Gość: toro_bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:59 Myślałem, że po polsku jest Juliusz Verne. Tak przynajmniej było na wszystkich jego książkach, które czytałem. Ale to dawno było... Widać teraz jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: profes79 Re: Polski katamaran goni Julesa Verne'a IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 22.12.06, 23:12 POlskie imie Juliusz odpowiada imieniu Jules - jego oryginalnemu imieniu, spalszczanemu jedynie w POlskich wydaniach. Wszystko ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos czyli cos Re: Polski katamaran goni Julesa Verne'a IP: *.pools.arcor-ip.net 22.12.06, 23:51 a to jest jakie wydanie gazety? chinskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Polski katamaran goni Julesa Verne'a IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 23.12.06, 00:13 Znaczy wg Ciebie napisanie w polskiej gazecie Krol George V bedzie bledem? Odpowiedz Link Zgłoś
esteczka Re: Polski katamaran goni Julesa Verne'a 23.12.06, 02:21 Skoro istnieje polski odpowiednik stosuje się go. Ponadto używanie nazw anglojęzycznych może wprowadzać w bład osoby nie znające języka angielskiego ( i odpowiednio innych ) Przecież używamy Juliusz Cezar a nie Caius Iulius Caesar. Znamy Stębark a część zna także Tannenberg. Historia prawie jak z 'Co ludzie powiedzą': Boquet czy Bucket? Kompleksy? Juliusz brzmi zbyt powszechnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Polski katamaran goni Julesa Verne'a IP: *.elpos.net 23.12.06, 02:19 spalszczanemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker wiesz co tutaj jest po polsku? IP: *.dyn.optonline.net 23.12.06, 02:38 po polsku to jest miec ledwie dwa tygodnie na testy albo wrecz w ogole nie miec czasu. ani to wielka impreza, ani karta w kalendarzu a i tak grafik skopany. romek pewnie bedzie gonil ostatnie zimowe sztormy. Odpowiedz Link Zgłoś
4dick infografika 23.12.06, 12:01 wedlug tekstu wymiary zaglowki: "<<Bioton>> (to od nazwy sponsora) ma 28 m długości i 33 m wysokości." a wedlug infografiki to szescian o boku 33 m zero korekty w Gazecie. czy ktos sie orientuje (ja nie mam dojscia), czy wersja papierowa Gazety tez wychodzi z taka iloscia bledow? Odpowiedz Link Zgłoś