Gość: aabbaa IP: 213.17.171.* 07.12.07, 08:08 No nie wiem.. Nie wyobrażam sobie kadry bez Piotrka Gruszki na przyjęciu - to przecież jej kapitan! No chyba, że Wlazły nie wyleczy kontuzji na czas i Grucha zostanie przemianowany na atakującego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Barbarka Murek wraca do kadry IP: 195.116.106.* 07.12.07, 08:49 To bardzo dobra wiadomość, obaj są świetnymi przyjmującymi, Murro ma ponadto atomową zagrywkę, której regularnośc ostatnio znacznie poprawił, a doświadczenie sprzyja utrzymaniu koncentracji, której stabilnośc była najsłabszą stroną naszej reprezentacji. w Winiarskim będą mieli świetnego patnera, a Gruszka w ataku jest lepszy niz w przyjęciu. Wygrywając grupę w Izmirze(a grupa jest z najwyższej półki) chłopcy na pewno mogą odbudowalać swoją pozycję i samopoczucie. Jestem pewna, że ich na to stać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Murek wraca do kadry IP: *.tktelekom.pl 07.12.07, 09:12 Zrezygnujmy ze Swiderskiego, az przykro patrzec na to, co on ostatnio gra.... A Gruszka rzeczywiscie swietny i w przyjeciu i ataku. Z wyliczanki wychodzi wiec, ze jesli Murek i Gierczynski sa in, to Swiderski i Bakiewicz sa out. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daras Re: Murek wraca do kadry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 09:18 Gruszka świetny w ataku i przyjęciu? To czemu nie gra ani tu ani tu? jakby był lepszy od Świderskiego to by grał w szóstce a ostatnio nawet parkietu nie powąchał.Gruszka ma najsłabsze przyjęcie z obecnych kadrowiczów.a Świderski ostatnio prezentuje się bardzo dobrze.Bakiewicz powinien wypaść,za niego Murek,reszta bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Re: Murek wraca do kadry IP: 195.187.32.* 07.12.07, 11:00 Myślę, że Grucha zostanie bo jest dżokerem w talii Lozano i nie przejmuje się faktem, iż siedzi na ławce (tak jak Dudek:))). Jeżeli Murek i Gierek mieli by się znaleźć w "12", to nie widzę miejsca dla Świderskiego i Bąkiewicza. Świder ostatnio obniżył loty, ma za duże wachnięcia formy a na dodatek ma słabe przyjęcie. Bąkiewicz jest w zasadzie tylko zabezpieczeniem przyjęcia - dla mnie to trochę za mało jak na reprezentację. Ale sam fakt zainteresowania Dawidem i Gierkiem nie świadczy od razu że pojadą do Izmiru. Pozdrawiam fanów siatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Murek wraca do kadry IP: 195.205.184.* 07.12.07, 11:00 Jeżeli Wlazły się nie wyleczy i nie wróci do dobrej dyspozycji do turnieju - wówczas Gruszka jako drugi atakujący, Murek i Gierczyński do kadry, Bąkiewicz out... i mamy optymalny skład moim zdaniem:-) Jeżeli Wlazły się wyleczy... wówczas Bąkiewicz nadal out, Gruszka zostaje - bo jednak potrafi w kluczowych momentach pociągnąć zespół (może forma mu wróci do turnieju), dochodzi Murek... ewentualnie, jeżeli Gruszka abosultnie nie będzie w formie, zastępuje go Gierczyński... Co do Świderskiego - jest teraz w formie, więc nie ma co go ruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
xclene decyzję zostawmy Lozano 07.12.07, 11:15 jeśli ci dwaj wielcy zawodnicy zgłosili akces do kadry, to decyzję pozostawmy Lozano, on wie kogo wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: decyzję zostawmy Lozano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 12:02 ostatnio mówiłam, że kadrze przyda się KAŻDY dobry zawodnik i proszę, być może będą nowe powołania :) oczywiście, że Lozano sam bedzie wybierał, byle miał z kogo :)) do turnieju jeszcze trzy kolejki PLS, różne rzeczy mogą się wydarzyć (niczego złego nie życzę, odpukać) ale nie zapominajmy, że Trener ma swoją koncepcję a czy "nowi- starzy" powołani będą mu pasować, to się okaże, sama dobra forma to chyba trochę za mało, osobiście bardzo się cieszę, że Gierczyński zdecydował się na kadrę (Murek tylko tymczasowo zrezygnował), szkoda "marnować" się tylko w Klubie a tu chodzi o Olimpiadę, warto dać z siebie wszystko, żeby się na niej znaleźć, czego naszym siatkarzom życzę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabbaa Jest już szeroka 22-osobowa kadra! IP: 213.17.171.* 07.12.07, 12:22 Rozgrywający: Paweł Zagumny, Łukasz Żygadło, Bartłomiej Neroj Libero: Krzysztof Ignaczak, Piotr Gacek, Paweł Rusek Atakujący: Mariusz Wlazły, Grzegorz Szymański, Robert Prygiel, Bartosz Kurek Przyjmujący: Michał Winiarski, Sebastian Świderski, Piotr Gruszka, Michał Bąkiewicz, Marcin Wika, Dawid Murek, Krzysztof Gierczyński Środkowi: Daniel Pliński, Wojciech Grzyb, Marcin Możdżonek, Łukasz Kadziewicz, Wojciech Jurkiewicz Okazuje się, że teraz możemy mieć klęskę urodzaju wśród przyjmujących <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Murek wraca do kadry IP: *.lodz.msk.pl 07.12.07, 13:07 Świderski musi wziąśc urlop a za niego neich Muro wlezie :p MUREK JUŻ DOSYĆ CHOWANIA za murek :p i będzie spokój... a co do reszty brak zastrzeżenie tlyko jeszcze pozycja libero bedzie nie wiadomoą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowany Re: [wziąść] - musszi wziąć słownik... IP: *.sulechow.net 07.12.07, 20:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondra Murek wraca do kadry IP: *.csv.pl 07.12.07, 13:29 I bardzo dobrze. Jak chcemy dorównać Brazylii to musimy mieć przyjęcie i bardzo szybkich, skoordynowanych skrzydłowych. Dotychczasowe zestawienie przyjęcia nie do końca spełniało te warunki, a inaczej superszybkiej gry w ataku nie da sie prowadzić. Z Murkiem i Gierkiem w składzie może się to udać. Wypada na 100% Bakiewicz, który po prostu cofnął sie w rozwoju (ława jeszcze nikomu w budowaniu formy nie pomogła) i w zależności od aktualnej formy i stanu kontuzji z pozostałych czterech można wybierać. CO do 22 osobowej kadry, to parę nazwisk mnie dziwi: Neroj a nie Woicki (i nie przemawia do mnie kwestia wzrostu - zobaczcie kto rozgrywa w Brazylii), Rusek a nie już teraz lepiej sie prezentujący Milczarek, Grzyb - facet jest wolny jak keczup. Mam nadzieję, że uda się awansować na Igrzyska i pojechać tam optymalnym składem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art. Re: Murek wraca do kadry IP: *.tvk.torun.pl 07.12.07, 14:40 Dużo mówi się o szybkości gry w stylu brazylijskim i chyba Lozano zdał sobie sprawę, że możliwa ona jest tylko w przypadku tak dobrych przyjmujących jak Gierczyński i Murek. Gierczyński zachwyca w każdym miejscu, to naprawdę fenomenalny zawodnik i dziwi mnie jego wymigiwanie. Mało graczy ma taką dynamikę. Bardzo cieszy mnie obecność Wiki na ataku, jeżeli coś (nie daj bóg) stanie się Wlazłemu, to on może uratować skrzydła. Co do środka, to wg mnie Grzyba nie powinno być w ogóle w kadrze. Nie przypominam sobie jakiegokolwiek jego ataku na pełnym zasięgu, z pełną mocą. I niech nikt mi nie mówi, że to wina Zagumnego, bo Guma Plińskiemu potrafi idealnie pod łapę piłkę podrzucić, poza tym Pliński ma dobrą zagrywkę, bardzo stabilną, nie jest to na pewno pocisk jaki ma Wlazły, Gierczyński czy Murek, ale nie jest to banalna brazylijka a la Grzyb. Jak wyzdrowieje Kadziewicz, to kwestia środkowych jest rozstrzygnięta. Moim zdaniem to, po Gustavo i Rodrigao, najlepsza dwójka środkowych na świecie. Poza tym Kadziewicz ma dobrą zagrywkę. A zatem... Grzyb - do widzenia. Co do Libero... Byłem zwolennikiem Gacka, ale Igła przekonał mnie do siebie. Nie dość, że motywuje zespół i ma w sobie mnóstwo energii, to na dodatek zagrał świetny turniej na Węgrzech. Wracając do przyjęcia... Świderskiego nie powinno być. Wiem, że się narażę, ale moim zdaniem Świder jest za bardzo niestabilny. Potrafi zagrać dobry mecz, a następnego dnia, nie skończy ataku na czystej siatce. A poza tym, to takim składem możemy dokopać każdemu. Bez Cienia ironii, nawet Rosjanie są do pobicia przy takich zawodnikach. O Brazylii nie wspominam, bo trudno porównywać ludzi do Bogów. Odpowiedz Link Zgłoś