Dodaj do ulubionych

Kiełpino Górne

IP: *.chello.pl 21.05.06, 19:35
jak tam się mieszka? Jak z dojazdem do gdańska, do szkoły na jasieniu, czy
domy są okradane? A może jest ciekawsza i mniej ciekawa część Kiełpina?
Możecie coś powiedzieć na temat tej miejcowości/dzielnicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ferdek Re: Kiełpino Górne IP: *.pro-internet.pl 21.05.06, 19:58
      Dojeżdzając, a raczej stojąc w korkach do Kiełpina z Gdańsk ul. Kartuską
      bedziesz widziała jak ślimaki wyprzedzając Cie na trawnikach.
      Najciekawszą częścia tej dzielnicy jest bez wątpninia Centrum Handlowe
      Auchan :-)
      • Gość: brucee Re: ja tam mieszkam i.... IP: *.multicon.pl 21.05.06, 21:31
        wole raczej lasy, które sa wokoło, niz Auchan. Co do włamań, miałem jedno kilka
        lat temu ale teraz jest cisza (złapalismy i zakopalismy bydlaka pod debem),
        jesli zamieszkasz pod lasem to cisza az za wielka, korki sa , ale juz idzie
        nitka Armii Krajowej do obwodnicy i kiedys bedzie latwo dojechhać, a jak ktos
        jest sprytny to dojedzie i już teraz szybko;))
        Pozdrawiam
        • Gość: ktoś Re: ja tam mieszkam i.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:22
          Ja też mieszkam, ale na Karczemkach. Korki są znośne, jak wszędzie. Sprrytny je
          ominie. A do przedmówcy: Auchan miesci się w Kiełpinku a nie w Kiełpinie
          Górnym. Ogólnie:lokalizacja bardzo ciekawa.
        • les1 Re: ja tam mieszkam i.... 22.05.06, 02:36
          Tys, Brucek chyba zwariowal???
          Wlasnie policja szuka sprawcow ....bo lisy, cos tam w lesie pod debem
          wygrzebaly???
          Trzeba byla dac zwloki na ferme lisia!!! tamte sa zawsze glodne i cala akcja
          jest ukryta za parkanem....;-)
    • Gość: KZ Re: Kiełpino Górne IP: 213.192.64.* 31.05.06, 09:46
      oprócz domów jest też kilka ulic o dobrej nawierzchni, zbudowali nam dwa garby
      (spowalniacze)koło cmentarza (ale to już kilka lat temu), ach! i chodnik kilka
      razy przy cmentarzu przekładali... jest nowy, ładny kościół, proboszcz-"ekspert
      od budownictwa", mamy plantacje choinek, i jeden dąb co rośnie jak głupi...
      Życie kulturalne kwitnie na przystanku koło cmentarza, co widać po ilości puszek
      po piwie. Jak widzisz, cmentarz jest centralnym miejscem Kiełpina Grn. dużo tu
      sie spraw dzieje. Koło cmentarza nie ma żadnego sklepu z piwem, to jakbys była
      ciekawa... Sklepy spożywcze są (5 szt.) Jest też bar leśny, (na lewo w skos przy
      drodze leśnej do Otomina) ale to dla bardzo spragnionych mocnych wrażeń...
    • Gość: KZ Re: Kiełpino Górne IP: *.viator.plm11.pl 02.06.06, 11:18
      ... i kiepski dojazd rowerem do Gdańska. Można płytówką ale nie każdy lubi a
      Kartuska zbyt niebezpieczna.
      • Gość: Peter najlepsza dzielnica IP: *.amg.gda.pl 03.06.06, 20:41
        Mieszkam tam od 6 lat i powiem, że to najlepsza i najładniejsza dzielnica
        Gdańska. A mieszkałem już w wielu miekscach. Jest daleko od blokowisk, blisko
        do centrum handlowego, dość ładna architektura, cisza (w tych rejonach dalej od
        obwodnicy), bardzo dobry wyjazd na obwodnicę (zatem i wszędzie do Trójmiasta -
        do Oliwy, Sopotu, Gdyni itd), a dojazd będzie jeszcze lepszy, bo ciągną trasę
        WZ. Już teraz do kina w centrum jest 15-20 minut w sobotni wieczór, lasy
        dookoła. Autobusy miejskie jeżdżą regularnie. Ogólnie super, kolejny dom też
        buduję w Kiełpinie.
        • Gość: Kłobucki Re: najlepsza dzielnica ALE BEZ PUBA! IP: *.viator.plm11.pl 08.06.06, 13:23
          brakuje tylko jakiegoś klubu coby sie czasem rozerwać (bilard, piwko, jakies
          żarełko)
          • Gość: bruce Re: najlepsza dzielnica ALE BEZ PUBA! IP: *.multicon.pl 08.06.06, 21:19
            no i jakieś łatwe kobiety by sie przydały czasem
            • Gość: zbulwersowany Re: najlepsza dzielnica ALE BEZ PUBA! IP: *.viator.plm11.pl 09.06.06, 10:27
              znaczy agencji towarzyskiej Ci brakuje? Hmm...
            • orissa Re: najlepsza dzielnica ALE BEZ PUBA! 09.06.06, 10:31
              Gość portalu: bruce napisał(a):

> no i jakieś łatwe kobiety by sie przydały czasem

Oj bo podesle linka Twojej zonie ;-)
              Na starosc latwe tak?;-P Zdobywac Ci sie juz nie chce?;-)
              • brucee Re: kapuś;)))) 09.06.06, 11:14
                jestem juz stary i idę na łatwizne;)))haha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka