Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Toruń - co z nowym stadionem ?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 20:13
    No nie jest wesoło :
    www.torun.com.pl/aktualnosci/news-4524,torunia-nie-stac-na-stadion.html
    Miałem nadzieję, że w 2009 roku odbędą sie pierwsze derby Polonii w Toruniu z
    Unibaxem na nowym stadionie, a tu takie wieści.
    Przyznam, że ten kurniczek z kilkoma ławeczkami, przy ul. Broniewskiego chwały
    Toruniowi nie przynosi, a ze względu na swoją strukturę i budowę raczej
    problemy. Przykładem choćby ostatni finałowy mecz z Lesznem : ścisk , tłok,
    brak odpowiednich zabezpieczeń między torem a widownią. Za każdym razem , gdy
    mam okazję być w Toruniu na żużlu, to czuję dyskomfort. Zarząd Unibaxu
    zdecydował o likwidacji tzw sektora wydzielonego...i świetnie, bo to bydło (
    inaczej tego nazwać nie można ) nie miało nic wspólnego z prawdziwym
    kibicowaniem, jakie potrafi robić stowarzyszenie Toruńskich Netfansów :)
    Szkoda mi toruńskich kibiców, bo zarówno Oni , jak i Unibax zasługują na
    obiekt na miarę ekstraklasy. Może Karkosik zainwestuje te brakujące miliony
    ?Jednak mam ciągle nadzieję, że jak w 2009 r przyjadę z bydgoskimi kibicami do
    Was na derby, to przywitamy się po sportowemu z Wami na Nowym Stadionie ! :-)))
    Obserwuj wątek
      • Gość: Trojan1 Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.07, 20:53
        Bedzie bedzie nowy stadion!Miejmy tylko nadzieje,ze Polonia awansuje
        do eski bo nie ma jak dobre "Derby"Szkoda,ze ich w tym roku nie
        ma!!!!!
        • Gość: Szrek Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 08:03
          W kwestii stadionu /nowego/ w Toruniu zacytuję pewnego
          fachowca: "Będzie pan zadowolonyy!"
          • kibic.zalogowany Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! 14.12.07, 17:29
            a tu inny "klasyk"...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=302&w=65311187
            • Gość: polonista [...] IP: *.chello.pl 19.12.07, 21:05
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Jazon Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.tvk.torun.pl 14.12.07, 15:02
        Po raz kolejny okazało się że chytry dwa razy traci- władze miasta miały
        pierwotnie sprzedac te grunty za mniejsza cene, zobowiązując róznowczesnie
        nabywce do wybudowania stadionu, ale zwietrzyli kasę i zapomnieli kalkulatora.
        Teraz wychodzi na to ze nie tylko nie zarobią, ale na dodatek straca- tyle że
        nie oni ale budźet miasta, więc ich samopoczucie pewnie będzie mieć się
        znakomicie. Kompromitacja jak dla mnie...
        • szlachcic Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! 14.12.07, 18:11
          A wiesz jaki stadion by wybudowali anglicy?
          taki sam tylko z krzeselkami

stadion sztuk raz
          • Gość: Jazon Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.tvk.torun.pl 14.12.07, 19:01
            Czyli lepszy od obecnego, a już na pewno lepszy niż nic (co staje się coraz
            bardziej realne) Poza tym nie wierzę żeby miasto nie mogło miec żadnego wpływu
            na kształt budowanego obieku, ponieważ w całej procedurze przetargowej projekt
            stadionu na pewno grałby dużą rolę.
            • Gość: Szrek Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 12:50
              Zawsze Miasto T ma możliwość powołać na budowniczego nowego stadionu
              o.Derektora. Sukces gwarantowany.
              • Gość: Biim Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.as.kn.pl 16.12.07, 23:56
                Sorki ale w tym roku do ekstraligi wchodzi WYBRZEŻE GDAŃSK, więc
                derby odwołane :)
                • Gość: Szrek Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 08:02
                  Widzę że kolega dobrze poinformowany. To podeślij jeszcze niusa
                  kto "wchodzi" do II ligi bo /urodzony złośliwiec/ tylko się domyślam
      • Gość: speed Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 23:00
        Przepraszam, ale podałem nieprawdziwe info odnośnie tzw sektora wydzielonego.
        Nie będzie zamknięty, tylko na to miejsce są przeznaczone specjalne bilety.
        Posiadacze zwykłych karnetów nie będą mogli do niego wejść. Tak to wygląda.
        Ciekawe, czy na nowym stadionie Stępniewski też zarządzi utworzenie takiego
        sektora :)
      • Gość: BIN LADEN Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 08:41
        PO WYKRĘTNYCH WYPOWIEDZIACH WSZYSTKICH TORUŃSKICH POLITYKÓW UWAŻAM,
        ŻE NAJBLIŻSZY SEZON ZAKOŃCZY HISTORIĘ TORUŃSKIEGO ŻUŻLA.
        NAWET JEŚLI ZNAJDZIE SIĘ KASA, TO CZAS NA WYBUDOWANIE STADIONU
        BĘDZIE BARDZO KRÓTKI (MARZEC-LISTOPAD)
        • Gość: BIN LADEN Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 08:42
          O WIELE ZA KRÓTKI
      • Gość: kibic dolny śląsk Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 12:49
        czs najwyższy przypomnieć naszym radnym za co i tak duże otrzymują diety,kto ich
        wybrał na jak długo.Gratuluję dobrego samopoczucia po ostatniej sesji
        miejskiej,ale nie na długo.Czas rozpocząć poważne rozmowy z właścicielem klubu i
        budowę nowego stadionu.Organizacja GP 2010 tj.ogromna reklama dla miasta i władz
        • Gość: speed Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 16:59
          No właśnie we wczorajszym magazynie toruńskim na TVP Info, o godz 18.15 pokazali
          radnych toruńskich i wypowiedź prezydenta miasta p.Zaleskiego, który
          poinformował, że mieszkańcy Torunia będą mogli wypowiedzieć się na temat nowego
          stadionu w specjalnym sondażu, który będzie przeprowadzony w połowie stycznia.
          Zaiste...Jazonie, Kolaborze, Chrisie itd...do dzieła ! Z tego co wiem, to
          odpowiedzialność za nowy obiekt spadła na miasto ( Rada Miejska i pan prezydent )
          Pytanie tylko jest takie, że jeśli przejdzie opcja za projektem około 100 mln
          zł, to skąd brakujące 40 mln zł ? Pewnie myślicie że Karkosik, ale to nie takie
          proste...
          • Gość: Jazon Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.tvk.torun.pl 31.12.07, 17:29
            Pan Karkosik nawet mi przez mysl nie przeszedł- jaki mialby w tym interes?
            Zreszta nez przesady- 40 baniek to nie są pieniądze na frytki. No ale cóż-
            władze miejskie dały ciała to niech teraz sie głowia.
            Szczęsliwego Nowego Roku
            • Gość: speed Re: Toruń - co z nowym stadionem ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 19:46
              I Tak w Sylwestra życzę Wszystkim wspaniałego Nowego Roku, pełnego niezwykłych
              wrażeń żużlowych, acz nie tylko. No cóż...Toruniowi Nowego ! Stadionu i Mistrza
              DMP 2008, Polonii powrotu do e-ligi.
              • Gość: speed Ankieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 22:34
                Oto ankieta przygotowana dla kibiców i mieszkańców Torunia :
                www.torun.pl/stadion/
                Pytania nr 2 oraz szczególnie nr 5 wstrząsnęły mną :)))
                • Gość: ona Re: Ankieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 17:30
                  Jak specjalista od sondaży hehe, powiem tak, sondaż nie zachwyca, ale jest
                  skonstruowany prawidłowo, choć mogli się bardziej postarać i zrobić więcej
                  pytań, aby lepiej poznać preferencje i nastroje kibiców, takie rzeczy się
                  przydają... Co do pyt. 3 jak najbardziej poprawne, ankieta skierowane jest do
                  wszystkich(!) mieszkańców, a nie każdy jest kibicem, zagorzałego kibica może to
                  szokować, ale takie neutralne lub krytykujące pyt. muszą być, gdyż są osoby
                  mogące mieć takie zdanie. Następnym razem jak będą chcieli ankietę niech się
                  zwrócą do mnie, to im taki bajer kwestionariusz sporządzę hehe, nie no nie będę
                  się chwalić, oczyście to są żarty, jednakże jakieś doświadczenie się już ma w
                  końcu robiło się juz jakieś sondaże :)). Niedawno opracowywałam badanie kibiców
                  i układałam kwestionariusz do nich skierowany :)) Speed może chcesz wypełnić,
                  stając się moim "pilotażowym" respondentem. Jeśli się zgadzasz daj znać, wyślę
                  Ci ankietkę na maila :)
                  • Gość: ona Re: Ankieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 17:31
                    sorrki, za mały błąd oczywiście chodziło mi o pyt. nr 2 :))
                • Gość: Jazon Re: Ankieta IP: *.tvk.torun.pl 05.01.08, 10:37
                  Ta ankieta to zasadniczo ściema prezydenta którego urzędnik dał ciala (cos mi
                  sie obiło ze urząd który to wyceniał to ten sam w którym pracuje niejaki pan
                  Batorski- miał słuzyc swoim 'doświadczeniem') Wydaje sie ze prezydent ma zamiar
                  powiedziec radnym ' ok, mieszkańcy powiedzieli że chcą żużla wiec dawac kase
                  albo bedziecie tymi którzy zlikwidowali toruński żużel'. Naprawde szkoda ze za
                  idiotyczne decyzje urzednicy nie ponosza odpowiedzialności majątkowej. Czytam
                  teraz że licza jednak na inwestycje pana Karkosika co wydaje mi sie szczytem
                  żenady. Pewnie w koncu dorzucą te pieniądze (o alternatywach boje sie myslec)
                  ale to naprawde skandal że mozna pomylić sie w szacowaniu inwestycji o aż tyle-
                  gdybym nie był z Torunia śmiałbym sie pewnie jak dziki.
                  • Gość: speed poniedziałek TVP Info godz.19... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 22:09
                    w poniedziałek 28 stycznia na TVP Info Bydgoszcz - w 60 minut dookoła sportu -
                    cały program będzie poświęcony budowie nowego stadionu w Toruniu.
                    • Gość: Jazon Re: poniedziałek TVP Info godz.19... IP: *.tvk.torun.pl 26.01.08, 11:48
                      Ech- szkoda nerwów na ten stadion. Dobrze przynajmniej że miasto sie
                      zabezpieczylo w razie niedotrzymania przez firme terminu. Tyle ze klub nie jest
                      zabezpieczony w ogóle, a nic nam nie przyjdzie z tego ze jakas firma zbankrutuje
                      przez kary, jezeli równoczesnie żuzlowcy nie beda mieli gdzie jeździc.
                      • Gość: obserwator Re: poniedziałek TVP Info godz.19... IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.08, 15:21
                        Coś mi się nie chce wierzyć, że będzie oddany w terminie. Oby nie
                        było tak, że później cały kraj się będzie śmiał.
                        • Gość: speed Re: poniedziałek TVP Info godz.19... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 17:38
                          Nie znam się na budownictwie i dlatego trudno mi powiedzieć, czy zdążą z pracami
                          w terminie. Gdy tak patrzę, jak powstaje w Bydgoszczy centrum handlowo -
                          usługowe Focus Park, które jest architektonicznie bardziej skomplikowanym
                          projektem, to " raczej " tak :)
                          Z tego co słyszałem, to prace budowlane mają się rozpocząć w marcu. Wydaje sie
                          proste : wyparcelować przestrzeń, położyć nawierzchnię, najwięcej czasu zajmie
                          chyba postawienie trybun, bo rozumiem, że nasypu to chyba nie będzie. Lwia
                          część robót powinna być wykonywana już latem i jesienią, tak żeby na zimę robić
                          już wykończenia wewnątrz.
                          Ciekawi mnie inna rzecz...jak już zdążą To wybudować, to tak, żeby można było
                          odbyć pierwsze treningi i sparingi na Nim, przed pierwszym oficjalnym meczem.
                          Paradoksalnie , tor nie będzie sprzymierzeńcem gospodarzy w pierwszym sezonie.
                          To będzie prawdziwe wyzwanie dla toruńskiego toromistrza i zawodników. Sama
                          nawierzchnia musi się dobrze ugruntować, żeby nie powstawały dziury i koleiny po
                          kilku przejazdach. Rozumiem, że Torunianie skorzystają z rad i konsultacji "
                          mistrza toru " Marka Cieślaka :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka