikę - w NBA sa pieniądze, są kibice, są najlepsi koszykarze
                    świata, jest piękna gra - po jaką cholerę coś więcej ? :)
                    po 4rtegeneralnie ". Tyle, że są zwycięstwa i Zwycięstwa. Dla mnie zwycięstwem
                    jest zarówno wygrana w lidze grupującej drużyny chłopięce z jednego osiedla, jak
                    i NBA" --> to nie do końca rozumiem Zwycięstwa przez duże Z są w takim razie tam
                    gdzie są te spadki nieszczęsne ? wyjatkowo zawiłe rozumowanie jak dla mnie :)
                    Pozdrawiam ponownie ;)
                    • robertmar1 Re: koszykówka to jest NBA 21.10.06, 22:17
                      Ad. 1. Najmocniej Cię przepraszam :) Zawsze będę takie wpadki traktował jako
                      duże faux-pas :)))
                      Ad. 2. Taki Ailton w Katarze bierze 5 milionów euro rocznie praktycznie za nic.
                      Fakt, w Europie zdarza się płacić więcej, ale nie są to dużo większe kwoty.
                      A po LM są od niedawna Klubowe Mistrzostwa Świata; wcześniej Puchar
                      Interkontynentalny :)
                      Ad. 3. Pozbycie się absolutnej elitarności na pewno nie zaszkodziłoby tej lidze.
                      Ad. 4. Zwycięstwa przez "Z" są tam, gdzie może wygrać każdy i gdzie można
                      wygraną zweryfikować w konfrontacji z innymi drużynami w poważnych rozgrywkach.
                      Również pozdrawiam ponownie :)
                      • Gość: K. Re: koszykówka to jest NBA IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 22.10.06, 13:22
                        Wybaczam ;) można się przyzwuczaić ;)
                        hmm ok Katar Katarem , Klubowe MŚ - wszystko się zgadza - ale co przyciaga
                        miliony kibiców? LM i to mecz Real - Chelsea jest wydarzeniem sezonu.
                        pozbycie się elitarności - nie zaszkodziłoby nikomu więc ciężko z tym dyskutować
                        ;) z tym, że coraz lepiej im to idzie i otwierają się na Europę, graczy stąd itd.

p.s i jak się podoba DBE w PolSacie? :> chyba nie jest tak źle :D
                        • robertmar1 Re: koszykówka to jest NBA 22.10.06, 16:34
                          Z oceną DBE w Polsacie jeszcze się wstrzymajmy do momentu, gdy zacznie grać PLS
                          i okaże się, że ramówka się z deczka kurczy :) Póki co pokazują same tzw.
                          szlagiery (mniej lub bardziej zasługujące na to miano). Zaczekajmy z oceną
                          przynajmniej do końca roku i wtedy policzymy jak to jest z pokazywaniem
                          wszystkich drużyn przez Polsat :)
                          • Gość: K. Re: koszykówka to jest NBA IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 23.10.06, 15:31
                            echh jasne , odrobinę (nie)chęci i będzie można sie do wszystkiego przyczepić ,
                            póki co trafiają na naprawdę dobre mecze :) heh no i pokazuja Anwil co mi
                            odpowiada ;)
                            p.s gdzies wcześniej cos się burzyłeś o kobieca koszykówkę, mignęła mi na TVP3
                            ostatnio :) więc jeszcze lepiej bo można wybierać samemu a nie być skazanym na
                            wybó włodarzy TVP :D
                            • robertmar1 Re: koszykówka to jest NBA 29.10.06, 21:01
                              Też kibicuję Anwilowi więc również powinienem być teoretycznie zadowolony :)
                              Natomiast przyznać muszę, że po stracie DBE poziom transmisji na TVP3 spadł i
                              nie rekompensuje mi tego nawet zwiększenie ilości mojego ukochanego kobiecego
                              szczypiorniaka na ekranie...
                              • Gość: BasKeT FaN Re: koszykówka to jest NBA IP: *.os1.kn.pl 01.11.06, 17:34
                                Nie ma to jak profesjonalne transmisje CAŁYCH spotkań DBE w Polsacie Sport i
                                TV4 :P. Na to czekaliśmy !!!
      • Gość: llo Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.chello.pl 22.09.06, 19:05
        lol
      • Gość: NBA.PL Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.chello.pl 02.10.06, 23:19
        polsat to kosz
        • Gość: BasKeT FaN Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.os1.kn.pl 01.11.06, 17:38
          > polsat to kosz

a kosz to polsat. I wszystko jasne :P
      • Gość: jj Re: Koszykówka na trzy lata w Polsacie IP: *.chello.pl 30.11.06, 19:06
        polsat sport to dno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka