Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kowal Sprawa!

27.08.08, 12:19
    Kowal mam pomysł co do WL. Chciał bym abyś to całe przeczytał.
    A więc ostatnim problemem są tzw. Hurtownicy którzy tworzą setki drużyn aby wygrać kolejke, psuje to gre i rywalizacje. Mam pare pomysłów jak sobie z tym poradzić.

1.Sms za wejście do gry w cenie powiedzmy 3.66 za login wtedy nie opłacało by się hurtownikom tworzyć wielu teamów bo by nie zyskali nic jak by wygrali i było by ryzyko że stracą dużo pieniędzy.

2.Wiadome jest że całego WL nie wygra się bez zmian składu Hurtownicy nie zmieniają składów i polegną. Dlatego można by było odpuścić nagrody kolejki (17) + nagrody za miesiąc (5) co dawało by 23 i można by było nagrodzić na koniec nie 10 teamów tylko np.33, lub nawet 30.

to takie moje 2 pomysły oczywiście w PWL nie ma co zmieniać
    Obserwuj wątek
      • kowall Re: Kowal Sprawa! 27.08.08, 12:39
        Przeczytałem, zapisałem w notatkach, jednak uważam, że wejście do
        gry powinno być darmowe.
        Dodatkowo więcej nagród przerzucimy na klasyfikację generalną - nie
        10 pierwszych ale np. 20.
        • puri22 Re: Kowal Sprawa! 27.08.08, 15:40
          Mówie wtedy hurtownicy nie mieli by dużo do wygrania. np. nagrody kolejki by poszły na klasyfikacje generalną, a nagrody za miesiąc by zostały
          • bnowy Re: Kowal Sprawa! 27.08.08, 18:58
            tu się puri z Tobą częściowo zgodzę :)

imo nagrody kolejki przy zjawisku hurtowników powinny zostać zlikwidowane na
            rzecz choćby klasyfikacji generalnej (o czym pisał Kowall) lub Pucharu WL
            ewentualnie innych klasyfikacji (klubowej czy regionalnej).

jednak wejście do gry powinno być darmowe - to byłoby już przegięcie płacić za
            nawet próbę gry.

w sumie to chyba powtórzyłem słowa Kowalla ;)
            ale jestem za takimi zmianami.
            • salvador87 Re: Kowal Sprawa! 27.08.08, 19:57
              A ja mam taki pomysł:
              -wycofać pierwszą druzyne za darmo (i tak nie zbawi to normalnych
              graczy te 1,22)
              -ograniczyć liczbe zakładanych druzyn np do 4
              - z 1 numeru telefonu przyjmować tylko do 4 sms-ów o treści
              WL.DRUZYNA (co poskutkuje góra 4 druzynami z 1 koma)
              - coś takiego bardzo utrudniłoby życie hurtownikom, bo ktoś powie że
              wyśla te smsy z innych komórek, ale nawet gdyby wysłali z 10 innych
              to by mieli 40 druzyn a nie 300. zresztą komu chce sie pozycząć i
              kombinować komórki od tylu ludzi, nawet jeśli uparłby sie ktoś
              znacznie ograniczyłoby to liczbe zakładanych teamów
              • rejon Re: Kowal Sprawa! 27.08.08, 23:37
                hurtownik kupi sobie kilka kilkanascie starterów i też założy
                kilkadziesiąt drużyn
                • puri22 Re: Kowal Sprawa! 28.08.08, 00:19
                  Tylko że to nie będzie mu się opłacało!
                  • rejon Re: Kowal Sprawa! 28.08.08, 10:00
                    dlaczego??

nie wiem jak teraz, ale jak około roku temu potrzebowałem na szybko
                    numer to kupiłem sobie startera za 10zł a dostałem 9zł na rozmowy
                    więc strata niewielka
                    • puri22 Re: Kowal Sprawa! 28.08.08, 11:22
                      Tylko jak będzie limit numeru na 4 loginy to aby mieć jak tera Hurtownicy po 100teamów, a nawet po 400 teamów to będą musieli kumić 100 takich starterów co daje 1000zł co nie będzie im się opłacało
            • dejv Re: Kowal Sprawa! 28.08.08, 11:42
              A ja uwazam ze dopoki bedzie wejscie do gry darmowe dopoty beda
              hurtownicy...i najlepszym wyjsciem byloby 5 czy tam 3,66 za wstep
              do gry i w tym np 2 druzyny od raszu darmowe.I ograniczyloby to
              gosci robiacych po 100druzyn.
              • puri22 Re: Kowal Sprawa! 28.08.08, 12:44
                Tak masz racje sms za 1,22zł lub 3,66zł za rozpoczęcie gry pozbyły by się hurtowników i to powinno być już zastosowane prze Wygraj Lige Mistrzów nawet te 1,22
          • pawelo88 Re: Kowal Sprawa! 28.08.08, 15:46
            Istnieje chyba możliwość identyfikacji użytkowników konta w portalu Gazeta.pl.
            Można jeszcze wymusić konieczność podawania własnych danych przy rejestrowaniu
            kolejnych drużyn w grze. Choćby tylko do wiadomości Organizatora, który po
            uzyskaniu jednej z nagród sprawdzałby ilość zespołów zarejestrowanych w zabawie
            (nie powinno być więcej niż 5)

Należałoby chyba zostać przy przyznawaniu Nagród Kolejki, a tym bardziej Nagród
            Miesiąca. Wypadałoby jednak wprowadzić przepis, iż zwycięzcą tych klasyfikacji
            nie może zostać drużyna, która nie uczestniczyła w trzech ostatnich kolejkach (z
            wyłączeniem dwóch pierwszych kolejek danej rundy), a także we więcej niż jednej
            kolejce w danym miesiącu (dla klasyfikacji Miesiąca).

Poza tym w następnej edycji należałoby napisać pogram regulujący zmiany cen
            piłkarzy, co przyczyniłoby się do zwiększenia atrakcyjności Gry. Swą propozycję
            już niegdyś zresztą przesłałem do Organizatora
            • puri22 Re: Kowal Sprawa! 28.08.08, 17:59
              Ale gdyby nie było nagród kolejki to więcej teamów dostawało by nagrode za generalna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka