Gość: kibic IP: *.7.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 25.09.08, 19:07 za to ze patalachy z Czestochowy nie przygotowaly toru na dzisiejszy mecz. SKANDAL !!! Final Apator - Unia. Koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuba Re: Powinien byc walkower dla Unii Leszno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:27 Walkower za zdekompletowany skład brakowało 3 zawodników a nie za tor.Za celowe nieprzygotowanie toru lub jego spreparowanie powinny być odpowiednie kary regulaminowe ale takie aby były nieopłacalne dla zainteresowanych.Ale w obecnych układach i układzikach jest to nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Powinien byc walkower dla Unii Leszno 26.09.08, 10:35 Sprawa jest smierdzaca na pewno Na 100% jak bylo wiadomo ze obcokrajowcy nie przyjada bylo wiadome ze czestochowianie beda robic tor tak aby wygladal na zly - stad ktos zaniemogln i mial zapewne kluczyki do traktora w domu, a dzialacze nie wiedzieli gdzie ten gosc mieszka a nawet jakby wiedzieli to przeciez mogl zaniemoc nad morzem I faktycznie tak wygladal ale zakladajac ze wzielib sie do robity solidnie 12 przed meczem jak on by wygladal w czas zawodu nie wiemy Sprawa druga jest regulamin stworzsiony przez nieudacznikow 3 dni przed meczem moge go odwolac oficjalnie a 2 czy 1 juz nie? Toz to oszolomstwo ktorego autorami sa dzialacze Oczywiscie byloby lepiej aby miozna bylo oficjalnie odwolac mecz w kazdym terminie gdy faktycznie nie ma szans na rozegranie meczu a tak sa koszty Polski zuzel poprzez dzialaczy osiagnal dno jak PZPN Ale po sezonie banda dzialaczy wezmie sie do roboty i wymysli ze kewlary jednakowe musza byc na rekawach, na nogawkach juz nie i to beda zmiany w polskim zuzlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biim Re: Powinien byc walkower dla Unii Leszno IP: *.as.kn.pl 26.09.08, 18:25 Ale się popisałeś Szlachcic! :) Jak piszesz coś na forum, to nie pij, a już przynajmniej nie w takich ilościach. Jako wielki fachowiec naucz sie w końcu stosować polskie znaki, to może ktoś Cię w końcu zrozumie. Fragment który zacytuje nadaje się na "you tube" albo coś w tym stylu. Ubawiłem się po pachy...))) "Na 100% jak bylo wiadomo ze obcokrajowcy nie przyjada bylo wiadome ze czestochowianie beda robic tor tak aby wygladal na zly - stad ktos zaniemogln i mial zapewne kluczyki do traktora w domu, a dzialacze nie wiedzieli gdzie ten gosc mieszka a nawet jakby wiedzieli to przeciez mogl zaniemoc nad morzem I faktycznie tak wygladal ale zakladajac ze wzielib sie do robity solidnie 12 przed meczem jak on by wygladal w czas zawodu nie wiemy Sprawa druga jest regulamin stworzsiony przez nieudacznikow" Baco powiedzcie po jakim trunku tak sie gada? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Powinien byc walkower dla Unii Leszno 26.09.08, 19:19 Gość portalu: Biim napisał(a): > Ale się popisałeś Szlachcic! :) Jak piszesz coś na forum, to nie > pij, a już przynajmniej nie w takich ilościach. Jako wielki > fachowiec naucz sie w końcu stosować polskie znaki, to może ktoś Cię w końcu zrozumie powiedz czego nie rozumiesz to ci wytlumacze lopatologicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biim Re: Powinien byc walkower dla Unii Leszno IP: *.as.kn.pl 27.09.08, 09:48 Widzisz, nawet jak się ośmieszasz swoimi wypocinami,to i tak dalej strugasz wariata. Czy Ty jesteś niewidomy? Powiedz w jakim języku sa twoje zwroty ktos zaniemogln ale zakladajac ze wzielib sie do robity regulamin stworzsiony Oczywiscie byloby lepiej aby miozna Szlachcic wystarczy? Czy ty wiesz co to sa znaki interpunkcyjne i dlaczego należy je stosować? Coś chciałeś powiedzieć, ale chyba sam nie wiesz co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Powinien byc walkower dla Unii Leszno IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 20:15 A skąd jo mom to wiedzieć Biimie, toć jo nie pija, Śreka sie spytajta:-) Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Leszczyńska dziecinada. Wyjaśnienia i wnioski 26.09.08, 18:13 Fakty. 1. Pierwszy mecz miał się odbyć w piątek 19.IX. Juz wtedy było mokro, ale ulewa o przed 18-tą pozbawiła złudzeń, że mecz musi być odwołany. 2. Od tego czasu do czwartku do południa 25.IX. kiedy to miała się odbyć powtórka meczu, lało z małymi przerwami przez wszystkie te dni. Wszystkie bajdurzenia o folii można odłożyć do bajek. Jak kłaść folię na mokry i niezdatny tor. Zresztą od poniedziałku 22.IX. miała być poprawa pogody. Miała ale nie była. 3. Wobec powyższego dla mnie już w środę po południu było jasne, że nie ma co się wybierać na stadion, w innym celu niż zmarznąć i zmoknąć. Myślę, że zdecydowana większość częstochowskich kibiców zaplanowała sobie juz inaczej czwartkowy wieczór. Tylko ktoś o kretyńskich poglądach przebywający przez ostatni tydzień w Częstochowie mógł przypuszczać, że mecz się odbędzie. 4. Sportowe fakty podają informację, że kluby też się dogadały. Mimo zastrzeń p.Głodzia, staje się jasne, że meczu nie będzie. 5. Przestaje padać w południe i po 14-tej parę razy, dosłownie parę razy błysneło słońce. Leszno twierdzi, że u nich padało dwa dni i przygotowali tor w kilka godzin do treningu. Tak ale u nas padało 10 dni. Na dodatek Leszno złamało umowę z Włókniarzem, że w takich warunkach mecz nie może sie odbyć i uprawia dziecinną wręcz propagandę jakoby realne jest przygotowanie toru i to że my nie mamy zawodników na miejscu jest tego przyczyną. A po kiego diabła mają tracić czas na oglądanie deszczu i niezdatnego toru, kiedy być nie muszą na stadionie wcześniej niż tuz przed spotkaniem. 6. Podstawowym założeniem mojego postu jest fakt, że po 10-dniowych opadach nie da się przygotować toru w siedem godzin. Ale załóżmy sędzia puszcza zawody. Zakładam, że przez te 7 godzin trwają intensywne prace w 10 ciągników. Co widzimy? A no tak, tor i tak nie nadaje się do jazdy. Ciągłe upadki, walka z torem o utrzymanie sie na motocyklu, w końcu następuje przerwanie meczu np. po ósmym biegu, ktokolwiek by nie wygrał to wynik jest wypaczony. Pozostaje niesmak okupiony być może ciężkimi kontuzjami. 7. Kto ogląda taki cyrk? Tylko widzowie TVP Sport plus jego prześwietni komentatorzy, z których jeden sam swoją karierę opłacił ciężką kontuzją. Bo stadion jak napisałem wcześniej świecił by pustkami, bo kibice zostali przecież w domach wiedząc oczywistość sytuacji. 8. Czy Leszno jest naprawdę tak słabe, że musi kombinować i wręcz kompromitować się żądając walkowera dla siebie? Nie mają poczucia honoru. Wszyscy nasi zawodnicy mogli wystąpić w tym meczu, zgodnie z ustaleniami termin tego meczu był dla nich najważniejszy. Ale nie, Leszno chciało się pozabijać albo wygrać bez walki. Gdyby mecz się zaczął, pewnie ok. 20-tej (i tak by go po paru biegach sędzia musiał odwołać) to Włókniarz pewnie byłby w komplecie bo awionetka czekała. Tylko powtarzam NIE WYGRA SIĘ Z 10-DNIOWYMI OPADAMI. 9. WNIOSEK: 24 godziny przed każdym mecze ekstraligi jest obecny na stadionie komisarz ligi, mający uprawnienia do przełożenia meczu, lub drugi sędzia (inny niż sędziujący mecz), który może też odwołać mecz. Głowny sędzia prowadzący zawody pojawia się obowiązkowo na stadionie SZEŚĆ GODZIN przed meczem i podejmuje OSTATECZNĄ decyzję, jest mecz czy go nie ma (czyli nawet jak tor jest zły czy da się go w 6 godzin przygotować). Wtedy kibice również z położonych odpowiednio blisko innych miast wiedzą: Mecz jest można jechać do miasta X. Drużyna przyjezdna też wie. Jechać czy zawracać? Zawodnicy zagraniczni: Lecieć, czy nie lecieć? Ot i wszystko. 10. W niedzielę niech wygra sport, nie wygra lepszy i nie ważne kto to będzie, niech wygra duch fair play. PS. Nikomu nie życzę 10 dniowego deszczu (czyżby w Lesznie nigdy takiego nie mieli?) Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Do Jazona 26.09.08, 18:26 Postanowiłem, jedna założyć nowy wątek aby w górę nie ciągnąć wątku z hasłem: pownien być walkower dla Leszna. Uważam też, że problem jak w przyszłości zapobiegać takim sytuacją zasłuiguje na osobny wątek. Dlatego powtarzam powyższy post jako pierwszy dla osobnego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Leszczyńska dziecinada. Wyjaśnienia i wniosk 26.09.08, 19:38 czefan, przestan pieprzyc Powiedzcie jasno ze mielismy gdzies przygotowanie toru bo musimy odrobic 11 punktow a to oznacza ze przy ewentualnym przerwaniu meczu nie mamy szans, po prostu tor jest juz namokniety tak ze ewentualny deszcz w czasie zawodow powoduje jednoznacznie przerwanie zawodow a tak robicie glupcow z kibicow Leszna, zawodnikow Leszna, TV Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Re: Leszczyńska dziecinada. Wyjaśnienia i wniosk 26.09.08, 20:02 Ten poziom dyskusji mi nie odpowiada. Wyraziłem dokładnie swoje zdanie. Nie chodzi o 11 punktów, ale o to, że było nierealne przygotowanie tego toru do jazdy po 10 dniowych opadach. Chodzi o bezpieczeństwo, jak też w mniejszym stopniu o widowisko. Poza tym dlaczego byśmy to nie mieli wygrać z Lesznem w wyścigach motocyklowych w błocie 75:15. Poczym Leszno podniosło by lament, że tor był oszukaństwem. Ja lubię żużel, a Leszno i wydaje się, że ty też raczej nie. Więc "pieprzenie" sobie daruj. Byłeś przez ten tydzień w Cz-wie ? To przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Głupców z kibicow Leszna i z TV to zrobiło kierownictwo Unii Leszno odstawiając chojraków na pokaz. Wstyd Leszno, wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Leszczyńska dziecinada. Wyjaśnienia i wniosk 27.09.08, 12:41 czefan napisał: > Nie chodzi o 11 punktów Na pewno 11 punktow mialo i bedzie mialo wplyw na kolejny mecz Powtarzam, ten mecz MUSI byc rozegrany caly Po to aby bylo sprawiedliwie wiec nie mow mi ze ja uwazam ze mozna bylo rozegrac ten mecz ja mowie tylko jak stanowia dzisiaj przepisy koleny przyklad na oszolomstwo przepisow jakie robia nam dzialacze ja nie wiem jak dzialacze dogadali sie w sprawie meczu ale jak sie dogadali mogli to UPUBLICZNIC ja nic nie sluyszalem, pierwsze info pojawilo sie w dniu meczu ze mecz MOZE SIE NIE ODBYC jednakze "moze sie nie odbyc"z "nie odbedzie sie' to wielka roznica Nie dyskutuje na temat stanu toru dyskutuje nad podejsciem czestochowian do tej sprawy jak 2 traktory nic nie dawaly dlaczego jezdzil jeden? dlaczego nie bylo zawodnikow? dlaczego nie upubliczniono ze nie mozeliwe jest przygotowanie toru jak faktycznie nie bylo mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re:Karmazynowy koguciku -spokojne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:02 Jak nie obelgi to przekręcasz słowa, opuszczasz litery co się dzieje dzisiaj? Spokojnie wypij melisę ,a nie 10 flaszek piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamon3 Re: Leszczyńska dziecinada. Wyjaśnienia i wniosk 26.09.08, 21:01 Czefan: Wszyscy nasi zawodnicy mogli wystąpić w tym meczu, zgodnie z ustaleniami termin tego meczu był dla nich najważniejszy. Kryjom(Leszno): Włókniarz był dziś zdekompletowany, my przyjechaliśmy całą drużyną. Prawda jest taka, że już tydzień temu Nicki Pedersen w obecności Leigh Adamsa i mojej odmówił startu w dzisiejszych zawodach i właśnie dlatego gospodarze wysłali na tor jednego pracownika, który równał tor tak, żeby go nie wyrównać. Tor jest nieprzygotowany do zawodów z winy organizatora. Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Re: Leszczyńska dziecinada. Wyjaśnienia i wniosk 26.09.08, 21:29 Nie sądzę aby Kryjom miał tutaj rację co do Pedersena, który wielokrotnie wypowiadał się jak bardzo to mu zależy na złocie DMP. Natomiast kompletną bzdurą jest twierdzenie że tor był nieprzygotowany z winy organizatora. Zażalenie kierować w niebiosa. Tak jak pisałem, po 10 dniach nie pada dopiero od wczorajszego południa. Dopiero dziś zrobiło się w ciągu dnia słonecznie. Żadna ludzka siła nie była w stanie przygotować tego toru po 10-cio dniowych opadach. Nawet supermeni z Leszna. Twierdząc inaczej ośmieszają się. Dalej twierdzę: Brak zawodników wynikał z braku toru do jazdy, a nie jak twierdzą kombinatorzy z Leszna, że brak toru wynikał z braku zawodników. Odpowiedz Link Zgłoś
mamon3 Re: Leszczyńska dziecinada. Wyjaśnienia i wniosk 26.09.08, 21:39 jak było nie wiem nie byłem i nie oceniam a nie ma się czym podniecać. A jak słucham działaczy to bardzo przypominają mi wypowiedzi naszych polityków. "to nie my to oni" Ale ja już chyba wszystkim nie dowierzam. Tak czy siak do niedzieli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Re: Leszczyńska dziecinada. Wyjaśnienia i wniosk 26.09.08, 22:17 Emocje opadną. Ale na przyszłość sędzia powinien podejmować dezyzję o tym czy jest mecz czy nie minimum sześć godzin przed rozpoczęciem. Oczywiście może być później oberwanie chmury, ale to już inna historia. Chodzi mi o to, aby sędzia określił warunki na torze 6 godzin przed meczem, a nie dwie. Takm się składa, że wyjeżdżam. Też pozdrawiam do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila77 Re: Leszczyńska dziecinada. Wyjaśnienia i wniosk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:04 Skoro lało u was już 10 dni to mogło jeszcze 30 i byłby kolejny POTOP.Tak że nie picuj z tymi ciągłymi opadami nad Częstochową przez 10 dni.A tor można przygotować przez 7-8 godz nawet po takich opadach, potrzebny do tego jest tylko odpowiedni sprzęt i odpowiednie zaangażowanie do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biało-nieb częstochowska dziecinada! Wyjaśnienia i wnioski.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 23:41 Nie opłaciło się kombinować z torem. Unia drugi raz pokonała Złomrex, co oznacza, że jest lepsza!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś