Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MP par mieszanych-Łódź 2007

13.11.07, 10:23
    No i w prosty sposób,częsciowo pewnie, pozbyto się z turnieju amatorów!
    Zapewniam, że granie we wtorek, srodę i czwartek nie jest propozycją, że tak
    powiem "dostepną" dla przecietnego curlera w Polsce.Zachecam, błagam! aby w
    ten bezceremonialny sposób nie utrudniać gry. Może nie byłby to problem aż tak
    wielki, gdyby nie to że wielu graczy i tak ma ogromny problem z łaczeniem
    pracy z lodem.
    Obserwuj wątek
      • 13dzikos Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 13.11.07, 10:31
        według mnie 11-13 stycznia to piątek-sobota-niedziela :>
      • oldcurler Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 13.11.07, 10:54
        No to dałem ciała! faktycznie! przepraszam za zamęt wszystkich, a szczególnie
        organizatorów.
        • skip_yeti Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 13.11.07, 20:29
          Panie Waldku, wtopa :)
          Przeglądałem listę zgłoszonych i mi Torunia brakuje... Dzikos, co ty na to?
          • 13dzikos Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 13.11.07, 21:19
            jestem w trakcie szukania partnerki :P
            jest ktoś chętny? :P
            • czolgi89 Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 13.11.07, 22:01
              Ja również szukam partnerki jeżeli któraś z pań by była chętna:)
              młody,zdolny,kulturalny:PP nikt sie nie skusi?? :D
            • oldcurler Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 13.11.07, 22:04
              Szukałem tych dni w grudniu! Takie wtopki to u mnie normalka.Proszę
              się uodparniac!:)
              • damian.kkc.krakow Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 13.11.07, 23:44
                Czołgi Ty tam lepiej swoją namów! :P
                • damian.kkc.krakow Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 13.11.07, 23:51
                  apropo zgłoszeń... czy jest gdzieś ogólnodostępna lista zgłoszonych par?
                  • bartek.azs.lodz Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 14.11.07, 06:41
                    Jest lista na stronie PZC
                • juchas89 Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 14.11.07, 06:54
                  Czolgi mnie namawial tylko oprocz wielkich checi mam jeszcze mature i
                  studniowke...dla mnie to nie argument ale dla rodzicow wystarczajacy ;(
                  • lpiworowicz Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 14.11.07, 15:33
                    Jak już jesteśmy przy temacie dwójek mikstowych to sądzę, że byłoby ze wszech
                    miar wskazane wskazać imię i nazwisko piękniejszej części owej mikstowej dwójki
                    wprzódy, a dopiero za nią nazwisko szanownego ogniwa silniejszego.

Myślę, że ma to sens tym większy, że tradycyjnie pojęty skip (w sensie pozycji w
                    drużynie) w tej rywalizacji nie występuje. Co więcej zastosowanie tego sposobu
                    notacji drużyn dwójkowych być może pozwoli uniknąć mniej zorientowanym faux pais
                    związanego z niewiedzą kto jest kim w zgłoszonej parze (bo na liście zgłoszeń
                    imion nie uświadczy).

No i wreszcie na koniec najważniejsze - paniom po prostu się ta odrobina
                    szacunku należy...
                    • oldcurler Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje?! 16.11.07, 16:04
                      Będą jednak eliminacje.Ale skąd się wzieła magiczna cyfra 26? A może ładniejsza
                      byłaby 28! a choćby i 32. Obyłoby sie bez zbednych kosztów, i zasada
                      wartosciowania byłaby do końca konsekwętniejsza.
                      Pozdrawiam!
                      • damian.kkc.krakow Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje?! 16.11.07, 16:42
                        W finałach biorą udział 32 pary. 26 najlepszych rankingowo par ma pewny udział w
                        finale a o pozostałe 6 miejsc walczy reszta par podczas eliminacji.
                      • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje?! 16.11.07, 16:46
                        Odsyłam do komunikatu nr 2 (!) z dnia 22.06.2007. (obecnie u dołu strony 7 na
                        stronie PZC,zapewne za chwilę na 8). Założenia od początku były takie, że finał
                        może być max na 32 zespoły i przez chwilę groziło, że będą to 32 najlepsze pary
                        wg rankingu. Stanęło na tym, już w czerwcu, że 6 miejsc przeznaczono do 2
                        eliminacji (przeprowadzonych choćby w najbardziej spartańskich warunkach), po 3
                        najlepsze drużyny z każdych awansują.

Za treść i czas pojawiania się informacji na stronie nie odpowiadam.

pozdrawiam. K.
                        • oldcurler Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!!! 24.11.07, 10:48
                          Prosimy o komunikat(PZC?) jakie róznice w grze wystepuja w dwójkach w
                          porównaniu do czwórek. Ogólnie,prosiłoby się w trybie pilnym o reguły
                          gry (jakaś zakładka na stronce PZC!).
                          • skip_yeti Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 24.11.07, 11:09
                            Panie Waldku, pan się nie boi
                            Chyba najlepszym źródłem wiedzy jest filmik pokazowy
                            pl.youtube.com/watch?v=rcTPllHyZ8k
                            a także na stronie Wa ku'ty - relacja z pierwszej tego typu zabawy na polskiej ziemi
                            www.sopot.curling.pl/news.php?subaction=showfull&id=1162248709&archive=&start_from=&ucat=&
                            • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 24.11.07, 12:26
                              Co nie zmienia faktu, że te reguły powinny się ukazać na stronie. Od
                              poniedziałku będę naciskał na ich zamieszczenie.

K.
                              • adela.azs.lodz Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 24.11.07, 13:06
                                Ale one już są na stronie, od dosyć dawna:

www.pzc.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=253&Itemid=2
                                • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 24.11.07, 14:06
                                  Właśnie przeglądałem stronę przed wpisaniem poprzedniego posta i musiałem
                                  przeoczyć, podobnie jak autor zagadnienia. Dzięki za pomoc.
                                  Zatem będę postulował o umieszczenie tego w czytelniejszym miejscu.

K.
                            • oldcurler Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 25.11.07, 17:50
                              Rafale! ja sie nie boję,tylko dalej nie wiem(a strasznie tego nie
                              lubię!),porównujac film z info.stronki Sopotu,czy sędzia pokazuje
                              szczotką czy nie!?,czy w czasie rzucania kamienia przez
                              partnera,drugi MUSI byc w "domu"czy nie. I zapewniam,że mało kto wie
                              czy tak,czy nie.Wiec nie wygłupiajmy się i nie improwizujmy!
                              Krzysztof! apel do Ciebie.Zrób coś, aby na oficjalnej stronie PZC-
                              urlingu, w osobnej zakładce( a nie gdzies "zagnieżdżonej" w
                              info.PZC) były łatwo dostepne pełne reguły nie tylko dwójek, ale
                              czwórek i mixtów.Tak , jak to było częściowo na starej stronce PZC.
                              I myślę tu nie tylko o potrzebach takich curlerów jak ja, ale też
                              wielu początkujacych graczy.
                              • t.kierzkowski Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 26.11.07, 13:24
                                W trakcie zagrywania kamienia partner z drużyny musi być wewnątrz pola, do
                                którego w danym endzie zagrywa się kamień. Czy jest wewnątrz domu czy przy
                                hogline - nie ma znaczenia z punktu widzenia regulaminu.
                                W praktyce oznacza to dwie możliwości - albo po wypuszczeniu kamienia startuje z
                                hogline i dobiega jak najszybciej do kamienia, by szczotkować lub po prostu
                                zostaje w domu pełniąc obowiązki skipa.

Co do sędziów, to wiem tylko, że były tu pewne nieścisłości i w październiku WCF
                                dokonał korekty w regulaminie - niestety nie wiem która opcja wygrała. Znając
                                jednak nasze realia nie liczyłbym na to, że znajdzie się 4 (a właściwie 8, bo
                                nie sposób siedzieć na lodowisku non stop) naiwniaków gotowych marznąc na lodzie
                                przez cały dzień.

• oldcurler Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 27.11.07, 09:57
                                  Wielkie dzieki Tomku że podjełeś temat. Napisałeś;
                                  > W trakcie zagrywania kamienia partner z drużyny musi być wewnątrz pola, do
                                  > którego w danym endzie zagrywa się kamień. Czy jest wewnątrz domu czy przy
                                  > hogline - nie ma znaczenia z punktu widzenia regulaminu.
                                  > W praktyce oznacza to dwie możliwości - albo po wypuszczeniu kamienia startuje
                                  > z
                                  > hogline i dobiega jak najszybciej do kamienia, by szczotkować lub po prostu
                                  > zostaje w domu pełniąc obowiązki skipa.

Ze wzgledów na taktykę gry, jest konieczne okreslenie regułami, zachowania
                                  partnera gracza który podaje kamień. Np. czy jest mozliwe
                                  ażeby przed wypuszczeniem kamienia "skip" wyznacza cel,choćby podporą,szczotką(a
                                  jak mozna,to gdzie i w jaki sposób!) a nastepnie zajmuje miejsce;
                                  a)Przy podajacym, aby zmierzyć czas i ewentualnie szczotkować
                                  b)Przy lini spalonego(przed,za?) pola zagrywanego.Istnieje tu nie
                                  zupełnie miarodajna, ale istnieje mozliwość pomiaru stoperem
                                  c)W "obrebie domu"?
                                  Za niedługo eliminacje w Toruniu i Gliwicach.Byłoby dobrze,aby te watpliwości,
                                  pewnie nie tylko moje, znalazły rozwiązanie w regułach jasno sprecyzowanych.
                                  Pozdrawiam

• t.kierzkowski Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 27.11.07, 13:00
                                    > Ze wzgledów na taktykę gry, jest konieczne okreslenie regułami, zachowania
                                    > partnera gracza który podaje kamień. Np. czy jest mozliwe
                                    > ażeby przed wypuszczeniem kamienia "skip" wyznacza cel,choćby podporą,szczotką(
                                    > a
                                    > jak mozna,to gdzie i w jaki sposób!) a nastepnie zajmuje miejsce;
                                    > a)Przy podajacym, aby zmierzyć czas i ewentualnie szczotkować
                                    > b)Przy lini spalonego(przed,za?) pola zagrywanego.Istnieje tu nie
                                    > zupełnie miarodajna, ale istnieje mozliwość pomiaru stoperem
                                    > c)W "obrebie domu"?

Z reguł gry jakie posiadam od Keitha Wendorfa oraz ich stosowania w praktyce
                                    przez Węgrów, Czechów, Słowaków i Łotyszy wygląda na to, że zawodnicy muszą
                                    znajdować się na przeciwległych krańcach toru. Zawodnik będący w polu miedzy
                                    hogline i backline przeciwległym do haka, na którym znajduje się zawodnik
                                    zagrywający może pokazywać linię szczotką. Może też z tego zrezygnować i np.
                                    ustawić się przy hogline, by szybciej dobiec do szczotkowanego kamienia.
                                    Niemniej musi być przy tym dalszym hogline co jest jedną z poważniejszych różnic
                                    między Mixed Doubles a "tradycyjnym" curlingiem.

Wczoraj rozmawiałem z Panem Skuchą m.in. na temat kwestii, które koniecznie musi
                                    przewidzieć regulamin zawodów. Kwestia ustawienia zawodników to tylko jedna z
                                    nich. Druga to sytuacja, w której jeden z zawodników się pomyli i zagra za
                                    mało/za dużo kamieni. Skoro zdarzyło się to na turnieju, w którym większość
                                    drużyn gra w MD już kilka tygodni to tym bardziej może zdarzyć się u nas.

Jest też bardzo ważna kwestia lodu. Z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić,
                                    że w tej dyscyplinie jego jakość ma jeszcze większe znaczenie niż w przypadku
                                    curlingu czwórkowego.
                                    • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 28.11.07, 21:19
                                      Reguły, o których wspomina Tomek są tłumaczone na polski przez sekretariat PZC.
                                      Od ponad tygodnia... Mogę tylko dodać, że znikł z nich zapis o trzymaniu
                                      szczotki przez sędziego.

K.
                                      • mesimarjas Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 05.12.07, 19:20
                                        Hej, kiedy bedzie wiadomo cos na temat godzin rozgrywania spotkan w Toruniu?
                                        Piatek juz sie zbliza i nie wiadomo nawet o ktorej powinnismy sie tam pojawic i
                                        czy w ogole w piatek, czy moze dopiero w sobote?

Pozdr,
                                        K.
                                        • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007-elimacje/reguły!! 05.12.07, 20:11
                                          Na pewno 2 noce. Lodowisko dostępne w piątek od 24.00, w sobotę 23.30-6.30.
                                          Będzie 5 kolejek, w 1 noc się nie zmieści. Szczegółowe godziny w gestii
                                          sędziego, czyli Huberta. W pierwszej kolejce mecze 1-4, czyli Wy prawdopodobnie
                                          zaczniecie ok. 2.00.(ale to są tylko moje przypuszczenia).

K.
      • czolgi89 Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 18.11.07, 14:12
        jakby jakas pani jeszcze byla zainteresowana to ja nadal nie mam pary i jestem w
        stanie zagrac prawie z kazda chetna :P jezeli tylko ktos sie zglosi to moge
        powiedziec ze na 100% zagram :D
        • 13dzikos Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 18.11.07, 14:53
          to prawie jest mało przekonujące :P
          niestety, już takie się chyba nie ostały :(
      • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 20.11.07, 16:58
        Głosowanie w Komisjach na temat udziału pary czeskiej trwa i będzie trwać do
        końca tygodnia. W poniedziałek prześlę wynik do PZC (ostateczną decyzję podejmie
        Prezes). Jeżeli któraś z opcji (zgoda na start Czechów lub jej brak) uzyska 6
        głosów (na 11 uprawnionych), wyślę wynik natychmiast. Na razie oddano 3 głosy.

Zapewne interesujące jedynie dla Czechów i dwójki z 27 miejsca rankingu...
        • mesimarja Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 21.11.07, 18:33
          Jako polowa dwojki z 27 miejsca dziekuje bardzo za info! I czekam z
          niecierpliwoscia na wyniki....
          • 13dzikos Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 22.11.07, 19:13
            co z eliminacjami? czasu coraz mniej a nadal nie znamy terminu :(
            • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 23.11.07, 10:56
              Jeszcze chwila, a wszystko powinno być jasne.

Tyle, że znów będzie bałagan :(

Nie znam się na komputerach, a szczególnie na konfiguracji komputerów Związku, ale te maile podobno rzeczywiście były wysłane 19.11. Szczęściem w nieszczęściu jest fakt, źe zyskają na tym Katowice i Gliwice, a stracą Katowice i Gliwice.

Procedura przyjmowania zgłoszeń na następne zawody, o ile moje pomysły znajdą akceptację, będzie już nieco inna i wyeliminuje takie problemy.

Mogę tylko przeprosić za kolejny bałagan, ale nie wszystko zależy ode mnie.

K.
              • mesimarja Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 23.11.07, 13:20
                O jakich mailach mowimy w tej chwili? Beda jeszcze jakies nowe
                zgloszenia do teh listy 24-parowej?

Pozdr.,
                K
      • skip_yeti Wyniki? 08.12.07, 11:37
        Jak ktoś sie obudził to może wrzuci coś o wynikach?
        • krzychbe Re: Wyniki? 09.12.07, 06:29
          Podaję za Hubertem:

Awans wywalczyły 2 Krynice (Żuromska-Czepieliński i Furtak-G. Adamczyk) i Kraków
          (Szczepanik-Ząbczyk).

Wobec takich faktów w Gliwicach wystąpi tylko 7 zespołów i na całe zawody
          wystarczy 1 noc (z soboty na niedzielę). Drabinkę prześlę do PZC najdalej w
          poniedziałek, godziny rozgrywania meczów podam po konsultacji z Piotrkiem P.

Pozdrawiam. K.
          • oldcurler Re: Wyniki? 09.12.07, 17:53
            Para Szczepanik-Ząbczyk już nie Kraków, ale RKC Curlik!
            • krzychbe Re: Wyniki? 10.12.07, 20:51
              Kolejny transfer do Rudy Śl? Co oni w sobie mają...?

Ale jest mały problem. Do MP dwójek zgłosiliście się podobno jako KKC Kraków.
              Zgłoszenie jest oficjalnym dokumentem, powodującym pewne skutki. Zatem do końca
              tych mistrzostw jesteście Krakowem. Tak samo jak mój ewentualny medal pójdzie na
              konto AZSu Gliwice, tak Wasz na konto Krakowa. Na pocieszenie pozostaje fakt, że
              jak dotąd (i nic nie wskazuje by miało się to zmienić) w większości informacji
              padają nazwiska, a nie przynależność klubowa.

Pozdrawiam. K.
              • oldcurler Re: Wyniki? 11.12.07, 08:43
                Co ta Ruda ma? hm! Może dla nas, po prostu CHĘĆ do działania !? Jeżeli tak już
                musi być, to reprezentujemy KKC Kraków w aspiracjach do medali
                (obyś Krzysztof ten problem wypowiedział w dobra godzinę).
                Pozdrawiam !
                • ramb0 Re: Wyniki? 12.12.07, 12:10
                  Tak sobie czytam te posty na temat tych mistrzostw dwójek mieszanych
                  i zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego mieszanych? A co jak by
                  chciało w jednej dwójce zagrać 2 facetów albo 2 kobiety? To nie
                  mogą? Domyślam się jaka jest odpowiedź. Że nie. Ale ja się pytam
                  dlaczego? Przecież mamy już XXI wiek. Nie żyjemy w średniowieczu.
                  Czasy się zmieniają. Powinno być równouprawnienie. Szczerze mówiąc
                  to jestem lekko zbulwersowany tym faktem. Curling, który nie jest w
                  Polsce zbyt popularny, powinien iść z duchem czasu żeby
                  zaintereswoać jak najwięcej ludzi. Jest to tym bardziej smutne, że
                  słyszałem że w Holandii rozgrywki par mieszanych i niemieszanych
                  razem są na porządku dziennym, w Hiszpanii podobno też się do tego
                  przymierzają, a my jak zwykle - na szarym końcu w tej kwestii...
                  • damian.kkc.krakow Re: Wyniki? 12.12.07, 13:33
                    Właśnie dzięki temu że w tych mistrzostwach występują pary mieszane są one
                    interesujące.
                  • hit_and_roll Re: Wyniki? 13.12.07, 22:18
                    ramb0 troszke sie zgalopowales w tym poscie... Jezeli wymyslono konkurencje
                    mikstowa, na zasadzie gra w dwojce jedna osoba plci damskiej a jedna meskiej to
                    w takim zestawie trzeba grac. Jak ktos chce zagrac w innym zestawieniu to prosze
                    bardzo ale poza oficjalnymi zawodami, ktore maja scisle okreslone przepisy :)
                    Co do rownouprawnienia to jest jak najbardziej rowno 1+1 ;)

Pozdrawiam
      • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 18.12.07, 08:16
        Na ok. 2 dni przed terminem zgłoszeń do MP dwójek rozmawiałem z Bartkiem S. m. in. na temat jego niezdolności do gry w ww. mistrzostwach i ciągłej obecności na liście zgłoszonych. Dowiedziałem się, że zastąpi go Tomek C. Następnego dnia (ciągle przed terminem) rozmawiałem z sekretariatem i dowiedziałem się m. in, że rzeczywiście otrzymano zgłoszenie Tomka w parze z PW i formalnie wszystko jest w porządku. Więc przestałem się interesować sprawą.

Zwrócono mi właśnie uwagę, że na liście wciąż figuruje Bartek.

Wysłałem już do PZC uwagę na ten temat. Zdaję sobie sprawę, że niektórym ciężko będzie uwierzyć, że nie wolno zmieniać zawodników po terminie, ale jestem świadkiem, że w tym przypadku rzecz miała miejsce przed jego upływem. A brak wpisania zmiany związany jest ze standardową niedokładnością pracy sekretariatu.

Pozdrawiam. K.
        • skip_yeti Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 19.12.07, 14:09
          > Zdaję sobie sprawę, że niektórym ciężko
          > będzie uwierzyć, że nie wolno zmieniać zawodników po terminie

Ok, to co w przypadku kontuzji, które wystąpią po zgłoszeniach? W przypadku
          turniejów "pełnowymiarowych" powołuję do drużyny rezerwowego, który może
          zastąpić gracza kontuzjowanego. Ale tu są dwójki, rezerwowych nie ma. Drużyna
          odpada i wchodzi następna z eliminacji? Znowu kłopot, bo eliminacje były w dwóch
          miejscach. Może jednak dopuścić możliwość zmiany zawodnika w przypadku
          udokumentowanej przez lekarza niezdolności do gry.
          • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 19.12.07, 19:42
            Kłopotu nie ma, kolejność w eliminacjach jest ściśle określona (pod warunkiem,
            że w końcu dotrą do PZC wyniki z Torunia). Kilka ofiar może być. Sam
            prawdopodobnie będę jedną z nich (a wychodziło, że zagramy z Wami :)), podobne
            obawy ma też chyba Ilona. Pomysł, by w dwójce nie było rezerwowych, wymyślony
            został przez WCF. A zaświadczenie lekarskie niemal dowolnej treści większość z
            nas jest w stanie niestety załatwić bez większego problemu...

K.
            • damiahn Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 30.12.07, 01:19
              Sam nie zauważyłem więc wierzę, że będzie takich więcej... :)
              Na podstronie dotyczącej mikstów dwójkowych www.pzc.org.pl 23.12.2007 dr Skucha
              zamieścił niusa na temat wpisowego. 100 zł. należy wpłacić do 4.01. i uwaga
              "DECYDUJE POJAWIENIE SIĘ ŚRODKÓW NA KONCIE" więc czasu pozostało bardzo mało...
              • bjasiecki Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 02.01.08, 18:48
                a na ktorym lodowisku beda rozgrywane mistrzostwa na bombonierce czy tym drugim?
                • elint2 Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 02.01.08, 18:56
                  Tym drugim:
                  Lodowisko "Retkinia", ul. Popiełuszki 13b
                  Wkrótce niebawem ruszy oficjalnie strona zawodów...

Krzysztof
                  • digsus Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 02.01.08, 20:07
                    to skoro wiemy juz na ktorym lodowisku gramy to moze wiadomo tez ile
                    bedzie torow?
                    • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 02.01.08, 21:05
                      Jeśli wszystkie sposoby zawiodą, zajrzyj do instrukcji :))) W tym wypadku na
                      stronę PZC. Wiem, nie zawsze działała idealnie, ale ostatnio kilka osób stara
                      się, by rzeczywiście była to oficjalna strona z informacjami z pierwszej ręki.
                  • adela.azs.lodz Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 02.01.08, 21:49
                    no dobrze, to chyba możemy ruszać.
                    oficjalna strona zawodów:

www.lodz.curling.pl/MPPM
                    • bjasiecki Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 03.01.08, 00:36
                      piekna ona- estetyczna i przejrzysta, brawo Adela!
      • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 03.01.08, 19:58
        Jeszcze jedna istotna sprawa!

Liczyłem, że przed MPPM wejdzie w życie nowy Regulamin MP. Nie został on jeszcze
        zatwierdzony przez Zarząd, więc nie zdąży stać się prawem (reguły musiałyby
        zostać zmienione tuż przed zawodami). Jednakże interesujący może być jeden jego
        punkt (raczej już obowiązujący przed następnymi MPPM):

"Zwolnienie z pierwszego etapu eliminacji w następnym roku, o ile eliminacje są
        w danych mistrzostwach przewidziane, uzyskują drużyny, które zajmują w MP
        następujące miejsca: (...)
        d) 1-16 w MP dwójek mikstowych"

K.
      • krzychbe Najdłuższa droga 03.01.08, 20:27
        W związku z rezygnacją z udziału w finałach kolejnej pary, dobiegła szczęśliwego
        końca najdłuższa droga do finałów, jaką ktokolwiek przebył. Parze
        Sadowska-Stępniak gratuluję awansu.

Niestety do odtworzenia dalszej kolejności par rezerwowych niezbędne są wyniki z
        Torunia, a tych ciągle nie posiadam. Według szczątkowych i absolutnie
        nieoficjalnych informacji, jakie posiadam, następna w kolejce jest para
        Fischbach-Janczar (AZS Łódź), która jako jedyna z tych, które odpadły w
        eliminacjach wcześniej, niż w ostatnim meczu, wygrała 2 spotkania.

K.
      • gen.wlochy Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 04.01.08, 15:01
        Szybkie pytanie - czy spotkanie kolezenskie powinno sie odbyc w
        piatek czy w sobote - ?????
        • tomek.nr Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 04.01.08, 15:41
          szybka odpowiedź: PIĄTEK!
        • t.kierzkowski Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 04.01.08, 19:57
          zdecydowanie sobota - piątek jest bardzo obłożony w terminarzu i niektórzy
          skończą mecze bardzo późno
          • mesimarjas Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 04.01.08, 20:28
            Ja bym tez byla za sobota, problem tylko w tym, ze czesc druzyn skonczy start w
            turnieju juz w piatek...
          • lpiworowicz Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 04.01.08, 22:49

Na pytanie kiedy zrobić "imprezę" trzeba odpowiedzieć z myślą o tym dla kogo ją
            robimy. Zakładam, że Ci którzy wciąż będą się liczyć w walce za długo nie
            pobalują. Więc jeśli "impreza" ma mieć więcej niż 16 uczestników (tylu odpada po
            piątkowych 2 rundach) to zdecydowanie również proponuję sobotni wieczór.

Tym bardziej, że składając moją propozycję harmonogramu zawodów, starałem się
            uwzględnić czas na jakieś party właśnie w sobotni wieczór (ostatnie mecze w
            piątek zaczynamy o 21.30, a w sobotę już o 20.00)...
            • tomek.nr Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 05.01.08, 12:51
              tyle, że w sobotę odpadają kolejne pary i może się okazać, że na
              niedzielę zostanie właśnie kilkanaście osób...
              ale kwestia pojawiła się na forum, właśnie po to żeby poznać opinię
              uczestników. czekamy na kolejne opinie!
              • bjasiecki Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 05.01.08, 13:43
                ja jestem za piatkiem ze wzgledow wyzej wymienionych
              • lpiworowicz Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 06.01.08, 02:25

Czyli co odpadam z turnieju, to znaczy, że pakuję manatki i jadę do domu??? Czy
                naprawdę o to w tym wszystkim chodzi???
                • oldcurler Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 06.01.08, 08:42
                  Nieźle powiedziane. "Zmykanie" z zawodów, jak się tylko z niego
                  wypada, to bolączka nie tylko curlingu.A może curlerzy wyłamią się
                  z tego i będą towarzyszyć pozostałym do samego finału? Nie zanam
                  tego uczucia, ale dla mnie, równie jak medale, wymarzone byłyby w
                  finale pełne trybuny curllerskiej rodziny. Marzenia!
      • krzychbe Kolejne rezygnacje 06.01.08, 14:45
        Dotarły do PZC rezygnacje par Wiśniewska-Cierkowski i Sowińska-Augustyniak. Nie
        jest mi znany los wpisowego pary Dominiczak-Cesarz. Zatem na pewno do turnieju
        finałowego wchodzi para z Łodzi (Fischbach-Janczar), ale później zaczynają się
        jaja. Jest do obsadzenia jeszcze jedno lub dwa miejsca. Według moich
        szczątkowych i nieoficjalnych danych 4 pary nie przeszły eliminacji, ale wygrały
        w nich po 1 meczu. Są to wg alfabetu:

Branczewska -Skowroński
        Dobiszewska-Madej
        Kowalska-Sławiński
        Węgrowicz-Smak

O ich kolejności decyduje dorobek małych punktów. Czy ktoś może ogłosić wyniki
        eliminacji z Torunia?

K.
        • takeouter Re: Kolejne rezygnacje 06.01.08, 14:58
          Wpisowe Cesarza i Dominiczak na 100% zostało wpłacone dnia
          03.01.2008 tak więc nie ma jeszcze aktualizacji... informowałem cie
          Krzysztofie, że podejme decyzje w tym terminie...
          do zobaczenia w Łodzi
          pozdrawiam
          • krzychbe Re: Kolejne rezygnacje 06.01.08, 15:01
            Zatem jaja ograniczają się do wyłonienia jednej najlepszej pary z wymienionej
            czwórki :) K.
      • 13dzikos Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 06.01.08, 18:31
        a tak w ogóle to jest błąd w tytule ;)
      • kjuber Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 07.01.08, 19:13
        Czy ktoś może mi wytłumaczyć, czy decyzja PZC dotycząca wolnego losu jest zgodna z regulaminem MP.
        • krzychbe Wyniki z Torunia 07.01.08, 19:43
          Mam wyniki! Potwierdzają się 2 zwycięstwa pary Fischbach-Janczar. Wśród par z 1
          zwycięstwem kolejność jest następująca (endy - kam. wygr. - kam. przegr.)

1. Kowalska-Sławiński 9-13-16
          2. Branczewska-Skowroński 9-12-15
          3. Dobiszewska-Madej 8-14-18
          4. Węgrowicz-Smak 7-14-15

Ps. Decyzja raczej nie była zgodna z regulaminem, ale nie przewidziałem, że od
          turnieju do ogłoszenia jego wyników może upłynąć miesiąc. A nie znając wyników
          nie wiedzieliśmy kto jest następny i nikt w tej sytuacji nic lepszego nie
          wymyślił. Ale teraz mamy wyniki!

Wkrótce podam komplet. K.
          • krzychbe Re: Wyniki z Torunia 07.01.08, 20:52
            Oto komplet wyników z eliminacji w Toruniu (wg kolejności meczów, w nawiasach
            wynik w endach):

1. Żur,Cze - Kow,Sła 6-3 (3-3)
            2. Fis,Jan - Dud,Dzi 4-3 (4-3)
            3. Szc,Ząb - Han,Ceb 5-3 (4-2)
            4. Fur,Ada - Węg,Sma 6-3 (5-1)
            5. Żur,Cze - Sad,Stę 4-3 (3-2)
            6. Bra,Sko - Fis,Jan 4-3 (3-3)
            7. Kow,Sła - Han,Ceb 5-4 (3-3)
            8. Węg,Sma - Dud,Dzi 7-4 (3-3)
            9. Żur,Cze - Szc,Ząb 6-5 (3-3)
            10. Fur,Ada - Bra,Sko 5-3 (3-3)
            11. Fis,Jan - Kow,Sła 6-5 (3-3)
            12. Sad,Stę - Węg,Sma 5-4 (4-3)
            13. Szc,Ząb - Fis,Jan 11-4 (4-2)
            14. Sad,Stę - Bra,Sko 7-5 (3-3)
            15. Szc,Ząb - Sad,Stę 5-2 (4-2)

Pary zastępujące wycofanych, wg kolejności w drabince turnieju finałowego
            (liczby oznaczają kolejno zwycięstwa, endy wygrane, kamienie wygrane i kamienie
            przegrane):

29. Łasak-Kaźmierczak
            30. Sadowska-Stępniak
            31. Fischbach-Janczar 2-12-17-23
            32. Kowalska-Sławiński 1-9-13-16

Kolejność w MPPM tych, którzy nie zagrają w finałach:

33. Branczewska-Skowroński 1-9-12-15
            34. Dobiszewska-Madej 1-8-14-18
            35. Węgrowicz-Smak 1-7-14-15
            36. Halemba-Breguła 0-6-9-15
            37. Dudkiewicz-Dzikowski 0-6-7-11
            38. Handzlik-Cebula 0-5-7-10

Nic już nie powinno ulec zmianie, jeżeli tylko nikt inny nie wycofa się z
            finałów. K.
      • krzychbe Re: MP par mieszanych-Łódź 2007 09.01.08, 18:54
        Wiadomości nieoficjalne:

Z powodu choroby para czeska wycofała się z zawodów.
        Para z miejsca 33 nie wyrobi organizacyjnie i rezygnuje z miejsca w finałach.

Trwają poszukiwania chętnych wśród par na kolejnych miejscach. Jest 9.01, więc
        drabinka już nie będzie przesuwana, a zastępcy trafiają w miejsce pary
        wycofującej się.

K.
      • curling_girl :) 12.01.08, 13:50
        i jak tam komu kibicujecie? (Ci, którzy nie są w Łodzi) :)
        • yoasia_25 Re: :) 12.01.08, 14:43
          Agnieszka, Damian do boju ! ;)
      • curling_girl Gratulacje :) 13.01.08, 16:44
        Wielkie gratulacje dla Agnieszki i Damiana, jednak para Mistrzów Polski okazała
        się niepokonana : )powodzenia w Finlandii!!!
        • konan_wa_ku_ta Re: Gratulacje :) 13.01.08, 16:48
          Pryłączam się do gratulacji. Oby jeszcze lepiej grało się wam na MŚ :))
          • 13dzikos Re: Gratulacje :) 13.01.08, 19:29
            i ja również się dołączam :) powodzenia na MŚ :)
            • dokens Re: Gratulacje :) 13.01.08, 20:13
              Herman..??? hmm skąd ja go znam hmmmmm....???
              Gratulacje !!!!
        • aga.ogrodniczek Re: Gratulacje :) 13.01.08, 23:02
          Bardzo dziękujemy za gratulację.
          W Finlandii obiecuję damy z siebie wszystko.
          • damiahn Re: Gratulacje :) 13.01.08, 23:40
            herman to chyba ten co koszulke na allegro chce popchnąć (prawie nieśmiganą...
            :D ) również dziękuję za gratki... jakoś tak się stało... wszystko dzięki
            Szefowej... ;)
            no i lodowi - lód bajeczka... :D (Dzięki Kazik...)
            • dj_pinball Re: Gratulacje :) 14.01.08, 08:13
              o tak! Wielkie gratki dla zwycięzców, ale także dla Kazika. Lód był
              po prostu idealny! okazało się że nawet u nas można...
              Tym bardziej żałuję że tak daliśmy...
              • oldcurler Re: Gratulacje :) 14.01.08, 08:27
                Oj! Nie byłoby GRATKI z grania, żeby nie Kazika starania! A swoją drogą,
                stawiamy my Cię tam grający , na najwyższym "pudle" maestrii, i żal tylko tego
                że nie dostaniesz od nikogo(?) symbolicznego czajnika, choćby takiego na 230V !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka