Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wierietielny: Justyna mocna jak nigdy

IP: *.chello.pl 06.10.06, 16:05
    nakoksowana jak nigdy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: skorpios Re: Wierietielny: Justyna mocna jak nigdy IP: *.ipt.aol.com 06.10.06, 16:32
        to Tobie chyba koks mozg wypalil, jesli masz problem z narkotykami czy koksem,
        to rozwiaz go sam, a nie oczerniasz jedna z najlepszych biegaczek swiata, ktora
        osiagnela wszystko ciezka praca...
        • Gość: Opat jak szpadel IP: *.acn.waw.pl 06.10.06, 16:40
          Nakoksowana jak szpadel. Juz ja raz zlapali, a w wywiadach nawet nie bardzo
          zaprzecza.
          • Gość: joj Re: jak szpadel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 17:29
            jeju, zgadzam się z opinią, że w polsce nie lubi się ludzi sukcesu.
            ja ją podziwiam, i trzymam kciuki!
            a co do "wydoroślenia" justyny - ja myślę, że za 10 lat też stwierdzi, że się zmnieniła...bo człowiek dorośleje przez całe życie.
          • Gość: paszczakowna1 bzdury IP: *.iim.pl 06.10.06, 18:27
            JK miala dyskwalifikacje, bo znaleziono w jej krwi dexametazon (ang.
            dexamethasone), substacje przeciwzapalna, ktora jest srodkiem DOZWOLONYM (patrz
            np. www.uksport.gov.uk/images/uploaded/Drug_Advice_poster.pdf), pod
            warunkiem, ze przedstawi sie wczesniej formularz TUE (Therapeutic Use
            Exemptions). Kowalczyk i jej trener tego nie zrobili.

Dexametazonu nie stosuje sie do dopingu, to nie jest zaden anabolik. Dexametazon
            jest zabroniony jako bloker bolu (zobacz
            www.cbc.ca/sports/indepth/drugs/glossary/classes-popup.html) i dlatego,
            ze dlugotrwale uzywanie moze (podobno) dac efekt euforii (wiec wspomoc wydajnosc
            w biegach). U JK wykryto tylko raz.

Jak myslicie, dlaczego jej dyskwalifikacje skrocili? Wlasnie dlatego, ze
            substacja ani okolicznosci nie wskazywaly na doping. W biegach sie nie
            patyczkuja. Biegacze finscy (a tam byly nie byle gwiazdy), nigdy sie po
            dyskwalifikacji u siebie na MS nie pozbierali.

Wiec przestancie pluc.
            • Gość: besia Re: bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 19:35
              dziwie sie takim dziwnym komentarzom, faktem jest ze dzis dobry albo i bardzo
              dobry ynik ciezko zrobic sama praca, na swiezym mięsie i warzywach, nawet gdyby
              to byly same węglowodany, zawodowiec musi wspomóc organizm różnymi środkami
              farmakologicznymi, sami chcemy ogladac szybszebiegi, wyzsze skoki itp, cieszmy
              sie ze daje nam to Justyna wlasnie, nie oskarzalabym ja tak bezmyslnie o
              nieswiadome koksowanie . sport dzisejzsy podniósł bardzo poprzeczke i coraz
              cięzej sportowcom go osiągnąc.
              • Gość: Piotr Re: bzdury IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.06, 20:53
                poczekamy,zobaczymy,niewiniotko to to nie jest to fakt ale medalu zwracac nie
                musiala!
                • Gość: paszczakowna1 Re: bzdury IP: *.iim.pl 06.10.06, 22:34
                  Yhm. Smigun tez nie musiala. Ani Bjorgen.

Mozna wiedziec, o czym wlasciwie piszesz?
                • bazyliszek4 Re: bzdury 08.10.06, 09:29
                  kilka postów wyżej paszczakowna1 napisała jak to było z dyskwalifikacją
                  Kowalczyk, ale piotruś-debil nie zrozumiał (za długi post, za dużo trudnych
                  słow...) i dalej pisze bzdury...
              • Gość: paszczakowna1 Re: bzdury IP: *.iim.pl 06.10.06, 22:41
                Nie wiem czemu sie dziwisz, czy mojemu komentarzowi, czy innym, ale na wszelki
                wypadek napisze prosciej: gdyby PZN raczyl postarac sie o zaswiadczenie
                lekarskie o kontuzji, Kowalczyk nie mialaby dyskwalifikacji, i rozmaite
                niedorostki (mowiac delikatnie) nie wypisywaly teraz glupot o koksie.

Zreszta, mniejsza. Zycze JK powodzenia. Wreszcie jest kogo ogladac w biegach.
                Zeby jeszcze w meskich bylo kogo... (Z calym szacunkiem dla Krezeloka, to nie ta
                klasa.)
                • Gość: Piotr Re: bzdury IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.06, 23:41
                  naturalnie zycze powodzenia!Tylko w sporcie dzisiaj nic nie jest pewne
                  (Gatlin,ME w ciezarach,rowery)dmucham na zimne,wszystko.
          • Gość: grzela Re: jak szpadel IP: *.speed-net.pl 07.10.06, 15:28
            kto cie upowaznil -nidorozwiniety obszczymurku-do takich opini.To jest
            DEBILOWATE podziekowanie za jej harowe,i to ze dala juz tyle radosci normalnym
            ludziom .
            • Gość: Piotr Re: jak szpadel IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.06, 18:15
              a cos ty za palant,szwagier?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka