Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Komentator Tomaszewski

IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 14.11.01, 22:43
    Jak oceniacie komentarz Tomaszewskiego. Ja po jego wypowiedzi na temat
    Sypniewskiego, że ma kondycję roznosiciela mleka, myslałem, że padnę ze śmiechu.
    Tomaszewski potrafi rozśmieszyć, ale czy to ma sens i czy ten facet zna się na
    piłce?
    Obserwuj wątek
      • Gość: dok Re: Komentator Tomaszewski IP: *.acn.waw.pl 14.11.01, 22:49
        i tak dobrze wypadl, jak na niego..:-)
        najlepsze bylo jak powiedzial, ze bramkarz kamerunu stoi na 8 metrze i w tym
        momencie dali na niegoo ujecie, a ten stal w polowie pola bramkowego..:-))
        • Gość: fatality Re: Komentator Tomaszewski IP: *.pkp.wroc.pl 14.11.01, 23:08
          Dyskusja Zydora z Tomaszewskim była bez wątpienia ozdobą tego przeciętnego
          spotkania :-)) Tomaszewski na etat w TVP???
        • Gość: Lexy Re: Komentator Tomaszewski IP: *.satkabel.com.pl 16.11.01, 15:23
          NO i przecież dobrze powiedział!!!!!!!
        • Gość: Wojti G Re: Komentator Jan Te IP: 62.121.73.* 17.11.01, 23:56
          Nie no, Tomaszewski to niezly aferzysta. Za taki tekst Sypniewski powinien go
          co najmniej nastrzaszyc. Nasz byly reprezentacyjny bramkarz podpadl chyba
          bardziej gdy skrytykowal Matyska w sposob strasznie perfidny. A co do
          komentowania meczu - to nie dawajcie znowu pary Janek-Zydor, bo to wyrok
          smierci. Przebic ich moze jedynie duet Tomaszewski-Lazarek, z uwagami tego 2. w
          stylu: "Mirek jest napakowany jak kabanos"(o swietnej dyspozycji Trzeciaka),
          albo "Moi zawodnicy zagrali jakby w nocy rozladowali wagon wegla". A wtedy
          Drozda i Daniec sa pregrani.........pozdrowienia
        • Gość: toom Tomaszewski - cham IP: 192.168.0.* 18.11.01, 15:22
          Mądrzy się facet tylko i obraża innych - czy na tym powinien polegać komentarz
          meczowy???
        • Gość: oyam Re: Komentator Tomaszewski IP: 195.116.43.* 18.11.01, 15:34
          Z całym szacunkiem dla jego dokonań boiskowych, ale za komentowanie nie
          powinien się brać w ogóle. A z Zydorowiczem to już lepiej, żeby mecz był bez
          komentatorów. Jeżeli jeszcze raz zdarzy sie taka sytuacja to trzeba będzie
          wystosować pismo do włodarzy redakcji sportowej. Przecież to jest odstraszanie
          widza od oglądania transmisji w TV publicznej. Jeżeli taki z niego cwaniak, to
          niech sam nosi bańki z mlekiem ;-)))). Pozdrawiam wszystkich kibiców
          reprezentacji Polski i zwolenników niekomentowania przez pana Janka żadnych
          meczów i pod żadnym pozorem.
          • Gość: Dario Tomaszewski TAK!!! IP: *.chello.pl 19.11.01, 12:01
            Tomaszewski zdecydowanie - TAK - nadaje koloryt nudnym piłkarskim spotkaniom,
            ma swoje zdanie i zna się na piłce.
            Jeżeli coś tu jest nie tak - to chyba osoba pana Zydorowicza - gdy słucham jego
            beznamiętnego komentarza to chce mi się wyłączyć telewizor, facet nie ma werwy,
            nie potrafi porwać widza, może powinien zacząć pisać o piłce.
            Tomaszewski zdecydowanie tak, lecz w innym duecie!!!
        • Gość: yankee Re: Komentator Tomaszewski IP: *.*.*.* 21.11.01, 11:14
          Pan Tomaszewski i w ogóle poziom programu Gol (nie tylko w ostatnią niedzielę,
          ale i zawsze) jest żenujący. Moja babcia chyba lepiej poprowadzila ten
          program.Czy TVP nie stać na inne studio (te wygląda jak komórka)?Czy panom z
          TVP nie brakuje przypadkiem pomysłu na ten program.
        • Gość: gajowy Re: Komentator Tomaszewski IP: *.sggw.waw.pl 21.11.01, 17:10
          wraz z kolegami od dłuższego czasu mieliśmy wątpliwy zaszczyt słuchać komentarzy "najlepszego"
          bramkarza w historii polskiej piłki,próbowaliśmy znależć na pilocie funkcje wyłączenia komentarzy
          tomaszewskiego ale producenci o tym nie pomyśleli.podsumowując:z komentarzy tego pana biję
          chamstwo,głupota,zero pojęcia o piłce ale pan. red. ma mocne plecy gdyż po odejściu z wizji kłapie
          paszczą w telewizji publicznej za nasze pieniądze.dość.na emeryture go.amen
      • Gość: bandit Re: Komentator Tomaszewski IP: 10.0.6.* 14.11.01, 22:56
        Już kiedyś pisałem o tym że Tomaszewski to stary grubas, ktory nie potrafi
        ocenic niczego oprocz obwodu wlasnego brzucha. Nie slyszalem dzis
        o "roznosicielu mleka", ale pamiętam że w meczu Norwegia-Polska przy 2:0 dla
        Polski Janek powiedział po niecelnym strzale Norwegów:

"No Adam [Matysek]idzie teraz po pilke jak po rentę"\

Oprócz tego słynne zagrania "na aferę", "na pałę"... szkoda gadać

Z Wizji Sport go wypieprzyli to znalazł sobie kolejna prace

Pozdrowienia
        • Gość: dzoni Re: Komentator Tomaszewski IP: *.bci.net.pl 14.11.01, 23:08
          Pan Janek zawsze uwazal sie z najwazniejsza osobe w spektaklu,alfe i omege,bo
          kiedys gral.Moim zdanie nie dostrzegl jak zmienila sie pilka,bo byl zbytb zajet
          polityka ijedzeniem.Najbardziej bawia mnie jego oceny bramkarzy-biedak nie wie
          chyba ,ze football-owka to juz zupelnie inny przedmiot konstrukcyjnie niz 30
          lat temu i ze np.Roberto Carlos nia zabija slonia:))
          • Gość: Lukanio Re: Komentator Tomaszewski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.01, 23:21
            Tego człowieka nie da sie słuchać a już w parze z Zydoriczem-do porzygania. Nie
            słyszałem tego numeru z Sypniewskim ale jeśli to prawda to powinni tego
            nadętego grubasa raz na zawsze wypierdolić ze wszystkich telewizji.
            • Gość: Cinek_ok Re: Komentator Tomaszewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 23:35
              Tomaszewski ostatnio caly czas sypie hitami. Jakis czas temu goscil w golu na 2-ce.
              Nasypal tyle tekstow ze w nastepnym juz mu podziekowano. Najgorsze w tym wszystkim
              jest to ze gosc naprawde uwaza sie za znawce w temacie pilki noznej.
              • Gość: Grajcar Re: Komentator Tomaszewski IP: *.gda-wrz.leased-e.ids.pl 26.11.01, 18:02
                Zwracam się z apelem do włodarzy wszystkich telewizji,tvp,polsat sport,nawet
                tvn 24, dajcie Jankowi spokój. Niech ktoś mu w końcy uświadomi że sie nie
                nadaje bo robi krzywde sobie ,a przede wszystkim kibicom. Uwarzam sie za
                takiego i prosze o odrobine szacunku. Pan Andrzej Z.? Wiem że komentowanie na
                żywo jest trudne ale jeżeli on widzi inny mecz ,niż ten który komentuje to coś
                jest nie tak. Czemu komentatorzy eurosportu potrafią przekonać mnie do
                oglądania meczu mimo że nie mówią w moim ojczystym języku a nasi wielcy
                historyczni grajkowie odstraszają swoim komentarzem. Czy naprawde tak trudno
                wyszkolić kadre w redakcjach sportowych poszczególnych telewizji?
                A jak już wyrażam swoją opinie to bez urazy panie Darku Dziekanowski, ale
                ustawiam pana w niezbyt chwalebnym szyku z panem Jankiem mimo szczerego
                szacunku dla pana umiejętności piłkarskich.
            • Gość: FREDI Re: Komentator Tomaszewski IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 23:27
              KOMENTARZ ??????? JAKI KOMENTARZ .JAK OGLADAM MECZ I SLYSZE KOMENTARZ PANA
              ZYDOROWICZA TO MI SIE WYDAJE ZE OGLADAMY DWA INNE MECZEI ZAWSZE MYSLALEM ZE
              NIEMA NIC GORSZEGO A JEDNAK KOMENTARZ PANA ZDOROWICZA I WIELKIEGO ZNAWCY
              FUTBOLU PANA TOMASZEWSKIEGO PO 15MIN CHCIALEM WYLACZYC FONIE ALE ZAL MI SIE
              KIBICOW ZROBILO BO FAJNIE KIBICOWALI POMIMO KIEPSKIEJ GRY ORLOW JA BYM Z CHECIA
              ZAMIENIL TYCH PANOW NA TA PANIA CO PROWADZI CZASAMI WIADOMOSCI SPORTOWE PO
              DZIENIKU O PARDOM WIADOMOSCIACH PODEJRZEWAM ZE LEPIEJBY WYSZLO A POZATYM PANIE
              DARKU (SZPAKOWSKI)GDZUE PAN BYL .PROSZE NIGDY WIECEJ TAKICH FACHOWCOW BO
              NIEZAPOMNIANY JAN CISZEWSKI PRZEWRACA SIE W GROBIE POZDRAWIAM WSZSTKICH FANOW
              KOPANEJ A SZCZEGOLNIE FANKI IFANOW Z POZNANIA BYLISCIE NAPRAWDE SWIETNI
              GRATULUJE
      • Gość: rte Re: Komentator Tomaszewski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 23:46
        Tomaszewski-Zydorowicz - świetna para komentatorów. Następnym razem proponuję
        Katarzyna Figura - Cezary Pazura. Poziom komentowania ten sam (albo lepszy!), ale
        za to będzie dowcipniej.
      • Gość: Gordi Re: Komentator Tomaszewski IP: *.zigzag.pl 14.11.01, 23:49
        Gość portalu: Mr Shade napisał(a):

> Jak oceniacie komentarz Tomaszewskiego. Ja po jego wypowiedzi na temat
        > Sypniewskiego, że ma kondycję roznosiciela mleka, myslałem, że padnę ze śmiechu
        > .
        > Tomaszewski potrafi rozśmieszyć, ale czy to ma sens i czy ten facet zna się na
        > piłce?

Tu sie nie trzeba śmiac tylko płakać.Mr T.obraził Sypniewskiego.Pan T pewnie nie
        wie,że przed przyjściem do Radomska Igor miał dużą przerwę w treningach więc
        chyba ma prawo mieć gorsze wyniki od reszty.

• Gość: seidhe Re: Komentator Tomaszewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 23:57
          A czy ktos zauwazyl, ze Zydorowiczowi pierwszy raz udalo sie
          wymowic "Olisadebe" (dotad "Olisabebe") w 44 minucie?
          • Gość: fidel Re: Komentator Tomaszewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 00:13
            Tomaszewski to zakłamany skurwysyn. najpierw na łamach "Przeglądu sportowego"
            nazwał Matyska "koniem trojańskim w Zagłębiu" a dzisiaj w czasie meczu szczerze
            sie cieszył, że Adam gra w Lubinie i że dobrze by było gdyby przedłużył
            kontrakt.Nienawidze tego sukinsyna!
            • Gość: Marti Re: Komentator Tomaszewski IP: *.net-serwis.pl 15.11.01, 22:09
              Masz 100 % racji.Tomaszewski myśli o sobie jak o Bogu bo ktoś kiedyś powiedział
              że zatrzymał Anglię.Jego czas minął a poza tym w niewielu meczach zagrał aż tak
              dobrze jak na Wembley.Powinien zniknąć z TV choćby dlatego żeby nie robić sobie
              wstydu.
              Pozdrawiam wszystkich(prawie)kibiców.
        • Gość: fanp Re: Komentator Tomaszewski IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 08:15
          I bardzo dobrze że sypniewskiemy janek dowalił, co to za usprawiedliwienie że
          miał przrwę w treningach???? niech bierze bańki z mlekiem i zapier... dookoła
          radomska w celu poprawy kondycji, a w ogóle po co go powołano do kadry???
      • Gość: LakerFan Re: Komentator Tomaszewski IP: *.chello.pl 15.11.01, 00:13
        Tomaszewski to kawał skur... Za to co napisał w dzisiejszym PS o Matysku należy
        mu się czerwona kartka w środowisku piłkarskim. Niestety, to środowisko to
        niezłe bagno i nikt nie zwraca uwagi na taki żenujące postępki kretyna, który
        jako trener nie wygrał meczu, a śmie krytykować np. Smudę.
        Dlatego jestem pełen uznania dla Dariusza Wołowskiego za jego wczorajszy
        felieton. Brawo Panie Darku!!!
        • Gość: dzoni Re: Komentator Tomaszewski IP: *.bci.net.pl 15.11.01, 01:45
          Czy na pewno pan Z.dobrze wymowil Olisadebe?Moze zaklocenia na laczach?Czy pan
          T. jest tak mocny w PZPN jak brzmi?Moze z klucza partyjnego?niech go zrobia
          ambasadorem w Afganistanie,bedzi daleko.Polsat tez nie rewelacja,ale dobrze,ze
          maja prawa do MS,bo pana Janka nie wpuszcza,zawsze cos
          • Gość: fanp Re: Komentator Tomaszewski to jest gość IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.11.01, 08:18
            Wolę jego komentarz niż zblazowanego dziekana albo nudnego szpaka z zydorem.
            Tomuś ma język jak smuda, prymitywny, ale przy takim ch..m widowisku usmiałem
            się po pachy, a w golu to też tylko Janek powinien być!!!
            Odpierdolcie się o niego matoły!!!!
        • Gość: piotrekk Re: Komentator Tomaszewski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 21:16
          Gość portalu: LakerFan napisał(a):

> Tomaszewski to kawał skur... Za to co napisał w dzisiejszym PS o Matysku należy
          >
          > mu się czerwona kartka w środowisku piłkarskim. Niestety, to środowisko to
          > niezłe bagno i nikt nie zwraca uwagi na taki żenujące postępki kretyna, który
          ...

Awersja pana T do Matyska jest bardzo trwała i nieprzemijająca.
          Nawet kiedy Matysek był w szczytowej formie, bezwzględnie najlepszym bramkarzem
          w Polsce to zdarzały mu się takie wypowiedzi.

Słyszałem wypowiedź Matyska z której wynikało, że z tym panem nigdy nie miał
          nigdy wczesniej kontaktu, a jego uprzedzenia są irracjonalne.
          Może Jedynym grzechem Matyska jest jego przeszłość związana ze Śląskiem Wrocław,
          gdzie po Lotników Wrocław, ten "czystej krwi ŁKS-siak" nazywany "moja!moja"
          zaczynał mało efektownie karierę, wręcz pajacował w bramce.

Jeśli tak jest to pan T jest bardzo głupi i małostkowy

kibic Matyska z Wrocławia

• Gość: zdzichu Re: Komentator Tomaszewski IP: *.*.*.* 16.11.01, 19:05
          Gość portalu: LakerFan napisał(a):

> Tomaszewski to kawał skur... Za to co napisał w dzisiejszym PS o Matysku należy
          >
          > mu się czerwona kartka w środowisku piłkarskim. Niestety, to środowisko to
          > niezłe bagno i nikt nie zwraca uwagi na taki żenujące postępki kretyna, który
          > jako trener nie wygrał meczu, a śmie krytykować np. Smudę.
          > Dlatego jestem pełen uznania dla Dariusza Wołowskiego za jego wczorajszy
          > felieton. Brawo Panie Darku!!!

Ja również uważam, że p. Tomaszewski nie nadaje się do komentowania piłkarskich widowisk, ale
          mocno dziwi mnie Twoje uwielbienie dla p. Wołowskiego, który jest w swoich ocenach piłkarzy nie mniej
          stronniczy niż ww. (choć przynajmniej stara sie ich nie obrażać). Jako przykład wystarczy podać jego
          felieton o naszej reprezentacji, w którym pod niebiosa wychwala pupilka Engela - Żewłakowa, za jego grę
          w obronie (chyba nie oglądał eliminacji i nie widział, że większość bramek straciliśmy właśnie przez
          niego), a krytykuje za grę w obronie Kłosa, który w Kijowie wyciągnął gałę, która była praktycznie nie do
          wyjęcia. Od razu zwolennikom Żewłakowa muszę oddać, że w ofensywie grał naprawdę dobrze i z jego
          podać często padały bramki. Ale w końcu jest przede wszystkim obrońcą.
          • Gość: LakerFan Re: Komentator Tomaszewski IP: *.chello.pl 17.11.01, 01:35
            ale jakie uwielbienie? przecież wyraźnie napisałem, że chodzi mi o felieton
            Wołowskiego nt. chamskich wypowiedzi Tomaszewskiego o Matysku. i za to jestem
            mu wdzięczny. nic poza tym
      • Gość: kuba Re: Komentator Tomaszewski IP: *.pik.gliwice.pl 15.11.01, 08:56
        Jakby nie było Tomaszewskiego to wszyscy by nażekali na Zydora że są przestoje
        że gada głupoty.
        Tomaszewski to prosty chłop i bez zastanowienia mówi to co mu ślina na język
        przyniesie. Jest to pod wpływem jego emocji i dotyczy sie danej chwili, czasem
        jest to śmieszna. Gdyby nie on,komentarz Zydorowicza byłby bez sensu i bez
        emocji, bardzo monotonny A tak Tomaszewski zawsze wtrącił swoje 3 grosz, chodź
        nie wszystkie są godne dziennikarza - a on nim nie był, nie jest i nie będzie.
        Wg mnie i tak jest lepszy od wspaniałych komentatorów z TV. I jest
        urozmaiceniem relacji telewizyjnych, i mówi na temat co sie dzieje - choc
        często obraźliwie dla ulubieńców waszych, obraźliwie na temat ich gry.

Ps
        A z relacji utkwiło mi jak w pierwszej połowie w 27 minucie spotkania
        Zydorowicz powiedział że jeszcze dwie,dwie i pół minuty do końca połowy.
        Zastanawiałem sie czy ten mecz był zakontraktowany na dwa razy po 30 minut.

pozdrawiam
        • Gość: Koleś Re: Komentator Tomaszewski IP: *.ar.wroc.pl 15.11.01, 09:45
          Rzeczywiście należy przyznać rację, że przy tak beznadziejnie drętwym meczu
          przynajmniej był komentarz. Trochę dobry, trochę beznadziejny ale był.
          A swoją drogą to najgorszym sprawozdawcą w TVP jest niewątpliwie Zydor.
          • Gość: rangerek Re: Komentator Tomaszewski IP: *.SILWEB.PL 17.11.01, 14:40
            co do Zydora to on nie powinien komentowac niczego poza judo i zapasami - na
            tym sie chyba zna lepiej niz wiekszosc z nas (dla mnie te wszystkie uchimaty
            tak samo wygladaja :) ale do gier zespolowych to go nie wpuszczac podobnie jak
            innego naszeg "gwiazdora komentarza" - Ambroziaka (niech on sobie swoj tenis
            komentuje :)
            • Gość: Strzala Re: Komentator Tomaszewski IP: 217.97.128.* 25.11.01, 22:12
              ambroziak to najlepszy komentator w tvp jego wypowiedzi na temat siatkówki sa
              zetelne bo on cos o tej siatkówce wie ( liga wloska mowi cos za siebie)
        • Gość: gothmog Re: Komentator Tomaszewski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.01, 12:58
          Ja osobiscie oczekuje o komentatora przede wszystkim profesjonalizmu, a od Zydora, Szpaka, a tym bardziej od Tomaszewskiego tegoz profesjonalizmu nigdy sie nie doczekam. Moim zdaniem ci dwaj pierwsi sa juz wyeksploatowani i zmeczeni chyba tym co robia. To co zaprezentowali w tvp w dzien po meczu z norwegia w chorzowie bylo jakas socjalistyczna propaganda dla zmeczonego zyciem narodu i totalnš amatorszczyznš. Ci dwaj goscie sa juz dinozaurami telewizji i powinno sie ich odsunac. Zgadzam sie ze do komentarza dopuszczono tomaszewskiego tylko po to aby nieco ubarwnil jalowy komentarz. Ale zaraz nigdy nie zgodze sie ze to jest OK. Wg pana KUBY to dobrze ze gosciu gada co mu slina na jezyk przyniesie - bo dzieki temu jest zabawniej i b. interesujaco. Chwila - ja uwazam ze to po prostu jest skandal. Zeby do meczu reprezentacji dawac takiego palanta, ktory ma tyle pojecia o pilce co napotkany przypadkowo przechodzien. Co z tego ze kiedys gral, jak najwyrazniej nie potrafi rozszezyc swoich pogladow o nawoczesna pilke. Jak tak dalej pojdzie to do komentowania dopuszcza GuLczasa bo ma mocna gebe i niezle gadane - ludzie trzeba sie opanowac!!!
          Poza tym panie KUBO nalezy uwazniej sluchac komentarzy - facet nie powiedzial w 27 min ze do konca polowy jest 2,5 min tylko ze do 30 min pierwszej polowy jest jeszcze 2,5 min. - nie karc kogos tylko dlatego ze zle uslyszales co mowi!!!
          • Gość: kuba do gothmog IP: *.pik.gliwice.pl 15.11.01, 13:32
            Gość portalu: gothmog napisał(a):
            > Zgadzam sie ze do komentarza dopuszczono tomaszewskiego tylko po to ab
            > y nieco ubarwnil jalowy komentarz. Ale zaraz nigdy nie zgodze sie ze to jest OK
            > . Wg pana KUBY to dobrze ze gosciu gada co mu slina na jezyk przyniesie - bo dz
            > ieki temu jest zabawniej i b. interesujaco.

Możesz mi wskazać w którym miejscu napisałem że to dobrze ze gosciu gada co mu
            slina na jezyk przyniesie??????

> Chwila - ja uwazam ze to po prostu
            > jest skandal. Zeby do meczu reprezentacji dawac takiego palanta, ktory ma tyle
            > pojecia o pilce co napotkany przypadkowo przechodzien. Co z tego ze kiedys gral
            > , jak najwyrazniej nie potrafi rozszezyc swoich pogladow o nawoczesna pilke.

A kim ty jesteś (palancie) może sie przedstawisz skoro ty wiesz więcej o
            nowoczesnym futbolu - jesteś jakimś znanym trenerem? jakimś znanym piłkarzem??
            Nawet pewnie nie jesteś miernym dziennikarzem ani komentatorem.
            To pewnie dlatego znasz sie doskonale na piłce.
            Może podasz nam na forum jakieś namiary na swoje dzieła, referaty, publikacje
            które nam i komentatorom nie pozwolą być takimi zacofanymi co do fudbolu?

> Ja
            > k tak dalej pojdzie to do komentowania dopuszcza GuLczasa bo ma mocna gebe i ni
            > ezle gadane - ludzie trzeba sie opanowac!!!

Sorki, ale nie w temacie, niestety nie jestem widocznie tak ambitny, oczytany czy
            inteligentny aby sie orientować o kim mówisz. Ale widocznie to nie gość z mojej
            dziedziny zainteresowań. Więc może wskazesz mi jakąś podpiwiedź do twojego
            bohatera.

> Poza tym panie KUBO nalezy uwazniej sluchac komentarzy - facet nie powiedzial w
            > 27 min ze do konca polowy jest 2,5 min tylko ze do 30 min pierwszej polowy jes
            > t jeszcze 2,5 min. - nie karc kogos tylko dlatego ze zle uslyszales co mowi!!!

Oglądałem mecz i tak usłyszałem, jeżeli nie miałem racji to zwracam honor
            komentatorowi z TV. Ale mam nadzieję że ktoś bezstronny jeszcze mnie upewnie że
            nie miałem racji .
            • Gość: Hube Re: do gothmog IP: 212.244.129.* 15.11.01, 16:01
              Bezstronnie przyznaje racje gothmog'owi - Zydor powiedzial, ze jeszcze jest 2,5
              minuty do 30 minut. Swoja droga po co komu taka informacja. Trzeba juz
              rzeczywiscie nie miec nic do powiedzenia, zeby mowic widzom ile czasu brakuje
              do 30. minuty spotkania... W sumie chyba to dobrze, ze MS beda na Polsacie, bo
              chlopaki maja Mateusza Borka - jedynego komentatora w polskich stacjach TV,
              ktory rozumie to co sie dzieje na boisku.
              • Gość: kajo95 Re: do gothmog IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 16:14
                Gość portalu: Hube napisał(a):

> W sumie chyba to dobrze, ze MS beda na Polsacie, bo
                > chlopaki maja Mateusza Borka - jedynego komentatora w polskich stacjach TV,
                > ktory rozumie to co sie dzieje na boisku.

niestety obawiam się, że komentując grę polskiej reprezentacji komentarz borka co
                do poszczególnych zawodników nie będzie obiektywny. wiadome jest, że borkowi aż
                za bardzo zależy na tym aby w kadrze grali wichniarek, sypniewski, iwan i
                piekarski i oby sympatia do tych zawodników nie odbiła sie na nieprzychylnym
                komentowaniu gry ich konkurentów na poszczególnych pozycjach.
              • Gość: gothmog Re: do gothmog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.01, 16:40
                Popieram HUBE - Borek to wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu, na meczach komentowanych przez niego zaczynam po prostu skupiac sie na meczu, a nie na tym, co glupiego powie zaraz komentator. Ostatnie MS ogladalem na Eurosporcie, gdyz nie moglem juz sluchac Zydora i Szpaka, ktorzy zamiast emocjonowac sie meczem czytaja specialnie przygotowane zestawy statystyk (ile razy sie gralo, ile bramek padlo, ile bylo fauli, spalonych, kiedy dany zawodnik mial ostatnio katar i jaki ma obwod w pasie itd). Nie mowie ze te informacje sa nieistotne - sa, ale nie ogladam meczu zeby poznac historie zycia pilkarzy, tylko zeby podziwiac ich gre - i o tym panowie z TVP chyba juz zapomnieli.
            • Gość: gothmog Re: do gothmog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.01, 18:09
              Go�ć portalu: kuba napisał(a):

> Możesz mi wskazać w którym miejscu napisałem że to dobrze ze gosciu gada co mu
              > slina na jezyk przyniesie??????

OK rzeczywiscie, dodalem nieco wlasnej interpretacji, za co przepraszam. Odnioslem tylko takie wrazenie (rozumiem ze bledne)

> A kim ty jeste� (palancie) może sie przedstawisz skoro ty wiesz więcej o
              > nowoczesnym futbolu - jeste� jakim� znanym trenerem? jakim� znanym piłkarzem??
              > Nawet pewnie nie jeste� miernym dziennikarzem ani komentatorem.
              > To pewnie dlatego znasz sie doskonale na piłce.
              > Może podasz nam na forum jakie� namiary na swoje dzieła, referaty, publikacje
              > które nam i komentatorom nie pozwolš być takimi zacofanymi co do fudbolu?

Po pierwsze ja ciebie (palancie) nie obrazalem. Po drugie nie o mnie i moja wiedze tu chodzi, tylko o Tomaszewskiego. I chyba nie trzeba byc jakims wybornym specjalista zeby zorientowac sie ze gosciu mowi no moze nie same ale jednak bzdury.

> Sorki, ale nie w temacie, niestety nie jestem widocznie tak ambitny, oczytany c
              > zy
              > inteligentny aby sie orientować o kim mówisz. Ale widocznie to nie go�ć z mojej
              >
              > dziedziny zainteresowań. Więc może wskazesz mi jakš� podpiwied� do twojego
              > bohatera.

Gulczas to jeden z "bohaterow" Big Brothera i mimo ze programu nie ogladalem i nie ogladam to jednak o kliencie slyszalem. Nigdzie nie stwierdzilem ze jestem omnibusem, po prostu wyrazilem swoja opinie bo do tego sluzy forum. Ty tez masz przeciez swoje zdanie na rozne tematy mimo ze nie masz odpowiedniego pokrycia w wiedzy i doswiadczeniu (nie mozna byc przecie ekpertem na wszystkie tematy). Rownie dobrze to ja moglbym spytac sie ciebie jakim prawem w ogole wypowiadasz sie o Tomaszewskim - wskaz mi swoje referaty na temat komentowania itp. Kolo sie zamyka = paranoja.
        • Gość: dede Re: Komentator Tomaszewski IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 17:24
          z tymi minutami było troche inaczej ale o wiele smieszniej, brzmiało to mniej
          więcej tak: "30 minuta spotknia dobiega końca, pozostało jeszcze ok 2,5 min".
          Wygladało to tak jakby Zydor chciał powiedzieć ze do konca 30 minuty pozostało
          jeszcze dwie i pół minuty (w sumie miał rację bo trwała właśnie 27 ale co
          chciał przez to powiedziec to chyba on sam tylko wie
      • Gość: Porter Re: Komentator Tomaszewski IP: *.orion.pl 15.11.01, 10:27

> Sypniewskiego, że ma kondycję roznosiciela mleka, myslałem, że padnę ze śmiechu
        > .
        > Tomaszewski potrafi rozśmieszyć, ale czy to ma sens i czy ten facet zna się na
        > piłce?

Prawem sprawozdawcy jest poslugiwac sie barwnym jezykiem. Moze nie pamietacie,
        ale przed laty, nokaucie jaki Foreman dostal od Alego w Kinszasie, jeden z
        amerykanskich dziennikarzy napisal: "Foreman upadl, jak szescdziesiacioletni
        portier, ktory uslyszal tragiczna wiadomosc..." Ta relacja (pod tytulem "Dla
        Czarnych przegrana jest jak trad") jest do tej pory uwazana za klasyke reportazu
        sportowego. Nie ma co sie czepiac p. Janka. On tam byl, zeby ubarwic komentarz
        Zydorowicza. No, wiec ubarwial.
        • Gość: Qrek Re: Komentator Tomaszewski IP: *.ok.ae.wroc.pl 15.11.01, 12:49
          No Stary! (tu zwracam sie do Mr Shade'a)
          Tego glosu tu bylo trzeba, fajnie ze wpadles.
          Ludzie, wezcie "Frankfurter Rundschau" a
          dowiecie sie, ze Rosicky, "zdaje sie, jakby poruszal
          sie do muzyki Mozarta", a w ogole to jest "kompozytor
          i dyrygent w jednej osobie".
          To jest esencja dziennikarstwa i cos, co bynajmniej nie
          przeszkadza w odbiorze samej "fabuly";)
          • Gość: miki Re: Komentator Tomaszewski IP: 10.10.120.* 15.11.01, 13:35
            chyba jednak istnieje zasadnicza roznica miedzy zrecznymi metaforami a
            totalnymi glupotami wyglaszanymi przez pana janka?
      • Gość: Butch Re: Komentator Tomaszewski IP: 192.168.0.* 15.11.01, 16:58
        Tomaszewski? niczym sie nie wyróżnia na tle innych komentatorów. Wole słuchać
        T. niż po raz enty tej samej gadki Zydorowicza, Szpakowskiego i całej tej paki
        nie do wydymania ......
      • Gość: kibic Na emeryturę!!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.11.01, 20:49
        Ten gościu powienin raz na zawsze zamilknąć. Wywalili go z Wizji to od razu po
        znajomości wzięła go nasza wspaniała TVP. Przecież jak on mówi to miliony
        kibiców krew zalewa. Jego teksty o Matysku "koniu trojańskim" i
        Sypniewskim "roznosicielu mleka" nie wymagają komentarza.
        • Gość: fidel Wpadki Zydora IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 21:39
          Dla rozlużnienia zebrałem kilka "kwiatków" komentatorskich w wykonaniu A.
          Zydorowicza:

"Obaj nie należą raczej do czołówki światowej, nie należą też do
          czołówki europejskiej" - komentując walkę zapaśników
          Australii i Wenezueli

"Wysoka amplituda lotu atakowanego zawodnika"

"Nogi piłkarzy są ciężkie jak z waty"

"Gol jest wtedy, kiedy pilka calym swoim obwodem przekroczy odleglosc równa
          obwodowi pilki"

"Obronca wybil pilke na tak zwany przyslowiowy oslep"

"Niemcy opieraja swoje szanse na iluzorycznych argumentach, ze
          pilka jest okragla, a bramki sa dwie"

"Bramkarz brazylijski patrzy na strzelającego Szkota jakby chciał postawić
          przed nim niewidzialną ścianę swoich pragnień..."

:-)))))))))))))))))
          • Gość: LakerFan Re: Wpadki Zydora IP: *.chello.pl 15.11.01, 21:52
            komentując mecz podczas MŚ USA'94, rozgrywany na całkowicie zadaszonym
            stadionie w Pontiac pod Detroit:
            'piłka lata tu szybciej, pownieważ nie ma oporu powietrza'
            :-)))))))))))))))))
          • Gość: kibic Re: Wpadki Zydora IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.11.01, 23:00
            Gość portalu: fidel napisał(a):

> Dla rozlużnienia zebrałem kilka "kwiatków" komentatorskich w wykonaniu A.
            > Zydorowicza:
            >

Tak, ale Zydorowicz nie obraża Polskich piłkarzy.
          • Gość: rangerek Re: Wpadki Zydora IP: *.SILWEB.PL 17.11.01, 14:48
            a ja mialem kiedys przyjemnosc(?) ogladac mecz pilki reczej na regionalnej TV
            komentowany przez pana Z. i poniewaz tam jak zwykle nic sie nei dzialo to
            mmoglem uslyszec ze jeden z zawodnikow niedawno zalozyl hurtownie butow pod
            Bielskiem i tego typu komentarze
      • Gość: tomeq Re: Komentator Tomaszewski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.01, 22:11
        Odwalcie się wszyscy od Tomaszewskiego. Facet jest dobry w tym co robi. Nie
        ględzi bzdur, tylko mówi konkretnie i za to go cenię. Wolę oglądać mecz z jego
        udziałem niż z kimkolwiek innym. A to co powiedział o Sypniewskim: Wcześniej
        napomknął, że znał wyniki badań wydolnościowych naszych piłkarzy i wydolność
        Sypniewskiego była bardzo niska. POwiedział o tym podpierając się trochę
        humorem, a już wszyscy (prawie) na niego naskakują. Każdemu nie da się
        dogodzić. To Szpakowski be, Lubański be, Zydor be(ale tu popieram), to teraz
        Janek be. Bezsensu. A co było z "Golem". Dziekan tak nudził, że myślałem żę
        zasnę a z Tomaszewskim to żałowałem, że program jest taki krótki.
        • Gość: saju Re: Komentator Tomaszewski IP: *.dnb.com.pl 16.11.01, 10:40
          Gość portalu: tomeq napisał(a):

> Odwalcie się wszyscy od Tomaszewskiego. Facet jest dobry w tym co robi. Nie
          > ględzi bzdur, tylko mówi konkretnie i za to go cenię. Wolę oglądać mecz z jego
          > udziałem niż z kimkolwiek innym.

A co było z "Golem". Dziekan tak nudził, że myślałem żę
          > zasnę a z Tomaszewskim to żałowałem, że program jest taki krótki.

Facet jest dobry w tym co robi ?!? Ceniłem Tomaszewskiego jako piłkarza ale jako
          człowiek to szuja. Ten facet zmienia zdanie w zależności od koniunktury. Na
          początku kadencji Engela przypieprzał jemu i reprezentacji na wszelkie możliwe
          sposoby. Po awansie gdzies usłyszałem jego wypowiedź w tonie ( z pamięci):" od
          początku wierzyłem w trenera i chłopaków".

Apropo "Gola":
          Tomeq, jeśli uważasz, że jedyny progam w publicznej telewizji musi być kabaretem
          to całkowicie sie z Toba zgadzam. Powinni tam się pokazywać goście pokroju
          Tomaszewskiego i Dziekanowskiego. Ja z ciągle czekam na program z udziałem
          fachowców - niekoniecznie byłych piłkarzy.

Pozdrawiam
      • Gość: emjot Re: Komentator Tomaszewski IP: 149.156.82.* 16.11.01, 08:30
        taki komentator jaka i piłka w Polszcze, a poza tym pan T. za wszelką cenę chce
        się załapać do Koreii czy innej Japonii więc pieprzy głupoty. Nie ma co bić
        piany.
        • Gość: LakerFan Re: Komentator Tomaszewski IP: *.chello.pl 16.11.01, 09:54
          dokładnie. Tomaszewski to strasznie interesowny skur... nie tak dawno temu miał
          być z nim czat w Wirtualnej Polsce, ale nie było. powód? Pan Janek na
          propozycję wzięcia udziału w czymś takim krótko spytał 'a co ja z tego będę
          miał?' kiedy usłyszał, że możliwość porozmawiania z internautami interesującymi
          się piłką odpowiedział, że go to nie interesuje. ale jakby co to on wszystko
          dla dobra polskiej piłki. rzygać się chce
          • Gość: Kosa Re: Komentator Tomaszewski IP: 10.10.15.* 16.11.01, 10:36
            Rozwija się nowa Polska specjalność, rozdawanie kopów w internecie nie ważne
            komu,nie ważne za co, byle w sojuszu, byle w kupie.Prezentujcie własne opinie,
            a nie kolejny konkursik kto dalej plunie!!?
            Wielokrotnie pojawiały się wątki na temat naszych komentatorów TV, gdzie
            pisano ,że Twarowski Smokowski Borek to czołówka inni to środek a Szpakowski
            Zydorowicz to mniej niż zero ,to każdy kibic wie a prezesi TVP i tak wiedzą
            swoje...bo dla nich oglądanie telewizji to zbyt ciężka robota.
            Natomiast co do roli Tomaszewskiego Dziekanowskiego Bońka zawsze ich będę
            bronił bo nie urwali się z choinki i zarzuty wielokrotnie tu powtarzane, że nie
            znają się na piłce!!!!! są po prostu żałosne i takiej wiedzy o kuchni
            piłkarskiej nie mają nawet nasi ulubieńcy ,szanujmy mistrzów i wybaczjmy im...
            Pozdrawiam.
            • Gość: kajo95 Re: Komentator Tomaszewski IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 10:51
              Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Natomiast co do roli Tomaszewskiego Dziekanowskiego Bońka zawsze ich będę
              > bronił bo nie urwali się z choinki i zarzuty wielokrotnie tu powtarzane, że nie
              >
              > znają się na piłce!!!!! są po prostu żałosne i takiej wiedzy o kuchni
              > piłkarskiej nie mają nawet nasi ulubieńcy ,szanujmy mistrzów i wybaczjmy im...
              > Pozdrawiam.

wrzucasz do jednego worka tomaszewskiego z bońkiem? ochłoń stary, ochłoń! zgadzam
              się, że mistrzów trzeba szanować pod warunkiem, że mistrzowie szanują swoich
              młodszych kolegów. zachowanie tomaszewskiego jest naganne. dopiepsza matyskowi i
              sypniewskiemu, za co i po co?
              zawsze będę z uwagą wysłuchiwał komentarzy takich ludzi jaki wdowczyk, terlecki,
              ziober (troche mniej bo też ma swoich pupili ale przynajmniej nie "kopie" na
              antenie zawodników nielubianych przez siebie), lubański czy boniek (żal, że juz
              zibi nie komentuje spotkań "na zywo" bo az miło było słuchać). natomiast
              błazenada tomaszewskiego przekracza juz granice dobrego smaku.
              ps.
              co do występu tomaszewskiego na wembley w 73'. ludzie! czy wy to widzieliście?!
              przecież on sam swoimi zagraniami stwarzał sobie zagrożenie pod naszą bramką.
              weźcie chociażby sytuacje jak mu palca złamali czy też wybili ze stawu. dobrze
              swego czasu skomentował jego występ z anglikami matysek: "piłka trafiała go co
              chwila w głowę". dodam, że efekty tych trafień skutkują do dzisiaj bo tomaszewski
              rzeczywiście ma chyba coś nie tak z głową.
      • pc Igor Sypniewski przerywa krąg milczenia!!! 16.11.01, 11:39

> piłce?

Brawo Sypniewski za ripostę! Przerwał zaklęty krąg milczenia - w końcu dostało
        się swoistej świętej krowie, jaką jest JT. Pomimo żałosnego stylu wypowiedzi
        godnego faceta spod budki z piwem, ciągłych chamskich ataków na te same osoby (w
        przyszłą środę pewnie to grono się powiększy: dostanie się Igorowi, że to niby
        jakiś marny grajek ośmiela się krytykować wielkiego bramkarza z lat 70tych). Ja
        tego nie rozumiem, dlaczego ten człowiek ciągle jest zapraszany do komentowania
        meczów? Dlaczego robi za eksperta, którym nie jest i być nie może? Nawet w GW
        często zamieszczane są jego wypowiedzi... Dobrze, że Sypniewski w końcu odważył
        się powiedzieć prawdę prosto w oczy. Tomaszewski był świetnym bramkarzem, ale co
        to ma do rzeczy?
        • Gość: misza01 Re: Igor Sypniewski przerywa krąg milczenia!!! IP: *.elite.com.pl 16.11.01, 12:25
          muszę się wtrącić. Odzywki Tomaszewskiego to po prostu chamstwo i
          żadnym "barwnym jezykiem" tego usprawiedliwiać nie można. Jak ktoś trafnie
          zauważył, jest znaczna różnica między rozbudowaną metaforą a chamstwem i
          obrażaniem kogo popadnie. Porównywanie Tomaszewskiego z Bońkiem czy Lubańskim
          to totalne nieporozumienie. Zibi i Lubański poprzez swoja karierę
          piłkarską "wyszli na ludzi", a Tomaszewski został zwykłym prostakiem i tyle.
          Ale też nie zacznijcie za chwilę twierdzić,że Tomaszewski sprzedał mecz
          Anglikom na Wembley i tylko fuksem piłka się od niego odbijała. Nic nie zmieni
          faktu,że to był jeden z najlepszych bramkarzy świata początku lat 70-tych.
          Szkoda,że tak się zeszmaca w prowokowaniu konfliktów, obrażaniu piłkarzy i
          trenerów.....
          • Gość: bootcher Re: Igor Sypniewski przerywa krąg milczenia!!! IP: *.chello.pl 16.11.01, 15:13
            nasi komentatorzy są najgorsi w całej europie, mieszkałem klika lat za granicą
            i mogłem sie o tym przekonać!!! Na przykład taki bencwał tomaszewski napisał
            sobie chyba przed maczem, że trzeba chwalić piłkarzy kamerunu, i pomimo że
            grali przeciętnie, on komentował: AŻ MIŁO POPATRZEĆ NA GRĘ KAMERUNU, ITD....
            po meczu polskiej młodzieżówki komentator powiedział, że w obydwu meczach
            polacy byli tylko tłem dla piłkarzy włoskich (tak jakby oglądał tylko
            pierwszy.... zamiat powiedzieć pomimo walki naszych włosi byli lepsi, albo cos
            w tym rodzaju.

NO COMMENT

Tomaszewski jest żenujący
            • Gość: Lukanio Re: Igor Sypniewski przerywa krąg milczenia!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.01, 15:45
              Taki ogólny wniosek do całej dyskusji. Często ogladam programy niemieckie i
              jest tam mnóstwo piłkarzy których bez stracu mozna zaprosić do programu lub
              zrobić z nimi wywiad. Z naszych obecnychi byłych piłkarzy jedynie Boniek i
              Lubański potrafią kilka zdań sklecić.Kiedyś myslałem że należy do nich również
              Dziekan, ale po obejrzeniu Gola zmieniłęm zdanie. inna sprawa ze Dziekan
              sprawia wrażenie za tym biureczkiem jakby sobotnie noc skończyłą sie dla niego
              godzine temu.
      • Gość: łapka Re: Komentator Tomaszewski IP: *.chello.pl 16.11.01, 20:10
        P.Tomaszewski jest specem piłkarskim ,a zwłaszcza w zawodzie trenera.Dał nam
        dobitny przykład parę lat temu trenując pierwszoligową drużyne piłkarska.Uciekł
        z tonacego okretu (a kto pierwszy ucieka?),w ciepłe czeluście
        redakcji "Przegladu Sportowego" ,która go przyjęła chyba tylko za Wembley!
        Dlatego trzeba Go traktowac, pamietając jakie ma kwalifikaacje!!
        • Gość: bebes Re: Komentator Tomaszewski IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.11.01, 20:49
          Wlaczylem dzwiek po pierwszych "fachowych" komentarzach dwoch specow z TVP i
          mialem swiety spokoj z ble ble ble
      • Gość: Rajek Borek jest nalepszy IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.11.01, 21:10
        Obecnie najlepszym polskim komentatorem piłki nożnej, jest Mateusz Borek.Szkoda
        że to nie on komentuje mecze pierwszej reprezentacji.Pozostaje nam tylko ligia
        mistrzów ,w której pozostali Dudek i Olisadebe.
        No cóż,mimo iz trwa wojna z polsatem o mundial 2002,to jednego będziemy
        pewni.Komentatorem w Japoni i Korei będzie Borek.... i całe szczęście.
      • Gość: Rajek Borek is the Best !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.11.01, 21:28
        Najlepszym polskim komentatorem piłki nożnej jest Mateusz Borek.Chhyba każdy
        kto go słuchał,to się z tym zgodzi.Mimo iż Polsat ma prawo do transmisji meczów
        reprezentacji z mundialu 2002, to na całe szczęście Mateusz będzie to wszystko
        komentował.
        A jeżeli chodzi o Tomaszewskiego,to powinien komentować,ale tylko w "golu".Bo
        można się tam z jego prostackich krytyk i uwag pośmiać.To zawsze poprawia mi
        chumor przed poniedziałkiem.
      • Gość: Rajek Żydorowicz do okulisty IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.11.01, 21:42
        On nie widzi.Na pewno każdy z was zauważył,że on nie odróżnia zawodników.
        Ile raze Karwan był przy piłce to on mówił Kukiełka, jak Bąk to mówił Karwan.A
        jak był bąk to on mówił Klos.
      • Gość: zbyszko Re: Komentator Tomaszewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 22:52
        ja tam nie wiem, jak zobaczyłem zydora i w tele tego barana tomaszewskiego, to
        od razu wylączyłem fonię żeby sobie nie popsuć humoru, komentarz miałem jak
        zwykle z radia (zimoch na zmiane z jakimś swiom 'uczniem':) - polecam wszystkim

ps
        tomaszewski to dureń, niestety bardzo niebezpieczny bo z szerokim dostępem do
        mediów, ten facio naprawde może jeszcze zaszkodzić polskiej piłce (skłucanie
        zawodników i itp)
        • Gość: zbyszko ps IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 23:03
          to znaczy miałem napisać 'skłócanie' nie 'skłucanie' :)))... no ale skoro w
          telewizji mecze komentują ludzie nie potrafiący sklecić zdania, to ja tym
          bardziej mogę jedną literke pomylić...
      • Gość: TOMEK K. Re: Komentator Tomaszewski IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.01, 00:12
        Tomaszewski wielkim bramkarzem był... Kiedyś... Wielkim komentatorem nie jest i
        nie będzie... Ten Pan był kiedyś jednym z najlepszych, a co za tym idzie
        najsławniejszych piłkarzy świata - skończył karierę, i nagle okazało isę, że
        nie jaest już tak ważny - chyba mu tego brakuje - poprostu chce być
        zauważonym - proponuje więc OGÓLNOPOLSKĄ AKCJĘ NA CZĘŚĆ PANA JANKA T. - każdy
        będzie mu raz w tygodniu wysyłał maila, a on będzie tak zajęty czytaniem, że
        nie znajdzie czasu na komentowanie meczy... :)
        • kizioryk Re: Komentator Tomaszewski 17.11.01, 10:14
          Tomek K. ma świetny pomysł, wysyłajmy mail`e na adres Przeglądu Sportowego i
          nieszczęsnej TV publicznej, może ktoś tam zmądrzeje. A tak przy okazji czy
          Dziekanowski w magazynie GOL nie jest równie żenujący???
          • Gość: fatality Re: Komentator Tomaszewski IP: 192.168.3.* 17.11.01, 12:16
            Dziekanowski jest jeszcze gorszy!! A w dodatku zbywa każdy kontrowersyjny temat
            z wyjątkiem sytuacji,gdzie trzeba bronić Legi.Do dupy z takim
            obiektywizmem,choć nie mam nic do klubu z Warszawy.Podoba mi się pomysł
            Zbyszka :-)) Komentarz Zimocha jest o niebo lepszy... pozdr
            • Gość: fidel Re: Komentator Tomaszewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.01, 18:59
              Moze by tak stworzyc ranking "Najlepsi polscy komentatorzy piłki nożnej".
              Proponuje pierwsza piatke:
              1.Mateusz Borek (mimo, że nadużywa niektórych zwrotów)
              2.Rafał Nahorny (zawsze mówi z sensem, kompetentnie, ładnie po polsku)
              3.Dariusz Szpakowski (mimo wszystko)
              4.Janusz Basałaj (niekonwencjonalny, z jajem)
              5.Tomasz Smokowski (młody ale już dobry)

zapraszam do dyskusji
              • Gość: dzoni Re: Komentator Tomaszewski IP: *.bci.net.pl 18.11.01, 02:20
                Szpak-nigdy,gdyz cofa sie w rozwoju,swoj szczyt mial w 1996 na ME,od tej pory
                ostro w dol+za warszawkizm.Borek-zgoda,tylko niech w pore sciagnie klapki zwane
                Bundesliga z oczu,przestanie okreslac pilkarzy calymi zdaniami np:tomasz
                hajto,goral z makowa pohalanskiego,czyli popularny gianni,i nie naduzywa
                zwrotow stracil pilke,pierwszy kontakt-i bedzie godnym nastepca
                Ciszewskiego.Paru pilkarzy zrobilo dobre wrazenie,Tarasiewicz az takie,ze sie
                go wystraszyli zawodowi komentatorzy
                • Gość: dzoni Re: Komentator Tomaszewski IP: *.bci.net.pl 18.11.01, 02:23
                  Nahorny,Smokowski ok,basalaj-ok za emocje
              • Gość: kkk Re: Komentator Tomaszewski IP: 159.107.89.* 19.11.01, 16:24
                noooooo i jeszcze panowie Zydorowicz, Kaliszan i Tomaszewski za profesjonalne
                komentarze będące kwintesencją wydarzeń i promocję Poprawnej polszczyzny!!!
                O ilę jescze pan Kaliszan nie pokazuje się na wizji to jego komentarze są w miarę
                zjadliwe to panowie Zydorowicz i Tomaszewski powinni występować w kabarecie
                podwórkowym ich wystąpienia w roli komentatorów piłki nożnej to jedna wielka
                pomyłka mówiąc krótko błazenada...

ps
                pan Szpakowki tak naprawdę też nie wiele od nich odstaje....
                Natoomiast popieram kandydaturę Mateusza Borka.
              • Gość: erid Re: Komentator Tomaszewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 01:43
                Tomaszewski to i tak wzmocnienie grupy komentatorów TVP, wśród których trudno o
                osobę na poziomie. Niestety od wielu lat ich liderem jest pan Szpakowski, który
                mimo ćwierćwiecza praktyki ciągle nie może się połapać co robi tych 22 ludzi na
                murawie. Dla niego przeważającą drużyną jest ta, która ostatnia oddała strzał
                na bramkę ... Nic dziwnego, że od pewnego czasu wspiera go przy mikrofonie pan
                Lubański, który podrzuca od czasu do czasu profesjonalną obserwację, skwapliwie
                rozwijaną następnie przez gwiazdę mikrofonu TVP... Dużą nadzieją sportowego
                działu TVP był przed kilku laty Jacek Laskowski, twórca "Telegola", obecnie
                chyba, co nie dziwi, sprawozdawca Canal+.
      • Gość: bimbacz Re: Komentator Tomaszewski IP: 10.128.138.* 18.11.01, 13:08
        Tomaszewski do KAMBODŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Adam Re: Komentator Tomaszewski IP: *.*.*.* 18.11.01, 14:54
        Najkrócej mówiąc Tomaszewski to idiota
        • Gość: zeb Re: Komentator Tomaszewski IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 23:47
          Chciałbym dorzucić swoją cegiełkę na ten temat i wraz z mniej licznym odsetkiem
          forumowiczów poprzeć Tomaszewskiego w jego roli jako komentatora meczów. Nie
          przeczę, że biorąc pod uwagę profesjonalne umiejętności czysto reporterskie,
          dziennikarskie, czy nawet komentatorskie, Tomaszewskiemu wiele brakuje. Ale z
          kim on może konkurować ? Na kim może się wzorować ? Z panem sz. ? z panem
          Zyd. ? Nie jedną gafę popełnił (m.in. z tym jak daleko bramkarz wyszedł ) ale i
          tak fajnie się go słuchało i teksty wesołe, choć może lekko przygłupawe
          ubarwiały mecz. Moim zdaniem komentator sportowy, zwłaszcza widowiska na żywo,
          lub prawie na żywo, nie powinien być drętwiakiem, lecz człowiekiem żywiołowym,
          który potrafi nie tylko krzyczeć (jak np. szpak) ale i walnąć tekst trafnie,
          lub mniej trafnie oceniający jakiegoś zawodnika czy sytuację. To czy my się z
          tym akurat zgodzimy czy nie to nie jest aż takie ważne. Dlaczego z taką czasami
          ciekawością wsłuchujemy się w komentarz południowoamerykańskiego komentatora,
          pomimo, że nic z jego słów nie rozumiemy oprócz końcowego
          gooooooooollllllllll ? Czyżby byłby on super analitykiem futbolu ? Nie, on
          tylko ubarwia emocjonalnie widowisko. Po co mi aż tak wyszukany komentarz i
          analiza dogłębna gry na boisku ? Dobra jest ona może po fakcie, np. w
          przeglądzie sportowym, gdzie na spokojnie można przeanalizować to co się działo
          i wcześniej widziało, ale nie gdy oglądam mecz repry na żywo w telewizji, i
          gdzie przede wszystkim chodzi o emocje a nie dogłębną analizę gry. Poza tym
          rzeczywiście, sam tomaszewski nie może być komentatorem, lecz jako dostawka do
          niby profesjonalnego komentatora świetnie spełnia swoją rolę. A dlaczego wielu
          go tak nie lubi ? Przede wszystkim za jego charakter i bezpośredniość oraz
          wyniosłość mentorską. Póki jednak jest ona barwna, niekonwencjonalna to mi się
          ona podoba. To samo dotyczy się np. komentowania meczy NBA parę lat temu w
          TVP2. Na szaranowicza leciały gromy, leciały bluzgi za liczne pomyłki, ale i
          tak dzięki niemu o wiele fajniej oglądało się mecze niż przy o wiele bardziej
          fachowym ,ale sztucznym komentowaniu w TVNie meczy NBA. Może to tylko moje
          własne odczucie, ale tak ja to widzę i słyszę.
          A tak z całkiem innej beczki. Po co Sypniewski ? (to tylko test Engela ? OK.),
          ale przede wszystkim czy nie uważacie, że Krzynówek to nieporozumienie ? Ten
          już tyle szans dostał i niezbyt skwapliwie je wykorzystał.
          ba
      • Gość: piotras Re: Komentator Tomaszewski IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 19.11.01, 18:26
        Tomaszewski to jedna wielka pierdoła. Do tego ma skłonności do filozofowania.
        Czy to, że był kiedyś niezłym piłkarzem, usprawiedliwia jego kontrowersyjne
        poglądy?
        • Gość: fidel Re: Komentator Tomaszewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 00:47
          Dla nielicznych, mam nadzieje, obroncow pana Dziekanowskiego, "perełka" z
          ostatniego "Gola":
          "Będziemy się mu przyglądać przez powiększone okulary"

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • misza01 Re: Komentator Tomaszewski 20.11.01, 16:13
            Dorzucam w takim razie perełkę Tomaszewskiego:
            Piłkarze nie składali żadnych ślubów impotencji czy czystości.
            Chyba zacznę go lubić
            • pastor Re: Komentator Tomaszewski 20.11.01, 16:40
              misza01 napisał(a):

> Dorzucam w takim razie perełkę Tomaszewskiego:
              > Piłkarze nie składali żadnych ślubów impotencji czy czystości.
              > Chyba zacznę go lubić

Nie wiem, czy to już było - finał ostatniego PP Górnik-Polonia, i
              tekst: "piłkarze Górnika biegają za piłką jak po rentę". To jest po prostu
              żałosne, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że Tomaszewski już (chyba)przeniósł
              się z Wizji Sport i teraz będzie prześladował normalnych kibiców w telewizji
              publicznej. A tak swoją drogą przydałby się komentator z prawdziwego zdarzenia,
              bo mamy tylko "gwiazdę" Darka, szowinistę ze Śląska (wiadomo o kogo chodzi)i
              reprezentującego poziom podwórkowy Banasikowskiego. Przydałby się ktoś typu
              Smokowski... - pomarzyć zawsze można :)

• Gość: niebiesk Re: Komentator Tomaszewski IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 22:52
        arogancja i poziom marszalka leppera - jednym slowem wiocha
        nie od dzis wiadomo ze jedyny profesjonalny komentarz mozna miec do meczow w c+
        i nie przypadkiem ten (jak to angole juz od dawien dawna mowia)pajac sie tam nie
        znalazl
        • Gość: ginger Re: Komentator Tomaszewski IP: 10.10.70.* 22.11.01, 08:55
          Komentarze w C+ są najlepsze. Jak się pomylą, to się przyznają do błędu i potrafią się z
          tego pośmiać.
      • Gość: tomek Re: Komentator Tomaszewski IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 21.11.01, 08:11
        sypek to kiepas i tomek miał rację
        • Gość: zdzichu Re: Komentator Tomaszewski IP: *.*.*.* 21.11.01, 18:07
          Gość portalu: tomek napisał(a):

> sypek to kiepas i tomek miał rację

Sam jesteś kiepas. Od Sypniewskiego wielu napaściorów mogłoby się dużo nauczyć (między innymi takie gwiazdy
          naszej reprezentacji, jak Jusko, czy Żewłakow - napastnik). A kondycja, to tylko kwestia treningu. A tego
          Sypniewskiemu ostatnio brakowało.
      • Gość: Ryzio Re: Komentator Tomaszewski IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 13:38
        Pan Janek żartowniś ma bardzo dosadne komentarze szkoda, że najczęściej
        krzywdzące i nieprawdziwe. A tak właściwie to czego się spodziewać po
        publicznej telewizji, dyspozycyjnej wobec władzy. Za łubu dubu dla premiera pan
        Janek został komentatorem polekiej ligi. Proponuję żeby wrócić do takiej jak
        formuły pokazywania relacji jak kiedyś LM, czyli tylko mecz z komentarzem
        wydarzeń bez gadających głów w telewizji.
        • Gość: Zbigniew Re: Komentator Tomaszewski IP: *.awek.com.pl 22.11.01, 08:31
          Tomek zawsze płynął z prądem. Czy ktos jeszcze pamieta jego godne najwyzszej
          pogardy lizusostwo w czasie stanu wojennego. Toz to etyka komusza czystej próby.
          Lubu-dubu wykona zawsze kiedy to sie opłaci.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka