Gość: MAt IP: *.Red-88-14-95.dynamicIP.rima-tde.net 16.08.08, 04:28 Geniusz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Cavic przegral na wlasne zyczenie IP: *.mia.bellsouth.net 16.08.08, 06:32 Chcialbym zobaczyc zblizenie klatka po klatce. Z tego ujecia co widzialem w telewizji to Cavic mial juz rece na scianie gdy Phelps jescze lecial nad woda. Bardzo mnie ciekawi jak to sie stalo, ze Cavic przegral. Moze nie trafil w plytke? Dobre zblizenie by pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel 7 ZŁOTO A NIE 6! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 07:29 rozumiem, że rano, ale taki błąd na stronie głownej nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Cavic przegral na wlasne zyczenie IP: *.vc.shawcable.net 16.08.08, 07:33 Plyta zajmuje cala szerokosc toru i siega gleboko pod i wysoko nad wode wiec niesposob w nia nie trafic. Sekret polega chyba na tym ze Cavic docieral do sciany na dlugim doplynieciu a Phelpsowi sie poszczescilo i dokladnie zmiescil ostatni ruch rak. Phelps strasznie powoli zaczal pierwsza piecdziesiadke (7 czas po 50m). Potem jednak nadrobil do Cavica dobre pol sekundy, niemniej wygrana bardzo szczesliwa. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Tak właśnie było - w tym dniu Bóg był ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.08.08, 08:02 Tak właśnie było - w tym dniu Bóg znowu był Amerykaninem! Bo Phelps wygrał fartem, nie w sposób "wypracowany" - ale jak wiadomo szczęście sprzyja najczęściej lepszemu! Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Tak właśnie było - w tym dniu Bóg był ... 16.08.08, 11:33 Gość portalu: konrad.ludwik02 napisał(a): > Tak właśnie było - w tym dniu Bóg znowu był Amerykaninem! Bo Phelps > wygrał fartem, nie w sposób "wypracowany" - ale jak wiadomo > szczęście sprzyja najczęściej lepszemu! możesz pls rozwinąć tą myśl, że Phelps wygrał fartem? przyjechał znikąd i pstryk! pofarciło mu się, czy całe życie ciężko pracował i wygrał siódmy finał na siedem, w jakich brał udział? Odpowiedz Link Zgłoś
3dmarkowski Re: Cavic przegral na wlasne zyczenie 16.08.08, 11:10 Dokładnie tak. Serb nie zmieścił się w idealnym "rozkładzie" ruchu, przez co zbyt wcześnie musiał wykonać dopłynięcie. Amerykanin w tym elemencie okazał się perfekcjonistą - ostatni ruch idealnie wymierzony w kwadrat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Cavic przegral na wlasne zyczenie IP: *.acn.waw.pl 16.08.08, 22:33 Gość portalu: kk napisał(a): > Chcialbym zobaczyc zblizenie klatka po klatce. Z tego ujecia co > widzialem w telewizji to Cavic mial juz rece na scianie gdy Phelps > jescze lecial nad woda. Bardzo mnie ciekawi jak to sie stalo, ze > Cavic przegral. Moze nie trafil w plytke? Dobre zblizenie by pomoglo. Nagrałem, widziałem masz rację. Odtwarzałem klatka po klatce przewaga Cavica jakieś 25 cm, widać to wyraźnie. Łapy Cavica na ścianie Phelps dopiero je składa. Niewiarygodne ale sędziowie to weryfikują na wygraną Phelpsa. Czegoś takiego nie widziałem w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Cavic przegral na wlasne zyczenie 17.08.08, 13:50 Nagrałeś?:) A czy wiesz, że nagrywałeś nie miliard klatek na sekundę? Tak tak, dokładność systemu PAL to 25klatek na sekundę czyli co 0,04s, czyli aż 4x więcej niż różnica między nimi. Ponadto jak powiedział ekspert w studio "trzeba jeszcze wyłączyć tablicę" (nie tylko szybciej dopłynąć). Ponadto różnica między nimi to 2cm! Biorąc pod uwagę załamanie światła w wodzie i te 25fps nie da się tego ocenić, jedynie widok z profesjonalnego nagrania i widoku z góry (jak w CNN czy NBC-nie pamiętam) jest wystarczająco precyzyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
mocny_full Najtrudniejszy medal Phelpsa 16.08.08, 07:43 niby to już drugie takie farciarskie złoto dla Pheplsa na tych igrzyskach ale z drugiej strony kto o tym będzie pamiętał za kilka lat, wszyscy będą pod wrażeniem tego wyczynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemas Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa IP: 202.86.19.* 16.08.08, 07:49 Dokładnie tak jak mówisz. Wynik idzie w świat jutro czy pojutrze już nikt nie będzie wnikał, że sytuacja była lekko kontrowersyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
3dmarkowski Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa 16.08.08, 11:15 Kontrowersyjna? Na czym niby tak kontrowersja miałaby polegać? Sytuacja została dokładnie zanalizowana przez ekspertów. Serb nie "zmieści się", przez co musiał wykonać dopłynięcie - ruch praktycznie pozbawiony dynamiki, opierający się na uzyskanej wcześniej prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx oszustwo IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 16.08.08, 07:50 ogladam w USA - pokazywali wielokrotnie koncowke z gory spod wody - serb wyraznie pierwszy - ale spory potrzebuje bohaterow - odwrotna sytuacja bylaby niemozliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 08:26 Serbia jest do bombardowania i zabierania jej ziemi, a nie do podskakiwania nam na olimpiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sfuj_hlop Re: oszustwo 16.08.08, 08:31 Piszesz z Polski, więc masz na myśli o podskakiwaniu Polsce i bombardowaniu przes Polskę?! Puknij się i to mocno! Może pomoże. Gość portalu: pl napisał(a): > Serbia jest do bombardowania i zabierania jej ziemi, a nie do podskakiwania nam > na olimpiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: oszustwo IP: *.gemini.net.pl 16.08.08, 08:40 Wyraźnie to ty masz coś z oczami jak widziałes wyraźnie pierwszego Serba pl[dot]youtube[dot]com/watch?v=dySsSyRpLRo Po to jest elektroniczny pomiar czasu bo człowiek nie jest w stanie zobaczyć 0.1 sekundy, ale nie ty, bo ty przecież wyraźnie widzałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
sfuj_hlop Re: oszustwo 16.08.08, 10:28 To samo muszę napisać. Zegary, stopery elektroniczne, cały system mierzenia czasu z okazji takich zawodów jest apolityczny i skrupulatnie sprawdzany dziesiątki razy. Tu nie może być pomyłki. I nie ma! Po prostu Phelps był o tę 0.01 s szybszy od Serba, który popełnił bład. A z polityką w tym względzie to wszystkim sceptykom radzę bystro przyglądać się zawodom bokserskim, bo tam rzeczywiście będą mieli szansę coś dostrzec w maszynkach do liczenia ciosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: oszustwo IP: *.vc.shawcable.net 16.08.08, 09:16 Ogladam te same powtorki i nic tam wyraznie nie widac. Wyluzuj. Zapewniam cie jako sedzia plywacki, ze takie rzeczy bardzo ciezko na oko rozstrzygnac i lepiej zaufac pomiarowi elektronicznemu. Trzeba klepnac pierwszym w tablice elektroniczna na mecie i niestety Serb (a konkretnie jego rece)na ostatnich centymetrach finiszu poruszaly sie wolniej (bo doplywal do mety) niz rece Phelps'a (ktory wykonywal ruch). Ten ostatni mial mase szczescia, ze dokladnie zmiescil sie z ruchem w basen. Poza tym liczy sie wynik z tablicy, wedlug przepisow FINA powtorki wideo nie sa uwzgledniane, cokolwiek na nich sobie zobaczyles. Finish w delfinie jest trudniejszy technicznie niz np w stylu dowolnym po trzeba tablice dotknac jednoczesnie oboma rekami na mniej wiecej tej samej wysokosci. Serbowi ten finisz nie wyszedl najlepiej, mial troche pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiatka Re: oszustwo 16.08.08, 19:43 oszustwo? Warto powstrzymać się z wydawaniem tak pochopnych opinii... (a swoją drogą kompletnie irracjonanych). Zapraszam do oberzenia zdjęc "spod" wody i38.tinypic.com/2lxcu0w.gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Najtrudniejszy medal Phelpsa. Protest Serbii na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 08:51 jak by to był chińczyk to by był koksiarzem, ćpunem , a jak amerykaniec to fenomen, ciężką pracą i ogólnie och i ach, tak to wygląda w polsko-języcznych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa. Protest Serbii IP: *.jmdi.pl 16.08.08, 09:07 pl[dot]youtube[dot]com/watch?v=dySsSyRpLRo Na tym video moim zdaniem widać, ze Phelps dotyka ściany ponad wodą o mgnienie oka szybciej. Cavic jest na pierwszym planie i jego ręce widać pod wodą więc stąd może złudzenie, że dotknął pierwszy. Jeżeli czas jest rejestrowany elektronicznie to zresztą dyskusja jest czysto akademicka. Na krótkich dystansach często wyniki różnią się o 0,01 s i nikt tego nie kwestionuje, więc nie rozumiem protestów Serbów - nie potrafią uszanować fenomenu Phelpsa i robią niepotrzebny smród. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa. Protest Serbii 16.08.08, 11:57 spadaj marnoto do swojego marnego życia, i nie podważaj osiągnięć sportowców nigdy na niczym nie przyłapanych. Odpowiedz Link Zgłoś
smooch patrioci lokalni folgują sobie antyjankesowsko... 16.08.08, 09:10 no bo to Amerykanin, co oczywiście oznacza oszustwo FINA na jego korzyść i urojenia wsród co poniektórych ogladąjacych. A oportunista extraordinaire, pan Branislav Jevtic, pocałujta się w bezczelną żopę, mości panie. Gdyby przegrał o 2 sekundy, czyżby przegrał mniej wątpliwie? Elektroniczny pomiar czasu rzecze, wygrał jeden zawodnik, nie Serb. Oczywiscie, bardzo fartownie, o mały włos nie było tu dwóch złotych lub odwrotnej kolejności. Ale, forumowi debili moji, wygrał jeden zawodnik bezsprzecznie. Protest ten stanowi kompromitację dla działaczy Serbii, swiadcząc dobitnie o ich oportuniźmie, małostkowości, chciwości, nie mówiąc już o zupełnym braku honoru czy fair play. Sam pływak nie wyglądał po wyścigu czy pozując na podium lub poza nim na czującego się oszukanym, i chwała mu za postawę godną olimpijczyka, no i niesamowitą walkę. Nie pierdyknął srebrnym medalem o taflę wody; nie miał ku temu powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: patrioci lokalni folgują sobie antyjankesowsk IP: *.aster.pl 16.08.08, 09:25 pl.wikipedia.org/wiki/Oportunizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ya-nek Re: patrioci lokalni folgują sobie antyjankesowsk IP: *.hsd1.nj.comcast.net 16.08.08, 14:26 Niepoptrzebnie sie unosisz. Serbowie zaprotestowali, bo mieli takie prawo, bo a nuz, ale na odpowiedz FINA zareagowali bardzo rozsadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiatka Najtrudniejszy medal Phelpsa 16.08.08, 09:15 Ale opowiadasz gościu bzdury. 1. to jest pomiar elektroniczny. Wynik pokazuje się natychmiast. 0,1s nie jesteś tak naprawdę w stanie zobaczyć okiem. 2. Co to za bzdury o koksach? gość od kilku lat wygrywa i jest regularnie sprawdzany przeciw koksom. Chińscy rekordzisci nie są często znani, nigdzie nie startowali przed olimpiadą, a w czasie samej olimpiady poprawiają swój życiowy rekord o 4 s, co w pływaniu jest po porstu niemożliwe! 3. sami pływacy przyznają, że technika phelpsa jest fenomenalna (p. np. wywiad z korzeniowskim, który stwierdził, że nawroty amerykanów są dla niego zbyt trudne- a przecież tyle na nich zyskują), dodaj do tego pojemność płuc (15) i masz odpowiedź. amerykańskie nazwska nie są znikąd. 4. tak to jest, ze w sporcie trzeba mieć też trochę szczęścia... podobno zresztą sprzyja ono lepszym :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa IP: *.jmdi.pl 16.08.08, 10:01 sportsillustrated.cnn.com/ dla wszystkich wątpiących - proszę zobaczyć gdzie jest prawa ręka Phelpsa a gdzie ręce Serba. I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmo No. Phelps nie był pierwszy IP: *.dynamic-dialup.coretel.net 16.08.08, 10:41 To było oszustwo. Kamerzyści zaciemnili obraz dotyku Serba do ściany. Fizycznie to było niemożliwe aby Serb przed dotykiem ściany stanął w miejscu. Podczas oglądania relacji, zastanawiałem się nmad sposobem mistyfikacji i prawdy. To było wielkie oszustwo, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: No. Phelps nie był pierwszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 10:50 Debilu a widziałeś pomiar elektroniczny? To się tylko liczy ;). Phelps był o 0.01s szybszy od Serba i tyle. Żadnego oszustwa nie było ;). A co do Chińczyków, 2 lata czy 4 lata temu byli 2dzy w klasyfikacji medalowej, więc nie jest tak, że nie są znani :p. Odpowiedz Link Zgłoś
3dmarkowski Najtrudniejszy medal Phelpsa 16.08.08, 11:19 Co to za kolejny prowokacyjny tytuł w Gazecie? Wszystkie kwestie zostały już rozstrzygnięte - Amerykanin wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Val Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 12:10 3dmarkowski napisał: > Co to za kolejny prowokacyjny tytuł w Gazecie? Wszystkie kwestie zostały już rozstrzygnięte - Amerykanin wygrał. Sensacja ponad wszystko. A że z rzeczywistością nie ma to nic wspólnego? Cóż, niebawem nikt nawet nie będzie tego zauważał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa IP: *.gdynia.mm.pl 16.08.08, 21:00 w tytule jest "najtrudniejszy", a to oznacza tylko tyle, że zdobyty z najmniejszą przewagą, dzięki fantastycznemu finiszowi (na półmetku był siódmy!) - więc wymagał największego wysiłku, czyli był... najtrudniejszy - co w tym prowokacyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Kaliforni Najtrudniejszy medal Phelpsa. Protest Serbii na... IP: *.socal.res.rr.com 16.08.08, 15:57 naprade wspolczuje Cavicovi i podziwiam go za prawdiwie sportowa postawe i wsumie radosc za srebro.Phephs niestey mimi ze kibicuje mu jak wsystkim Amerykanom nie zachowal sie po ludzku i nawet nie zamienil z Cavicem slowa.Z tego wynika ze Phelpgs ostatnim stroke ramion dotknal brzegu, natomiast Cavic nie dotknal i musial 'dojsc' jescze jednym ruchem,jedna setna sekundy ;to zadna roznica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Przed chwilą nagrałem to na DVD i widać wyraźn IP: *.acn.waw.pl 16.08.08, 21:18 Widać wyraźnie, że Cavic jest niewątpliwie przed Phelpsem!!! Jak dotyka ściany dopiero zsuwa ramiona i zbliza się do ściany! Czy obraz TV rzut z góry może kłamać? Jasne, że nie może. Zróbcie to samo co ja. Serb wygrał wyraźnie. Nie wiem czy wyłączyli wszytkim czujniki w ścianie i dopiero tor Phelpsa załączał ale obraz nie kłamie! Wasze rozważania to słowa ja mam dowód. Zróbcie to samo klatka po klatce no nie ma szans, przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brylant Re: Przed chwilą nagrałem to na DVD i widać wyraź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 23:45 pl.youtube.com/watch?v=hOo6RlIj4h8 i schowaj sobie swój dowód do szuflady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brylant Phelps wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 23:42 pl.youtube.com/watch?v=hOo6RlIj4h8 i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Phelps wygrał IP: *.acn.waw.pl 16.08.08, 23:55 Gość portalu: Brylant napisał(a): > pl.youtube.com/watch?v=hOo6RlIj4h8 i wszystko jasne link widziałem obraz jest pod kątem pamiętaj, że ten bliżej to Cavic. Wielkość obrazka kilka cali. Ja nagrałem z Eurosportu obraz z góry TV 40 cali, chyba "zawzięli" się na Phelpsa. Cavic na ręce na ścianie, Phelps dopiero je zbliża. NIe mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Phelps wygrał IP: *.c192.msk.pl 17.08.08, 00:34 Gość portalu: Marek napisał(a): > Ja nagrałem z Eurosportu > obraz z góry TV 40 cali, chyba "zawzięli" się na Phelpsa. > Cavic na ręce na ścianie, Phelps dopiero je zbliża. NIe mam > wątpliwości. sportsillustrated.cnn.com/multimedia/photo_gallery/0808/oly.beijing.day8/content.1.html ta i nastepna fotka i mozesz sobie ...... wsadzic ten 40`` TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa IP: *.c192.msk.pl 17.08.08, 00:02 zobaczcie to sobie cwoki, wyraznie widac ze to Phelps pierwszy dotknal sciany www.youtube.com/watch?v=mzrv_HM_UQ0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa IP: *.acn.waw.pl 17.08.08, 01:06 Ty straszny kozak jesteś! Dajesz link do dwóch zdjęć na jednym Phelps ma kilometr do mety, na drugim obaj dotykają ściany. No i co? Youtube to ma format i kąt znam to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa IP: *.c192.msk.pl 17.08.08, 02:03 Gość portalu: Marek napisał(a): > Ty straszny kozak jesteś! Dajesz link do dwóch zdjęć na jednym > Phelps ma kilometr do mety, na drugim obaj dotykają ściany. > No i co? Youtube to ma format i kąt znam to. tiaaa, na Youtube to niby skad sa te filmy ? ty nagrales pewnie swoja kamera, na miejscu, pod woda i centralnie he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brylant Re: Najtrudniejszy medal Phelpsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 12:45 Na drugiej klatce Cavic jeszcze nie dotyka płyty Odpowiedz Link Zgłoś