Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hamilton uciekł przed podatkami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 14:27
    Tak naprawdę to KAŻDY kierowca F1 "uciekł" przed podatkami. Faktem jest, że zarabiają oni krocie, ale im, jak każdemu zresztą bogaczowi, niezbyt miło jest tracić pieniądze, kiedy mogą tego uniknąć, bądź tracić ich niezauważalną (dla nich...) sumę.

Prawie nikt nie mieszka w swoim ojczystym kraju z aktualnej stawki kierowców. Wszyscy zameldowani są albo w Szwajcarii, albo w Monako. Kubica także.
    Obserwuj wątek
      • Gość: yelonek A ja wypowiadam sie negatywnie o podatkach w UK IP: 193.108.78.* 04.11.08, 15:30
        Akurat on bardzo niewiele zawdziecza panstwu w przygotowaniu go do
        tego sukcesu, wiec nie powinien miec zadnych skrupulow ani
        spoleczenstwo brytyjskie jakiejkolwiek pretensji do niego o to. Nie
        to, ze jest medykiem ksztalconym przez 7 lat na koszt panstwa. A tak
        w ogole, to dlaczego w Szwajcarii moga byc tak niskie podatki, a w
        UK czy innym kraju UE nie? Ja bym na miejscu brytyjskiego motlochu
        byl niezadowolony z tego faktu.
      • Gość: autor Re: Hamilton uciekł przed podatkami IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.08, 15:34
        Ja tam sie im nie dziwię.Kariera sportowca trwa krótko i w czasie niej muszą
        zarobić na swoją emeryturę, która moze zacząć swój bieg w wieku 30 paru lat i
        trwać przez nastepne 30-40. W wypadku Kubicy to co kraj dla niego zrobił, jak
        pomógł mu w rozwinieciu kariery i znalezieniu się tu gdzie jest? Dlaczego jego
        ojczyzna ma teraz dostawać za frajer parę/parenaście milionów dolców rocznie
        podatku. Ja jestem wdzięczny Kubicy że nie wyzbył sie swojej "polskości" (równie
        dobrze mógłby podawać się za Włocha.
        Pod tym wzgledem (podatki)prym wiedzie (chyba) Szwecja, w której zabiera sie
        sportowcom z nagród 70 %.
        Parę lat temu była sytuacja że Norweg nie odebrał samochodu jako nagrody bo go
        na podatek nie było stac a to już chyba przesada?
      • Gość: znawca Hamilton uciekł przed podatkami IP: *.chello.pl 04.11.08, 16:51
        Hamilton to cienias który poza jazdą samochodem nic nie potrafi, kiepsko gotuje,
        nie umie sprzątać a dodatkowo nie odśnieża chodnika przed swoją posesją.
        Powinniśmy przedstawiać go społeczeństwu jako bohatera negatywnego w
        przeciwieństwie do polskiego hydraulika który umie wszystko a gdyby dostał bolid
        w swoje łapy to dopiero by pokazał
      • maniek_ok Re: Hamilton uciekł przed podatkami 04.11.08, 17:47
        Szczegolnie ze nasz HERO narodowy tez przeniosl sie do Monaco bodajze, i tez nie
        ze wzgledow uwielbienia tego miejsca ;)...
      • uzi4u Hamilton uciekł przed podatkami 04.11.08, 18:04
        Tak na marginesie, to z tego co kojarzę to ucieczka podatkowa to nie tylko
        domena sportowców ale i aktorów i modelek. Również tych znanych (a może
        szczególnie ich). Kiedy Letitia Casta, francuska modelka której ciało stanowiło
        wzór do posągów Marianny (czy jak się tam ona nazywała, ale dla Francuzów to
        istotne) postanowiła ze względów podatkowych "wyprowadzić" się z Francji, to
        fala oburzenia przetoczyła się przez cała Francję. Niektórzy nawet sugerowali by
        ją pozbawić obywatelstwa.

G.
      • Gość: jafia kazdy by tak zrobil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 18:20
        nie widze w tym nic dziwnego
      • Gość: ross Hamilton uciekł przed podatkami IP: *.star.net.pl 04.11.08, 19:43
        "Rdzenny" anglik...dostanie order od Królowej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka