Gość: meficzek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.03, 20:19 czy wiecie moze skad go sciagnac??? Jezeli nie muzyke to chociaz same slowa.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m04 Re: hymn kibicow Wisly IP: *.lublin.mm.pl 06.03.03, 20:29 A co, byles wczoraj pewnie pierwszy raz na stadionie. Slowa masz na www.wisla.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meficzek Re: hymn kibicow Wisly IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.03, 21:14 Nie bylem na meczu Wisly ani razu. Pierwsza zwrotke znalem. Po prostu zacikawilo mnie to, iz jeden zuzytkownikow foruym napisal, ze w tym hymnie sa slowa "legia to stara k****". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: hymn kibicow Wisly IP: *.lublin.mm.pl 06.03.03, 21:30 kazda piosenka bywa wykonywana w róznych wersjach i jak ktos chce to spiewa o k***ach, ale w tekscie wislackiego hymnu nic takiego oczywiscie nie ma: Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon, Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż. Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub Zwycięży Gwiazda Biała, Nasza Wiślacka brać, Zasługa to niemała, Tych co umieją grać. Wierny swojej drużynie, znów przyjdę na jej mecz, i smutek z serca zginie, troski odejdą precz. Nawet jeśli przegrywasz, To musi krótko trwać, Bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolfuss Re: hymn kibicow Wisly IP: *.kim.pl / 10.0.4.* 06.03.03, 23:00 Gość portalu: m04 napisał(a): > kazda piosenka bywa wykonywana w róznych wersjach i jak ktos chce to spiewa o > k***ach, ale w tekscie wislackiego hymnu nic takiego oczywiscie nie ma: > > Jak długo na Wawelu, > Zygmunta bije dzwon, > Tak długo nasza Wisła, > Zwyciężać będzie wciąż. > Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród > Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub > Zwycięży Gwiazda Biała, > Nasza Wiślacka brać, > Zasługa to niemała, > Tych co umieją grać. > > Wierny swojej drużynie, > znów przyjdę na jej mecz, > i smutek z serca zginie, > troski odejdą precz. > > Nawet jeśli przegrywasz, > To musi krótko trwać, > Bo mistrza ten zdobywa, > który potrafi grać. Ja nie chcę cie obrazić ale jako powiem ci że to nie jest wasz hymn tylko podrobiona piosenka o Krakowie. Ale to pewnie tak samo jak z listem Mięty do UEFA po zajściu z Dino Bagio kiedy napisał, że jesteście nastarszym zespołem w Polsce... ojojoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: hymn kibicow Wisly IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 23:11 ja rowniez nie chce cie obrazac ale uwaga, ze "jak dlugo na Wawelu" - w roznych zreszta warjacjach slownych - nie jest hymnem Wisly jest porownywalna do twierdzenia, ze hymn polski zaczyna sie od slow - oh say can you see, by the dawn's early light... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: hymn kibicow Wisly IP: *.lublin.mm.pl 06.03.03, 23:17 Gość portalu: dolfuss napisał(a): > Ja nie chcę cie obrazić ale jako powiem ci że to nie jest wasz hymn tylko > podrobiona piosenka o Krakowie. Ale to pewnie tak samo jak z listem Mięty do > UEFA po zajściu z Dino Bagio kiedy napisał, że jesteście nastarszym zespołem w > Polsce... ojojoj A która pilkarska piosenka nie jest przeróbka (lub jak wolisz podróbka)? Mozna je zliczyc na palcach jednej reki i nie widze w tym nic zlego. "Jak dlugo w sercach naszych" tez znam, choc slów juz dokladnie bym sobie nie przypomnial. A hymn Liverpoolu? "Podróbka" z musicalu "Karuzela". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolfuss Re: hymn kibicow Wisly IP: *.kim.pl / 10.0.4.* 06.03.03, 23:33 Gość portalu: m04 napisał(a): > Gość portalu: dolfuss napisał(a): > > > Ja nie chcę cie obrazić ale jako powiem ci że to nie jest wasz hymn tylko > > podrobiona piosenka o Krakowie. Ale to pewnie tak samo jak z listem Mięty > do > > UEFA po zajściu z Dino Bagio kiedy napisał, że jesteście nastarszym zespoł > em > w > > Polsce... ojojoj > > A która pilkarska piosenka nie jest przeróbka (lub jak wolisz podróbka)? Mozna > je zliczyc na palcach jednej reki i nie widze w tym nic zlego. "Jak dlugo w > sercach naszych" tez znam, choc slów juz dokladnie bym sobie nie przypomnial. A > > hymn Liverpoolu? "Podróbka" z musicalu "Karuzela". Ok tu mnie masz ale nie do końca. Hymn Liverpolu nie jest przeróbką bo jest to słowo w słowo teks piosenki. Zresztą o ile dobrze wiem to tą samą piosenkę śpiewają Celtowie w Szkocji. A ja znam taki Polski zespół który ma hymn i może nie jest on najładniejszy to jednak nie podrobiony. Ty też go znasz... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś