Gość: jarro IP: *.gprs.plus.pl 04.02.08, 04:57 A do konca trzeciej kwarty bylo tak nudno :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuna Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 04:59 no dal rade eli! akcja z szarpaniem za koszulke i to podanie - mistrzostwo! ostatnia kwarta byla piekna :) szkoda ze nie zadzialal randy moss (ktory po odejsciu z OAK riders wymiata) mimo td. no coz jakby zlapal cos w ostatnich sekundach moze byloby inaczej. w sumie spo ze wygrali NYG bo bostonczycy mieliby za wiele dobrego :f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.dyn.optonline.net 04.02.08, 07:10 czwarta kwarta była super. myślałem że po przyłożeniu jest po meczu, ale znajomy amerykanin mówi że to jeszcze nie nie koniec. no ale jednak nie dali rady wyrównac brawo nyg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 04.02.08, 05:00 Patriots wchodzac na boisko byli zbyt pewni siebie , zasluzyli sobie na ta porazke . Giants the best !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 05:03 no nie wiem ... jak w ostatnim meczu brady byl jakis spiety. duzo mogloby zmienic jakby moss odebral ktores z dlugich podan na koniec. btw. NFL wymiata! a to ze giants zdobeda super bowl to na poczatku sezonu w zyciu bym nie powiedzial. ale obrona dala rade :D dobry mecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Insider Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 04.02.08, 05:16 Mimo,ze Giants w dwoch ostatnich meczach "zalatwili" moje druzyny to musze przyznac,ze wygrywali zasluzenie. Bardziej chcieli. Po raz kolejny potwierdzilo sie,ze defensywa wygrywa mistrzostwo. Calkowicie zneutralizowali "running game" Packers a dzisiaj Patriots. Oba QBs(Favre,Brady) nie pograli sobie za bardzo. Naprawde wysmienita taktyka i gra na obronie. Manning zas zrobil swoje. Ma talent,dobre ramie i przede wszystkim udowodnil Tiki Barberowi,ze moze byc liderem! Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 05:20 dobrze ze mi nie grozi eliminacja ulubionej druzyny z playoff (OAK) hehe ze wzgledow lokalizacyjnych i personalnych ich supprotuje (Seba J.). kiedys mialem okazje w napa dzielic z nimi hotel w preseason. szkoda ze w drafcie jakies errory wystapily :( ale mam nadzieje ze niedlugo poemocjonujemy sie z OAK w playoff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Kogo to obchodzi poza Jankesami i Meksami? IP: *.gdynia.mm.pl 04.02.08, 05:06 A takich jest niewielu w POlsce, wiec po jakiego takie news? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Dokad Malysz nie zaczal wygrywac... 04.02.08, 05:14 ... niewielu obchodzily skoki. To znaczy tez nie mieli o nich pisac? Albo o innych dyscyplinach jak np. chod sportowy? A wracajac do tematu, to mnie szkoda ze udalo sie Giants ograc moj ulubiony zespol: GB Packers!!!! Go, Pack, GO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba Re: Dokad Malysz nie zaczal wygrywac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 08:15 Kłamiesz. Niemal każdy znał Weissfloga, Nykanena. Transmisja Turnieju Czterech Skoczni zawsze cieszyła się dużą popularnością. Nikt nie zna graczy NFL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: Dokad Malysz nie zaczal wygrywac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 10:57 dokladnie patriota klamie. Ja sie od zawsze interesowalem skokami, na dlugo zanim malysz w ogole zaczal skakac a jedynym naszym zawodnikiem ktory jakos tam skakal co jakis czas byl skupien (cos jak dzis rep bialorusi). 4 skocznie to bylo zawsze. natomiast o futbolu am. nalezy pisac bo to fantastyczny sport. Prosty a genialny. Szkoda ze nie moglem tego ogladac a obejrzalbym. Pozdrawiam Warsaw Eagles, na ktorych dwoch treningach bylem. Odpowiedz Link Zgłoś
hexabc1 Prosty sport?! 04.02.08, 17:32 Gość portalu: adam81w napisał(a): > natomiast o futbolu am. nalezy pisac bo to fantastyczny sport. > Prosty a genialny. Szkoda ze nie moglem tego ogladac Prosty sport? Przybysz z Europy musi długo przyglądać, aby zrozumieć o co chodzi na boisku... Zasady gry są dość skomplikowane, patrz pl.wikipedia.org/wiki/Futbol_ameryka%C5%84ski. I jak tu pograć sobie w to na podwórku? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: introoder Re: Kogo to obchodzi poza Jankesami i Meksami? IP: *.net.autocom.pl 04.02.08, 05:14 Dla Twojej ciekawośći oglądałem ten mecz w barze razem z prawie setką ludzi. A przypominam że to było gdzinach 0000-0400, więc jest trochę osób które ten sport interesuje i miło przeczytać o tym jakąś "szerszą" informację na polskiej stronie chociaż raz do roku w okresie Super Bowl. Myśle że proporcje w ich ilościach są identyczne jak w ilościach kibiców (np. piłki nożnej), więc wszelkie czepianie się jest bezpodstawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: introoder Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.net.autocom.pl 04.02.08, 05:08 Chyba nigdy w życiu nie przeżyłem takich emocji oglądając jakikolwiek mecz, jak dzisiaj kiedy razem z drużyną (www.krakowtigers.com :P)kibicowaliśmy GIANTSom(oczywiście pewna część była za Patsami) w ich drodze po Super Bowl:P Ich ostatni drive był powalający(4th down conversion, Manning mistrzowsko unikający sack'a podaje na 32 yardy, finałowy TD) i to wszystko w 2 minuty:p Utwierdziłem się w tym że trenuję rewelacyjny sport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 05:11 mecz byl piekny! powodzenia w treningu :) Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku A mnie szkoda ze moi GB Packers... 04.02.08, 05:18 ... z nimi przegrali 2 tygodnie temu w dogrywce (i mrozie). Bo Favre i spolka by dali wiecej popalic Patsom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: introoder Re: A mnie szkoda ze moi GB Packers... IP: *.net.autocom.pl 04.02.08, 05:24 Tez byłem dwa tygodnie temu za Packersami (choć nieznacznie:P) ale po dzisiejszym finale już zupełnie nie żałuję, że GIANTS wyeliminowali Favre'a i spółkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: A mnie szkoda ze moi GB Packers... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 05:24 defensywa NYG zadzialala. szczerze tez zdzwiony bylem ze dzis nie ogladalismy nep vs gbp. no ale kto by powiedzial w polowie sezonu ze ktos inny niz brady z moss'em i spolka nie zdobeda pucharu? kto by przewidzial ze tak puszcza gre nie przez moss'a ... zadzialali 18 razy i nie starczylo na 19 wygrana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychonyc2 18:1 18:1 18:1 18:1 18:1 18:1!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.nyc.res.rr.com 04.02.08, 05:48 Giants, big blue, nareszcie!!!!!! Mialo byc historyczne 19:0 dla Patow. Zamiast tego historyczne 18:1, bo Giants wyrwali im to ostatnie zwyciestwo i to w Super Bowl....Teraz ide pic...dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ijonus Re: A mnie szkoda ze moi GB Packers... IP: *.stk.vectranet.pl 04.02.08, 09:29 Ja to żałuje, że sie LT zepsuł, bo by w finale Chargers byli. Były cztery redzone, ale w redzone na tym poziomie to już trzeba jakiegoś chociaż malutkiego błysku geniuszu, samo rzemiosło nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paka81 Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.nyc.res.rr.com 04.02.08, 05:31 panowie powiem tyle ok 50tys fanow BIG Blue na stadionie,emocje niesamowite ,teraz czekam na samoloty spowrotem do NYC ,wyglada na to ze to bedzie samoloty imprzowy bo wszyscy maja barwy Giants ..zajebisty czas spedzony w phenix(mecz w galndale,az) troche kasy poszlo ale bylo warto...mam nadzieje ze nie bede mial moralnego kaca,po wydaniu 4klockow na sam bilet. pozdro Milo slyszec ze jest zainteresowaniem IronGrind w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: introoder Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.net.autocom.pl 04.02.08, 05:56 Genialna sprawa być tam i widzieć to wszystko. Cholernie zazdroszczę:p Ale może kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Super sensacja - naprawde ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 05:44 to nie wiem czy taka byla mega sensacja? troszke chyba wszyscy sie orientowali jaka defensywa dysponuja giants. racja, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Super sensacja - naprawde ?? IP: *.toya.net.pl 04.02.08, 07:00 Prawdziwy meski sport i walka do konca! Giants rule! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Super sensacja - naprawde ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 08:17 Gdyby to był męski sport, to w tym rugby nie zakładaliby poduszek, co by się nie poobijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Super sensacja - naprawde ?? IP: *.cable.smsnet.pl 04.02.08, 10:15 Heh, nie porownuj rugby to futbolu, bo w rugby mozliwosci kontaktu sa daleko ograniczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 07:17 Szkoda ze takich emoci nie ma u nas w telewizji tylko pilk ,pilka ,pilka no i skoki.Plakac tylko nad tym krajem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoffer Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.telia.com 04.02.08, 08:03 sensacja? chyba ogladalismy inne play-offs... Pats mieli problemy i z Jacks i z Chargers, a Giants z meczu na mecz w play-offs grali coraz lepiej. Obrona Giants to jedna z najlepszych w lidze, a Super Bowl ostatnimi laty wygrywa sie dzieki defensywie, wiec gdzie tu sensacja? Ucieczka Eli z pocket i rozpaczliwe podanie do Davida Tyree bylo cudowe. Jak koles to utrzymal to wciaz nie rozumiem. To bylo "play of the game". Go Giants... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.cable.smsnet.pl 04.02.08, 10:16 No to juz wiemy dlaczego Colty zdobyly mistrza w zeszlym roku ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.chello.pl 04.02.08, 10:15 prawdziwy football > rugby > piłka ręczna > siatkówka > koszykówka amerykański football > skoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: 193.59.95.* 04.02.08, 08:01 Ale o co chodzi? Co to za rywalizacja skoro do zdobycia mistrzostwa potrzeba tylko 3 meczow? Idiotyzm. Co najmniej do 2 wygranych meczow powinno sie grac... w play-off. Jak dobrze pomyslec mozna niezla kase wygrac obstawiajac u buka. Wydaje mi sie ze wszystko jest ustawione... pozdrawiam maniakow tego sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butthead Re: Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami IP: *.rzeczpospolita.pl 04.02.08, 08:08 ano o to, że każdy mecz jest na 110% - bo drugiej szansy już nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Tylko 18 meczów w sezonie? IP: *.cust.tele2.pl 04.02.08, 10:43 Co to ma być? Przecież w amerykańskim sporcie 100 meczów w sezonie powinno być normą... Odpowiedz Link Zgłoś
mikk Re: Tylko 18 meczów w sezonie? 04.02.08, 11:27 tylko, ze w football nie da sie grac czesciej jak niz raz w tygodniu, bo tydzien zajmuje lizanie ran z poprzedniego meczu, to nie baseball, gdzie tak naprawde gra tylko jeden gracz i mozna spokojnie grac 2 mecze dziennie, nawet na 2 roznych stadionach jak w przypadku Subway Series pomiedzy nowojorskimi druzynami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny gdybyscie znali snobow z bostonu wszyscy kibicowal IP: *.dyn.optonline.net 04.02.08, 12:25 Giants. teraz maja pieknego kaca moralnego.lubie jak boston przegrywa wszystko jedno w jakim sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórek z miodem Głupstwa to są i nudziarstwo, nic się nie dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 14:36 Napompowane sterydami indywidua przepychają się i obłapiają bez sensu, jajo fruwa, ktoś tam niby je łapie, rzuca się z nim na glebę, tłum na niego wsiada, p[otem znów to samo albo w drugą stronę całkowicie bez sensu, nic się nie dzieje, usnąć można, ciągnie się to jak gluty, nikt postronny nie wie o co tam się rozchodzi, ale publika wrzeszczy, zajada kiełbaski, Chryste co za bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_w Re: Głupstwa to są i nudziarstwo, nic się nie dzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 15:53 Tak to można "zjechać" każdy sport Skoki - o panie dzieju, anorektycy w śmiesznych kombinezonach skaczą z górki na pazurki. Wszyscy niby tak samo lecą, ale jeden ląduje bliżej a drugi dalej - dlaczego nikt postronny nie wie, bo nie jest w stanie wychwycić niuansów odbicia się na progu. I tak 80 razy, chyba że wiatr zawieje mocniej, bo wtedy te chudziny są zdmuchiwane z belki. Piłka nożna - 22 kolesi biega za piłką i kopie się po kostkach, po czym jest 0-0 a gazety piszą, że mecz był fantastyczny tylko zabrakło najważniejszego itp itd Ps - lubię i skoki, i piłkę i dałem je tylko jako przykład :) Jak nie lubisz footballu amerykańskiego, to go nie oglądaj - proste :] Odpowiedz Link Zgłoś
swidrygajlov Super sensacja w Super Bowl! Giants mistrzami 05.02.08, 02:16 Z całym szacunkiem, ale mówienie, że był to super emocjonujący mecz to cholerna przesada. Ostatnia kwarta była bardzo ciekawa, ale wcześniejsze był przeraźliwie NUDNE! Były bardziej emocjonujące Finały niż tez XLII. Poza tym, jak 1h czystej gry można rozciągnąć w 4h... na serio, oglądanie tego wymaga prawdziwego harta ducha. I tak siedziałem już bez życia, aż w końcu coś się jednak wydarzyło:) Ciesze się, że Giants dali radę. Odpowiedz Link Zgłoś