Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Janas zwariował!!!!

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 10:19

Super Express/TK/15 maja 2003 09:18

Kadra: Kosowski na prawej stronie, Bąk w pomocy

Paweł Janas, selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski, powoli odkrywa
    karty przed bardzo ważny spotkaniem eliminacji ME ze Szwecją - pisze "Super
    Express".

Do kadry ma powrócić napastnik Paweł Kryszałowicz. Selekcjoner zastanawia się
    także nad powołaniem Tomasza Kłosa.

Właśnie Kryszałowicz miałby być partnerem w ataku Emmanuela Olisadebe w
    spotkaniu z Kazachstanem (6 czerwca), które będzie ostatnim sprawdzianem
    kadry przed Szwecją. Z kolei na prawe skrzydło pomocy przesunięty zostanie
    Kamil Kosowski. Jeśli się nie sprawdzi usiądzie na ławce rezerwowych, a jego
    miejsce zajmie Marcin Zając.

Sensacją ma być przesunięcie do linii pomocy Jacka Bąka, który nie jest z
    tego pomysłu zadowolony.

"Nie ma mowy. Nie gram w pomocy! Jestem obrońcą z krwi i kości. Parę razy
    wystawiano mnie tak w klubie, ale to nie dla mnie. Grałem tam za karę. Trzeba
    poszukać innych na to miejsce. Moim faworytem jest Świerczewski, a jak nie
    on, to ktoś z polskiej ligi. Sobolewski z Grodziska jest dobry" - powiedział
    Bąk.

Przypuszczalny skład Polski na mecz z Kazachstanem: Dudek - Szymkowiak,
    Hajto, Głowacki, Żewłakow - Kosowski, Zdebel, Bąk, Krzynówek - Olisadebe,
    Kryszałowicz.
    Obserwuj wątek
      • Gość: m04 Re: Janas zwariował!!!! IP: *.lublin.mm.pl 15.05.03, 13:44
        cóz...prawde mówiac zaden z dotychczas próbowanych na prawej stronie zawodników
        mnie nie przekonal. Mozna wiec próbowac z Kazahstanem Kose, któremu nie sprawia
        róznicy czy kopnac ma lewa czy prawa, a i miejsce dla Prosiaczka by sie
        znalazlo. Predzej widze Kosowskiego na prawym skrzydle niz jako rozgrywajacego
        (copyright Boniek). Jesli chodzi o Baka to widac, ze Janas chce grac z jednym
        defensywnym pomocnikiem a takiego po prostu nigdzie nie ma. Tylko czy warto
        rezygnowac z nalepszego polskiego obroncy? I czy Szymkowiak bylby lepszym
        prawym obronca niz Baszczynski?
      • Gość: marek wieczorek Re: Janas zwariował!!!! IP: *.sgh.waw.pl 15.05.03, 13:47
        Gość portalu: yeti napisał(a):
        >
        > Super Express/TK/15 maja 2003 09:18
        >
        >
        > Kadra: Kosowski na prawej stronie, Bąk w pomocy
        >
        > Paweł Janas, selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski, powoli odkrywa
        > karty przed bardzo ważny spotkaniem eliminacji ME ze Szwecją - pisze "Super
        > Express".
        >
        > Do kadry ma powrócić napastnik Paweł Kryszałowicz. Selekcjoner zastanawia się
        > także nad powołaniem Tomasza Kłosa.
        >
        > Właśnie Kryszałowicz miałby być partnerem w ataku Emmanuela Olisadebe w
        > spotkaniu z Kazachstanem (6 czerwca), które będzie ostatnim sprawdzianem
        > kadry przed Szwecją. Z kolei na prawe skrzydło pomocy przesunięty zostanie
        > Kamil Kosowski. Jeśli się nie sprawdzi usiądzie na ławce rezerwowych, a jego
        > miejsce zajmie Marcin Zając.
        >
        > Sensacją ma być przesunięcie do linii pomocy Jacka Bąka, który nie jest z
        > tego pomysłu zadowolony.
        >
        > "Nie ma mowy. Nie gram w pomocy! Jestem obrońcą z krwi i kości. Parę razy
        > wystawiano mnie tak w klubie, ale to nie dla mnie. Grałem tam za karę. Trzeba
        > poszukać innych na to miejsce. Moim faworytem jest Świerczewski, a jak nie
        > on, to ktoś z polskiej ligi. Sobolewski z Grodziska jest dobry" - powiedział
        > Bąk.
        >
        > Przypuszczalny skład Polski na mecz z Kazachstanem: Dudek - Szymkowiak,
        > Hajto, Głowacki, Żewłakow - Kosowski, Zdebel, Bąk, Krzynówek - Olisadebe,
        > Kryszałowicz.
        >
        Zgadzam sie. Janasowi chyba ktos obuchem w leb ostatnio przylozyl. Proponowany
        sklad na Kazachstan to istna zenada! Znow hajto - drewniak, zdebel,
        kryszalowicz!!!Do tego bak w pomocy. To jakas paranoja. Juz Engel by lepszy
        sklad dobral. Mielismy szukac rozgrywajacego, podobno mial nim byc
        szymkowiak,ktory gra na obronie, a widac na srodku zdebela. Krew mnie zalewa.
        Kryszalowicz nie gra wogole nic od roku, widac to najlepsza droga do
        reprezentacji. Jeszcze tylko swierszcza powininen powolac, bo przeciez kto ma
        wieksze doswiadczenie, tak potrzebne na szwecje......
        • Gość: Porter Re: Janas zwariował!!!! IP: *.orion.pl 15.05.03, 16:26
          Gość portalu: marek wieczorek napisał(a):

> Gość portalu: yeti napisał(a):
          > >
          > > Super Express/TK/15 maja 2003 09:18
          > >
          > >
          > > Kadra: Kosowski na prawej stronie, Bąk w pomocy
          > >
          > > Paweł Janas, selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski, powoli odkrywa
          > > karty przed bardzo ważny spotkaniem eliminacji ME ze Szwecją - pisze "Supe
          > r
          > > Express".
          > >
          > > Do kadry ma powrócić napastnik Paweł Kryszałowicz. Selekcjoner zastanawia
          > się
          > > także nad powołaniem Tomasza Kłosa.
          > >
          > > Właśnie Kryszałowicz miałby być partnerem w ataku Emmanuela Olisadebe w
          > > spotkaniu z Kazachstanem (6 czerwca), które będzie ostatnim sprawdzianem
          > > kadry przed Szwecją. Z kolei na prawe skrzydło pomocy przesunięty zostanie
          >
          > > Kamil Kosowski. Jeśli się nie sprawdzi usiądzie na ławce rezerwowych, a je
          > go
          > > miejsce zajmie Marcin Zając.
          > >
          > > Sensacją ma być przesunięcie do linii pomocy Jacka Bąka, który nie jest z
          > > tego pomysłu zadowolony.
          > >
          > > "Nie ma mowy. Nie gram w pomocy! Jestem obrońcą z krwi i kości. Parę razy
          > > wystawiano mnie tak w klubie, ale to nie dla mnie. Grałem tam za karę. Trz
          > eba
          > > poszukać innych na to miejsce. Moim faworytem jest Świerczewski, a jak nie
          >
          > > on, to ktoś z polskiej ligi. Sobolewski z Grodziska jest dobry" - powiedzi
          > ał
          > > Bąk.
          > >
          > > Przypuszczalny skład Polski na mecz z Kazachstanem: Dudek - Szymkowiak,
          > > Hajto, Głowacki, Żewłakow - Kosowski, Zdebel, Bąk, Krzynówek - Olisadebe,
          > > Kryszałowicz.
          > >
          > Zgadzam sie. Janasowi chyba ktos obuchem w leb ostatnio przylozyl.
          Proponowany
          > sklad na Kazachstan to istna zenada! Znow hajto - drewniak, zdebel,
          > kryszalowicz!!!Do tego bak w pomocy. To jakas paranoja. Juz Engel by lepszy
          > sklad dobral. Mielismy szukac rozgrywajacego, podobno mial nim byc
          > szymkowiak,ktory gra na obronie, a widac na srodku zdebela. Krew mnie zalewa.

Szymkowiak jest po prostu za slaby. Albo go cos boli, albo ma kontuzje, albo
          zalatwia bramke dla przeciwnika, faulujac go tuz przed polem karnym. Zwracam
          uwage, ze Szymkowiak nie zagral jeszcze zadnego udanego meczu w reprezentacji
          (o reprezentacji San Marino nie liczac), zas w meczu przewciwko Belgii byl
          beznadziejny, w odroznieniu od Zdebela.
          • mihal_04 Re: Janas zwariował!!!! 15.05.03, 20:59
            Policz sobie po ilu meczach Zdebelowi raz udalo sie zagrac dobrze i ile razy
            mial okazje wystepowac Szymkowiak (z San Marino zawiódl?)
            • Gość: dok Re: Janas zwariował!!!! IP: *.acn.waw.pl 15.05.03, 21:01
              mysle, ze jak policzysz minuty to wieksza szanse mial Szymek. Poza tym Szymek
              zaprezentowal sie przyzwoicie jedynie na tle amatorow (jak gram z kolezkami
              trzy razy gorszymi ode mnie to tez moge robic za playmakera) a Zdebel z nieco
              mocniejsza ekipa.
            • Gość: Porter Re: Janas zwariował!!!! IP: *.orion.pl 16.05.03, 08:45
              mihal_04 napisał:

> Policz sobie po ilu meczach Zdebelowi raz udalo sie zagrac dobrze i ile razy
              > mial okazje wystepowac Szymkowiak (z San Marino zawiódl?)
              >
              >

A co to jest San Marino? To grajaca na poziomie naszej czwartej ligi druzyna
              zlozona z kasjerow, piekarzy, dekarzy, urzednikow, studentow... Na ich tle
              nietrudno dobrze wypasc.
              Czy Szymkowiakowi kiedykolwiek zdarzyl sie w reprezentacji taki wystep, jak
              Zebelowi z Belgia?
            • Gość: dexter Re: Janas zwariował!!!! IP: *.acn.pl 16.05.03, 13:17
              mihal_04 napisał:

> Policz sobie po ilu meczach Zdebelowi raz udalo sie zagrac dobrze i ile razy
              > mial okazje wystepowac Szymkowiak (z San Marino zawiódl?)
              >

Nie przypominam sobie, żeby Zdebel dostał aż tak dużo szans. Z resztą niech się
              Wiślacy lepiej nie biorą za liczenie tych minut, bo się okaże, że wszystkim
              razem wziętym wyszedł z jeden dobry mecz.
      • Gość: kataryna Re: Janas zwariował!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 14:49
        Nie wiem czy Janas zwariował ale z Bąkiem też dobrze nie jest. Janas ma chyba
        niewielki autorytet wśród piłkarzy jeśli sobie pozwalają na publiczne
        oprotestowywanie strategii trenera i to w stylu w jakim zrobił to Bąk.
        • Gość: Cyfra Re: Janas zwariował!!!! IP: 200.225.72.* 15.05.03, 14:59
          Kogo by nie powolal to i tak baty...
      • Gość: dexter Re: Janas zwariował!!!! IP: *.acn.pl 15.05.03, 15:03
        Brednie "gazety" jaką jest SE. Chciałbym się tylko dowiedzieć skąd Bąk
        wyskoczył z tym Sobolewskim. Czy mam uwierzyć, że Pan Jacek przylatuje z
        Francji na mecze do Grodziska, a może ogląda każdy mecz tej wspaniałej
        jedenastki w telewizorni poprzez satelyte, może w końcu wyrobił sobie zdanie
        czytając relacje w zaprenumerowanym i codziennie transportowanym samolotem
        specjalnie do Lens Super Expressie? Może wyjaśnią w następnym wydaniu.

Nie wiem jak można czytać takie gówno, chociażby w necie.
        • Gość: yeti Re: Janas zwariował!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 15:15
          Informację przytoczyłem za Onet.pl
      • Gość: Władysław Szpilman Re: Janas zwariował!!!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 18:29
        Yeti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Podzielam twoje zdanie
        • Gość: yeti Re: Janas zwariował!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 19:05
          Hi hi. Miło mi ze tak znakomita osoba podziela moje zdanie, wszak pociecha to
          marna....pzdr.
      • bzyk7 Re: Janas zwariował!!!! 15.05.03, 19:05
        No rzeczywiscie zwariował.
        Teraz to już chyba zapomnę o reprezentacji na jakis czas, bo jak trener
        wyskakuje z takimi numerami, to wynik jest pewny.

Zostaje tylko Wisła w LM.
      • Gość: dok a mi sie podoba... IP: *.acn.waw.pl 15.05.03, 20:59
        w koncu Kosa jest prawonozny, Bak bylby bardzo dobry na pozycji defensywnego
        pomocnika, jest swietny w destrukcji, ale tez duzo widzi. Na lewej stronie wle
        Krzynowka. Zewlak zagral b. dobrze na lewej obronie z Belgia, lepszego nie
        widze. Na Hajcie raczej sie nie zawiedziemy. A co do Kryszalowicza, to trzeba
        pamietac o tym, ze razem z Olim tworzyli najlepsza pare napastnikow w naszej
        reprezentacji w ostatnich latach.
        Jestem na tak!!:)
      • Gość: m04 fakty a superexpress - analiza porównawcza IP: *.lublin.mm.pl 16.05.03, 00:21
        Bąk nie chce grać w drugiej linii.

Janas: Zawodnik będzie grał tam, gdzie postawi go trener, a nie tam, gdzie on
        będzie chciał.

Szymkowiak zagra w Sztokholmie na prawej obronie?

Janas: Nie. W pomocy.

Widzi Pan Kamila Kosowskiego na prawej pomocy?

Janas: To też ciekawa koncepcja, tyle że u mnie nie będzie grał z prawej strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka