Gość: dzekson2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shaft_hk Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:20 dobrze gada... polac jej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo a ja tam lubie made in china i bede kupował dalej! IP: *.chello.pl 21.03.08, 09:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssww Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:27 wg mnie Pyrek mówi sensownie. bojkot ceremonii jest fantastycznym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:31 tyczkarki do tyczek, a nie polityki... Swoja droga dobre zagranie PR- owskie. Więcej się teraz mówi o "pyrek protestującej", niż skaczącej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.starnettelecom.pl 19.03.08, 09:30 przeciez ona sie nie promuje tylko broni przed atakami. A gazeta daje nieuczciwy tytul, bo trescia jej wypowiedzi nie jest walka i wzywanie do bojkotu, tylko kasliwa uwaga, ze skorosmy tacy bojowi, to przekujmy slowa w czyny i poswiecmy cos sami, a nie badzmy bohaterscy cudzym kosztem Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia 19.03.08, 08:36 W Iraku ginie znacznie więcej ludzi (też więcej niż za Husajna) niż w TYbecie. Kogo bedziemy bojkotować? Też jestem za prawami człowieka, ale wszędzie (np. w Arabii Sudańskiej). Nie chciałbym być narzędziem polityki jednej opcji ideologicznej. Sportowcy mają położyć na szali dorobek swojego życia, a wielkie koncerny nie przestaną zarabiać w Chinach. Używają was jako listek figowy dla przykrycia swoich interesów w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:32 Monika, gratulacje za zdrowe, rozsądne podejście do sprawy, świetną argumentację w Teraz My (w przecwieństwie niestety do młodego Wałęsy) i sukcesów w szczególności na olimpiadzie! Też uważam, że jeśli wymagać bojkotu to od wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.range86-153.btcentralplus.com 19.03.08, 08:38 Ma racje dziewczyna. Jak nosic chinskie ciuchy, miec chinskie dlugopisy i zabawki, aparaty fotograficzne etc to jest ok, a jechac na olimpiade to jest be. Co za mentalnosc Kalego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibicka Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.profile.com.pl 19.03.08, 09:10 Też mam takie samo zdanie. To MKOL wybrał Chiny na organizatora, a od sportowców wymaga się, żeby przez bojkot zrujnowali lata pracy i przygotowań. Dość hipokryzji.Zacznijmy bojkotować chińskie towary, to będzie bardziej skuteczne, tylko w ten sposób "Chiński tygrys" nie będzie chwalić się ogromną ekspansją i wzrostem gospodarczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: 195.116.103.* 19.03.08, 08:33 madry sportowiec - rzecz rzadka bardzo madra wypowiedz - to przeciez jej zawod i z tego zyje - ona 4 lata czeka na taka impreze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:36 Dziewczyna ma rację, dlaczego mają na tym sportowcy ucierpieć. Niech zbojkotują Chiny firmy które tam zarabiają kase, a wtedy zobaczymy jak będzie. Podstawa to przestać tam produkować i kupować, ale prawda jest taka że tak nigdy się nie stanie, bo wiele firm się nie dorobi. Przez takie coś chiny staną się potęgą większą niż USA, a wtedy będzie niebezpiecznie. Taka jest niestety prawda. Więc niech ten apel może będzie apelem do firm, które tam psotawiły tysiące swoich fabryk, które dziennie wspierająchiny miliardami euro a nie obciążać sportowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monwa Bardzo mądrze mówi! IP: 57.66.78.* 19.03.08, 08:37 Zbojkotowanie ceremonii otwarcia jest super pomysłem. Złotego medalu życzę Pani Moniko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maddrake Re: Bardzo mądrze mówi! IP: 162.27.161.* 19.03.08, 09:14 Popieram - niech cały świat zbojkotuje ceremonię otwarcia - nie tylko zawodnicy ale także telewizje, przedstawiciele świata polityki i biznesu. Niestety to chyba nierealne - wątpię aby np Amerykanie chcieli się narazić Chińczykom: za duża kasa do stracenia... to samo dotyczy naszych europejskich przyjaciół. Moskwa zaś prowadząc identyczną politykę w Czeczeni nie widzi w podejściu Chinoli do Tybetu niczego zdrożnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Berger Brawo! IP: *.toya.net.pl 19.03.08, 08:40 Bardzo dobry pomysł. Igrzyska olimpijskie są dla sportowców i prawdziwych kibiców. Oni wiedzą najlepiej, co robić. Dajmy im spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYNA Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:41 Popieram zbojkotowanie ceremonii otwarcia - niech cały świat zobaczy pusty stadion , MKOL też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAKtakNaNie Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.08, 08:41 Pyrek ma racje, wybrano Chiny na organizatorów bo przyświecał temu szczytny cel, nie wyszło, cóż. Czemu teraz cała agresja skupia się na sportowcach. Niech firmy nie produkują w Chinach, niech ludzie nie jeżdżą na egzotyczne wycieczki - to chyba bardziej wspiera reżim. A Ci ludzie całe życie poświęcili na przygotowania a wymaga sie od nich bojkotu. Może niech telewizje zbojkotują igrzyska nie relacjonując - nie będzie przekazu, nie będzie wielkiego show Pekinu, ale to już nie, bo tu leci gruba kasa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:43 no tak, pustostany sie biora za obrone praw ... a czy pani pyrek slyszala, ze w USA (pomimo mniejszej liczby ludnosci) jest wiecej osob osadzonych w wiezieniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JackRipper Monika!!!! IP: 217.98.20.* 19.03.08, 08:44 cala chalupe musialbym wyrzucic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMJay Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:46 Moniko, nie przesadzasz aby? A może nawet nie wiesz ile rzeczy wokół Ciebie robionych jest w Chinach lub na Tajwanie? Pooglądaj sobie chociażby "elektronikę" której używasz codziennie... Komputer, telefon itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgryz Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:51 No własnie o to jej chodzi !!! Czytać ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:53 Toż to właśnie jest ironia. Niech ci, którzy nawołują do bojkotu igrzysk, zaczną od siebie i nie używają przedmiotów wyprodukowanych w ChRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khAU Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.magma-net.pl 19.03.08, 08:55 Brawo dla pani Moniki. Wreszcie ktoś powiedzial prawdę. MKOl chciał "naprawiać" Chiny, a kiedy okazało się, że Chińczycy "naprawić" się nie dają, to nagle wszyscy zaczęli wymagać jakichś politycznych deklaracji i bojkotów od sportowców. A oni chcą po prostu tam pojechać, zrobić swoje i wrócić. Najlepiej z medalem. A kto od sportowców wymaga bojkotu Chin, niech zacznie sam od siebie. Da się żyć bez kupowania chińskich produktów. Dużo drożej i ciężej, ale da się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:52 dzekson, ty ch..u z..y, wez wypie..j z tymi swoimi zabawami nie mam pojecia, dlaczego nikt cie jeszcze nie zabanowal definitywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiem Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.chello.pl 19.03.08, 08:54 czy to takie latwe.. naprawde nie wiem co szary czlowiek moze poradzic.. wiem tylko, ze gdy przestaniemy kupowac made in china duzo rodzin straci zrodlo wyzywienia.. oraz, iz czesciowo jest to nie do ominiecia (w przypadku elektroniki np.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liverpoolczyk Ceremonia IP: *.range86-132.btcentralplus.com 19.03.08, 09:04 Mysle ze z ta ceremonia ma sporo racji , a przy okazji ten caly ONZ i MKOL powinno sie rozwiazac.To banda darmozjadow. W Tybecie gina ludzie i ktos musi z tym cos zrobic. Powodzenia na Olimpiadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip bojkot Chin IP: *.ciril.stannet.net 19.03.08, 09:06 Nieglupia ta Pyrek: chcesz zmienic sytuacje w Chinach, nie kupuj chinskich rzeczy. Nie da sie ukryc, ze gdyby Chinom tak spadl o 50% eksport to by Dalajlame szefem partii zrobili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: bojkot Chin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 09:17 Obawiam się, że nie da się nie kupić chińskich rzeczy. Albo tak po prostu wyrzucić je z szafy. Albowiem w Chinach produkowane jest absolutnie WZSZYSTKO! Np. telefony Nokia, stal z której robi się samochody volkswagen,garnki emaliowane z Olkusza, muszle klozetowe Cersanit...itp; Chiny uzależniły od siebie całą światową gospodarkę. Nie można tak nagle przestać od nich importować, bo grozi to totalnym załamaniem gospodarczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przesmiewca Bardzo dobrze powiedziała. IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.08, 09:08 Trzymam mocno za Nią kciuki na igrzyskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUDZ Monika Pyrek: Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 09:08 POPIERAM!!! w 100%. Nie wyślemy olimpijczyków do Pekinu a i tak będziemy kupować ich produkty i napędzać ich gospodarkę. Polecam zrobić cichy protest i wybierać w sklepie chociażby polskie produkty:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podarek Zbojkotujmy ceremonię otwarcia IP: *.32.radom.pilicka.pl 19.03.08, 09:13 Pani Moniko, jest Pani nie tylko wspaniałą tyczkarką ale i bardzo madrym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha BRAVO Monika! IP: *.range86-146.btcentralplus.com 19.03.08, 09:15 Ma racje. Ludzie oczekuja od sportowcow wielkiego bojkotu, protestu etc. Ale malo kto pomysli ze to jest ich praca, ich zrodlo utrzymania. Pomysl na bojkot ceremonii otwarcia dobry, ALE mam obawy, ze bilety na ceremonie otwarcia sa juz rozdane i to glownie do VIPow, dzialaczy, glow Panstw etc. Obawiam sie, ze oni jednak zapelnia trybuny. Powodzenia na Olimpiadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: BRAVO Monika! IP: 212.106.31.* 19.03.08, 22:01 a gdyby to tak sportowcy nie przyszli na ceremonię otwarcia, wtedy głupio byłoby tym na trybunach czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Ma rację . Zapienieni obrońcy Tybetu 19.03.08, 09:18 zamiast w ciepłych i wygodnych studiach radiowo-telewizyjnych mogą od teraz stać pod ambasadą chińska i protestować . Nie widziałem tam nikogo z tych mądral . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek sawyer zawód?? owszme zawiedziony jestem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 09:26 Szanowna Pani - bez zbędnej hipokryzji - nie jestem wariatem , ktory uważa ze igrzyska olimpijskie nie sa poteznym przedsiewzieciem finansowym i wiem, ze daja niezla kase tylko.... jak to sie ma tak naprawde do Idei, ktora im przyswieca. rozumem doskonale Państwa - sportowców - strach przed oficjalnym bojkotem igrzysk bo ciezko pracuja Państwo na to przez 4 lata, ale do cholery... od zarabiania pieniedzy sa meetingi, jest zlota liga, gdzie mozna zgarnac niezla pule, sa kotrakty reklamowe, etc etc. dlaczego Olimpiada ma AZ takie znaczenie? moze wlasnie dlatego, ze rzadzi sie jedynymi w swoim rodzaju prawami? moze dlatego, ze jej Symbolika jest niezwykla? moze dlatego, ze akcentowanie praw czlowieka zawsze dawalo im przewage nad pierwszymi lepszymi igrzyskami i zawodami? po jaka cholere w takim razie wedruje sie z tym SYMBOLICZNYM ogniem przez kilka kontynentow?? dla keszu? jezeli tak to ja od innej malpy jestem w takim razie... doskonale rozumiem pani problemy z ratami i utrzymaniem, ale nie zgodze sie ze Olimpiada jest swietną okazja zeby sobie zapewnic dozywotni kesz. jezeli taka motywacja kieruje reperezentantem mojego kraju to jedyny medal, ktory bedzie mi obojetny to pani ewentualny medal.... przykre to. nie wymagam od sportowcow pierniczenia o patriotyzmie i bialoczerwonej fladze, ale uwazam ze Olimpiada jednak powinna byc Wielka Nagroda, a nie maszynka do robienia pieniedzy i placenia rat pani Pyrek. fakt nie wyszlo z intencjami komitetu olimpijskiego. nic sie nie zmienilo. trudno. znajac pani motywacje rowniez nie spodziewam sie pani rezygnacji z wystapienia.. w koncu te raty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Re: zawód?? owszme zawiedziony jestem.... IP: 213.17.245.