Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu...

• Gość: kielce kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:01
        Wszyscy wiedzą jak żyją ludzie w USA, Europie zachodniej, Australii itp. Tam
        mieszkańcy opływają się w luksusach, a Ci którzy są tam biedakami to tylko z
        jednego powody - bo nie chce im sie pracować. Czemu tak jest? - bo ludzie
        (często kilkuletnie dzieci) są wykorzystywane np w Chinach. Ludność z tych
        zamożnych krajów, żyje kosztem tych biednych np. z : Indii, Chin, Tajwanu czy
        Bangladeszu.
        I nikt mi nie powie, że to jest wolny rynek, że nikt tych ludzi nie zmusza do
        pracy w tych fabrykach. Wolny rynek wolnym rynkiem ale wszyscy dobrze wiemy, że
        w tych nazywam je "obozami pracy" (jak za Hitlera, tylko, że teraz jest to na
        większą skalę) łamane są prawa człowieka.
        Idę do sklepu patrze jak ludzie chodzą po tych supermarketach kupują te ubrania
        i jest mi nie dobrze, jak na to patrzę. Oczywiście ja nie jestem święty i też w
        tym uczestniczę, bo każdy normalny człowiek skusi się na tanie rzeczy z Chin.
        Nie podoba mi się to, że np chodzę w tych ubraniach, ale tego nie żałuje bo tak
        robią prawie wszyscy.
        Oglądałem ostatnio taki amerykański film dokumentalny "Chiny w kolorze blue".
        Pokazują tam typową Chinską fabrykę dżinsów. Jest tam taka scena jak 16 letnia
        dziewczynka kładzie się spać po 20 godzinnej pracy (w której za to że idziesz do
        ubikacji potrafią zabrać znaczną część pensji) i mówi "Zamykam teraz oczy, idę
        spać i mam nadzieję, że nigdy się już nie obudzę".
        WIĘC WEDŁUG MNIE JEŚLI CHCEMY POMÓC TYM BIEDNYM LUDZIOM Z CHIN, TO NIE W TEN
        SPOSÓB BY BOJKOTOWAĆ IGRZYSKA, ALE RACZEJ BY ZBOJKOTOWAĆ PRODUKTY MADE IN
        CHINE!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: maly wiesz zogdzę się z Twoja wypowiedzia, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:07
          pójdę jeszcze dalej: Europa, USA żyją w luksusach, bo ogólnie "pasożytują" na
          całym biednym świecie. Przykład Chiński to tylko jeden z wielu.

A co do Pani Pyrek - bardzo ją lubię, ale takimi hasłami po prostu się ośmiesza.
          Jak Jej tak bardzo zależy na prawach człowieka, to po prostu niech zrezygnuje z
          udziału w Olimpiadzie, a nie zasłania się nic nie wartymi argumentami.
          • Gość: kielce Re: wiesz zogdzę się z Twoja wypowiedzia, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:13
            oczywiście, dlatego napisałem tam na początku jeszcze kilka innych krajów jak np
            Indie. Głównie inwestują i wykorzystują w tych krajach o biednej wielomilionowej
            ludności.
          • Gość: lo Re: wiesz zogdzę się z Twoja wypowiedzia, ale IP: *.amuz.wroc.pl 19.03.08, 11:17
            Ależ igrzyska w Chinach to najlepszy sposób na bojkot pod hasłęm "Sport to
            zdrowie". Zamiast przebiec 100 m w 9 sekund proponuje pobiec w pół godziny.
            Zamiast strzelac na bramkę proponuję wykopywać piłkę w trybuny lub metodą "ty do
            mnie ja do ciebie". Jeśli nie da się protestować to zróbcie drodzy sportowcy
            "pomarańczową alternatywę".
      • indy.m zbojkotować Euro 2012 19.03.08, 11:15
        Polacy mordują cywili w Afganistanie, kradną samochody, najechali na Irak, poza
        tym ich prezydent to homofob.
      • Gość: Trzebniczanin Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: *.cust.tele2.pl 19.03.08, 11:27
        Pani Pyrek niech sie zajmnie skokami a nie opowiadanie jakis
        farmazonow !! Wyrzucmy co Chinskie? Czyli co ... prawie wszystko !!
        Wiekszosc podzespolow jest w tej chwili prdukowana w Chinach, co z
        tego, ze jest na obudowie made in Eu ale ... wszystkie plytki
        elektonicze sa z CHIN !!
        Niech sie Pani najpierw zastanowi co mowi a potem sie wypowiada !!
        Bo sie okaze, ze pojedzie Pani do Pekinu , bez niczego i naga , bo
        wszystko jest z Chin !!
      • mariuszet Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. 19.03.08, 11:28
        Monika ma rację. Trzeba bojkotować nie igrzyska a towary chińskie. Jak dostana
        po kieszeni to może co przemyślą. To jest jedyna skuteczna broń. Niestety
        słusznie zatroskani o prawa człowieka i niszczenie Tybetu, wolą kupować tanie
        towary chiński i domagać się by to sportowcy bojkotowali olimpiadę chociaż sport
        to ich zawód i ich kasa. Słusznie chodzi o kasę ale czyjąś swojej nie bardzo
        chce się nadwyrężać.
      • Gość: szydlo4 Pani Pyrek, niech pani nie jedzie na Olimpiadę i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:45
        już. Innych niech Pani nie podburza.
      • Gość: M Mnie oburza stanowisko MKOl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:45
        Uważam, że bojkot nie jest rozwiązaniem, ale demonstrowanie na
        miejscu, przy takiej widowni i transmisjach mogłoby przynieść dobry
        skutek. Ale dlaczego MKOl zabrania tego? Dlaczego chce cenzurować
        prywatne wypowiedzi sportowców?
      • and_nowak Hipokryzja. Tym interesem rządzi kasa i tyle 19.03.08, 11:58
        Tu chodzi o forsę (działacze, MKOl).
        Zawodnikom chodzi o występ (medale, kasa, sława).
        Wszyscy mają w nosie jakiś tam Tybet. Ich interesuje ICH WŁASNY INTERES. Zero
        poświęceń. Polityczna poprawność.

--
        Łysy jedzie do Mosky...
        • pamana Re: Hipokryzja. Tym interesem rządzi kasa i tyle 19.03.08, 12:01
          Powiedzial aPyrek ubrana w ciuchy szyte w chinach za 2 dolary na miesiac :-/

O olimpiadzie wiemy od kilku lat i nagle taki zryw?

Nic nie zmieni traktowania tam ludzi jak smieci bo kraje maja z tego niezly biznes.

• Gość: henryk To nie Pani Pyrek podjela temat bojkotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:47
            To media i politycy chca na sportowcach wymusic bojkot igrzysk! I
            wiekszosc z was mowi o bojkocie! Chcecie decydowac o losach
            zyciowych naszych sportowcow, a sami od siebie nic nie zrobicie w
            sprawach lamania praw czlowieka i Tybetu!!! Oddajcie swoje emerytury
            i zarobki na organizacje wspierajace Tybet! Sportowcy sami od siebie
            nie zaczeli glosic takich pogladow! Wymuszono na nich to. Oni Glosno
            mowia o tym zeby nie laczyc sportu z polityka!!! Zacznijcie od
            siebie cos zmieniac!!! Najlatwiej przed komputerem protestowac, choc
            zlotowke od siebie daj!!!
      • Gość: PIKI Niech jadą na Olimpiadę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:00
        Znowu ktoś nakręca spiralę i kosztem sportowców chce coś ugrać.
        Pyrek ma rację po kiego dawano Chinom te igrzyska. Znowu robi się
        tak jak w czasach zimnej wojny też na zmianę dostawali ZSRR i USA i
        dochodziło do wzajemnych bojkotów a tracił sport.
      • Gość: Franek Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 19.03.08, 12:00
        Niewatpliwie wydarzenia w Tybecie nie napawaja optymizmem i slusznie budza
        watpliwosci, pytania i sympatie dla Tybetanczykow. jednak rowne watpliwosci
        budzi "jednostronnosc" myslenia jaka pzrejawia sie w tych opiniach. Np. Stany
        Zjednoczone beda zawsze w opini naszych sportowcow symbolem Wolnosci i Prawdy
        nawet gdy po pieciu latach wojny w Iraku ktora na dzisiaj pzryniosla smierc
        ponad miliona ludzi, sieje spustoszenie, zniszczenia infrastruktury, masowe
        migracje, uczieczke ponad 2.5 miliona Irakijczykow poza granice.... i tu mozna
        by jeszcze dlugo wymieniac. A jednak mimo tej brutalnosci, mimo krwawych
        egzekucji dokonywanych codziennie na naszych oczach Stany ciesza sie sympatia i
        kazdy polski sportowiec z "natchniona radoscia" wzialby udzial w igrzyskach w
        Stanach. A pzreciez Irak to nie jedyna krwawa wojna o rope, przeciez w
        ostatnimdziesiecioleciu byla masakra Panamy (by odzyskac Kanal Panamski), bylo
        bombardowanie Serbii (by oddzielic Kosowo gdzie teraz Wielki Brat zbudowal
        najwieksza baze militarna w Europie), byly maskry w Afganistanie, tak masakry bo
        te sa nazywane "niesieniem wolnosci" - tak jak kiedys niosac wyzwolenie
        Indianowm wyprawiano ich do Wielkiego Manitou..... I wszystko to znajduje nasze
        blogoslawienstwo, nikt sie nie sprzeciwia.....Takimi to drogami chodzi ludzka
        sprawiedliwosc. Coz, Sienkiewicz mial wiele racji dajac przyklad moralnosci
        Kalego....tyle tylko ze kradzenie krowy pzrez Kalego nie bylo jeszcze tak
        okrutne jak mordowanie dla kontroli zloz ropy naftowej....
      • Gość: adam "wyrzućmy to co chińskie"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:05
        ha ha - dobre! Czyli wyrzućmy telewizor, komputer, komórki, żarówki
        energooszczędne, długopisy, ołówki, kredki, ciuchy, szklanki, sztućce.... o tak
        - wtedy Tybet będzie wolny!
        • Gość: co?? Re: "wyrzućmy to co chińskie"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:49
          A ty co od siebie zrobisz zeby Tybet byl wolny???
      • Gość: obserwator2 Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:12
        Chyba wszyscy poszaleli!

Tybet, tak jak i czeczenia, to nie są miłujące pokój narody, które
        mają jakąś tradycję własnej państwowości, a ujarzmione przez
        pazernych sąsiadów.

To potomkowie góralskich zbójców rabujących karawany kupieckie.

Tybetowi nadano państwowość z woli Brytyjczyków, którzy najpierw
        zrobili tam prawdziwą masakrę, a potem marionetkowe państwo dla
        własnej wygody. Zrobili to w ramach rozbijania Chin, wielkiej
        cywilizacji o tradycji 5000 lat.

Po odzyskaniu Tybetu przez Chiny już samodzielne (choć wtedy już
        komunistyczne), zniesiono w Tybecie niewolnictwo i pańszczyznę.
        Obalono feudalizm z mnichami w roli feudałów. Ci chcą odzyskać swoje
        przywileje pod hasłąmi rzekomej walki narodowo wyzwoleńczej. A my
        się wcinamy między wódkę a zakąskę!
        To tak łatwo podbudować swoje ego stając, czysto werbalnie
        po "stronie dobra". Chiny ze swoją, blisko dwumiliardową ludnością,
        robią niezwykłe postępy gospodarcze. Nigdy w ciągu 5 000 lat poziom
        dobrobytu dla LUDU nie był tak wysoki, jak obecnie.
        Próba niesienia tam "kaganka demokracji" przez idiotów co
        zachłystywali się 5 lat temu napaścią na Irak (a to prawie wszyscy
        forumowicze) jest jedną wielką ŻENADĄ.
      • Gość: moretti Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: *.kc.res.rr.com 19.03.08, 12:27
        No to teraz niech USA i Unia Europejska oglosza niepodleglosc
        Tybetu jak Kosowa i wysla tam wojska NATO i beda konswkewntni w
        swojej polistyce, bo do tej pory to umieja gryzc i szczekac
        maluczkich, akula ogon przed np. Chinami, obluda obluda obluda.
      • Gość: misio Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:29
        przecież oni mogą indywidualnie zrezygnować z występu na olimpiadzie, nikt ich
        nie może zmusić.
        Jest i plus jej apelu że od dzisiaj będzie występowała na golasa, bo to co nosi
        na zawodach założę się że jest uszyte w Chinach.
        Pani Pyrek czekamy !!!!
        • Gość: pytam Re: Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:50
          Najpierw ty zdejmij swoje ciuszki bo metka az cie parzy!!!
          • Gość: misio Re: Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 16:04
            a czy ja napisałem że też będę wyrzucał to co chińskie, nie i mnie to dynda, a
            jak tej paniusi tak przeszkadza to już jej sprawa, to nie każ mi tego robić, bo
            mnie nic nie parzy.
            • Gość: ?? Re: Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 17:30
              To po co ja atakujesz? ona sie broni przed atakami dziennikarzy i
              naszego "moralnego społeczeństwa". I przeczytaj najpierw cala
              wypowiedz zamin cos tutaj napiszesz!!! A okreslanie wicemistrzyni
              swiata jako paniusi jest nieeleganckie!
      • Gość: bolo chiny sa ok IP: 221.213.3.* 19.03.08, 12:42
        wiedza to ci,ktorzy tu mieszkaja!
        a polscy koltuni,czy tez koltunki=monika p. zawsze beda szczekac!
        • Gość: biznes Re: chiny sa ok IP: 67.201.174.* 19.03.08, 14:05
          masz racje, ja sie na Chinach dorobilem. Poprzednio ci wszyscy
          biznesmeni tlukli kase, placili pracownikom grube pensje a teraz ja
          bije kase, wszystko jest tanie, moze nie takie dobre jak bylo, ale
          co tam, cena sie liczy. Ci wszyscy biznesmeni pozamykali swoje
          firmy, pozwalniali drogich pracownikow a ja tluke kase na chinskim
          badziewiu i teraz mozna tanio wszystko kupic, nie tak jak kiedys.
          Ja jestem za Chinami, powiem dalej, u nich jest porzadek i nie mam
          nic przeciwko zeby oni rzadzili na swiecie. Jedno co mi sie tylko
          nie podoba, to ich plucie na ulicy, siorpanie kiedy pija i mlaskanie
          kiedy jedza, ale moze sie z tym zmienia z czasem. Zreszta, moze nie
          musza to jest naturalne jak pierdzenie.
      • Gość: pepe Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: 82.160.224.* 19.03.08, 12:46
        Brawo Monika.. TAk trzymaj. Niech najpierw oburzeni przestana
        kupować chińką odzież, chińskie komputery i chińskie zabawki
        produkowane przez dzieci i niewolników. a potem zajmuja głos w
        sprawach o których tak najoględniej nie maja zielonego pojęcia.
        • Gość: ktosik Re: Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:58
          To niech Media zbojkotują igrzyska w końcu będzie ich tam więcej niż
          sportowców i niech wprowadzą embargo na wszystko co pochodzi z Chin
          a nie czepiają się sportowców jak to od nich nie zależy i jest to
          dla wielu być albo nie być.
      • Gość: michu345 Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: *.chello.pl 19.03.08, 13:06
        Wszyscy tak zarzucają Chinom łamanie praw człowieka. A tak naprawdę
        to w Tybecie dyktatura komunistów, zastąpiła dyktaturę duchownych
        tybetańskich, którzy traktowali chłopów jak polska szlachta i
        duchowieństwo w XVII wieku
      • 1europejczyk "Nieobecni nie maja racji" 19.03.08, 13:11
        Olimpiada w Chinach jest sama w sobie otwarciem na swiat: bojkot wzmocni w
        Chinach tych, ktorzy w obawie o swoja wladze i przyszlosc Chin chca by stan
        obecny trwal jak najdluzej.
        Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu..
      • misiu-1 Wyrzucić co chińskie? Nie ma tyle wysypisk. nt. 19.03.08, 13:20
      • bobbie2 Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. 19.03.08, 13:21
        Nich pani Pyrek sobie protestuje ile chce, jest dorosla i na pewno
        tyle ineteligentna, zeby sama sobie na to pytanie
        odpowiedziec.Napewno ta pani powinna zmienic zawod i zostac
        politykiem.Pamietamy jak Kozakiewicz w Moskwie podczas olimpiady
        wygral zloty medal. Sport to nie jest polityka, mila pani.Najpierw
        myslec potem dzialac.
        • Gość: dorrr Re: A ty myslisz ze ona sama z siebie wzosi takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 17:39
          dyskusje i protesty!!! To media sportowcow atakuja, zeby
          zbojkotowali igrzyska! Ocen obiektywnie sytuacje! Jak nie pytali
          sportowcow bylo zle, jak pytaja i oni madrze odpowiadaja to tez zle!
          Co oni maja powiedziec kiedy zadaja im pytania czy przyjemnie bedzie
          im przyjmowac medal na stadionie na ktorym wczesniej odbyla sie
          egzekucja!!! Co oni maja odpowiedziec!!! Ogladalem program Teraz My
          w poniedzialek i Pani Monika bardzo dobrze odpowiadala!od niedzieli
          zaczelo sie wymuszanie deklaracji protestu!!!
      • Gość: KWADRAT Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: 193.30.160.* 19.03.08, 13:23
        kwadrat.salon24.pl/66502,index.html
      • bobbie2 Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. 19.03.08, 13:24
        Niech pani Pyrek sobie protestuje ile chce, jest dorosla i na pewno
        tyle ineteligentna, zeby sama sobie na to pytanie
        odpowiedziec.Napewno ta pani powinna zmienic zawod i zostac
        politykiem.Pamietamy jak Kozakiewicz w Moskwie podczas olimpiady
        wygral zloty medal. Sport to nie jest polityka, mila pani.Najpierw
        myslec potem dzialac.Nawet katolicki papiez wytarl sobie nos i nie
        przyjal Dalaj Lamy i co? i nic.
      • Gość: saturator Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: *.chello.pl 19.03.08, 13:28
        Pyrek - hipokrytka (albo, nie ona nie wie co to slowo znaczy), niedorozwoj
        moralny ma za nic prawa czlowieka na pierwszym miejscu stawiajac swoja kariere.
        wstyd.
        ona smiala w swym prymitywnym toku myslenia przyrownac bojkot olimpiaday w los
        angeles do tego ew. bojkotu pekinu. Sportsmenka z jedna szara komorka i
        preegzystencjalnym etapie rozwoju moralnego nie zauwa ze przyczyny bojkotow sa
        zupelnie rozne. a bojkot bojkotowi nie rozny (nawet gdy w pustej glowie lali
        wydaje sie ze tak)...
        wstyd. nie dawajcie tej lali wiecej jako autorytet bo nie jest i nigdy juz nie
        bedzie.
        • Gość: gosc Re: Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protes IP: 67.201.174.* 19.03.08, 13:50
          Cale szczescie, ze to on bedzie na olimpiadzie a nie takie malutkie
          debilki jak ty.....
          • Gość: Obserwator Re: Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protes IP: *.de 19.03.08, 21:22
            Na olimpiadzie będzie dając jedznoznaczne świadectwo swej postawy moralnej - no
            comment.
            Natomiast nigdy nie będzie sportowcem wielkiego formatu, osobowością i
            autorytetem dla młodych.
      • Gość: jano Kołecki, Pyrek o igrzyskach w Pekinie: Protestu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 14:19
        Kto się tam przejmuje Tybetańczykami czy innymi biedakami. Tu
        chodzi o wielką forsę i odpowiednią do tego politykę. Gadanie o
        prawach człowieka i jakiejś tam demokracji to poprostu cynizm i
        hipokryzja.
      • Gość: roomi Należy bojkotować Izrael a nie Chiny IP: 217.153.99.* 19.03.08, 14:20
        To co wyprawiają od 60 lat Żydzi w Palestynie jest sto razy straszniejsze niż
        reżim pekiński. Proponuję bojkotować towary izraelskie i nie dopuścić Izraela do
        Olimpiady (żadnej)
      • Gość: pocalujta_wujta No to musimy powyrzucac komputery IP: 204.153.88.* 19.03.08, 14:21
        Nie wiem juz gdzie poza Chinami i Malezja robi sie komputery. Nawet Apple dzis
        je produkuje w Shenzeng i stamtad sa przesylane do klientow gdy sie je zamawia.

Sczerze mowiac to mam wieksze problemy z jakoscia produktow chinski i jesli nie
        maja takie kontrolo jakosci jak Apple to nieststy musze je czesto wyrzucac do
        smieci bo sa tandetne i sie psuja. Zwykle unikam produktow "Made in China" jak
        sie da ale nie zawsze sie da czy tez potrzeba. produkty Made in USa i Made in
        Germany kupuje w ciemno... i to nie ze wzgledow politycznych :-)
        • ready4freddy Re: No to musimy powyrzucac komputery 19.03.08, 15:35
          z ciekawosci spytam, co ostatnio kupiles "made in USA"? czy tam jeszcze
          cokolwiek sie produkuje? jedyny produkt made in USA, z jakim sie zteknalem to
          t-shirty, szyte pewnie w sweatshopie pod meksykanska granica, w warunkach kto
          wie czy nie gorszych niz w Chinach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka