Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kubica wjechał w nową erę Formuły 1

18.11.08, 08:35
    Pan Łukasz\ Ceglinski niech sie douczy a potem ewentualnie cos pisze o F1.
    Kubica NIE JEZDZIL wczoraj autem wyposazonym w KERS, pan Ceglinski ma urojenia
    skoro widzial gdzies jakas zolta naklejke. Poza tym to nie BMW tylko Williams
    jako pierwszy pokazal auto ze spojlerami w specyfikacji na 2009. Juz nie
    wspominajac pomniejszych bledow, przeklaman i konfabulacji.
    Obserwuj wątek
      • Gość: podniesiony na dół Kubica wjechał w nową erę Formuły 1 IP: *.203-62.cust.bluewin.ch 18.11.08, 08:39
        "Nos bolidu został podniesiony do góry..." - czy można coś podnieść
        na dół????!!!!????
        • Gość: seroo1 Dawno nie latałem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 10:06
          Przygodę z lotnictwem zakończyłem na etapie instruktora szybowcowego
          I klasy i instruktora samolotowego II klasy. To pewnie dlatego nie
          wiem, co to jest "przyczepność aerodynamiczna"...
      • Gość: asd123 tytul jest klamliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 08:41
        w ktorym miejscu BMW sugeruje ze jest przeciwne zmianom??! najpierw jest
        fragment o tym po co sie zmniejsza przyczepnosc aerodynamiczna i jaki wplyw ma
        "brudne" powietrze na zachowanie bolidu jadacego z tylu. za chwile Kubica sam
        potwierdza to samo, ze czysta i niezaburzona struga powietrza jest bardzo waznym
        czynnikiem dla osiagow auta. JAKI MA TO ZWIAZEK Z TYTULEM ARTYKULU??!
      • Gość: gośćć Re: Kubica wjechał w nową erę Formuły 1 IP: *.mobile.playmobile.pl 18.11.08, 09:17
        Ja proponuje tobie, drogi czytelniku, żebyś zamiast wylewać od razu żółci i
        fekaliów na redaktora sam zorientował się, że BMW jeździło wczoraj wyposażone w
        KERS.

Nie pozdrawiam
        • Gość: zdzisio Re: Kubica wjechał w nową erę Formuły 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 09:23
          Otuz bmw przywiozło dwa samochody - w tym jeden z kers. Kubica jeździł tym bez
          Kers. teraz jaśniej?
        • Gość: vrrr Re: Kubica wjechał w nową erę Formuły 1 IP: *.icpnet.pl 18.11.08, 09:48
          Zdzisio ma racje. Bmw miało wczoraj dwa bolidy. Jeden z naklejką ostrzegającą i drugi bez. Ten bez naklejki miał też zasłonięte dodatkowe wloty powietrza, które prawdopodobnie służa do chłodzenia KERSu. Wniosek nasuwa się sam - ten drugi bolid nie miał KERSu i to nim jeździł Kubica.
      • Gość: pustak cegła matole! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 09:22
        BMW F1.09 jeszcze nie istnieje! Kubica jeździł F1.08B-03 a Klien F1.08B-06 z KERS.

Daj sie chłopie siana z F1.
        • Gość: vrrr Re: cegła matole! IP: *.icpnet.pl 18.11.08, 09:45
          Czepiasz się nazewnictwa. Faktem jest, że BMW ma nowy samochód z nową aerodynamiką. Za 3-4 miesiące po pewnych modyfikacjach będze się pewnie nazwywał F1.09.
      • Gość: bobo >trueblue< sluchacze radia maryja nie idzcie ta droga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 10:09
        przestancie sie wreszcie czepiac wyznawcy o. rydzyka! fakt, bylo
        troche niescislosci, ale ja z tej papki zawsze cos sensownego zdolam
        wylowic, a jak sie nie podoba to zatrdunic sie w GW pisac samemu,
        osly!!!
      • Gość: mar Pytanie IP: 88.156.160.* 18.11.08, 10:14
        Czemu nie wolno dotykać bolidu z KERS? Naklajka "wysokie napięcie", porażony
        mechanik...
        Po Polsce jeżdżą meleksy na prąd i dotykać można, nawet można w nich jeździć, a
        czemu nie można dotykać bolidu?

Odpowie ktoś?
      • Gość: Stef Kubica wjechał w nową erę Formuły 1 IP: *.man.poznan.pl 18.11.08, 10:16
        Cegielski wam szcz..., kury prowadzać a nie o F1 pisać, weź się
        ogarnij w końcu chłopie i spójrz prawdzie w oczy - jesteś zerem.
      • Gość: jazon Ceglinski-Leniarski IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.11.08, 11:08
        Ceglinski-Leniarski. Dwa pajace. Wy tym "zespole" chyba jeden od
        drugiego czerpie wiedze o motoryzacji. Tym razem moj faworyt
        to: "efekt gładkich opon" :)
      • Gość: Gardner Kubica wjechał w nową erę Formuły 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 15:14
        Czy tylko mi się wydaje, czy po prostu bolidy F1 zbrzydły z dnia na dzień? Jak
        dla mnie to po prostu danie w twarz wszystkim projektantom i designerom...
      • Gość: lelex Kierowca jadący za bolidem jest w gorszej sytuacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 13:42
        Ja ciebie w tę i z powrotem :-) Pamiętam jak kiedyś mówiło się, że wyprzedzający celowo ustawia się bezpośrednio za kierowcą wyprzedzanym aby skorzystać na podciśnieniu wytowrzonym za bilidem i w ten sposób zwiększyć swoją prędkość kosztem rywala.
      • Gość: bolo Kubica wjechał w nową erę Formuły 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 15:07
        "bo mniej tlenu wspomaga spalanie benzyny..." chyba wręcz odwrotnie
      • lyona Nowa era dopadła nas wszystkich 06.12.08, 22:06
        Po co?
        PO -zrobiC PIORUNUJĄCE
        wrażenie
        na
        funkach oraz fanach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka