Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Curling w Białymstoku

14.01.09, 22:33
    Witam
    Tresc mego pytania jest zawarta w tytule postu.
    Wiem ze swego czasu odbyły sie w Białymstoku zawody curlingowe, to
    był chyba rok 2007 lub 2008.
    Szukam informacji na temat druzyn w tym miescie, Istnieja jakies? Sa
    organizowane treningi? A moze wogole istniej jakas białostocka sekcja?
    Bede wdzieczny z informacje
    Obserwuj wątek
      • konan_wa_ku_ta Re: Curling w Białymstoku 14.01.09, 22:53
        Słychać o takowej nie było (sekcji, drużynie czy też możliwości treningów).
        Rzeczywiście w Białym w 2007 były el. MP Mixtów. Najbliższe treningi odbywają
        się w Warszawie, oprócz Stolicy regularne treningi odbywają się w Toruniu, w
        Trójmieście, na Śląsku, w Łodzi. Poza tym kluby są również w Krynicy, Krakowie,
        Piechowicach, Poznaniu i Zielonej Górze. I w ten sposób chyba nakreśliłem całą
        curlingową mapę Polski (jeśli kogoś pominąłem to serdecznie przepraszam). Tak
        więc proponuję na lokalnych forach poszukać zapaleńców, którzy nosa od
        Eurosportu oderwać nie mogą, gdy jest transmisja curlingu, zwołać się, wpaść na
        trening do któregoś z ww. miejsc (na pewno przyjmiemy z otwartymi ramionami) a
        jak złapiecie curlingowego bakcyla to zacząć działać na miejscu. Życzę
        powodzenia i do zobaczenia na lodzie.
        • skip_yeti Re: Curling w Białymstoku 15.01.09, 08:57
          Co ciekawe - to byłoby już trzecie podejście do curlingu na podlasiu - wśród założycieli CCC są ludzie z Białego, ostatni raz widziałem ich na zebraniu założycielskim :) Na mikstach się nie pojawili.
          W B-ku jest bardzo prężna sekcja short-tracku, która broni sie jak moze przed innymi sportami halowo-lodowymi jak hokej, figurowki czy curling. Pozostaje tylko szukac. A tymczasem znajdz sobie transport i nocleg w Wawie i wpadnij w Piatek o 21:30 na Torwar Łazienkowska 6a to przynajmniej zobaczysz czym to sie je.
          Niektore sekcje dzialaja do tej pory pomimo ze nie maja u siebie gdzie grac - n.p. Zielona Gora, Poznan
        • lwilczek Re: Curling w Białymstoku 15.01.09, 15:16
          Tak tylko dodam dla ścisłości, ze w Krakowie tez treningi są regularnie... :)
          Teraz nawet dwa razy w tygodniu po 2 h... pozdrawiam wszystkich z drugie strony
          polski !

Lukas W.
          • damiahn Re: Curling w Białymstoku 15.01.09, 18:00
            To dodam, że i w Pawłowicach (przez KS Warszowice - co szowinizm to
            szowinizm... :) ) również odbywają się regularnie treningi... :)
          • michael.zoltowski Re: Curling w Białymstoku 23.01.09, 09:12
            To są treningi w Krakowie??? Na początku października napisałem maila do KKC z
            takim właśnie pytaniem, ale nie dostałem odpowiedzi.
            Gdzie się odbywają? (na lodowisku Cracovii?) Kiedy? No i, czy mógłbym wpaść od
            czasu do czasu? ;)
            • lwilczek Re: Curling w Białymstoku 23.01.09, 09:59
              Są, są. Z tym że dla osób z poza KKC jest ich ograniczona ilość.. Nie wiem
              czemu nie dostałes odpowiedzi ze skrzynki klubowej.. Napisalem Ci tam kilka
              informacji, które powinny odpowiedziec na twoje pytania...

Pozdrawiam
              Lukasz W.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka