Gość: Przemek IP: *.nat.student.pw.edu.pl 20.11.06, 10:09 Ja to życzę sobie jak najwięcej wyścigów w sezonie. Podoba mi się w tej kwestii seria NASCAR, gdzie często co tydzień odbywają się imprezy za oceanem. Po raz kolejny Europa daje "ciała" ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyzgaz to przez kiepy IP: 213.199.198.* 20.11.06, 12:05 nie można w ojropie ich reklamewać a kasa z reklam gigantyczna Odpowiedz Link Zgłoś
pankolorko Wielka ekspansja Formuły 1 20.11.06, 13:36 tyko, ze to nie takie proste jak sie wydaje... ja tam wolalbyn mozliwie jak najwiecej wyscigów w europie... bo na wyjazd do korei to jeszcze mnie nie stac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Robert Kubica eXspansja Formuły 1 IP: *.gdynia.mm.pl 20.11.06, 15:06 Zarowno NASCAR czy INDY sa to prymitywne wyscigi samochodow na owalnych torach gdzie kilku kretynow sciga sie kto głebiej wcisnie pedał! Wyscigi FORMULA 1 powinny byc na niekonwencjowanych torach kazdy o innym profilu gdzie technika i systematycznosc kierowcy jest demonstracja jakosci prezentowanej maszyny i jej stajni. Osobiscie nie popieram wyscigow takich jak Long Beach gdzie zamyka sie ulice po to aby wposcic kierowcow na track. Chcialbym rowniez aby wyscigi odbywaly sie przy indywidualnych startach a nie grupowych gdzie kazdy samochod startuje co 10 sekund i czasy sa liczone indywidualnie, gdzie wykluczy sie jazde zespolowa przy takich kompromitacjach jak w przypadku jednego z najgorszych kierowcow FORMULA 1 Michaela Schumachera gdzie czlonkowie jego teamu prowadzili wyscig blokujac innych, wykluczajac ich z wyscigu po przez "stluczki" czy "stukniecia"i dowozac Schumachera bezpiecznie do mety, przy czym samochody eskortujace go sie zatrzymywaly aby przepuscic "mistrza" ktory bezpiecznie zdobywal punkty. Jezeli jest to sport gdzie team kierowcow bierze udzial to wowczas (na przyklad 4 kierowcow prowadzacych wyscig) kierowcy powinni sie zmieniac co pewien czas jadac jednym samochodem przez okreslony czas naprzyklad 96 godzin gdzie kazdy kierowca musi przynajmniej prowadzic samochod przez 20 % czasu wyscigu. Ciekawy jednak jestem czy znalazlo by sie duzo takich samochodow ktore by przetrwaly wyscigi dłuzsze niz 24 godziny takl jak na 24 hours Le Mans! Byla by to naprawde wspaniala demonstracja samochodow, ich jakosci (silniki), opon, a co najwazniejsze systematyki pilotowania samochodow ktore koncza ten wyscig wytrzymalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: Wielka ekspansja Formuły 1 21.11.06, 19:09 Formuła 1, to historia sportu motorowego Europy. Oglądałem wyścig w Monza po to, aby zobaczyć variante ascari, a Imolę dla tamburino. Niby dlaczego miałbym oglądać wyścig w Bahrajnie?. Dla kupy piasku wymieszanego z kupami wielbłądów?. Jeżeli już nie zobaczę przejazdu pod mostem Dunlopa, to po co mam to oglądać?. Trzeba też pamiętać, że wyścigi w Indiach i Chinach muszą /ze względów handlowych/ zaowocować kierowcami tej "klasy" co Kartikeyan/jak go się pisze?/, czy choćby Sato. Oczywiście, że bossowie F1 zarobią kupę forsy, tyle, że mnie ta kupa gó..o obchodzi. Zdejmuję kapelusz. F1 umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Wielka ekspansja Formuły 1 IP: *.bethere.co.uk 23.11.06, 07:49 Podobno istnieje gdzies zapis gwarantujacy miejsce w kalendarzu dla "historycznych" torow takich jak Imola, Spa, Silversotne, Magny Cours, Monaco. Szczegolami niestety nie sluze, wspomniane to bylo kiedys w zeszlym roku przez jednego z komentatorow ITV, przy okazji dyskusji o losach Spa i negocjacji na temat Silverstone. Przynajmniej w teorii, wyscigi na tych torach powinny wiec powrocic. Miejmy nadzieje, ze jest to glownie kwestia ich modernizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Wielka ekspansja Formuły 1 IP: *.net.novis.pt 22.11.06, 23:33 Co beda z tegi mialy teamy jak beda sie pokazwyac w krajach 3-swiata. Kto w Indiach widzial BMW, Honde, czy Ferrari? Odpowiedz Link Zgłoś