Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ikona starła się z trenerem

IP: *.komster.pl 25.04.08, 00:20
    Rejsik wstydził byś sie!!! Piotrek jest moim ulubionym piłkarzem ale po
    jego wypowiedzi chyba muszę zweryfikować swoje poglądy. Od 4 lat nie opuściłem
    zasnego meczu na Bułgarskiej i zauważyłem jedna prawidłowość od kilku meczów
    ogromna ilość kibiców na trybunach prosi Smude żeby zmienił Rejsa po
    20minutach bo chłopak ma zadyszkę i biega jak w zwolnionym tempie. Piotrek
    wstydź sie... Takimi wypowiedziami tylko wrogów sobie robisz. A na derbach z
    Groclinem jak schodziłeś przy zmianie cały stadion klaskał Smudzie ze w koncu
    Cię zdjął i oszczenił Tobie męczarni, chyba czas pomyśleć o zakończeniu kariery.
    Obserwuj wątek
      • Gość: chel Re: Ikona starła się z trenerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 01:49
        Popieram, Piotrek grubo przesadził. Jakieś dziwaczne argumenty. Widziałem, że w
        tej formie nie zasługuje na grę w 1 składzie, ale myślałem, że ma taki wpływ na
        zespól jako kapitan i ikona, że jest to uzasadnione. A jednak nie. Słaba forma,
        psuje atmosfere. Staje się 5 kołem u wozu, którego nie da się wykręcić. Kto
        spróbuje temu najbardziej maniakalni kibice, którzy stoją za Reissem murem,
        dobiorą sie do skóry.
        • mikolaj.plank Re: Ikona starła się z trenerem 25.04.08, 07:14
          No i do tej gó..anej rzepy z tym poszedł. A Szczepłek legionista pewnie aż się
          spuścił z radości, że tak ładnie Lechowi może dowalić i to rękami Piotrka.
          Rejsik więcej luzu i pokory. Przecież i tak cię będziemy kochać zawsze!
          • Gość: Franek Smuda Ikony trzyma sie w muzeum albo na pulpicie! IP: 91.84.50.* 25.04.08, 12:24
            Reiss wybieraj gdzie chcesz sie znalezc?? Muzeum Narodowe w Poznaniu
            albo laptop Michniewicza?
            www.legia-cwks.pl
      • Gość: łysy77 Rejsik won z klubu!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 07:49
        Już od dawna twierdzę, że tego pseudogracza nie powinno być już w
        Lechu. Z niego to zwykły klaun i męska ciota...a "panowie" z Wiary
        Lecha to jeszcze większe cioty, nie umiejące się przyznać do błędu.
        Na miejscu zarządu po sezonie od razu bym wywalił Reissa z klubu.
      • Gość: a Ten wywiad IP: *.chello.pl 25.04.08, 07:59
        To tekst wywiadu dla niewtajemniczonych.

Zarząd klubu powinien sie jakos do tego odniesc, chyba ze nie ma ..aj, i tam
        siedza same ..ty.
        Niewykluczone ze ktos tu komus przyprawia gebe, ale powinno to zostac wyjasnione.

Moje zezowate szczęście
        Paweł Wilkowicz 21-04-2008, ostatnia aktualizacja 21-04-2008 00:54

Piotr Reiss, piłkarz Lecha Poznań

* Wisła po raz jedenasty, teraz czas na awans do Ligi Mistrzów

RZ: Lech jest najlepszą drużyną ostatnich kilku tygodni, nowym wiceliderem. To
        ostrzeżenie dla Wisły przed następnym sezonem?

Piotr Reiss: Gdybyśmy w rundzie jesiennej grali na wyjazdach tak dobrze jak
        teraz, to może wyścig do mistrzostwa jeszcze by trwał. Lech stał się bardzo
        solidną drużyną. Nie olśniewamy w ataku, ale wygrywamy, tracimy mało bramek.
        Pokonaliśmy Legię i Groclin, dwóch rywali do drugiego miejsca. Chcemy
        europejskich pucharów i zasłużyliśmy na nie.

Pana szczęście rozminęło się ze szczęściem Lecha. Drużyna ma najlepszy sezon
        od lat, a Piotr Reiss, jej symbol, coraz częściej siedzi na ławce rezerwowych
        z taką miną, że strach podejść.

Szczęście bywa zezowate. Nigdy nie byłem ulubieńcem obecnego trenera. Gdy
        przed sezonem przychodził Hernan Rengifo, wiedziałem, że będę musiał walczyć o
        miejsce w składzie. Tak się stało. Trudno mi się z tym pogodzić, bo jestem
        królem strzelców polskiej ligi, a Hernan peruwiańskiej, która chyba nie jest
        dużo lepsza od naszej. Różnica polega na tym, że jego do Lecha sprowadził
        trener Smuda, a mnie nie. Gdyby było odwrotnie, to może ja bym grał.

Mniej bramek niż obecnie miał pan ostatnio w sezonie 2002 – 2003. Może trener
        widzi, że lata lecą i Reiss już lepszy nie będzie?

Nigdy nie miałem problemów z kondycją. Wystarczy zajrzeć do wyników badań,
        żeby się przekonać. Jeśli kogoś niepokoi mój wiek, to powinien też o nim
        pamiętać podczas przygotowań do sezonu, gdy dostaję w kość na równi z młodymi.
        Wiosną nie strzeliłem jeszcze gola, mam ich zaledwie pięć, ale to też jest
        efekt tego, że walczę o miejsce w drużynie. Staram się jak najbardziej pomagać
        w obronie, żeby nikt mi nie zarzucił egoizmu. Tak było w meczu z Groclinem, a
        trener i tak po godzinie zdjął mnie z boiska. Woli Rengifo, a to zupełnie inny
        napastnik. Typowy środkowy, który za wiele nie biega i zespół musi grać na niego.

Ale wyniki podpowiadają, że to trener może mieć rację.

Kiedyś pewnie skończę karierę i wtedy ocenię wszystkich trenerów, z którymi
        pracowałem, w tym obecnego. Na razie nabieram wody w usta.Jeśli utrzymacie
        drugie miejsce, trener zostanie na następny sezon, tak zapowiedziały władze klubu.

Od tego są szefowie, żeby podejmować takie decyzje. Ja nie mam wpływu na to,
        kto jest w Lechu trenerem.

Niektórzy twierdzą inaczej.

To wszystko plotki, jak to w tym środowisku.

Może trzeba się już pogodzić z rolą rezerwowego?

Nie, będę czekał na szansę tak długo, aż ją dostanę. Ostatnio poznaniakom
        trudno się w Lechu przebić. Nie tylko mnie, również Jakubowi Wilkowi. Gdy
        grałem w Bundeslidze, musiałem być dwa razy lepszy od Niemców, żeby mieć
        miejsce w składzie. Teraz jestem u siebie i by grać, muszę być lepszy od
        Peruwiańczyka. Dziwne, ale co zrobić?
        Źródło : Rzeczpospolita
      • Gość: observer Panie Piotrku IP: 194.39.141.* 25.04.08, 08:19
        Nie moze byc tak, ze pilkarz probuje sobie wywalczyc miejsce w
        skladzie za pomoca prasy, lub trener dowiaduje sie o niezadowoleniu
        gracza z gazety.
        Jest Pan ikona Lecha, ale lata leca i natury sie nie oszuka. To, ze
        przedluzyli z panem kontrakt o kolejny rok, nie oznacza, ze ma pan
        zagwarantowane miejsce w podstawowej jedenastce.
      • Gość: mateo Wyblakła ikona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 08:27
        Reiss podpisal kontrakt i zaczyna fikac.

Zawsze wywiady, cala druzyna grala przez lata na Piotra stad tyle
        bramek strzelil, bo niechby tylko ktos sprobowal podac do kogos
        innego.

Wraz ze Smuda przyszedl pelen profesjonalizm czyli zapie..nie na
        110% bo tak gra sie w ligach ktore cos znacza we wspolczesnym
        futbolu.

A Reiss chce odcinac kupony od slawy myslac na starosc ze jest alfa
        i omega pilkarstwa w Polsce.

To sie skonczylo panie Reiss!!!!!!

Ostatnio w wywiadzie z Andrzejem Juskowiakiem (uwazam ze Reiss ani
        pilkarsko ani inteligencja nie dorasta mu do piet) powiedzial ze
        zakonczyl kariere wtedy gdy byl na topie i strzelal bramki.
        I dziwi sie Piotrowi ze jeszcze podpisal kontrakt na rok bedac w
        formie w jakiej obecnie jest.

Reiss nie zatrzyma pochodu Lecha po 2 miejsce i Vicemistrza. Nie
        zatrzyma zmian jakie dokonuja sie w Lechu, bo dla kibica liczy sie
        LECH POZNAN a nie idywidualne widzimisie pilkarzyka Reissa.

Reiss tego nie rozumie bo jest prostym czlowiekiem i jak tak dalej
        pojdzie to ludzie nie beda pamietac jego wspanialych goli (hat-trick
        z Legia)a zapamietaja ostatnie jego chwile w klubie moment kiedy
        odchodzil w atmosferze niesmaku i niedomowien sam sobie szkodzac.

Piotr byl na zachodzie ale chyba nie uczyl sie zbytnio jezykow
        obcych bo tam maksyma glowna jest powiedzenie ze JESTES TAK DOBRY
        JAK TWOJ OSTATNI MECZ. Koniec kropka.

Reiss tego nie rozumie i chyba nie zrozumie a jesli bedzie
        podkopywal morale druzyny w chwilach jej chwaly zostanie zmieciony
        do zsypu zapomnienia.

Bo to Reiss istnieje dzieki Lechowi a nie Lech dzieki Reissowi.

• Gość: kristof Ikona staje się błaznem IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 25.04.08, 08:33
        Smuda musisz pokazać Reksiowi kto rządzi w drużynie. Koniec wypowiadania swoich głupawych opinii psujących nastrój. Z Cracovią Reiss musi mieć koniecznie ławę a grać ma albo blady Przemek albo Kononowicz. Koniec z rządami tego klauna Reksia. Kocham Lecha ale zaczyna mnie już powoli wkur..wiać to ciągłe podkreślanie tego kto jest rodowitym poznaniakiem a kto nie. Dla mnie prawdziwym Lechitą jest ten kto gra dla tego klubu i wkłada w to całe serce. Reiss skoncentruj się lepiej na grze bo jak dalej będziesz kontynuował swoje gierki to po Twoim ostatnim sezonie propozycji z Lecha nie będzie i co wtedy ikona, popiersie i ch.uj wie co jeszcze zrobi?
        I jeszcze jedno na koniec Lech to przede wszystkim MY KIBICE. Piłkarze, trenerzy, działacze przychodzą i odchodzą. Bardzo często mają gęby pełne frazesów ale to MY kibice wspieramy ten klub poświęcając mu swój czas oraz pieniądze. To MY jesteśmy największym skarbem tego klubu.
        • Gość: xxx Re: Ikona staje się błaznem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 10:20
          Można nie zgadzać się z kapitanem. Jak każdy z nas mógł mieć słabszy
          dzień. Może przelała się czara goryczy, ale obrzucanie go
          infektywami jest zwykłym skur....syństwem. Mnie również nie podoba
          się jego zachowanie, ale trochę szacunku dla piłkarza, który nie raz
          udowodnił czym dla niego jest Kolejorz.
          • Gość: darkoski Re: Ikona staje się błaznem IP: 150.254.117.* 25.04.08, 10:32
            Gdyby nie reszta szacunku to za tego typu zagrywki kibice pojechaliby po nim
            dużo ostrzej.
            Co z tego, że zrobił naprawdę dużo dla Lecha jak teraz to wszystko psuje.
            Peruwiańczyków mu nie wybaczę - to już krok od rasizmu!!!
      • Gość: Jacolo Ikona starła się z trenerem IP: *.icpnet.pl 25.04.08, 10:25
        Piotr nie rozumie chyba ze Lech podpisal z nim kontrakt nie po to zeby byl podstawowym pilkarzem lecha bo z calym szacunkiem ale Piotr juz nie ma 20 lat i nie gryzie trawy jak kiedys ostatnie mecze pokazaly ze nie ma nawet juz tej skutecznosci co kiedys.Ja zrozumialem posuniecie lecha z tym rocznym kontraktem jako zatrzymanie ikony i wpewnym sensie inwestycje w wizerunek Lecha ,Piotrek powinien zajac sie promocja Lecha praca z mlodzieza itp. Takie wypowiedzi tylko niszcza autorytet Piotra .
      • Gość: kakarot Reiss cwaniak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 11:05
        Tak naprawde nigdy go nie lubiłem. Tej jego fałszywej medialności. Jakby mu
        odpowiednio zapłacili to by sprzedał ten klub bez zastanowienia. Bo to cwaniak jest.
        • Gość: Eure Re: Reiss cwaniak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 11:19
          Popieram przedmówce. Dla mnie Reiss to w tej chwili to "hamulec"
          pozytywnych zmian zachodzących w klubie, ukrócenia gwiazdorstwa,
          zap...... na treningach, zamknięcia towrzystwa wzajemnej adoracji w
          szatni, nieposłuszeństwa wobec trenera. Chamstwem z jego strony jest
          powoływanie się na hasła o nierównym traktowaniu piłkarzy w
          drużynie, odwołwyanie się do sloganów o "Poznaniakach w drużynie".
          Dla mnie takimi wypowiedziami Reiss próbuje podburzyć kibiców. Na
          szczęście żaden kibic Lecha (no moża poza paroma jednostkami) nie
          nabierze się na tego typu zagrywki. Reiss daj sobie spokój bo
          niszczysz drużnę od środka. A na pierwszy skład jesteś już po prostu
          za słaby. Teraz jeszcze grasz, bo równorzędnego parnetera dla
          Rengifo, ale w przyszłym sezonie to się zmieni i wtedy licz się z
          tym, że na stałe usiądziesz na ławce.
      • Gość: mateo Do Reissa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 11:38
        Jesli przez swoje wypowiedzi zepsules atmosfere w szatni i Lech nie
        wygra w sobote z Kraksa osobiscie skopie ci dupe na treningu w
        poniedzialek!! Bez odbioru.
      • Gość: MM - Poznaniak Ikona starła się z trenerem IP: 217.153.71.* 25.04.08, 11:43
        Niech się Pan wstydzi Panie Reiss. Niestety fakty przemawiają za Panem Smudą,
        któremu życzę jak najlepiej, bo jestem pod wrażeniem tego co zrobił w lechu.
        Choćby Lech nie osiągnął wicemistrzostwa to zdziwiłbym się jak by go zwolniono.
        W ogóle dziwię się, że się o tym mówi.

A Pan Panie Reiss trochę więcej pokory i skoro Pan tak kocha Lecha to niech Pan
        pomyśli co można zrobić dla niego dobrego, a nie siać ferment przed ważnym
        meczem. Za ten wywiad ja bym Pana zwolnił dyscyplinarnie i tyle.
        • Gość: prwda Re: Ikona starła się z trenerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 11:48
          Ale paru maniaków znowu wywiesi transparent, że kibice Lecha za Reissem a
          przeciwko Smudzie. I znowu bedzie, że tak myśla wszysy kibice lecha. A jest
          odwrotnie.
          • Gość: poznaniak Re: Ikona starła się z trenerem IP: *.icpnet.pl 26.04.08, 10:17
            Zgadzam się w 100% z przedmówcą! Przyznam się, że też byłem z początku
            sceptyczny wobec Smudy, ale wyniki go bronią i muszę otwarcie powiedzieć, że
            odwalił kawał dobrej roboty w Lechu i należy mu się ławka trenerska na następny
            sezon... Co do Reissa to jestem oburzony i zniesmaczony jego ciągłym stękaniem i
            wylewaniem własnych frustracji! Z całym szacunkiem dla jego dokonań w Lechu, ale
            teraz nie zasługuje na pierwszy skład, a gra w nim od czasu do czasu tylko z
            "braku laku", bo Renifer jest od niego zdecydowanie skuteczniejszy i bardziej
            służy drużynie... Tak więc Reiss bierz się do roboty, zamiast szczekać na
            trenera i psuć atmosferę w drużynie, bo inaczej za rok będziesz pamiętany nie
            jako wielki piłkarz poznańskiego klubu, lecz odchodzący w cieniu skandali i
            wzajemnych zarzutów zepsuty gwiazdor... Jestem przekonany, że 99% prawdziwych
            kibiców naszego Leszka myśli podobnie i Reissowi to nie przejdzie... HEJ LECH!!!
      • Gość: Bartek Ikona starła się z trenerem IP: *.icpnet.pl 25.04.08, 16:46
        W normalnym kraju, gdzie piłka nożna to sport w pełni profesjonalny,
        za taką wypowiedź z miejsca każdy piłkarz dostałby pożądną karę
        finansową i być może zostałby odsunięty od drużyny. Nie rozumiem
        dlaczego Lech do tej pory nie zareagował i nie ukarał Reissa
        zabraniem połowy miesięcznej pensji (zwyczajowa kara finansowa w
        lidze angielskiej). Przecież jeśli władze klubu twierdzą, że
        zmierzamy organizacyjnie w dobrym kierunku i chcemy wyznaczać w
        Polsce standardy, to taka kara powinna być kwestią góra dwóch godzin
        od przeczytania tego wywiadu przez jakąś odpowiedzialną w klubie
        osobę. Poza tym, w głowie mi się nie mieści, że takie rzeczy
        wygaduje kapitan drużyny. Nigdzie w cywilizowanym świecie coś
        takiego nie miałoby miejsca, co niestety udowadnia, że nasz poziom
        piłki nożnej jest lata świetlne z tyłu za Europą. Mam nadzieję, że
        Lech nie strzelił sobie samobója przedłużając z Reissem kontrakt
      • Gość: robak Z Reissem w 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 17:24
        Niestety Kolejorz grając z Reissem to tak jakby grał w 10.Drużyna
        zapieprza,a on dołoży nogę i bierze premię.Dla mnie po tym artykule
        jesteś skończony,co nie znaczy,że trzeba go obrażać.
        • Gość: KKS Re: Z Reissem w 10 IP: *.icpnet.pl 26.04.08, 10:23
          Właście w tym sęk, że gdyby nie jego wcześniejsze dokonania i niewątpliwe
          zasługi dla Kolejorza to po takim haniebnym wywiadzie zarząd klubu i kibice
          Lecha by z nim pojechali jak z gów.em! Dla mnie Reiss strzelił sobie tym
          samobója, bo prawdziwi kibice zaczną się od niego odwracać...
      • Gość: Cezar Piotr schowaj ambicje do kieszeni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 18:01
        Piotr schowaj ambicje do kieszeni, teraz liczy się przede wszysktim dobro
        zespolu. Wspieraj go nawet a może przede wszystkim z lawki rezerwowych ! Dla
        kibiców zawsze będziesz legenda, osiągneleś tyle ze nie musisz lokciami
        przypominac o swojej wielkości!
      • Gość: kks Ikona starła się z trenerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 19:18
        Mogłeś odejść jako król,a odejdziesz....wygwizdany.Przykre,ale sam
        sobie jesteś winien.
      • Gość: mario Ikona starła się z trenerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 22:54
        Jesteście żałośni. Nie widzicie, ze klub leci w kulki?? Kupili sobie
        naszego kochanego Lecha, wypromowali go na fundamencie-Reissie a
        teraz jak formy brak to jest nie potrzebny. Facet skaży sie bo ma
        racje. A nowy kontrakt to dla czego podpisali?? Bo Amica jest
        jeszcze za słabo zakorzeniona w Lechu zeby sobię pozwolić na brak
        Reissa. POwodzenia!
        • Gość: ben Re: Ikona starła się z trenerem IP: *.icpnet.pl 25.04.08, 23:20
          Mario frajerze z W(L) - nie zauważyłeś jeszcze że nikt poza dzieciarnią z kotła
          was nie słucha i nie podziela tych waszych bzdurnych opinii? Zostały 4 kolejki
          do końca, walczymy o vicemistrza a nasz pseudo kapitan wyjeżdża z czymś takim i
          psuje atmosferę wokół klubu i w szatni, tłumacząc ci z polskiego na nasze (bo wy
          tam w tym W(L) cholernie mało kumaci jesteście) działa na niekorzyść klubu a być
          może nawet tą wypowiedzią odbiera nam europejskie puchary... i dlaczego? Bo jego
          d...e jest źle. Dobry kapitan kieruje się dobrem zespołu a nie dobrem własnego
          tyłka kosztem całej drużyny...

