Gość: Dudi IP: *.tkb.net.pl 08.10.03, 14:52 O ile powszechnie wiadomo, że rasa czerwona (Indianie) zalicza się do rasy żółtej, to o tyle dziwi mnie brak podstawowych wiadomości autora tego artykułu. Niech żyje rzetelność dziennikarska! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cn Re: Pierwszy Inuit w lidze NHL IP: *.canadalife.com 08.10.03, 16:18 taaaa, a ja naleze do rasy niebieskiej, bo rasa biala jak wiadomo zalicza sie do rasy niebieskiej . 'inuit' to znaczy po prostu 'czlowiek' w jezyku eskimosow. bo o tym narodzie tutaj mowa. a swoja droga zgadzam sie, dla GW chyba juz male dzieci zaczynaja pisac. taki poziom Gość portalu: Dudi napisał(a): > O ile powszechnie wiadomo, że rasa czerwona zalicza się do rasy żółtej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wa Miasteczko Rankin IP: 142.227.41.* 08.10.03, 18:44 Mieszkam w Kanadzie ale nie nazwalbym Rankim miasteczkiem. Jest to zblizone raczej do malej wsi gminnej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: Miasteczko Rankin IP: *.socantel.net 08.10.03, 19:16 Tak masz wszedzie poza zwrotnikiem polarnym. Jedynie Barrow (Alaska) posiada pare uliczek. Prud Bay, zwane tez Dead Horse nie posiada staylych mieszkacow, chociaz tez ma pare uliczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin krag polarny? chyba zartujesz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.10.03, 21:52 tylko rankin inlet nie jest za kregiem polarnym, a liczba mieszkancow ponad 2000 czyni te osade prawdziwa 'aglomeracja' w kraju eskimosow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greenpeace Re: Pierwszy Inuit w lidze NHL IP: *.socantel.net 08.10.03, 19:08 Nie zdradzac polozenia krainy Inuitow, bo Zydzi wniosa tam swoja "kulture". My chcemy niezaleznosci Inuitow i niewymuszania na nich przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barti & & #35 8226; Czy Anglicy zbojkotują mecz z Turcją IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.10.03, 21:59 admin jak to jest ze na stronie glownej jest tytul • " Czy Anglicy zbojkotują mecz z Turcją" a gdy sie go rozwinie jest zupelnie cos innego? co za burdel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: & & & #35 35 8226; Czy Anglicy zbojkotują m IP: *.cs.ubc.ca 09.10.03, 03:48 Burdel to tu jest wszedzie, czemu oni nie przepuszczaja tekstow przez spell-checkera. Np na stronie o Vancouver Canucks sa kwiatki takie jak "wedluk" itd, a wystarczyloby nacisnac jeden przycisk. Nie miesci mi sie to w glowie, ze nie jest to obowiazkiem kazdego redaktora. Jacek Sorki za brak polskich liter, ale nie mam jak ich uzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barti Re: Pierwszy Inuit w lidze NHL IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.10.03, 22:00 admin jak to jest ze na stronie glownej jest tytul • " Czy Anglicy zbojkotują mecz z Turcją" a gdy sie go rozwinie jest zupelnie cos innego? co za burdel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom no prosze, to nie GW a PAP daje plame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 23:39 GW najwyzej, bo nie poprawia. no i link troche nie ten... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ A KIM JEST ASHAM Z NY ISLANDERS ? IP: *.ny325.east.verizon.net 09.10.03, 04:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: extasy Re: Pierwszy Inuit w lidze NHL IP: *.tvk / 172.16.0.* 09.10.03, 13:36 Co za idiota napisał ten artykuł? Nie dość że wymyślił nową rasę "czerwoną" to jeszcze pisze jakieś bzdury o ludzie Inuitów. Słowo Inuit pochodzi z języka eskimosów i tak właśnie się oni nazywają w swoim języku. Bo w Kanadzie (skąd właśnie niestety wróciłem) nie używa się juz od jakiegoś czasu słowa Eskimos, gdyż uchodzi to za obraźliwe. Więc Inuit to po prostu Eskimos (a nie jakiś tajemniczy lud). Odpowiedz Link Zgłoś