Gość: goxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 19:33 1wsza szabla Polonii poza SGP.Co sie stało eksperci z Bydzii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:05 No tak, z całą pewnością "winni" są bydgoscy mechanicy którzy "sypią piasek w tryby". Może ta porażka pomoże temu młodemu człowiekowi i otaczającym go cwaniakom dojrzeć ich miejsce w szyku i nauczy odrobiny pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 23:28 przecież dzikusa dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 10:24 Jeśli do czasu bydgoskiego GP zakończą się eliminacje do SGP 2009 dziką kartę powinien dostać najlepszy Polak z eliminacji (albo - i oby - ten co awansował. Dzikus dla Sajfudinowa byłby policzkiem dla polskich żużlowców. Tym bardziej, że już pokazuje, gdzie ma swój polski klub Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: EMIL OUT 16.06.08, 13:14 Oj Szreku, jesteś cięty na ruska niczym trzeci bliźniak.:-) Uwierz mi, że Emil to bardzo skromny i spokojny chłopak. Nie odbija mu sodówka. Częstochowa to kolejna lekcja. Nikt od niego nie wymaga, żeby wszędzie wygrywał. On jeszcze trzykrotnie może bronić tytułu IMŚJ. Na GP, okazuje się, że jeszcze nie dorósł. choć nie zdziwię się, jeśli jednak pojedzie dalej. Nikomu nic złego nie życzę, ale żużel to sport urazowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic3 Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:15 Ty może już nie kombinuj bo wystarczy że kombinowaliscie z pozostaniem w E lidze i nic wam z tego nie wyszło.Poprostu Wasz Emilek może pofikać w 1lidze i to wszystko na co go obecnie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:37 O jedno chciałbym prosić: polemizuj z głoszonymi przeze mnie poglądami jak tylko chcesz, ale nie ubliżaj mi porównaniami do bliźników ok? A swoją drogą gdzie jesteś moderatorze? Posta, w którym 1 forumowicz poniża drugiego nie łaska usunąć albo zareagować w jakikolwiek sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: EMIL OUT 16.06.08, 15:53 Mistrz szyderstwa poruszony? Przyjmij moje przeprzeprosiny o szlachetny Szreku. Wracając: Czasami się upierasz a z argumentami słabiutko. Dlaczego nie lubisz Emila? I czepiasz się go na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 07:17 Wiesz Czawez, chyba przesadzasz z tym moim czepianiem sie ES na "każdym kroku". Szacunek mam dla niego za wyniki sportowe, jakie kręci dla Polonii w tym sezonie. Ale nie popadam w przesadny zachwyt - bo gość robi tylko to co do niego należy i za co mu nieźle płacą. Fakt: jestem bardzo surowy w ocenach, bo uważam, że "pupilek Emilek" ma (i zawsze miał) w klubie stworzone o wiele lepsze warunki niż jego klubowi koledzy a le traktuje klub tylko jak "matkę krowę". Twierdziłem i twierdzę, że wypnie się na Polonię jak tylko skończy się 3ci sezon startów od licencji "Z". Czyli ten sezon. Uważam też, że nie kto inny jak ES był winnym nr 2 spadku Polonii. Klubowi działacze wykreowali go na gwiazdorka a on rogi pokazał już po meczu z Rawiczem w Bydzi. Nie umie "grać w zespole? Słyszałem, że to bardzo sympatyczny chłopak, więc może środowisko menadżerskie ma na niego taki wpływ? Qrczę, może niepo3ebnie się go czepiam? Nie musisz podzielać moich poglądów, ale czy tym razem jesteś w stanie uznać moją odpowiedź za wystarczające wyjaśnienie moich poglądów? Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: EMIL OUT 17.06.08, 09:52 1. Nieźle płacą? To pojęcie względne. Emil jest najtańszym liderem w pierwszej lidze. 2. Lepsze warunki w klubie? A ilu IMŚJ Polonia ma jeszcze w składzie? Warunki ma Emil może i lepsze, ale to zasługa sponsorów a nie klubu. A to zasługa Sawarskiego i Suskiewicza. 3. Emil winny spadku? W zeszłym roku miał 18 lat. Czy można go za cokolwiek winnić? Kontuzja na początku sezonu to wina młodzińczej brawury- to fakt osłabił drużynę. Reszty grzechów nie pamiętam. proszę o przykłady. A propos, winny numer jeden to LT czy AJ? A może takie nazwiska jak Staszewski i Okoniewski lub Davidsson na swoim torze coś Ci mówią? Kojarzą się ze spadkiem? 4. Co do sprawy z meczu z Rawiczem. Plech na wcześniejszych konferencjach (patrz www.itv24.com.pl) mówi, że tak naprawdę to w meczach ze słabymi rywaliami to on rozdaje kasę. tylko dlaczego tej kasy nie dostał Emil? Miał mniej punktów niż Siopek czy Buczek? Z bonusami mieli tyle samo. Mają się bić między sobą na torze? A spójrzmy kto do tej pory wygrywał mecze? Ile punktów w Rawiczu miał Siopek? Ile punktów z Gdańskiem miał Siopek? Ile punktów w Poznaniu miał Buczek? Dlaczego Plech inwestuje w Siopka, który ostatni rok jest juniorem i wyraźnie cofnął się w rozwoju? Wypadł z kadry juniorów, a w lidze robi tyle samo punktów co rok temu w ekstralidze. Za rok w Poloni już Siopka nie będzie na 100%. Obojętnie jaka to będzie liga. A Emil powinien czuć się cały czas wyróżniany za to co zrobił. A teraz spójrzmy na sytuacje oczami ruska: jak trzeba zapie..ć na nieznanym torze i jest ciężko to ma jechać. Jak punkty i pieniądze leżą na torze to jadą inni. Nie wkurzyło by Cię to? Z drugiej strony takie sprawy powinno się załatwiać inaczej. Jak widzisz mam inne zdanie. A powyżej widać dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 14:41 Masz prawo mieć swoje zdanie tak jak każdy. Ad.1) Nie wiem /i nie chę wiedzieć/ jakie jest źródło twoich informacji nt zarobków ES ale ja nie zaryzykowałbym tezy, że jest "najtańszym". I może mój punkt widzenia w tej kwestii nie jest tylko efektem przypuszczeń tylko... Ad.2)A kto jak nie Polonia stworzyła "Emilkowi pupilkowi" warunki, które pozwoliły mu zostać IMŚJ? Na temat faktycznej roli panów, których wymieniłeś nie mam zamiaru polemizować. O filantropię jednak ich nie posądzam. Ad. 3) (..)"W zeszłym roku miał 18 lat. Czy można go za cokolwiek winić?"(...). Przekonałeś mnie - tej argumentacji nie jestem w stanie obalić. Co do reszty winnych spadku: był choć jeden, któremu cienia winy nie da się zarzucić? Ad. 4) Komu wolno jechać w biegach nominowanych określa regulamin. Jeśli więcej zawodników spełnia te wymogi zdanie decydujące ma trener. I bez względu na wszystko zawodnicy, nie ważne czy IMŚJ czy początkujący szpilszpaczek - mają zafajdany obowiązek szanować wybór trenera. A trenerowi z taką zawodniczą przeszłością jak Z.Plech to wszyscy oni buty mogliby czyścić... Zadałeś dobre pytanie: "dlaczego Plech inwestuje w Siopka, który ostatni rok jest juniorem (...)? Może trener wie, że Siopek też jako senior będzie jeździł w Polonii, a junior ES najprawdopodobniej założy plastron, jaki mu już szyją panowie Suskiewicz i Gajewski? A co do "wyróżnień" za IMŚJ, jakie ponoć należą się ES... Z jakiej paki Polonia ma wyręczać rosyjską federację motocyklową? Czy ES zdobywał tytuł z plastronem Polonii czy tej drugiej na piersi? Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: EMIL OUT 17.06.08, 19:44 ad"ad1" Powiem szczerze, że dobrze "podsłyszane". Do tej pory moje newsy się sprawdzały, choć wiele ich nie mam. Możesz wierzyć lub nie. Ja wierzę. Ad"ad2" Sorry, ale mówisz ogólnikami. Jakie warunki stworzył mu klub polonia, czego nie miałby jako zawodnik np. Unibaxu? Z Panem Sawarskim kilka razy miałem okazję rozmawiać na trybunach i to co mówił wydaje się rozsądne. I także nie mam podstaw sądzić, że to co robi, robi tylko z niecnych pobudek. Na czym Ty opierasz swoje zdanie? Ad"ad4" Tylko po co poloni taki senior jak Siopek? Od tych co teraz jeżdżą w polonii to raczej odstaje. Co do autorytetu Pana Zenka to przemilczę. To co słyszałem nie nadaje się do powtarzania. Kolejne pytanie na temat biegu 14tego: Dlaczego przed meczem poinformował Emila, że jedzie w biegach numer 1,4,9,13 i 14? Pomroczność jasna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 08:32 Z całą pewnością w pojedynku na "podsłyszane newsy" nie mam z tobą szans. Tak mnie kiedyś wychowywali, że dziś nie podsłuchuję. Poza tym - jeśli zechcesz to zrozumiesz - są powody, dla kórych nie mogę czasami inaczej niż "ogólnie". Ale przyjmij do wiadomości, że wiem co piszę. Co zaś do autorytetu p.Zenka. Ten zawodniczy przemawia sam za siebie i nie przypuszczam, abyś to podważył. Nazwisko nieźle "wygląda w składzie", poza tym przy okazji GP p.Zenek ma swoje sposoby żeby zbajerować OOlsena z torem. A trenerem mógł zostać również dlatego, że tutejsi działacze zawsze potrzebowali na tym stanowisku kogoś "plastycznego', kto za pare zdjątek i artykułów w prasie (a także stosunkowo niewielką kasę) będzie wykonywał polecenia. A potem weźmie na siebie winę i... Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego Wszechwiedzący i Wszechwiedzący (2w1) nigdy oficjalnie nie stanął na czele? Musiałby po sezonie dokonać aktu samogwałtu Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: EMIL OUT 18.06.08, 13:22 Gość portalu: Szrek napisał(a): > Z całą pewnością w pojedynku na "podsłyszane newsy" nie mam z tobą > szans. Łapiesz mnie za słowa. > są powody, dla kórych nie mogę > czasami inaczej niż "ogólnie". Ale przyjmij do wiadomości, że wiem > co piszę. czyli masz czarną teczkę tylko nie możesz je otworzyć i pokazać? A no tak. Tylko ja to chyba juz gdzieś widziałem i słyszałem. Deja Vu? Jakoś nie kojarzę, żeby któreś z Twoich teori spiskowych znalazły odzwierciedlenie w faktach. Ale zeby nie tylko krytykować uwierz mi, że czasami lubie czytać Twoje śmieszne komentarze. Jako kolorowa postać na forum budzisz sympatie. Jednak gdy wchodzisz w rolę zakulisowego znawcy spraw wszelakich, pokazujesz tylko typową dla nas Polaków zaściankowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:53 No to jest nas przynajmniej dwóch typowych Polaków na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
psyhol2 Re: EMIL OUT 21.06.08, 17:55 "A co do "wyróżnień" za IMŚJ, jakie ponoć należą się ES... Z jakiej paki Polonia ma wyręczać rosyjską federację motocyklową? Czy ES zdobywał tytuł z plastronem Polonii czy tej drugiej na piersi?" Trzeba przyznać Szrek, że z tą argumentacją trafiłeś w punkt. Ale tak jest, że są tacy specjaliści, którzy potrafia nawet porażkę przekuć w sukces a w tym Polacy są niedoścignieni, bo ponoć posiadaja gen destrukcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
czefan EMIL walczył. Tragiczni: Hampel i Kołodziej 16.06.08, 17:23 Oczywiście, mnie Emil S. ani ziębi ani parzy. Stwierdzam, co też oczywiste, że ma olbrzymi potencjał. Miejsce, które wczoraj jest jak najbardziej sprawiedliwe. No może zasłużył na punkt więcej i dodatkowy bieg o siódme miejsce za waleczną postawę. Również L. Dryml jeździł widowiskowo. Oczywiście gratulacje dla zdecydownie najlepszego Walaska. Ułamek przyzwoicie. Natomiast postawa Hampela bardzo daleka od waleczności, bardzo bardzo źle. Kołodziej: tragedia, parodia walki; raz wygrany lotny start, sędzia na chwilę "oślepł", a i tak się dał na drugim łuku objechać i skończył trzeci. Poprostu zero walki. Miejsce Hampela zasłużone, Kołodzieja nie zasłużone. Powinien być 15- ty tylko przed Paurą. Odpowiedz Link Zgłoś