Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ

IP: 10.1.200.* 01.08.01, 20:20
    Wisła pokonała SKonto Ryga i teraz w walce o awans do Ligi Mistrzów zmierzy się
    z Barceloną.
    Czy z taką grą jak ze Skonto w ogóle ma jakieś szanse? Czy powinna wierzyć, że
    Barcelona to zespół nieoblcizalny, który może każdego pokonać, ale i z każdym
    przegrać?
    Zapraszamy do dyskusji.
    Obserwuj wątek
      • Gość: michu Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 20:25
        Niestety Wisła gra jak na mistrza Polski bardzo, bardzo słabo. Skonto pokazało,
        ze jest zespolem o wiele bardziej ambitnym niz Wisla, chcacym pomimo gorszego
        poziomu cos zdzialac. Wlasnie takich elementow brakuje polskim zespolom i
        dlatego nie odnosza sukcesow. Z taka gra Wisla nie ma najmniejszych szans z
        Barcelona.
        • Gość: lenor Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: 213.76.177.* 01.08.01, 20:57
          Zgadzam się z przedmówcą,grając w takim stylu wisełka nie ma najmniejszych
          szans na awans... Obym się mylił,bo przecież lepiej awansować do LM w kiepskim
          stylu,niż nie awansować w ogóle,czyż nie?!
          • Gość: Xaos Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.ds.uj.edu.pl 01.08.01, 21:23
            z taka gra to im nie pomoze D. Copperfield w bramce i Swieta Trojca w napadzie
      • Gość: kubus czas na wyeliminowanie wisly IP: 212.160.114.* 01.08.01, 21:43
        to ze mistrzem polski potrafi zostac zespol ktory w poprzednim zezonie zajmuje
        np. miejsce 20 w lidze jest evidentnym dowodem na tragiczny poziom tej ligi.
        oczywiscie wisla nie ma zadnych szans w starciu z barcelona (jak zreszta kazdy
        inny polski klub).
        • Gość: fatality Re: czas na wyeliminowanie wisly IP: *.pkp.wroc.pl 01.08.01, 23:56
          Z taką grą i skutecznością to nie widzę najmniejszej szansy...niestety :((
        • Gość: Zbyszek Re: czas na wyeliminowanie wisly IP: *.*.*.* 02.08.01, 07:41
          O czym chłopie majaczysz!?
          Polska liga ma tylko 16 drużyn.
          Wokół czołowych pozycji kręci się tylko 3-4 zespoły!!!
        • Gość: Daniel Re: czas na wyeliminowanie wisly IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 11:39
          Zgadzam się z tobą całkowicie. Ta liga to totalne bagno.Żeby wygrać z Barcą
          trzeba mieć przede wszystkim charakter, a i umiejętnościami piłkarskimi Wisełka
          nie grzeszy. Prawda jest taka , że Barcelona nie miałaby żadnych problemów
          grająć w rezerwowym składzie.Gdyby w Krakowie naprawdę myślano poważnie o Lidze
          Mistrzów nie pozwolono by odejść (nie oszukujmy się ) największemu wojownikowi
          tej drużyny Kałużnemu.Ten facet to ma charakter.A poza tym trochę wzmocnień by
          się przydało.Ale cóż w Krakowie mają swoją Ligę Mistrzów - nasza cudowna
          ekstraklasa, to jest football. Pozdrowienia.
      • Gość: zbyszko Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 23:57
        to nie jest żadna złośliwość z mojej strony jako warsiawiaka, ale oglądając
        mecz ze skonto (mimo szczerych chęci) zasnąlem chyba ze trzy razy, raz mnie
        reklamy w przerwie obudziły.. i chyba kibice krakowscy się zgodzą,ze nudą wieje
        ostatnio od strony wisły

barca jest do ogrania, nawet dla skonto ale trzeba chcieć grać a nie wałęsać
        się po boisku... dlatego obawiam sie że wisła może być tym dla barcy czym
        skonto dla wisły...

słabości wisły moim zdaniem(może nie mam racji) przed barcą
        -wiślacy wydają się powolni i ociężali
        -gubienie piłek i niecelne podania
        -ewentualny brak szymkowiaka
        • Gość: bart Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.legnica.dialog.net.pl 02.08.01, 00:05
          teraz barcelona,pozniej juventus,man.utd.,real madryt z wszystkimi wygra i
          nagle sie obudze............ ze snu.
          • Gość: Ender Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.edukacja.wroc.pl 02.08.01, 09:55
            Panowie! Trochę spokojniej.
            Czy wiecie jak ciężko gra się z zespołem który prawie cały mecz broni na swojej
            połowie w dziewiątkę? Ponadto skąd brać motywację do gry jak na wyjeździe było
            1:2. Przypomnijcie sobie mecze Polska-Walia u nas, albo Armenia-Polska. To są
            ciężkie, nudne, brzydkie mecze bo zespół musi grać atak pozycyjny a to jak
            wiemy nie jest mocną stroną polskich drużyn. Z Barcą będzie inaczej, to oni
            będą atakować a Wisła będzie grała z kontry. Poza tym oni nie będa bronić cąłą
            druzyną. To będzie zupełnie inny mecz.
            CPWCŚ
        • Gość: woojtus Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: 62.32.207.* 02.08.01, 11:34
          W dużej części zgadzam się ze zbyszkiem. Niestety dodatkowo roszady personalne
          pana S. potrafią doprowadzić przeciętnego kibica do szału. Np: Niciński po
          kilku latach gry w pomocy i obronie znowu zostaje napastnikiem, Baszczyński nie
          gra - bo trener ma lepszych zawodników (Marek Zając?!!!), Olo Moskalewicz jest
          cofnięty do pomocy i właściwie nikt nie wie po co. Jeżeli Smuda się w porę nie
          opamięta (liczę tu na pomoc ze strony pana Cupiała) to już teraz szczerze mu
          współczuję.
          Wierzę jednak mimo wszystko w awans do LM. A tym co z góry spisują Wisłę na
          straty proponuje obejrzenie jakiegoś serialiku w TVP zamiast meczu - tam
          czekają na was większe emocje!
          • Gość: Sędzia Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.chello.pl 02.08.01, 11:53
            Baszczyński nie gra, bo w pierwszych meczach był najgorzym graczem w tej rundzie
            (zawalił bramki z Polonią w superpucharze, prawie zawalił z KSZO); Olo cofnięty,
            Niciński w napadzie, Frankowski jako rozgrywający - nie widzisz dlaczego taki
            zaskakujący układ na boisku? Przecież nawet Smuda by takich bzdur nie wymyślił.
            Wszystko z powodu wysłannika z Barcy.
            Wierzę że Wisełka awansuje - chcę wierzyć, bo w innym wypadku nie byłoby powodu
            aby ten mecz oglądać.
            • Gość: Rom Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: 195.136.66.* 02.08.01, 13:53
              Coś ci się pomyliło, Wisła gra prawie bez zmian w składzie (wyj. Kałużny) Barca
              może mieć wszystkie mecze z ligi i pucharów Wisły. Taki kamuflaż jest nic nie
              warty. Wysłannik pewnie przyjechał wybrać i zarezerwowac hotel, a na mecz wpadł
              przy okazji.
      • Gość: zibi Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.ltl.pl 02.08.01, 10:41
        Niestety Wisła w meczu z Barceloną będzie grała podobnie jak Skonto, czyli
        wszyscy bronią i próby kontry. Ale przy takiej celności zagrań, praktycznie
        tylko Kosowski pokazał się z dobrej strony, no i Sarnat.Jedna akcja Żurawskiego
        to za mało. Ja nie mam złudzeń. Barca w LM.
        Wiślacy napewno przestraszą się wbrew zapowiedziom.

Pzdr
      • pc Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ 02.08.01, 11:49
        Gość portalu: gazeta napisał(a):

> Czy z taką grą jak ze Skonto w ogóle ma jakieś szanse?

Oczywiście, że z taką grą jak ze Skonto Wisła nie miałaby szans nawet w mecz z
        KSZO Ostrowiec który przypadkiem oglądałem w TV ale bez przesady. Tak tragicznie
        Wisła grać nie będzie

> Czy powinna wierzyć, że
        > Barcelona to zespół nieoblcizalny, który może każdego pokonać, ale i z każdym
        > przegrać?

Tak. Ja wierzę.

ps: Rivaldo nie będzie grał w Barcy!
        • Gość: KRISTOS Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 02.08.01, 13:11
          2:O w Krakowie załatwi sprawę .L.M dla Krakowa a właściwie Chorzowa
          BARCELONA w tym sezonie musi sobie odpuścić
          • Gość: Przemas Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.pde.philips.com 02.08.01, 13:48
            Gość portalu: KRISTOS napisał(a):

> 2:O w Krakowie załatwi sprawę .L.M dla Krakowa a właściwie Chorzowa
            > BARCELONA w tym sezonie musi sobie odpuścić

Sorry chłopie, ale w garbate aniołki to ja nie wierzę. A tak na marginesie,
            faktycznie 2-0 w Krakowie dla Barcy wystarczy. Więcej nie będzie, ze względu na
            brak Rivaldo (to już pewne) i Savioli (bardzo prawdopodobne). Bramki strzelą
            Kluivert i Geovanni.
            • Gość: woojtus do przemasa IP: 62.32.207.* 02.08.01, 13:56
              Widzę, że znasz już wynik. Jest tylko jedno źródło takich informacji - Janek
              Tomaszewski. Ciesz się nie będziesz już musiał oglądać meczu. Włączysz sobie
              serial albo dobranockę w TVP.
              • Gość: Przemas Re: do woojtusia IP: *.pde.philips.com 02.08.01, 14:11
                Oglądanie Barcy w akcji to sama przyjemność,nawet jak wynik jest łatwy do
                przewidzenia (a miałem okazję zobaczyć ich live na Camp Nou)więc nie martw się,
                na pewno sobie nie odmówię. A tak na marginesie żal mi Wisły, mogła przecież
                trafić np na Anderlecht, czy Fenerbahce i awansować do LM, a tak...
                • Gość: woojtus Re: do przemasa IP: 62.32.207.* 02.08.01, 14:27
                  Wypada mi tylko pozazdrościć Ci wycieczki na Camp Nou. Ale oglądanie Barcy,
                  szczególnie ostatnio, nie jest już taką przyjemnością jak parę lat temu.
                  Dlatego nie żałuj Wisły - poradzą sobie. Po przegranej na wyjeździe z Realem w
                  PUEFA też nikt nie dawał Wiśle szans. A po meczu w Krakowie wszyscy pesymiści
                  nagle umilkli - to dopiero była satysfakcja.
                  • Gość: Przemas Re: do przemasa IP: *.pde.philips.com 02.08.01, 14:44
                    Masz rację, ostatni sezon w wykonaniu Barcy to była katastrofa, momentami
                    płakać się chciało. Jedyne jasne punkty to mecze z Realem. No ale jak długo to
                    może trwać? Myślę że gorzej być już nie może, a to oznacza że Barca jednak
                    zagra w LM. Ale co tam, niech wygra lepszy!!!
      • Gość: zibi Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.ltl.pl 02.08.01, 14:37
        Dobrze że są jeszcze w tym kraju optymiści.

Pzdr
      • lhp Spokojnie, bez emocji 02.08.01, 14:41
        Uwazam, ze powazniej nalezy sie zastanowic kto bedzie przeciwnikiem Wisly w
        pucharze UEFA

Pzdr
        • Gość: campo Re: Spokojnie, bez emocji IP: 212.244.177.* 02.08.01, 14:49
          Zgadzam sie z lhp,wisla pokazala w dwumeczu ze Skonto slabą gre obronną.Można
          mowic ze pilkarze myslami byli juz przy Barcelonie,ale chyba nie do konca tak
          bylo.
          W pierwszym meczu moze byc roznie,nawet remis ,ale w rewanzu w Barcelonie z
          taka grą Wisla nie ma najmniejszych szans.
          Cuda jednak w pilce sie zdarzaja,ale czy az takie?
          Zobaczymy.Trzymam kciuki za Polakow.
          Pozdr.
          • pc Re: Spokojnie, bez emocji 03.08.01, 09:48
            tak się składa że widziałem mecze zarówno Wisły ze Skonto jak i z ... KSZO
            Ostrowiec (z Polonią akurat nie). Wydaje mi się że w tym drugim Wisła grała
            lepiej. (Dwu)Mecz ze Skonto był albo przypadkową wpadką, albo zniżką formy,
            albo też (i w to chciałbym wierzyć) jakąś formą zasłony dymnej.
        • Gość: zbyszko Re: Spokojnie, bez emocji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 13:08
          lhp napisał(a):

> Uwazam, ze powazniej nalezy sie zastanowic kto bedzie przeciwnikiem Wisly w
          > pucharze UEFA
          >
          > Pzdr

może legia?
          • Gość: Racjonal Re: Barca bez Rivaldo IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 11:29
            No i ci z tego, ze Barca zagra bez Rivaldo. Moim zdaniem nic by im nie zagroziło
            w awansie nawet, kiedy w Krakowie zagrałaby ich drużyna juniorów.
            Mimo to będę kibicował Wiśle, ale wiem że i tak nic z tego nie wyjdzie. Jedyna
            szansa to cieńcy bramkarze Barcy. Któryby nie bronił i tak puszczają szmaty.
            Więc może jakaś honorowa brameczka będzie??
      • Gość: Bercik Re: WISŁA W LIDZE MISTRZÓW: CZAS NA BARCELONĘ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 08:08
        Brak RIVALDO, SAVIOLI, PUYOLA,F.DE BOERA....no i co z tego bo nawet jak Wisla
        cos "ugra" w Krakowie (w co watpie), to co bedzie na Camp Nou....jak dolacza
        wszyscy nieobecni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka