Gość: 44 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 20:26 ADAMIE pozbądź się tych wszystkich trenerów! i in. Oni są ci niepotrzebni. 44 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FAN ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.02.03, 20:56 Małsz jest świetny!!!, ale reszta ekipy to cieniasy!, Szaranowicz mówi że mają talent...to przecież cholera, wielkie kpiny!!!, Tajner nie potrafi nic ich nauczyć, wspiera sie tylko Małyszem, DZIĘKI NIEMU MA JESZCZE STOŁEK, NAWET WŁASNEGO SYNALKA NIE POTRAFI NICZEGO NAUCZYĆ!. Małysz bez Tajnera sam by sobie porAdził, bo ma talent, TAJNER PRECZ Z REPREZENTACJI!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skamdzia Super Tajner!!! IP: *.chello.pl 28.02.03, 21:06 P. TAjner jest OK! A jeżeli ktoś jest lepszy /SIC!!!/ to niech sobie znajdzie drugiego Małysza!! Pozdrawiam całą ekipę polską!!!!Gratulacje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: luthien:* / 192.168.1.* 28.02.03, 22:32 ty głąbie! Tajner potrafił postawić wszystko na jedną kartę i zrobić Adamowi przerwę w skokach. I są efekty. I chwała mu za to! Sam skocz lepiej, cieniasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 28.02.03, 23:06 Monia Moze jak na jednosezonowego kibica przystalo przestaniesz sie czepiac i skupisz sie na tym co CI pozostalo? Ciesz sie sukcesem ........ BO za lat kilka przy obecnym stanie polskich skokow i Twojego idola Tajnera nie pozostanie nic jak tylko wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: luthien:* / 192.168.1.* 28.02.03, 23:16 Nie bądź taki mądry...oglądałam skoki, kiedy ty jeszcze nie wiedziałeś, co to jest telewizja...Daruj sobie takie pełne wyższości słowa w stosunku do kogoś, kogo nie znasz, bo to śmieszy a nie złości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: 81.15.236.* 28.02.03, 23:22 nie krzycz kuro z nizin tak strasznie bo znasz sie na skokach tak samo jak my reszta czyli niewiele i uzywajac twojej argumentacji jak gzalas lampyw rubinie to ja plazme ogladalem bez pozdr. sio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 28.02.03, 23:22 Blagam Cie nie osmieszaj sie laleczko co kibicuje skokom od czasow sukcesu PAna Adama. Nie chce sie z Toba licytowac o dlugosc kibicowania skokom narciarskim, wiedz tylko ze FOrtunie osobiscie kibicowalem na Olimpiadzie a bylem juz doroslym czlowiekiem. PAX PAX ale sie zastanow do czego prowadzi sytuacja jaka panuje w PZN. Jeden niewatpliwy talent ( i bez Tajnera) i nic poza nim. Nie oczekuje spektakularnych sukcesow od reszty NASZYCH skoczkow ale mogliby skakac przynajmniej przyzwoicie skoro maja takiego "dobrego" ( jak uwazasz ) trenera Over and out Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: luthien:* / 192.168.1.* 28.02.03, 23:33 dzięki...nie zawiodłeś mnie - właśnie tego rodzaju argumentacji się spodziewałam. Kolejny znawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 28.02.03, 23:38 ...i znawczyni zamiast argumentow `ad meritum`(cokolwiek na temat) `ad personae`(tekst:kolejny znawca).. Tez sie nie zawiodlem.... Pozdrawiam bo i taki kibic cieszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: luthien:* / 192.168.1.* 28.02.03, 23:46 Nie...no słuchaj...wywieśmy białą flagę! Wieczór taki piękny, kocham prawie wszystkich...szlag - nawet jeżeli techniki Tajnera polegają na trzymaniu za łapkę Adasia - to dobrze go trzyma! Mogliby chłopcy skakać lepiej, no ale umówmy się - zaplecze mamy gorsze! Jak i wiele innych rzeczy... P.S. Biała flaga nie oznacza niechęci do dyskusji merytorycznej...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 28.02.03, 23:57 Gość portalu: monia napisał(a): > Nie...no słuchaj...wywieśmy białą flagę! Wieczór taki piękny, kocham prawie > wszystkich...szlag - nawet jeżeli techniki Tajnera polegają na trzymaniu za > łapkę Adasia - to dobrze go trzyma! Mogliby chłopcy skakać lepiej, no ale > umówmy się - zaplecze mamy gorsze! Jak i wiele innych rzeczy... > P.S. Biała flaga nie oznacza niechęci do dyskusji merytorycznej...:-) ----- No wiesz mozemy wywiesic biala flage i nawet sami sie zlapac za lapki ;-) ( chociaz nie sadze ze chcialabys sie za lapke trzymac z takim ramolem jak ja (LOL))ale nie zmieni to sytuacji jaka panuje w polskich skokach, dyscyplinie ktorej jestem zagorzalym fanem od lat 60 XX wieku ( na dobre i na zle)ROzumiem euforie jaka teraz panuje ( sam ja podzielam) ale chcialbym dozyc nastepnego WIELKIEGO sukcesu Polaka na waznej imprezie... Byl Fortuna i jest Malysz ale co dalej?????? Naprawde nastepnych 30lat przerwy moge juz nie przezyc... A na to sie zapowiada ( vide: kolejne przepychanki w premii dla Malysza za dwa zlote medale jakie sie tocza w PZN)i ZALOSNE nastawienie Tajnera .. Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! 01.03.03, 00:08 Gość portalu: rd napisał(a): > sytuacji jaka panuje w polskich skokach, > dyscyplinie ktorej jestem zagorzalym fanem od lat 60 XX > wieku ( na dobre i na zle)ROzumiem euforie jaka teraz > panuje ( sam ja podzielam) ale chcialbym dozyc nastepnego > WIELKIEGO sukcesu Polaka na waznej imprezie... Byl > Fortuna i jest Malysz ale co dalej?????? > Naprawde nastepnych 30lat przerwy moge juz nie przezyc... > A na to sie zapowiada ( vide: kolejne przepychanki w > premii dla Malysza za dwa zlote medale jakie sie tocza w > PZN)i ZALOSNE nastawienie Tajnera .. hmm a może wartałoby zaglądnąć do szkół narciarskich w celu wydobycia nowych może zdolniejszych chłopaków - choć nie skreślajmy do końca Bachledy,Tajnera czy Pochwały - to jeszcze młodzi chłopcy - może przyjdą lepsze czasy.Bynajmniej nie chce tu popadać w jakiś skrajny optymizm - i możliwym jest że już nie wyjdą na prostą - bo przecież nie wszystko zależy od trenera ale od własnych umiejętności i pewnej formy samozaparcia sportowego. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 01.03.03, 00:23 Ta..... Tylko ze w obecnym czasie nie ma komu poszukac talentow PAn Tajner poza "prowadzeniem" Malysza jeszcze nic innego nie pokazal. Najdobitniej talent trenera pokazuje praca Kojonkoskiego, wyprowadzic druzyne ktora jeszcze rok temu (mimo fatalnej jakosci naszych wlasnych skokow)bilismy na glowe (Norwegia oczywiscie)dzisiaj tlucze nas na kazdym polu , i to po KILKU miesiacach pracy PRAWDZIWEGO trenera jakim jest Kojonkoski. Nie oczekujmy cudow na razie bo nas na nie nie stac ale na conajmniej przyzwoity poziom naszych skokow mozemy sobie pozwolic mimo chronicznego niedofinansowania tego sportu przez PZN. Sukcesy przyniosa pieniazki dla zwiazku a te zasila mloda kadre skoczkow biegaczy itd. Ale do tego potrzeba odrobiny dobrej woli a nie ujadania na brak funduszy( rozdzielanych czart wie jak miedzy prezesow). Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! 01.03.03, 00:35 czyli wszystko kręci się wokół pieniędzy - nie ma pieniędzy to nie bedziemy dobrze szkolić - przecież to jest bez sensu - ja mam nadzieję że jednak Tajener tak nie pomyślał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 01.03.03, 00:40 Moj Boze Wszystko kreci sie owszem wokol pieniedzy ale nie tych ktorych nie ma ale tych ktore sie zle wydaje... No i klasy trenera.. gdyby mial troche trenerskiego talentu to wyprowadzilby nasze skoki na prosta i nie musialby skamlec o kase ( jak to robi) bo sponsorzy waliliby drzwiami i oknami byle sie pokazac na strojach DRUZYNY ktorej miedzy innymi dzieki "polskiej szkole skokow" nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kdsz Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! 01.03.03, 00:53 Gość portalu: rd napisał(a): > Ta..... > Tylko ze w obecnym czasie nie ma komu poszukac talentow > PAn Tajner poza "prowadzeniem" Malysza jeszcze nic innego > nie pokazal. > Najdobitniej talent trenera pokazuje praca Kojonkoskiego, > wyprowadzic druzyne ktora jeszcze rok temu (mimo fatalnej > jakosci naszych wlasnych skokow)bilismy na glowe > (Norwegia oczywiscie)dzisiaj tlucze nas na kazdym polu , > i to po KILKU miesiacach pracy PRAWDZIWEGO trenera jakim > jest Kojonkoski. Nie oczekujmy cudow na razie bo nas na > nie nie stac ale na conajmniej przyzwoity poziom naszych > skokow > mozemy sobie pozwolic mimo chronicznego niedofinansowania > tego sportu przez PZN. Sukcesy przyniosa pieniazki dla > zwiazku a te zasila mloda kadre skoczkow biegaczy itd. > Ale do tego potrzeba odrobiny dobrej woli a nie ujadania > na brak funduszy( rozdzielanych czart wie jak miedzy > prezesow). Czlowieku - chwalisz sie strasznie swoja elokwencja i znajomoscia skokow narciarskich a strzelasz taka glupote jak z tym Kojonkoskim.... Facet rozpoczal prace w Norwegii - kraju z ogromnymi tradycjami narciarszkimi, z niesamowita iloscia mlodych chlopcow trenujacych ten sport. I tam nagly sukces byl mozliwy [choc przyznaje ze niespodziewany]. A u nas? Zobacz na wyniki naszych skoczkow w pucharze kontynentalnym, na wyniki mistrzostw Polski..... Na tym przykladzie swietnie widac, ze Tajner nie ma po prostu wyboru, musi brac tych ktorzy sa obecnie w kadrze. A ze sa to beztalencia to inna sprawa... I zaden "prawdziwy", jak to sie zawodowo wyraziles, trener kadry nic tu nie poradzi. Przynajmniej takie jest moje zdanie na ten temat. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 01.03.03, 01:06 Witaj Gdybys mnie troszke poczytal chocby w tym temacie to wiedzialbys ze wieszam psy nie na naszych mozliwosciach ale na ludziach ktorzy robia wszystko zeby ich nie stworzyc. Cale to matackie towarzystwo pod tytulem PZN funkcjonuje TYLKO dzieki Panu Adamowi i nie robi NIC zeby stworzyc warunki dla nastepcow Malysza. Malo tego, zastanawiaja sie czy wogole i na ile wycenic sukces sportowca dzieki ktoremu jeszcze moga pierdziec w stolek. Wracajac do trenera to kiego grzyba nie probuje skoczkow innych niz swoj synalek wypuszczac na puchary swiata zeby przynajmniej ocenic jak skacza? Wiem ze przepisy mowia ze w PS moga startowac tylko Ci ktorzy conajmniej startowali w PK( puchar kontynentalny+zdobywali punkty) ale dopoty dopoki sie ich nie wpusci to nigdy nie zobaczymy jak sie prezentuja. I naprawde niedobrze sie robi patrzac na ukladziki jakie panuja w naszej kadrze. Moze znasz rozsadna odpowiedz dlaczego TOnik Tajner startuje w kadrze mimo kompletnego braku talentu?Najlepszy przyklad swinstwa Tajnera to niedopuszczenie Kruczka do PS Owszem skoczek nienajlepszy ale na glowe bije takiego TONIKA i co? Moze tylko pomarzyc o tylu szansach ile dostaje TT (TOnio Tajner) Odpowiedz Link Zgłoś
kdsz Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! 01.03.03, 01:39 Jak zapewne zauwazyles, w swojej wypowiedzi nie wyrazilem swojego zdania na temat PZN [a jest ono podobne do Twojego]. Ograniczylem sie jedynie do porownania "potencjalu narciarskiego" Polski i Norwegi. Chyba powinienes bardziej wczytywac sie w to co pisza inni ludzie, ale do tego potrzeba mniej egocentryzmu.... A co do Kruczka - mozna o nim powiedziec wszystko, moze poza tym, ze jest to zawodnik perspektywiczny, a wlasnie perspektywicznych skoczkow nam trzeba. Jesli chodzi o pozostalych "ktorzy nie dostaja tyle szns co TT", to odpowiedz masz w wynikach PK - to jest po prostu rozpacz. Skacza beznadziejnie i nie daja zadnej gwarancji, ze zakwalifikuja sie chocby do czolowej 50 w zawodach PS. Bez dobrych lokat w PK zaden szanujacy sie trener jakiejkolwiek reprezentacji na swiecie nie zabierze zawodnika na Puchar Swiata. To chyba logiczne, wiec nie rozumiem czemu sie goraczkujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 01.03.03, 01:57 Ta.. Tylko ze chodzilo mi o osiagniecia Kruczka sprzed dwoch sezonow kiedy to conajmniej nie ustepowal naszej kadrze o ile nie przewyzszal (oprocz Malysza oczywiscie) Jezeli dzis nie osiaga niczego to dzieki P.Tajnerowi. Jak to niedobrze narazic sie trenerowi (oczywiscie wiesz o co mi chodzi?)Mogl sie rozwijac a tu d..pa I wyobraz sobie ze nie jestem egocentrykiem..Szanuje Twoje zdanie na rowni z kazdym innym, Nie roszcze sobie pretensji do jedynej slusznej racji i nie oczekuje poklasku, po prostu martwie sie co dalej bedzie. Wyrazam to w sposob mniej lub bardziej elokwentny, po prostu na tyle mnie stac. Ale Chu...ami pod niczyim adsresem nie bede rzucal bo to nie w moim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowiec Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.eurotek.com.pl 01.03.03, 12:08 Preczytaj wiadomość Dla Fana A poza tym jezeli forsa jest bez znaczenia wybuduj ze dwie skocznie w polsce kup mlodym chlopakom narty aby nie wyskakiwali z butow. PZN to instytucja na wskroś chora i cud ze mamy trenera i skoczka klasy swiatowej (mysle ze i jeden i drugi jest im nie na reke) Po pierwsze jak jakis nasz rodzimy narciarz zajal miejsce w drugiej 40 to bylo ok-bo: 1. Nie trzeba dawac kasy na zgrupowania a niech sobie idzie pozjezdza z gorki przed domem 2. Dla beztelencia wystrczy 1500 zlaotych stypendium (tyle dostawal rowniez adam) 3. Jezeli sie zsumuje punkt 1 i 2 i się doda że nie ma zadnej skoczni ( zakopane nie bylo dopuszczone ) to nie trzeba też inwestowac tez w remonty bo i tak sie rozpadnie (WARSZAWA skocznia) To się okazuje że pieniądze Państwowe a więc i twoje FAn i twoje rd w zupełności wystarczą na niezłą pensyjkę dla prezesa i czlonków jego rodziny.... a tu taki malysz... Co z tym fantem zrobic co prawda pojawiaja sie sponsorzy ale taki Trener chce Kase (pfu) trzeba zorganizowac pobyt kadry w Ramsau (pfu) nie wystrczy górka przed domem ???. Cholera trza zmodernizować skocznie (pfu). Bachory chcą narty (pfu) niech wyrwą sobie poręcze na klatce schodowej (ja tak robilem). Kurcze tyle forsy przecieka i cóz zostaje dla takiego pięknego PREZESUNIA prawie go nie stać na wyjazd do Włoch aby się pokaząć przed kamerą no nie to nie do pomyślenia . A taki tajner narzeka że się coś mu obiecło... Co roku się obiecywało ża istnieje szansa na medal i nic z tego nie wychodziło i jakoś nie było rabanu. A taki Łuszczek kurcze niepotrzebnie się mu obiecało mieszkanie za medal ledwie jakąś kawalerkę potem się znalazło. Ech stara gwardjo !!!! Łubu dubu łubu dubu , niech itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 00:35 RD Kruczka ty chyba widziałeś jak był lepszy od innych ale w bajce telewizyjnej. Chłopie miej odwage sie przyznać,że strzeliłeś gafę czepiając się Tajnera. Jemu też tak ja i tobie i nam wystkim zależy na przyszłości ale przyczyn trzeba szukać gdzie indziej. Przecież to Tajner stworzył team fachowców, on wyciągnął Małysza a tacy jak muszą wyładować swoje frustracje i brak spełnienia bo w życiu nic nie osiągnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportowiec w stani Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.eurotek.com.pl 01.03.03, 10:58 kdsz napisał: > Gość portalu: rd napisał(a): > > > Ta..... > > Tylko ze w obecnym czasie nie ma komu poszukac talentow > > PAn Tajner poza "prowadzeniem" Malysza jeszcze nic innego > > nie pokazal. > > Najdobitniej talent trenera pokazuje praca Kojonkoskiego, > > wyprowadzic druzyne ktora jeszcze rok temu (mimo fatalnej > > jakosci naszych wlasnych skokow)bilismy na glowe > > (Norwegia oczywiscie)dzisiaj tlucze nas na kazdym polu , > > i to po KILKU miesiacach pracy PRAWDZIWEGO trenera jakim > > jest Kojonkoski. Nie oczekujmy cudow na razie bo nas na > > nie nie stac ale na conajmniej przyzwoity poziom naszych > > skokow > > mozemy sobie pozwolic mimo chronicznego niedofinansowania > > tego sportu przez PZN. Sukcesy przyniosa pieniazki dla > > zwiazku a te zasila mloda kadre skoczkow biegaczy itd. > > Ale do tego potrzeba odrobiny dobrej woli a nie ujadania > > na brak funduszy( rozdzielanych czart wie jak miedzy > > prezesow). > > Czlowieku - chwalisz sie strasznie swoja elokwencja i znajomoscia skokow > narciarskich a strzelasz taka glupote jak z tym Kojonkoskim.... Facet rozpoczal > > prace w Norwegii - kraju z ogromnymi tradycjami narciarszkimi, z niesamowita > iloscia mlodych chlopcow trenujacych ten sport. I tam nagly sukces byl mozliwy > [choc przyznaje ze niespodziewany]. A u nas? Zobacz na wyniki naszych skoczkow > w pucharze kontynentalnym, na wyniki mistrzostw Polski..... Na tym przykladzie > swietnie widac, ze Tajner nie ma po prostu wyboru, musi brac tych ktorzy sa > obecnie w kadrze. A ze sa to beztalencia to inna sprawa... I zaden "prawdziwy", > > jak to sie zawodowo wyraziles, trener kadry nic tu nie poradzi. Przynajmniej > takie jest moje zdanie na ten temat. > > Pozdrawiam serdecznie Powiem tak my mamy 1 skocznie narciarska (dopuszczona przez FIS) i dosłownie kilku zawodowych (HAHAHAHa) skoczków. Zawodowcem jest np. Mateja ponieważ trafil mu sie lukratywny etat żolnierza zawodowego. Powiem obrazowo ADAŚIA można porownać z RONALDO czy ZIDANEM ale... Trzeby by wtedy dodać że ADAś pochodzi z kraju gdzie jest jeden stadion (przenosnia) np Burkinia Faso , Albo Andora.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 00:28 rd odpowiadając anutce pokazujesz jaki jesteś filozof, który sam niczego nie osiągnął a sam tylko krytykuje. Taki jak to pożywka dla Leppera i jemu podobych oszustów ppolitycznych. popracuuj toszke z dzieciakami w jakielkowiek dyscyplinie sportu izobacz jak Tobie podobni "pomagają" w wychowaniu innych wielkich mistrzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: luthien:* / 192.168.1.* 01.03.03, 00:14 Spoko wodza - lubie ramoli :-))) kiedy taki ramol powie do mnie "dziecko" to czuję sie tak, jakby mi zbędną dekadę ujmował :-) Chciałabym, żeby Polacy lepiej skakali..ale z drugiej strony - na Kojonkoskiego nas nie stać. W ogóle - na mało co nas stać. Jesteśmy kilkadziesiąt lat do tyłu. Tradycje może i mamy - ale jakie zaplecze? Nie twierdzę, że znam się na skokach. Lubię je oglądać od zawsze. Uwielbiam Japończyków w powietrzu - są bezbłędni...Nie wiem, kiedy dorobimy sie następców Małysza...Może nie za twojej kadencji (wybacz...:-))) )rozumiem, że za mojej - z racji wieku.. A kogo proponowałbyś zamiast? Na miarę naszych możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowiec Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.eurotek.com.pl 01.03.03, 11:45 Gość portalu: rd napisał(a): > Gość portalu: monia napisał(a): > > > Nie...no słuchaj...wywieśmy białą flagę! Wieczór taki > piękny, kocham prawie > > wszystkich...szlag - nawet jeżeli techniki Tajnera > polegają na trzymaniu za > > łapkę Adasia - to dobrze go trzyma! Mogliby chłopcy > skakać lepiej, no ale > > umówmy się - zaplecze mamy gorsze! Jak i wiele innych > rzeczy... > > P.S. Biała flaga nie oznacza niechęci do dyskusji > merytorycznej...:-) > ----- > No wiesz mozemy wywiesic biala flage i nawet sami sie > zlapac za lapki ;-) ( chociaz nie sadze ze chcialabys sie > za lapke trzymac z takim ramolem jak ja (LOL))ale nie > zmieni to sytuacji jaka panuje w polskich skokach, > dyscyplinie ktorej jestem zagorzalym fanem od lat 60 XX > wieku ( na dobre i na zle)ROzumiem euforie jaka teraz > panuje ( sam ja podzielam) ale chcialbym dozyc nastepnego > WIELKIEGO sukcesu Polaka na waznej imprezie... Byl > Fortuna i jest Malysz ale co dalej?????? > Naprawde nastepnych 30lat przerwy moge juz nie przezyc... > A na to sie zapowiada ( vide: kolejne przepychanki w > premii dla Malysza za dwa zlote medale jakie sie tocza w > PZN)i ZALOSNE nastawienie Tajnera .. Do ciebie tez się tyczy post ktory napisalem do FANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowiec FAN do ciebie palncie IP: *.eurotek.com.pl 01.03.03, 11:42 Ty przemadrzaly jestes gosciem nie z tej ziemi albo raczej z poprzedniej dekady w ktorej musze przyznac bylem mlodzikiem ale wiem ze stonke zeslali nam Amerykanie za wójek Stalin kocha dzieci że puste pólki to sprawka spekulantów, że 17 wrzesnia Rosja wkroczyła aby nam pomoc potem pomogla jeszcze czechom. A wogóle ty w kółko golony (sarmato) VETO ale nie wiedomo odnośnie czego. W naszym kraju się poprawi jak takie szmaty powyzdychaja (bardzo przepraszam z a słownictwo ale się uniosłem) , choć byś był samym nie wiem kim to mam cie w.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 00:21 Ty du.... oglądałeś Fortunę w komiksie a ocenijąc tak Tajnera dajesz przykład ile w naszym kraju i narodzie jest łajz zazdroszczących niepotrafiących się cieszyć idocenić pracy innych. To właśnie tacy jak rządzą Polską a powinno ich się tak jak ciebie wysłać do CCCR, miejsca spełnienia wzystkich chorych zdrością półdebili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?! Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.02.03, 22:37 Kaczor Donald musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: luthien:* / 192.168.1.* 28.02.03, 23:02 Tak!!!!!! Precz z amerykanckimi bajkami!!!!!! Niech żyje Koziołek Matołek!!!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rihi Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.adsl.hansenet.de 01.03.03, 06:01 Gość portalu: FAN napisał(a): > Małsz jest świetny!!!, ale reszta ekipy to cieniasy!, > Szaranowicz mówi że mają talent...to przecież cholera, wielkie > kpiny!!!, Tajner nie potrafi nic ich nauczyć, wspiera sie tylko > Małyszem, DZIĘKI NIEMU MA JESZCZE STOŁEK, NAWET WŁASNEGO SYNALKA > NIE POTRAFI NICZEGO NAUCZYĆ!. Małysz bez Tajnera sam by sobie > porAdził, bo ma talent, TAJNER PRECZ Z REPREZENTACJI!!!!!!!! Jestes glabem do potegi entej - Malysz jest wybrykiem natury - kiepie - jest diamentem czystej wody (po oszlifowaniu przez Tajnera), reszta jest reprezentacja ktora byc moze pokaze cos za kilka lat. Powiedz kolku co bylby wart diament bez oszlifowania ????? Ja mysle ze zostal by zwyklym kamykiem , wegielkiem jakich jest b. duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rihi Re: ReTAJNER MUSI ODEJŚĆ,!!!! IP: *.adsl.hansenet.de 01.03.03, 06:27 Halo Fan i Tobie podobni !!! Po przeczytaniu waszych wypocin - jakbym znalazl sie w Polskim Sejmie - na wszystko nie , wyrzucic ,zmienic ,najlepiej zgnoic. Wiedzcie ze drugiego takiego dobrego jak Tajner nie bedzie . Jemu trzeba dac warunki do stworzenia dobrej grupy skoczkow . Bo na drugiego Malysza mozecie czekac b. i to bardzo dlugo (a i tak sie nie doczekacie,na 100%) Wiec czolem do ziemi - albo do szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowiec w stanie spoczynku Kibice , Kibole !!!!!! Trener jest SUPER ważny!!!!! IP: *.eurotek.com.pl 01.03.03, 10:46 Opowiem wam historie nie zwiazana z Adasiem i Tajnerem( narazie ) a potem wypowiedzcie sie na ten temat (jak chcecie) Ja byłem sportowcem uprawialem sport wyczynowo ale nie dla pieniędzy poniewaz mialem super dobry zawod ale sport byl moja pasja od zawsze. Widzialem w tym czasie wiele telentow moze nawet i wiekszych niz ADAM ale zostaly one zmarnowane. Najbardziej spektakularnym byl pewien chlopak z malej mazurskiej miejscowosci w podstawowce byly zawody w rzucie pileczka palantowa on byl wtedy w 6 klasie i szkola ktora reprezentowal dotarla do szczebla makroregionu... Na tych zawodach on byl pierwszy nic w tym dziwnego gdyby nie wynik.... drugi z zawodnikow zocil 40m a on ..... 140m wynik tak nierealny ze nauczyciele WF twierdzili ze jego trener (nauczyciel wf) szpikuje go sterydmi. Pileczka palnatowa to pierwszy krok do osczepu i tego chlopaka pod swoje skrzydla wzial "trener" od oszczepu wszysto bylo jak w bajce chlopak z podstawowki rzucal z marszu 50m "doroslym" oszczepem.... tylko że zerwal wszystkie przyczepy miesniowe w rece i tak za mlodu stal sie prawie kaleka. Nastepna historie opowiedzial mi juz moj trener i ona miala juz tragiczny final. Byl pewien chlopak z super wydolnascia genialny materjal na dlugodystansowca juz za mlodu uzyskiwal wyniki na poziomie mistrzow polski trenerzy rozpisali specjalny plan treningow i wszystko bylo ok tylko ze chlopak nikomu nie mowiac po treningu biegal ok 20Km sam. Niwstety zmarl serce nie wytrzymalo. A teraz odnosnie talentu ADASIA i madrosci Tajnera. Adas jest niewatpliwie najwiekszym sportowcem jakiego znam spotkalem prawie wszystkich polskich Lekkoatletow i wiem jedno są sportowcy w naszym kraju ktorzy maja rownie wielkie sukcesy jak Adas ale jego sposob bycia jest nie do podrobienia nieznam drugiego takiego sportowca ktory tak szanuje innych ludzi i pozostaje skromnym mimo widzocznego geniuszu (poczytajcie sobie o Tombie Majerze czy innych wielkich narciazach). A Tajner ma swiadomosc ze trafil mu sie brylant nigdy nie powiedzial ze wie wszystko o skokach ale jego geniusz polaga wlasnie na tym ze ma swiadomosc tego ze nie jest bogiem i wspolpracuje z prawdziwym skoczkiem (Fijas) , psychologiem (Blecharz) , fizjologiem ,(Żołądź) nie sadzicie że w ekipie niemiec najwieksza gwiazdą jest Hess , u norwegow Koyonkowski , a u nas nikt nie ma wątpliwości ADAŚ jest gwiazdą jedyną i niepowtarzalną. Powiem wam jeszcze jedno i Hess i Koyonkowski są naprawde wielcy ale zobaczcie w jaki oni sposób sciskają rękę naszemu Tajnerowi. Tejner to goniusz bo jest rownie normalny jak adaś i świadom tego co robi BRAWO!!!! BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenezaze balcerowicz musi odejść IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.03, 21:51 plagiat, ale dobry na każdą okazję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Tajner IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.03.03, 00:14 Gość portalu: zenezaze napisał(a): > plagiat, ale dobry na każdą okazję Tajner jest trenerem. Trener nie moze odejsc. Polacy, natomiast musza sie nauczyc, ze sukces ma wielu ojcow. Niestety na tym forum, jezeli czegos brakuje, to na pewno rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: Tajner IP: *.range217-44.btcentralplus.com 01.03.03, 00:26 Jezeli bylbym sportowcem to wolalbym byc sierota niz miec takiego ojca sukcesu jak IMC TAJNER ;-) (LOL) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: Tajner IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 00:51 Rd podkreślasz swój wiek ale pewny jestem,że nie masz odwagi przyznać się chyba do swego prawdziwego wieku, bo ludzie w Twoim "sugerowanym" wieku używają jednak trochę lepszego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rihi Re: Trenerzy o Małyszu: Nie z tej planety IP: *.adsl.hansenet.de 01.03.03, 05:44 Gość portalu: 44 napisał(a): > ADAMIE pozbądź się tych wszystkich trenerów! i in. Oni są ci > niepotrzebni. > 44 Wyglada nato ze nawet slabe slonce niektorym szkodzi ! Najlepiej uczyc sie bez nauczyciela - jaka wolnosc !! ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
hansen Re:Tajner jest dobrym fachowcem i odważnym człowiekiem 02.03.03, 09:47 BPS przed mistrzostwami pokazuje, że Apoloniusz Tajner jest fachowcem wysokiej klasy. Bez jego odważnej decyzji (wbrew opinii wielu "fachowców" i większości mediów) o przerwaniu "ciułania punktów" Adam nie zdobyłby dwóch złotych medali na MŚ i nie miałby szans na zdobycie PŚ. Co do innych zawodników - z surowego diamentu szlifierz artysta zrobi wspaniały brylant, z polnego kamienia, choćby miał niesamowite uzdolnienia i nieziemski zapał, zrobi najwyżej kostkę brukową. I to jest cała prawda o panach: Matei, Pochwale, Tajnerze jr i Bachledzie (przy tym ostatnim moze jeszcze cień nadziei - to dopiero jego pierwszy sezon). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re:Tajner jest dobrym fachowcem i odważnym człowi IP: *.ceti.pl 02.03.03, 11:51 Ludzie, przecież wy wszyscy, z nielicznymi wyjątkami, rozmawiacie ze sobą zupełnie nieadekwatnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zwisek Re:Tajner jest dobrym fachowcem i odważnym człowi 07.03.03, 17:18 hansen!! tak sobie napisales?? napisal co wiedzial... Odpowiedz Link Zgłoś