Gość: Iwańczyka kocham IP: *.as.kn.pl 19.01.08, 22:54 Przyzwoitośc dziennikarska nakazywałaby, drogi autorze notki - napisac, iz przez długi czas trenerem prowadzącym Pietrowa był nasz Iwański. To tak gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hofer Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.smrw.lodz.pl 19.01.08, 22:58 pierwsze punkty w karierze chyba zdobyla w rozgrywkach WTA a nie ATP. no chyba że była wtedy facetem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lg79 Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.multicon.pl 19.01.08, 23:00 "W profesjonalnych turniejach ATP występy rozpoczynała w 1998 roku." A mnie sie wydaje że wystepuje w turniejach WTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: 212.33.154.* 19.01.08, 23:18 Czy P. Redaktor to domorosly psycholog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.icpnet.pl 19.01.08, 23:21 Witki opadają, Petrova w ATP... A w wydaniu ogólnopolskim (papier wszystko zniesie) na pierwszej stronie zdjęcie Kasi Gajgał z podpiem atakuje M. Liktoras... Weźta się do ciężkiej, rzetelnej roboty, bo Wam tyuł za najlepszą witrynę roku odbiorą... Nie można by tak, jak nasi sąsiedzi z Czech czy Słowacji, uczciwie i profesjonalnie o sporcie pisać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.dsl.lsan03.sbcglobal.net 19.01.08, 23:48 to nie ma znaczenia - Agnieszka i tak pewnie skiepsci ten mecz. Przegra sama ze soba, jak zwykle, po wielkich wygranych. Wielka euforia przerodzi sie w wielkie rozczarowanie, jak na US Open. Prawdziwy mistrz to ktos kto emocjonuje sie wygrana turnieju a nie jednego meczu. Kiedy pytaja Henin czy cieszy sie z wygranej - ta odpowiada ze nie ma na to czasu, musi koncentrowac sie na nastepnym meczu. A Radwanska jak maly dzieciak, cieszy sie niewiadomo czym (a z nia caly zastep polskich dziennikarzy). Fajnie splatac psikusa wielkiej mistrzyni zaraz na poczatku turnieju, ale aby samemu zapisac sie w historii trzeba robic cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.dsl.bell.ca 20.01.08, 01:00 Istotnie, Polacy nie slyna z mocnej konstytucji psychicznej tak jak polscy pismacy rozczarowuja beznadziejna amatorszczyzna swoich wypocin. Sport nie lubi radosci na wyrost, liczy sie chlodna kalkulacja i skupienie w kazdym momencie, dlogie skakanie z radosci z powodu jednego meczu to oslabianie samej siebie Odpowiedz Link Zgłoś
finqua Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? 20.01.08, 01:34 Gość portalu: observator napisał(a): > Istotnie, Polacy nie slyna z mocnej konstytucji psychicznej tak jak > polscy pismacy rozczarowuja beznadziejna amatorszczyzna swoich > wypocin. Sport nie lubi radosci na wyrost, liczy sie chlodna > kalkulacja i skupienie w kazdym momencie, dlogie skakanie z radosci > z powodu jednego meczu to oslabianie samej siebie tak jest panie z ca zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolopac Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 01:46 a ja jeśli można się nie zgadzam... Radwańska po raz kolejny w karierze sprawia sporą niespodziankę wygrywając w mega wielkim turnieju z mega gwiazdą... i dlaczego ma się nie cieszyć?! ma płakać?! i dlaczego panowie "zpewnościąwybitnisportwcy" uważają, że radość ze zwycięstwa pozbawia możliwości koncentracji przed kolejnym meczem... I co to za gadania o konstytucji psychicznej?! czy Pan wie co to konstytucja? pewnie miał Pan na myśli konstrukcje...ale mniejsza o to...zastanawia mnie tylko skąd ten pogląd...Małysz, Kubica, Jędrzejczak, siatkarze i siatkarki itd itd... Prosze mi wierzyć, nie mamy się czego wstydzić na świecie!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.dsl.lsan03.sbcglobal.net 20.01.08, 03:35 tu chodzi o to, zeby spojrzec na sport powaznie i zaczac myslec nie tylko o wygranych meczach ale i turniejach. Cieszymy sie z tych malych wygranych jakby to bylo nie wiadomo co, a przeciez stac nasz 39 milionowy narod na wiecej. Od lat nie mamy zawodnika/zawodniczki w pierwszej i drugiej dziesiatce w tenisie, a taka mala Slowacja, Czechy, czy Serbia maja. Denerwuje mnie gdy zagraniczne media podaja ze oto kolejna sensacja, nieznana nastolatka, Radwanska pokonala jakas gwiazde. To moze byc fajne za pierwszym razem, ale oto kolejny raz jest to sensacja. Vaidisova jest w wieku Agnieszki, ale traktowana jest od niej znacznie powazniej. A winny jest w tym wypadku zawodnik, nie media. Agnieszka niestety raz wygrywa by potem przegrac mecz ktory byl do wygrania. I to wlasnie jest zle i ustawia ja ciagle w pozycji "underdog". Wierze ze dziewczyna ma potencjal, ale musi podchodzic do turniejow jak profesjonalista. Zobaczymy co bedzie w 4-tej rundzie. Trzymajmy kciuki aby nie stracila ducha walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolopac Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:50 bo nie mamy profesjonalnej szkoły tenisa...Włosi czy Hiszpanie też nie mają żadnej tenisistki w 20 i co z tego!? Mamy innych sportowców...czy to że w snookerze nie mamy żadnego liczącego się zawodnika to też skandal skoro Irlandia ma?! Nie można mieć wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick_84 Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.art-home.net 20.01.08, 03:24 Chyba kondycji psychicznej, albo po prostu psychiki jesli juz. Owszem, moze czasem hurraoptymizmu i rozplywania sie w zachwytach po kazdym zwyciestwie nie lubi, ale warto sie cieszyc z sukcesow osiagnietych niejako po drodze do wiekszego celu. Na razie mamy nasze obie tenisistki w najlepszej 16 turnieju i z tego nalezy sie cieszyc oraz zyczyc im powodzenia:-) P.S. Polecam uzywanie slownika ortograficznego, to nie boli, a oszczedza innym forumowiczom kwiatkow typu "dlogie";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolopac Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 01:50 co za amatorka...pod żadnym względem trudniejszym przeciwnikiem nie będzie Makarova, bo jest zwyczajnie słabsza od Petrovej...na siłę pisana teoria pana redaktora jest totalnie bez sensu i pokazuje tylko, że nie za bardzo zna się on na tym o czym pisze, jak to zresztą inni forumowicze już zauważyli... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.pl 20.01.08, 03:01 marta domachowska tez wygrala:)) brawo Marta:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw maliniak Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.01.08, 03:05 Domachowska awansowała do IV rundy!!!!!!! Brawo Marta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.vc.shawcable.net 20.01.08, 03:05 Wypadaloby tez cos napisac o Marcie DOmachowskiej, ktora wlasnie awansowala do 4 rundy. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr nauk Re: Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.01.08, 03:09 No wlasnie. Powtarza sie syndrom Malysza i Stocha. Gazeciarze zapomnieli sobie o naszej drugiej gwiazdce - uznanie dla Marty. Przy takiej grze nie jestem pewien czy Agnieszka dalaby jej rade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fghgfh Stoch to kmi...ot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.08, 03:13 Stoch .. druga gwiazda ? czego ? ;-) ten koles jest tak samo zalosny jak cala reszta "talentow" z tonio tajerem an czele ;-) juz wole Mateje on przyanjmniej jest zabawny ;-p Stoch gwiazda.. LOL, wygral ten koles cos kiedys? raz byl bodaj 6? jak wailo i nikt nie mogl pozniej skoczyc, toz to sensacja .. zajebisty jest, conajmniej an 2 strone z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr nauk Re: Stoch to kmi...ot IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.01.08, 03:35 Oczywiscie mozesz miec na ten temat swoja opinie (nie zamierzam przeczyc ze Stochowi lat swietlnych brakuje do osiagniec Malysza) ale jesli w konkursie Stoch jest 6. a Malysz poza 30 to pisanie pierwszych 80% relacji z tego konkursu wylacznie o Malyszu po prostu nie jest rzetelne. Dla dziennikarzy priorytetem powinno byc informowanie, a nie kreowanie swojego swiatka. Radwanska jeszcze nie jest gwiazda (niech dojdzie chociaz do finalu duzego turnieju) ale ewidentnie widac, ze dziennikarze zaczynaja ja "kreowac". A dla osoby interesujacej sie tenisem informacja o wyniku meczu Domachowskiej ma pierwszenstwo nad doniesieniem co Radwanska zjadla na sniadanie. I na koniec - nie obrazaj ludzi, ktorych nawet nie znasz, bo swiadczy to wylacznie o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... brawooo Matraaaaaaa !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 03:12 znakomicie !!! to juz zupelnie inna Marta !!! Kiedys po przegraniu pierwszego seta byloby po meczu. Dziś wygrala 2 nastepne, wygrywala swoje gemy od stanu 0:40 ;) teraz pora na Venus ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: brawooo Matraaaaaaa !!!!!! IP: *.as.kn.pl 20.01.08, 03:18 gratulacje. ostatnio wszyscy sie zachlystuja agnieszka radwanska (w sumie ok, bo odnosi sukcesy), ale pomniejsza sie dokonania marty domachowskiej. suma sumarum obie sa w tej samej rundzie. cieszy mnie to, ze doszly obie. mam nadzieje ze jutro z uznaniem, tym razem o marcie, beda pisaly gazety. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Na kogo trafi Agnieszka Radwańska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 03:41 A tak w ogóle, to lekkim skandalem jest fakt, że głównym tenisowym newsem nocnym na gazeta.pl był mecz Pietrowej z Makarową, gdy w tym samym czasie grała Domachowska. Całkowicie sobie ją olano. Bardziej liczy się to, z kim zagra Radwańska. Ja wiem, że Radwańska ma większe szanse, ale do licha, czy tak często Polka gra w III rundzie wielkiego szlema z realnymi szansami na IV rundę? Odpowiedz Link Zgłoś