* 19.03.08, 09:37 Gość portalu: tomek sawyer napisał(a): > uwazam ze Olimpiada jednak powinna byc Wielka Nagroda, a nie > maszynka do robienia pieniedzy i placenia rat pani Pyrek. fakt nie > wyszlo z intencjami komitetu olimpijskiego. nic sie nie zmienilo. > trudno. znajac pani motywacje rowniez nie spodziewam sie pani > rezygnacji z wystapienia.. w koncu te raty... Tomciu, nie piernicz. Zostań wybitnym sportowcem, osiągnij jakieś wyniki, zakwalifikuj się na olimpiadę i ... zbojkotuj ją. A potem się zdziw, że jesteś jednym z nielicznych lub że Twój "protest" dziwnie nie został zauważony. Sportowiec jest od uprawiania sportu, polityk jest od uprawiania polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: zawód?? owszme zawiedziony jestem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 09:41 nie doczytales. doskonale rozumiem obawe sportowcow przed bojkotem i pewnie sam bym rozpaczal, ale poraża mnie argumentacja finansowa dotyczaca udzialu w Olimpiadzie. odpowiedz sobie na pytanie: dlaczego wlasnie Olimpiada jest taka niezwykla? moza taka powinna pozostac hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogoski Re: zawód?? owszme zawiedziony jestem.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 14:20 to zlikwidujmy także emerytury za medale olipijskie jak idea to idea no i niech wszystkie kanały TV pokazują olimpiadę - oczywiście niech nie płacą za prawa no i niech nie będzie biletów na stadiony, bo przecież tam tylko jacyś sportowcy dla idei biegają i skaczą no i oczywiście te wszystkie reklamy wokół aren sportowych - ZLIKWIDOWAĆ JE! i pozakrywać znaczki strojów sportowych dla idei (no nie mówię, żeby nago startowali) Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: zawód?? owszme zawiedziony jestem.... 19.03.08, 10:37 Tomciu, czy rzeczywiście jesteś aż taki głupi? Pretensje o sprzedanie idei olimpijskiej kieruj do MKOl-u, a nie do sportowca, która usiłuje funkcjonować w świecie, jaki ZASTAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek sawyer Re: zawód?? owszme zawiedziony jestem.... IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.08, 12:36 analogicznie to...urodzilem sie w w popapranym komunizmie a zyje w normalnym kraju (nooo troche ograniczony prezydent ale pal licho, kraj w miare normalny) czy to znaczy ze mialem kierowac swoje pretensje wobec komuny tylko do KC PZPR a sam starac sie funkcjonowac w swiecie, ktory zastalem i potulnie godzic sie, ze swiata nie zmienie? wiem - trąci naiwną wiarą - ale powiedz to naczelnemu tej gazety, sp. Kuroniowi i paru innym. z calym ogromnym dla nich szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoj zrezygnuj ze swoich zarobkow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:07 Sport jest ich zawodem, a dla wielu zdobycie medalu to jedyna szansa na przyszle zycie! Oni walcza o emeryture sportowa! Maja zszargane zdrowie,wielu przeszlo operacje po kontuzjach, wypruwaja sobie flaki przez lata treningow, zebys ty mogl im kibicowac przed TV. Dlaczego sam od siebie nic nie zrobisz? Dlaczego tylko pouczasz? Latwo wyglaszac poglady siedzac w cieplutkim domku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania zlote mysli... IP: *.110-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.03.08, 09:43 Za zlote mysli Moniki nalezy jej sie zloty medal olimpijski.Pozdrawiam goraco i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlowiek Nie ale tak IP: *.adsl.alicedsl.de 19.03.08, 09:48 Nie wyrzuce, bo mi sie jeszcze przyda. Ale na pewno nie kupie jak bede mial inny wybor. Made in China i tak jest do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chari Re: Nie ale tak IP: *.chello.pl 19.03.08, 10:00 Nie jest prawdą, że bez chińskich produktów nie da się żyć!Można kupować to samo,w podobnej cenie -wietnamskie ,malezyjskie... . Jeśli bez czegoś chińskiego naprawde nie możemy się obejść a nie ma wyboru -trudno,kupować. Ale jeśli jest..a genseków na pewno zaboli nawet nieduży spadek eksportu. Odpowiedz Link Zgłoś