Reiss kiedyś byłeś kimś - teraz jesteś szmatą!!!
        • Gość: darkoski Re: Ikona starła się z trenerem IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.08, 09:37
          Sorry ale to Ty jesteś żałosny.
          Odpowiedz dlaczego Reksio marudzie teraz jak ma podpisany kontrakt??
          Bo to on leci w kulki a nie KKS, mówią otwarcie chcą by Reksio został w klubie
          nawet gdy przestanie już grać w drużynie!!!
          Ta wypowiedz to promowanie siebie i robienie zamętu w klubie który jak sam
          Reksio mówi ma w sercu!!!
          Reiss w tej formie osłabia drużynę i dlatego gra tyle ile gra wiosną nawet Pitry
          jest od niego lepszy i to o całe dwie bramki.
      • Gość: j04 Ikona starła się z trenerem IP: 89.19.73.* 26.04.08, 12:17
        do mega gwiazdy.juz kiedys mnie krew zalewala gdy czlapales po boisku odbijajac
        sie ramionami od murawy a 15tys kibicow wolalo zamiast piotrek reiss piotrek
        zejdz!pamietasz?czlowieku!to nie przypadek ze prawie wszyscy i wszedzie na
        ciebie jada.czy ty nie widzisz ze nie dlugo babcie o balkonikach beda cie
        wyprzedzac.ty juz nie tylko nie dorownujesz szybkoscia mlodym ale takze gosciom
        w twoim wieku.dziekuje ci za to co zrobiles dla leszka.miej jeszcze troche dumy
        honoru i przestan beczec!chlopie poza kingiem strzelcow nic nie dokonales.wiec
        jak smiesz dyskutowac z trenerem duzo starszym,bardziej doswiadczonym i z
        wiekszymi sukcesami.!
        • Gość: xxl Re: Ikona starła się z trenerem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 09:24
          jak smiesz dyskutowac z trenerem duzo starszym,bardziej doswiadczonym i z
          > wiekszymi sukcesami.!
          S. to trener na B-klase i funduje nam drugą Pogoń w Poznaniu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka