Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Małysz trzeci w serii próbnej w Willingen

• Gość: danoos2 Małysz trzeci w serii próbnej w Willingen IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.02.07, 22:33
        Bardzo mi przykro że o skokach decyduje taki duet jak Hoffer/Tepesz może czas
        już panowie na emeryture ostatnie konkursy to potwierdzają że braki w
        podejmowaniu szybkich decyzji u tych panów stają się uciążliwe dla zawodników,
        trenerów i nas widzów
      • Gość: Piotr Małysz trzeci w serii próbnej w Willingen IP: 149.135.43.* 10.02.07, 23:09
        Cep malorolny,juz wraca do tradycji narzekan.Wiatr,snieg,belka,sraczka.
      • Gość: Jędrzej Jacobsen-Małysz 100-96 IP: *.chello.pl 10.02.07, 23:23
        W Klingenthal i Willingen Małysz miał zredukować dystans dzielący go od Jacobsena w klasyfikacji PŚw., a to dzięki swej świetnej formie i nieobecności Norwega w pierwszym z tych konkursów. Skończyło sie na tym, że Jacobsen w jednym starcie w Willingen zdobył wiecej punktów (100) niż Adam w obu (60+36=96) i przewage nad naszym powiększył. I nic nie pomoże narzekanie na wiatr (który tylko w opinii durniów może zawsze szkodzić akurat naszemu mistrzowi) ani na stronniczość Tepesa.
        • Gość: Piotr Re: Jacobsen-Małysz 100-96 IP: 149.135.43.* 11.02.07, 00:05
          Bo tak sie skacze. Malysz przylecial prywatnym samolotem z obstawa,jak
          gwiazdor.Myslal,ze zwali z nog przeciwnikow. I co?? i wielkie 'G' jak zwykle.
          Juz na jego stekania patrzec nie mozna. Wiejski chlop.
          • Gość: monia Re: Jacobsen-Małysz 100-96 IP: *.topole.waw.pl 11.02.07, 01:19
            Ale żeś sobie ulżył, chłopie. Fajnie tak sobie pokomentować w
            internecie..Anonimowo, nikt człowieka nie nie rozlicza z tego, co
            napisze..Szczyt odwagi.
            Brzydzi mnie to całe nakręcanie atmosfery wokół Małysza. Te wszystkie tytuły w
            gazetach:" Maszysz leci po zwycięstwo" i tak dalej...I odpytywanie Adama po
            gorszym skoku - czemu nie skoczył najdalej, najlepiej, czemu nie wygrał...
            A potem roztrząsanie jego odpowiedzi, komentowanie jego "humorów" i naśmiewanie
            się z "wiaterków".
            Facet jest w czołówce od kilku lat. Świetnie skacze. Cały czas. Zamiast się
            cieszyć, że mamy takiego zawodnika - rozliczamy go z wypowiedzi i domagamy się
            miażdżenia przeciwników - najlepiej kilkumetrową wygraną. Wówczas Małysz jest
            świetny. I wszyscy się cieszą, że wrócił Mistrz.
            Nie potrafimy docenić tego, co mamy...

• Gość: Piotr Re: Jacobsen-Małysz 100-96 IP: *.dsl.dodo.com.au 11.02.07, 05:58
              Doceniamy!!!!!! ale juz nam sie srac chce od jego tlumaczen.Jedno i to samo na
              okraglo. Po co odpowiada na pytania mediow?? Nie musi,bo mu za to nie placa.
              Wiatr wieje innym tez,raz tak raz siak,ale mlodzi chca wygrywac i wygrywaja.
              Przyklad Jacobsena.Chcial odskoczyc,przyjechal-wygral-wyjechal!
              Malysz to zawodowy placzek,chlop ze wsi Wisla. Nawet skoczni nie potrafia
              wybudowac w terminie. W Sapporo pokaza mu gdzie jego miejsce w
              szeregu,najgorsze to to,ze bede ogladal ta porazke.Kowalczyk mi wynagrodzi
              wszystko.
              • Gość: prpr Re: Jacobsen-Małysz 100-96 IP: *.aster.pl 11.02.07, 09:15
                My? Jakie My? Od kiedy niby się wypowiadasz w imieniu Nas? Co najwyżej Ty, to
                po pierwsze.

Po drugie najwyraźniej nie doceniasz, bo jak byś doceniał, to byś nie pieprzył
                trzy po trzy tych bredni. Małysz odpowiada po pierwsze, dlatego że właśnie mu
                za to płacą, baranie, bo ma to zapisane w kontrakcie ze sponsorami np., że tyle
                i tyle czasu ma poświęcać mediom. Po drugie odpowiada, bo nie ma w dupie fanów,
                nawet takich dupków jak ty, którzy tak go właśnie doceniają, że pierniczą
                podobne dyrdymały, kibic się znalazł, łaskawca, ojojoj, jaki biendy że musi
                oglądać. Co ty myślisz, że łaskę mu robisz, że będzie te straszne porażki
                oglądał? Jasne, bueehehehe.
                Po trzecie jakoś nie zauważyłem, aby Małysz się na coś skarżył za bardzo,
                raczej znosi porażki dobrze i mało kiedy na coś narzeka, najwyżej na to, że nie
                mógł dalej skakać, np. bo odwołano coś tam, co dobrze o nim świadczy, sportowa
                złość, więc co ty pieprzysz w ogóle?

A po czwarte miejsce Małysza "w szeregu" jest takie, że 3 razy zdobył Puchar
                Świata (jako jedyny w historii raz po razie) kilka razy był Mistrzem Świata,
                wygrywał Turniej 4 Skoczni, zdobywał medale na olimpiadzie. W szeregu to mogą
                stać inni. Więc nie pieprz już więcej bo takich "kibiców" to on nie potrzebuje
                na pewno.
              • asasello_krakow Re: Jacobsen-Małysz 100-96 11.02.07, 09:28
                strumień twojej świadomości poraża logiką i spójnością. niestety, większość,
                jakieś 90%, ludzi jest taka. można być jednak głupim i życzliwym, a ty nawet
                tego nie masz...
      • Gość: EUROSPORT fan Małysz trzeci w serii próbnej w Willingen IP: 195.116.35.* 11.02.07, 07:53
        Co do konkursu chyba wszystko zostało powiedziane.
        Mnie denerwuje jeszcze jedna rzecz.
        Ostatnie dwa konkursy oglądałem w TVP i nie mogłem niestety przełączyć na EURO.
        W środowym TVP drugą serię pokazała od 10 zawodnika, a w sobotnim od 5
        zawodnika. Ten problem zauważyłem w TVP nie po raz pierwszy. Po prostu bardzo
        często nie potrafią się wstrzelić z początkiem relacji przedłużając wcześniej
        na siłę komentarze.
        Bardzo mnie denerwuje taki brak profesjonalizmu w przekazywaniu relacji
        sportowych. Na EURO jakoś zawsze zdążą na czas.
        W TVP mają za to mnóstwo czasu na bezsensowne komentarze ignorantów w studiu
        oraz REKLAMY, które jak widać są najważniejsze. One muszą być wyemitowane
        wszystkie nawet kosztem innych programów.
      • Gość: asasello_krakow element gorzkiej satysfakcji dla mnie... IP: *.ghnet.pl 11.02.07, 08:40
        ...bo chociaż kibicowałem Małyszowi, to wnerwiłem się kiedy dziennikarz TV
        zaczął program od zdania : "czekamy na zwycięstwo Adama Małysza". wiem, że to
        może dla nadwrażliwców takich jak ja, ale uważam, że jeśli ktoś ceni sport i na
        nim się trochę zna, to nigdy nie wypowie czegoś takiego. dlatego widok gęby tego
        tumana po zawodach to była łyżka miodu w tej beczce dziegciu..
      • Gość: LO Kilka refleksji IP: *.ghnet.pl 11.02.07, 09:38
        Witam wszystkich,

Czy trenerzy i działacze nie potrafią złożyć protestu co do działalności wielkich sterników Pucharu Świata imć Tepesa i Hofera. Zachowują sie oni jak by PŚ byl ich prywatną działką..a innii powini sie do niech dostosować. Ostatni numer z puszczaniem Małysz to było już cos co powinno przepełnić czrę ich stronniczości. Co obnarza nie ich niekompetencję w sensie technicznym tylko w sensie moralnym. Ponieważ doskonale wiedzą co robią - a co robią -> szkodzą poszczególnym zawodnikow. A przez to i całym skokom. Ja jako kibic chciałbym oglądać widowisko sportowe a nie Tepesiade czy Hoferadę. Myślę że jak się będą zdzrzały takie przypadki częściej to nie będzie widowni na skokach. Niech ci panowie nie myslą że ludzie są głupi i az tak naiwni.
      • Gość: Łukasz Małysz trzeci w serii próbnej w Willingen IP: 80.54.88.* 11.02.07, 09:44
        rozumiem, że wiatr 2,8 może siać obawy przy skoczku takiej klasy...

...w pewnym momencie wiatr trochę osłabł i stwarzał możliwość oddania skoku,
        dobrego skoku (forma Małysza pozwalała nawet wczoraj skoczyć ponad 140
        metrów)...

...jednak Małysza nadal trzymano na rozbiegu, co jest niesprawiedliwe (innych
        skoczków od razu się puszcza)...

zapewne jak Adaś wyszedł z progu, wiatr już był minimalny albo w ogóle nie było
        wiatru, to było widać...
      • Gość: to Małysz trzeci w serii próbnej w Willingen IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.07, 15:28
        Tepes to sku...syn
      • Gość: Sasza Małysz trzeci w serii próbnej w Willingen IP: *.hcz.com.pl 12.02.07, 09:51
        Wypieprzyć Tepesza!!!!!!!!!!!!! Oraz reklamówke Hoffera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka