Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy

IP: 195.42.249.* 05.12.08, 14:43
    może Honde zastąpi Daewoo? bo FSO chyba nie da rady...
    Obserwuj wątek
      • Gość: redit Re: Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 14:55
        wykazałeś się fantastycznym poczuciem humoru.I zabrałeś głos ,bo chyba to
        lubisz? Ekshibicjonista z człowieka wychodzi na Forum?

• Gość: fax Re: Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 15:13
        Barichello chyba zakończy kariere albo przejdzie do Toro Rosso,
        ciekawe co z Buttonem, może McLaren?
      • Gość: rezus Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.chello.pl 05.12.08, 15:33
        Cieniasy i gołodupcy nie mają szmalu a pchają się do formuły. Miałem kiedyś
        Hondaja i wiem że to kiepskie auto , dziwie się jak takim czymś można startować
        w wyścigach F1.
        • afore1 Re: Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy 05.12.08, 16:15
          Gość portalu: rezus napisał(a):

> Cieniasy i gołodupcy nie mają szmalu a pchają się do formuły. Miałem kiedyś
          > Hondaja i wiem że to kiepskie auto , dziwie się jak takim czymś można startować
          > w wyścigach F1.

Buahahahah, co za pajac!! Kiepskie to ty masz poczucie humoru.
          Ile ty masz lat bachorze? Porównywać zwykłe auto do bolidu F1, to jakby porównać
          twoje IQ 50 do IQ przeciętnego człowieka.
          • koham.mihnika.copyright zwlaszcza, ze auto Honda to auto b. dobrej jakosci 06.12.08, 07:12

• Gość: zszokowany! Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 15:34
        Jestem w szoku! Codziennie coraz gorsze informacje, kolejna
        nieprzespana noc... czuję jak przez palce umyka mi radość życia...
        bez Hondy Formuła 1 nie będzie już taka sama, idę utopić się w
        ubikacji :(
        • Gość: jacek Re:Tak będzie zaraz na żużlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 17:29
          Gollob będzie się ścigał z Gollobem .
          Raz w Gorzowie raz w Bydgoszczy .
          Czasy będą sumowane i mistrzem zostaje , Bydgoszcz lub Gorzów .
      • Gość: marek Re: Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.prz.rzeszow.pl 05.12.08, 15:48
        Kurcze - gdyby tak odpadło jeszcze 6 zaspołów kubica miałby zapewnione miejce na podium!!!
        Ludzie - nie kupujcie samochodów!!!
      • przemoe Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy 05.12.08, 15:58
        Co raz to gorzej. Jak nie tory spadają z kalendarza to wycofują się zespoły.
        Czarna wizja, ale niestety prawdopodobna:
        toiowonasportowo.blox.pl/2008/12/Groza-w-F1.html
      • Gość: Dejvu oszczędnościach w 2009 i 210 roku.... IP: *.as.kn.pl 05.12.08, 15:59
      • Gość: japo Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.nm.e-zet.pl 05.12.08, 16:08
        A gdzie FERRARI?? też nie ma w tabelce zespołów na 2009r
        • Gość: Ten co się czepia Re: Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 16:15
          A na pozycji pierwszej kto/co jest? Mikołaj z reniferem?
          • Gość: zenek chondy sa za slabe samohody IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.08, 16:49
            chonda i tak nie mialyby szans, mojim vw golf lepiej sie jezdzi (oryginalny z
            rajchu)
            • led47 Re: chondy sa za slabe samohody 05.12.08, 18:09
              zenek zjedź swoim pudłem z rajchu np na onet
          • Gość: japo Re: Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.nm.e-zet.pl 05.12.08, 16:55
            Dziękuję! jest ferrari na ciemnym pasku a nie renifery z mikołajem
      • Gość: pocalujta_wujta Wszyscy producenci samochodow maja dlugi IP: 204.153.88.* 05.12.08, 16:58
        Do niedawna tylko Toyota nie miala dlugow, ale to sie chyba zmienilo. Od wielu
        lat nie bylo nikogo na rynku samochodowym, kto by nie mial dlugow wsrod
        producentow. Tak to dziala wiec Honda nie jest nowoscia.

To co z pewnoscia odstrasza Honde od F1 to:

1. Utrata GP na rynku amerykanskim - w zasadzie podstwowym rynku dla Hondy. Tu
        maja Indy Racing League ktore Honda napedza (swoimi "standardowymi") silnikami
        bolidy wiec po co F1?
        2. Ciagle ukrocanie innowacji Hondy w F1 - np. zabronienie rozwoju aktywnego
        zawieszenia... podczas gdy innowacje wprowadzane przez Ferrari wchodzil za
        przyzwoleniem FIA.
        3. Brak faktycznej polityki zarzadu F1 i FIA w stosunku do rozwoju
        ekonomicznej i czystej technologii - na te Honda postawila ostatnio - FIA
        natomiast postawila na KERS i przyszlosciowe turbodoladowanie - oba rozwizania
        z wielkimi znakami zapytania o skutecznoc i uzytecznosc w tej chwili.
        4. Usuniecie z rozwoju technologicznego F1 tego z czego Honda slynie - silniki
        - czyli nieslawna standaryzacja, ktora prowadzi raczej donikad niz do
        oszczednosci - zaden szanujacy sie producent samochodow nie bedzie uzywal
        "standardowego silnika", bo co to jest tak naprawde?

To co Max Mosley bredzi ze "Honda jest ostrzezeniem" jest tak naprawde
        rezultatem jego staran przez ostatnie lata w F1.

pozdrawiam
        • Gość: jacek Racja, oprócz długów Hondy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 20:47
          Honda może mieć kredyty do spłacenia, ale nie ma długów w tym sensie, co Wielka
          Trójka Żebraków, tzn. nie traci, ale zarabia i ma zyski. Z F1 Honda wycofywała
          się już dwa razy, oba były motywowane finansowo. Tyle, że nie chodziło o
          ograniczenie strat, a o skierowanie pieniędzy na rozwój. W obu wypadkach się
          opłaciło.
      • Gość: pocalujta_wujta Ferrai i McLaren sa najbardziej zainteresowane ;-) IP: 204.153.88.* 05.12.08, 17:10
        Ich rynek zbytu samochodow jest wsrod takiej populacji kilentow co to bardzo
        oszczedzaja nawet w trudnych czasach. A to nie czesciowo ci co sie przyczynili
        do upadku swiatowego rynku podczas gdy odeszli od firm zaliczajac po drodze
        bonusy w dziesiatkach milionow dolarow?

No ja sie zaloze ze oni przewaznie jezdza Toyotami i KIA'mi az osczednosci.

Takie pieprzenie. F1 jest drogim sportem wycelowanycm w najbogatszych i tak
        nalezy to trakktowac. Samochody producentow z F1 w duzej mierze sa samochodami
        dla bogatej klienteli ktora nie oszczedza przy zakupie samochodow. Wielu z
        tuch ludzi jest kolekcjonerami.

A tak na marginesie chcialbym zobaczyc jak Jerry Seinfel oszczedza na
        samochodach bedac wlascicicielem 43 Porsche i wielu, wielu innych samochodow.

To co nalezy zmienic by byla oplacalnosc to Ecclestone powinien sie zastanowic
        nad zmiana modelu swojego biznesu nie idaca w pozorne oszczednosci zespolow
        produkujacych samochody. Byc moze zachlannosc FOM i FIA jest zbyt duza na
        trudne czasy. Ci panowie powinnni zacisnac pasa a nie kazac zaciskac go innym.
        Sa na to metody, ale trzeba chciec to zrobic a nie pokazywac paluszkiem jak to
        inni maja zrobic by... "moje" przychody dalej rosly.

Prawda jest taka, ze przy obecnych zatargach rola F1 sie marginalizuje i jak
        to potrwa to kryzys F1 spowoduje, ze te wyscigi juz nigdy nie beda mialy az
        takiego prestizu a kierowcy beda mysleli zeby jezdzic w innych seriach,
        ktorych jest jednak troche. Dodatkowo otworzy sie przestrzen dla nowych
        rodzajow wyscigow. Moze i to dobrze. Zawsze jednak szkoda ze umiera kawalek
        historii.
      • Gość: dupa nie ekonom czy to wynik obniżenia stóp do 0 % IP: *.chello.pl 05.12.08, 17:16
        niedawno w Japonii ? ale pomogło !!!
      • Gość: ferrari Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.leed.cable.ntl.com 05.12.08, 18:03
        Widzicie gdzieś na tej liście ferrari??
      • Gość: Nannini To co zostalo ostatnio z dawnej F1 to bullshit IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.12.08, 18:17
        Tak jak wczesniej napisalem, gdy sie dopiero skosni przymierzali do
        tego kroku. Bardzo dobrze zrobili ze sie wycofali. Cala ta formule,
        co by sie chciala nazywac jeden, to o kant doopy trzeba rozbic.
        Widac ze japy maja glowe na karku. Pakowanie forsy w cos, co
        przypomina shit, dobre jest dla matolkow, lubiacych byc dymanym
        przez stetryczalego zboka z UK, z ktorym nawet jego wlasna kobitka
        nie chce miec nic do czynienia.
      • Gość: THLSTND Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 18:17
        www.thelaststand.blox.pl
      • Gość: ja Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.ols.vectranet.pl 05.12.08, 19:02
        akhem, to wlasnie brak rezultatow imho przesadzil sprawe. ponadto zespol hondy
        nie mial zadnego sponsora. mysle, ze toyota bedzie nastepna...
        • kissinger77 Re: Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy 05.12.08, 19:07
          I pomyśleć, że w 1990 roku do każdej elimnacji F1 przystępowało 35 kierowców (16 ekip po 2, oraz 3 teamy po jednym kierowcy)...potrzebne były nawet przedkwalifikacje w piątek, a do wyścigu startowało 26 wozów. Tak już nie będzie...:-(
      • Gość: dupa nie ekonom Robertowi nic nie grozi ? IP: *.chello.pl 05.12.08, 19:18
        BMW kolejną ofiarą moto-kryzysu na stronach TVN24
      • Gość: f1fan button unemployed ;) IP: *.oxfd.cable.ntl.com 05.12.08, 20:29
        jak widze tego patalkacha buttona to mi sie....
        mimo wszystko szkoda
        nie jego.
        teamu
      • lyona NIE WIERZĘ 05.12.08, 22:24
        TO WASZE NIESPORTOWE ZACHOWANIE
        tak do wszystkich Teamów to kieruję
        bo silnik się zapalił i nikt nie zareagował
        A moim zdaniem to było zero najskromniejszy facet to wcale nie najsłabszy.
        To mi proszę to wytłumaczyć
        Albo papa i nie czytam nigdy więcej.
        Honda to legenda
        Bez niej możecie przestać istnieć dla mnie choćby i za minutę
        ale to aż 6000 setnych s.
        wieczność
      • Gość: kick FSO Grande wchodzi do Formuły 1 - nowa siła IP: 213.134.184.* 05.12.08, 23:03
        Agencje donoszą, że FSO reaktywuje markę Fso Duzy Fiat zwaną obecnie
        FSO Grande, która będzie nową siłą w Formule 1.
      • Gość: peter Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 08:02
        I bardzo dobrze się, że ktoś się z tego z pseudo-sportu wycofał. Mam nadzieję,
        że w obliczu kryzysu reszta też zrezygnuje i zamkną to targowisko próżności i
        kłębowisko smrodu spalin. Więcej świadomości ekologicznej przydałaby się w
        obliczu wzrastającego zagrożenia ze strony ocieplenia się klimatu. Im więcej
        tych pożeraczy ropy i benzyny jeździ tym gorzej dla świata. To tyczy się
        wszystkich głupków, którzy wlewają hektolitry paliw do swych ryczących i
        smrodliwych maszyn, tylko dlatego, że chcą sobie pojeździć szybciej, z mocą,
        zasmakować ryzyka i podnieść adrenalinę. Zanieczyszczają powietrze, rozjeżdżają
        lasy na swych quadach i jeepach, a potem wygodnie siedzą sobie w swych drogich
        bunkrach oglądając jak kolejny tajfun, trąba powietrzna, powódź niszczą domy,
        miasteczka.
      • Gość: Kierowca Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.chello.pl 06.12.08, 18:41

Trzeba tylko ograniczyć niebotyczne zarobki kierowców,i powoli
        wszystko powróci do normy! Przecież obecne gaże przodujących
        w tej branży kierowców,nie mieszczą się w głowach i wprost alar
        mują,o konieczności wprowadzenia jakiegoś logicznego umiaru i
        skromniejszych świadczeń finansowych.
      • Gość: wojtec Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.08, 10:20
        A mi moja Honde wczoraj rozbił jakiś burak z Toyoty... :(
        Podobno nie zauwazył... :/ Ślepiec!
      • Gość: marko Re: Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 13:39
        stawiam na Daewoo Matiza :)

Zapraszamy do głosowania na Roberta Kubicę - codziennie :)

www.asycieniasy.pl/index.php?task=view&id=165
      • Gość: F4R Re: Formuła 1 w szoku po wycofaniu się Hondy IP: 130.138.227.* 16.12.08, 15:57
        Marne wyniki są antyreklamą.
        Honda technologicznie nie dorasta europejskim konkurentom więc się wycofuje,
        żeby oszczędzić sobie dalszego obciachu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka