Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co zrobi Janas?

IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 05.10.03, 20:29
    Jedziemy z kolejnym watkiem "Co zrobi..."

Pawel Janas ma powazny problem. Ten problem to Groclin, ktory przestal
    wygrywac. Ten problem to fakt ze pilkarze Groclinu stanowia ponad polowe
    powolanych pilkarzy (z polskiej ligii). Obnizka formy Groclinu przyszla
    akurat w przeddzien meczu z Wegrami.

No i pojawia sie pytanie co powinien zrobic Janas? Byc moze powinien
    zapomniec o powolaniach pilkarzy z Groclinu i powolac masowo pilkarzy...
    Legii, ktorzy, jak ostatnio zostalo ogloszone, sa w znakomitej formie. (Bo
    zwyciestwa Legii na pewno nie sa zasluga Kubickiego, ktory mowil przeciez ze
    to pilkarze graja nie system.) Tym bardziej ze Wegry jak wiemy, nie beda
    grac 'antyfutbolu', lecz otwarta pilke, ktora Legii podobno rowniez lezy.
    Sedzia rowniez nie bedzie 12 zawodnikiem gospodarzy. Moim zdaniem pasuje to
    idealnie. Kadre powinnismy oprzec na pilkarzach Legii, Euro04 mamy w
    kieszeni a i Zurawski z Szymkowiakiem przestana w kadrze straszyc.

No to jak?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Geezoos Re: Co zrobi Janas? IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 20:46
        czegokolwiek by nie zrobil i tak bedzie kicha. Z pustego i Salomon nie naleje.
        Graja pilkarze nie trener. Trener moze powolac najlepszych, opracowac taktyke
        ale jesli pilkarze w meczu nie graja, ale stoja to wynik moze byc tylko jeden.
        Trzeba spojrzec prawdzie w oczy. Polska nie ma dobrych pilkarzy. Najlepszy moim
        zdaniem - Zurawski to sredniak europejski. Na polskie warunki moze super, ale
        to tylko sredniak. Za nim nie ma dlugo, dlugo nikogo. Kto ma wygrac zatem te
        eliminacje? Przejrzyjmy wreszcie na oczy. Burkhardt, Niedzielan czy inni im
        podobni nie miesciliby sie w skladzie Ajaxu, ktory jest, w tej chwili, bardziej
        znany niz silny. Perla polskiej pilki - Kosowski gra co prawda, ale Bundesligi
        nie rzucil na kolana. Jest tam jednym z wielu, bardzo wielu. Statusu gwiazdy
        nie osiagnal i nie osiagnie (obym sie mylil!). Jest zdolny i solidny ale nie
        jest wybrancem bogow. Janas chyba zdaje sobie sprawe z takiegfo stanu rzeczy.
        Zmienia sklad, powoluje kogo sie da zeby uszczknac jakies punkty. Moim zdaniem
        jest tak spanikowany jak ja u dentysty. Liczy na cud. Na to ze za ktoryms
        razem "losowe" zestawienie roznych pilkarzy odniesie sukces na arenie
        europejskiej. Przeciez jako trenerowi nie wypada mu powiedziec ze to sprawa
        beznadziejna i ze przypomina to reanimacje trupa. Miota sie ale nic nie pomoze.
        Jak sie ma takie talenty do wyboru to w sumie wszystko jedno czy sie powola
        takiego, czy innego sredniaka. Jest kicha i bedzie kicha. Howgh
      • mihal_04 Re: Co zrobi Janas? 05.10.03, 21:07
        Ja rozumiem, ze chcesz podbudowac swoje legijne ego, ale wypadaloby nie kalac
        zdrowego rozsadku. Za Zurawskiego wolalbys legioniste? Svitlice znaczy sie? Bo
        Saganowski juz jest w kadrze a Stanko to wlasciwie 70% Legii. Za Szymkowiaka
        jak mniemam proponujesz Vukovicza? Tylko kogo mialby zastapic Dixon Czoto?
        Zaraz, czyzbym zapomnial o innych zawodnikach bedacych w szczytowej formie?
        Kielbowicz? Zaiste jest na gazie. Szala? Ostatno same mecze zycia.

Ja proponuje kierowac sie obiektywnymi kryteriami, jesli juz mamy zastosowac te
        metode, i powolac zawodników z druzyny liderujacej ekstraklasie. Skwara na
        Wegry! Moze przestraszy sie Kiralyego i ten poda mu pod nogi pilke.
        • mihal_04 Re: Co zrobi Janas? 05.10.03, 21:12
          errata

w ostatnim zdaniu jest:

przestraszy sie

powinno byc

przestraszy bez sie
        • Gość: Geezoos Re: Co zrobi Janas? IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 21:36
          Jezuuussss! Spokojnie... Chlopak wyrazil tylko swoje zdanie i nie trzeba od
          razu go za to mieszac z blotem. Tez nie rozumiem kogo moznaby z Legii powolac,
          bo i Saganowski jakos loty obnizyl, ale to jest prywatne zdanie zalozyciela
          watku. To forum az kipi od jadu, ktory jest wylewany pod byle pretekstem.
          Opanujcie sie troche bo i tak zamiast normalnych dyskusji coraz wiecej jest
          slownych przepychanek. O watkach typu "jaki sport uprawia Olaboga i Bzyk" nie
          wspominam nawet.
          • mihal_04 Re: Co zrobi Janas? 05.10.03, 23:09
            Gość portalu: Geezoos napisał(a):

> Jezuuussss! Spokojnie... Chlopak wyrazil tylko swoje zdanie i nie trzeba od
            > razu go za to mieszac z blotem.

To jezuus czy geezoos bo juz nie wiem z kim mam do czynienia

Nikogo nie mieszam, uwazam ze kazdy moze wyrazic swoje, nawet najglupsze
            zdanie, ale ja tez mam prawo sie zdenerwowac. szczególnie jak wczesniej
            pzeczytam wiecej takich watków (pozdrawiam portera).

Na koniec dodam optymistyczny akcent - Gellei wcale nie ma latwiejszego
            zadania. Na jednym Kiralym i drugim Szabicsie nie da sie zbudowac reprezentacji.
        • Gość: meficzek Re: Co zrobi Janas? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.03, 21:46
          Zaraz, czyzbym zapomnial o innych zawodnikach bedacych w szczytowej formie?
          > Kielbowicz? Zaiste jest na gazie. Szala? Ostatno same mecze zycia.

no jest jeszcze Jacek Magiera :))))
          • Gość: Kiwny Re: Co zrobi Janas? IP: *.chello.pl 05.10.03, 22:27
            kontuzjowany :(
      • Gość: mmm Re: Co zrobi Janas? IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 05.10.03, 22:07
        Widze ze nie wszyscy zrozumieli. Ale to nic.

Gezoos, pilkarzy nie mamy ale znowu Wegry to tez nie potega.

Komiczna jest dla mnie ta cala sytuacja bo wychodzi na to ze kogo Janas by nie
        powolal to nagle ten ktos traci forme...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka