Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 09:56
    ok ok a gdzie zarobki Kubicy :)... no tak on nie pracuje w Polsce wiec do
    przedstawionego rankingu nie nalezy
    Obserwuj wątek
      • Gość: o Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 09:58
        No to najwięcej zarabiają żużlowcy czy koszykarze?
        • Gość: Szrek Re: Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 10:06
          Coś pominąłem czy z autorem tekstu jest coś nie tak? N.Pedersen nie
          jest żadnym "polskim sportowcem" tylko cwaniakiem, któremu mądrzy
          polscy działacze bez wazeliny ale za to z walizkami pieniędzy włażą
          w dupę.
          • Gość: brtk Re: Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.lanet.net.pl 23.11.07, 12:52
            To nie są zarobki żużlowca, tylko przychód całej ekipy żużlowca.
            Żużlowcy wszystko sobie sami kupują, nawet mechaników sami muszę
            zatrudnić. Klub żużlowcowi zapewnia tylko żużel na stadionie
            i karetkę w razie wypadku.
      • Gość: zaskoczony Ktoś się tym sportem w ogóle interesuje? IP: 212.244.90.* 23.11.07, 10:16
        Ja nie znam żadnego takiego...
        • Gość: MK Re: Ktoś się tym sportem w ogóle interesuje? IP: *.synerway.pl 23.11.07, 10:34
          Widzisz jak mało znasz swój kraj...
        • Gość: fan Re: Ktoś się tym sportem w ogóle interesuje? IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.11.07, 10:39
          Przeczytaj durniu raz jeszcze artykuł! 700 tys. widzów na E-lidze, a jest
          jeszcze I i II liga oraz szereg innych rozgrywek i turniejów.
          A co do zarobków, to porównanie kosztów jakie ponosi żużlowiec wraz ze swoją
          ekipą z wydatkami np. koszykarza (który nawet gacie ma klubowe) mówi samo za siebie.
          • Gość: go$c!u Re: Ktoś się tym sportem w ogóle interesuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 12:29
            dokladnie. wszyscy trzesa portkami nad tym ile to zuzlowcy zarabiaja, a niewiele
            osob zdaje sobie sprawe, ze oni WSZYSTKO musza kupowac sami... a juz w ogole
            malo kto wie ile to kosztuje. jak zwykle z niewiedzy wynikaja takie buble jak
            ten artykul.
          • Gość: zaskoczony 700 tys czyli jakieś 1,85% społeczeństwa durniu... IP: 212.244.90.* 23.11.07, 14:06
            widać że w podstawówce nie byłeś mocny z matematyki...
      • Gość: Darco Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 10:41
        Do "eksperta" z Gazety: Ile w sprzęt, logistykę i ludzi inwestuje rocznie z tych
        dochodów wyżej wymieniony koszykarz? Tyle co Pedersen? To znaczy kilkaset
        tysięcy (minimum, strzelam) czy więcej?
        • Gość: Fanatyk Re: Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: 84.38.160.* 23.11.07, 10:47
          Prosta piłka: największe zainteresowanie w Polsce i największe zarobki. Piłka
          wkopana ze swoimi hordami rozjeedzonych troglodytów nigdy tym rozgrywkom nie
          dorówna i nigdy ich nie zrozumie. A to najbardziej wymierny sport na świecie:
          jedź albo giń.
          • Gość: Darco Re: Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 10:52
            > jedź albo giń.

Nie należy zapominać jeszcze o jednym: Czy jakikolwiek dziennikarz gazety
            widział kiedyś mecz lub turniej na żywo? Jeśli tak to miał szansę zobaczyć
            wypadek żużlowca. Jest to przerażający widok. Takich wypadków w całym sezonie
            jest kilkadziesiąt. Ryzyko ogromne, stres ogromny, często pieniądze nie aż tak
            ogromne. Nie każdy zarabia tyle co Pedersen, ale każdy może bo "tym" biegu już
            nigdy nie chodzić.
            • Gość: Fanatyk Re: Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: 84.38.160.* 23.11.07, 11:09
              To prawda ale chodzilo mi o pewną przenośnię. Albo jedziesz, zarabiasz,
              zdobywasz sławę, albo giniesz w ligowej szarzyźnie. Nażelowane piłkarzyki dla
              których jedynym ryzykiem jest siniaczek na nóżce a gdy mają zagrać jeden mecz w
              tygodniu więcej zaczynają płakać. Wiele było przypadkó gdy zawodnicy dla swojego
              klubu jechali ze złamanymi kończynami iw ygrywali dla nich biegi. W tym sporcie
              nie ma kalkulacji i udawania.
              • Gość: henio wszyscy zarabiaja miliony...a ja mam1250zl na reke IP: *.proxy.aol.com 23.11.07, 11:29
                w polsce pelno milionerow.kazdy byle "klepek" czy byznesmen zarabia
                miliony..i gdzie tu sprawiedliwosc?
                • Gość: mar Re: wszyscy zarabiaja miliony...a ja mam1250zl na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 11:41
                  Biedny, pokrzywdzony Henio... co socjalizm Ci sie marzy? każdemu po równo? jak
                  ktoś się nie boi ryzyka i umie szybko jeździć i jeszcze potrafi dzięki temu
                  zachęcić ludzi do oglądania go to zarabia, proste :)
                  • Gość: kolo drobne sprostowanie IP: *.broadband.pl 23.11.07, 11:49
                    jesli chcecie ustalic calkowity dochod Pedersena, pomnozcie jego gażę razy 3 albo 4. Podobną kase dostanie na pewno w Rosji, Szwecji i Anglii. W ten sposob koszty utrzymania teamu rozkladaja sie.

Martwi mnie taki stan, bo to osłabi nasze teamy. Trzeba wymóc proporcjonalne wydatki na mlodziez i promocje sportu co na transfery.
                    • Gość: elvisthorn Re: drobne sprostowanie IP: *.tvk.torun.pl 23.11.07, 12:21
                      a czy ktos pomyslal o tym ze zuzlowcy maja jeszcze sponsorow indywidualnie??
                      czesto nie zwiazanych z klubem. Wydaje mi sie ze owi sponsorzy poktywaja spora
                      czesc wydatkow ktore ponosi zuzlowiec w trakcie sezonu.
                      Do tego trzeba doliczyc kase za wygrane turnieje, mistrzostwa etc.

Wiec czolowka zuzlowcow napewno zarabia nie malo :)
                    • Gość: qqryq Re: drobne sprostowanie IP: *.ztpnet.pl 23.11.07, 13:15
                      Brawo. świetna dedukcja - 4 ligi a wszędzie socjalizm (czyli po równo z każdej). Prawda jest taka, że w szwecji Nicki dostanie około 1 minilona pln (+- po przeliczeniu z koron), w Anglii jeszcze mniej a w rosji już raczej nie pojedzie - terminy kolidują ze szwedzkimi. Pozostaje Dania, ale tam max 300-400 tyś pln. Tak więc jak zarobi to co w Polsce razy 2 to będize max. Co do indywidualnych sponsorów, to nie przesadzaj - to nie są aż tak ogromne kwoty. Jak całość (wraz z nagrodami za np. gp) podzieli się na zakup i prezygotowanie sprzętu, pensje dla ekipy (mechanicy w polsce, anglii, szwecji danii, manager, trener, kierowca, etc.) i odejmie podatki, to koleś MOŻE zatrzyma 500tyś pln za całoroczne ryzykowanie życiem. Trochę zimnej wody na główkę.
                  • Gość: henio oj mar...!? co ty wypisujesz? IP: *.proxy.aol.com 23.11.07, 13:48
                    socjalizm mi sie nie marzy....- "kazdemu po rowno" -tez by nie bylo
                    ok, tylko czy nie jestes zdania ,ze wszystkie place czy honoraria
                    maja swoje "granice przyzwoitosci"- taki zuzlowiec jeden czy drugi
                    wlasnie poprzez pryzmat pieniedzy....bedzie mial ciebie czy
                    innych ...za "smieci" czy "zyciowych niedorajdow"-a moj post
                    wczesniejszy jest przenosnia myslowa-i wcale nie znaczy ze
                    faktycznie zarabiam 1250 pln...bo skad ten post pisze... nawet
                    zasilek socjalny w przeliczeniu to 5000 zl-takze spoko czlowieku-
                • Gość: Jarek Re: wszyscy zarabiaja miliony...a ja mam1250zl na IP: *.futureelectronics.co.uk 23.11.07, 13:58
                  Heniu, przez swoje cale zycie nie podejmiesz ryzyka jakie podejmuje
                  zuzlowiec w jednym biegu. Dla Twej informacji w samej tylko Polsce
                  zginelo 43 zuzlowcow. Jesli zginelo w trakcie pracy 43
                  przedstawicieli Twego zawodu to znaczy ze jestes kiepsko oplacany.
      • Gość: marcin taki Pedersen zarabia jeszcze więcej IP: *.chello.pl 23.11.07, 11:56
        piszecie, że inwestuje w sprzęt dużo więcej niż koszykarz? Jasne, oczywista
        sprawa. Tyle że żużel to taki dziwny sport, w którym można startować w dowolnej
        ilości lig naraz, podczas gdy inni wymienieni tu sportowcy byliby za coś takiego
        zdyskwalifikowani. Jestem pewien, że z kontraktów ligowych taki Pedersen wyciąga
        w sumie minimum dwa razy więcej, startując w Anglii czy Szwecji (nie wiem,
        strzelam, może też w Rosji, tam zaczęli ostatnio płacić szalone sumy, prawie jak
        w Polsce :)
        • Gość: qqrtq Re: taki Pedersen zarabia jeszcze więcej IP: *.ztpnet.pl 23.11.07, 13:24
          człowieku, dobry żużlowiec musi mieć sprzęt (głównie silniki ale i drobnica typu łańcuszków, zębatek) "indywidualnie" przygotowywany na każdy tor. Inne silniki potrzebne są w Anglii (techniczne, krótkie tory) inne w Polsce (szybkie lotniska) a inne w szwecji (pośrednie). Dodatkowo inne konfiguracje wymagane są na tory przyczepne (długie, krótkie, etc.) a inne na twarde (j.w.) a są jeszcze lekko przyczepne w przeróżnej konfiguracji. Tak więc co z tego, że taki Pedersen zarobi 2000000w polsce a kolejne 2000000 w innych ligach (razem - w szwecji np. tylko 1000000) jak będzie musiał na każdą ligę mieć po kilka kompletów sprzętu + po 2-3 kompletne motory na KAŻDĄ eliminację GP.
      • Gość: Madball Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 12:55
        Autor tego artykułu nie jest chyba najlepiej zorientowaną osobą
        jeżeli chodzi o speedway. Po pierwsze kto oprócz Golloba i Pedersena
        zarabia takie kokosy w polskiej lidze? po drugi którzy sportowcy tak
        jak żużlowcy inwestują w sprzęt w trakcie sezonu - no bo chyba
        piłkarze nie kupują sobie piłek?
        Jeżeli gazeta nie jest zainteresowana żuzlem to niech poprostu o nim
        nie pisze bo artykuły które można znaleźć na temat tego sportu są w
        99% na poziomie zarabiających na sensacjach brukowców.
        • Gość: ja Re: Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.wh-burse.uni-wuppertal.de 23.11.07, 13:13
          Hampel...?
      • Gość: koleś Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.07, 14:05
        a niech se zarabiają ile chcą.Byle nie hałasowali mi warczącymi
        motorami jak odpoczywam lub śpię.
        Jak ktoś chce wdychać opary wydobywające się z rur wydechowych
        motorów czy oddychać unoszącym się pyłem żużlowym , to w końcu jego
        sprawa.
        Znam 1001 bardziej przyjemnych zajęć niż kręcenie głową naokoło
        stadionu i bezmyślne siedzenie.
        Dla zawodników to "świetny" sport- duże, wyższe niż przeciętne
        ryzyko kalectwa.A pożytek żaden.No, jasne zaraz mi się tu odezwą
        spece od żużla i zaczną się madrzyć,że to sport dla prawdziwego
        mężczyzny, dla widowni wspaniała zabawa itp,itd.
        Oświadczem więc,że nie, nie jest to zajęcie dla "prawdziwego"
        męzczyzny.
        Dużo zarobią w tym sporcie nieliczni, a co do męskich wartości wolę
        sporty walki - jak się to uprawia to przynajmniej można mieć z tego
        jakąś korzyść i sprawność ogólną.
        Aha, mam w nosie wasze opinie gloryfikujące żużel.
      • Gość: MiChCiO Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: 83.2.142.* 23.11.07, 14:34
        Widać, że autor artykułu nie ma pojęcia o żużlu.
        1. Kwotę 2 mln rzuciła prezes Rzeszowa niejaka Marta Półtorak bo obraziła się,
        że Nicki zerwał negocjacje.
        2. Nicki podpisał umowę dwuletnią.
        3. Nicki nie zarobi we Włókniarzu 2 mln na sezon nawet jak będzie targał po 21
        oczek na mecz.
        4. Prawie 700 tys. pln. to kwota jaką zawodnik dostanie od firmy Złomrex za
        miejsca reklamowe. Kasa związana z rozpoczęciem kampanii reklamowej przed
        debitem giełdowym spółki. Nieoficjalnie najdroższa umowa sponsorska dla żużlowca
        w Polsce i to było głównym powodem podpisania kontraktu w Częstochowie.
      • Gość: j23 Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: 89.40.132.* 23.11.07, 14:41
        Średnia frekwencja: 700 tys. widzzów. Chyba z tymi przed
        telewizorami.
      • Gość: seba Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 15:53
        Nie bardzo rozumiem sens artykulu redaktora.jezeli mial on celu zanegowanie zarobkow zawodnikow speedwaya to jest dla mnie badziewnym dziennikarzem szmatławca zwanego wyborcza. koszt samego motocykla nie liczac czesci tuningowych,tunera kosztuje w granicach 40-50 tysiecy zlotych.pozadnejklasy zuzlowiec ktory chce zdobywac powyzej 12 punktow w meczu(dzieki czemu bedzie mial zaplacona przez klub biegopunktowke)musi posiadac w swoim parku na jedna lige polska 4 motocykle.koszykarz wymieniony w artykule lubpilkarz czy siatkarz jedyne co inwestuja to chec do walki bo(jak ktos napisal wczesniej)nawet majtki maja klubowe lub od sponsora.przypiprezanie sie do wysokosci kontraktow w polskim zuzlu przez pana redaktora jest dziecinada.fakt sa to duze pieniadze ale koszykarz,siatkarz czy pilkarz nigdy nie beda mogli stracic zycia czy zdrowia w pracy(bo tak sport trzeba nazwac)kontrakty ktore podpisuja zawodnicy zuzlowi sa tez w jakiejs czesci zabezpieczeniem w przypadku groznej kontuzji i drogiego dlugotrwalego leczenia bo w przypadku urazow uniemozliwiajacych uprawianie tej dyscypliny zaomina sie o danym zawodniku i niech sobie radzi sam (krzysiek cegielski np.)kasa moze i spora ale adekwatna do kosztow uprawiania,urazowosci i zycia po zakonczeniu kariery
      • Gość: someone Re:Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 23:04
        A ja uważam, że ten sport jest niebezpieczny, a zarobki adekwatne do wykonywanej
        pracy. Poza tym, chyba piłkarze więcej zarabiają, a nie narażają się na utratę
        zdrowia czy życia.
        • Gość: qpazuzlowa Re:Żużlowcy najbogatszymi sportowcami w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.07, 09:15
          idąc Twoją myślą, jeszcze więcej winni zarabiać treserzy w cyrku,
          szczególnie ci co wkładają głowę lwu w paszczę.
          Jest coś takiego jak prawo podaży i popytu.
          Zużel to nudziarstwo i dziw,że są jeszcze tacy co tyle płacą,jak
          widać jedynie w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka