morfeusz_1 27.06.09, 16:29 Polska Polska Polska !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rehman LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 16:36 Żenada, czy ludzie nie wiedzą jak się zachowuje przy odgrywaniu hymnów. Co to za klaskanie się przyjęło na polskich stadionach i halach. Przecież to zwykły brak szacunku dla hymnu narodowego drużyny przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HutaWarszawa Zespoły w przebudowie, wpie...jak zwykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:34 Castellani powie , że w przebudowie my, ale nie powie że Oni. Jak już zbudujemy te reprezentacje to lepiej nie wcyhodzcie na mecze z Brazylią i rozgrywajcie je w San Marino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warsaw voice Ten zespół ma potencjał!Byłem, potwierdzam! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.06.09, 20:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszekfan LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 16:42 Szukam transmisji w necie moze ktos mi linka podrzuci thx Odpowiedz Link Zgłoś
rehman Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 16:45 www.justin.tv/polgoltv/popout Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zleb LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: 217.70.54.* 27.06.09, 17:04 Brazylia w czterech meczach zdobyła 11 punktów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sf Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.gorzow.mm.pl 27.06.09, 17:20 Skonczcie juz z tym debilnym sumowaniem publicznosci tak jakby jutro mieli przyjsc zupełnie inni ludzie. Nie rozumiem kompletnie tego propagandowego chwytu takie na siłe udowadnianie jakich to mamy "wspaniałych kibiców" (kolejna bzdura) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 17:32 darcie mord to jeszcze nie KIBICOWANIE. kibicowanie to SMAKOWANIE SPORTOWEGO WIDOWISKA. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 17:37 Będą -TRZY RUCHY I SUCHY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:05 No właśnie! Czy PZPS płaci wybiórczej za tę propagandę sukcesu? Odpowiedz Link Zgłoś
lordjim4 LŚ: Polska dostaje w dupę od Brazylii 27.06.09, 17:38 znowu i tak będzie zawsze. Niestety gra się minimum do 25-go punktu w secie. A z taką grą naszych siatkarzy jesteśmy jedynie sparing-partnerem dla Brazylii. Takich błędów nie powinno być z naszej strony. Ale to tylko mecz rozdmuchany przez media... A rzeczywistość jak zwykle :O) Baty, baty i jeszcze raz baty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:39 Brazylijczycy to fajne chłopaki, czują klimat, wiedzą o co chodzi. Dają naszym pograć, nawet odskoczyć na 2-3 punkty. Publika się cieszy, komentatorzy zachwalają jaki świetny mecz, emocje jak diabli itd. Jak dochodzi do 20 punktu w secie to żarty się kończą, biorą się do roboty czyli szybko i sprawnie wygrywają. W następnym secie ta sama zabawa i wszyscy są zadowoleni. Na końcu publika zaśpiewa "nic się nie stało" a jutro ta sama szopka i nikt przecież nie powie, że dostaliśmy w dupę dwa razy po 3-0 czyli klęska totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
lordjim4 Re: LŚ: Brazylia bawi się z Polską 27.06.09, 17:44 Mam dokładnie takie samo zdanie :O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PifPaf LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.09, 17:45 No to teraz trzeba się skupić i wygrać 3-2. Koniec z gościnnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:47 Brazylijczycy walą Polaków jak w kaczą dupę, spokojnie, po mistrzowsku, punktując. A Polacyz obłędem w oczach szaleją i dostają łomot. Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
lordjim4 Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 17:53 Aż żal na to patrzyć...Możdżonek rozgrywający ...reszta -statycy na boisku hihi Odpowiedz Link Zgłoś
lordjim4 Re: LŚ: Polska dostaje z Brazylią 27.06.09, 17:56 w trzecim secie z dychy nie wyjdą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko marchewa Wielki mecz w Łodzi!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:03 Wyginam śmiało ciało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voleyknockout LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.hfc.comcastbusiness.net 27.06.09, 18:10 jak mogli dac taka plame... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLICK LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:13 Żenada... to co zrobili było nie uczciwe...całkowicie odpuścili, a ludzie przecież ZAPŁACILI I PRZYSZLI... Trener tylko się miotał, siatkarze grali bez głowy, tylko walili tymi łapami... Takiej reprezentacji nie chce oglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pup LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:13 zenua to co zrobil trener to zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexterr LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.toya.net.pl 27.06.09, 18:26 Trzeci set był jakby nie z tej bajki... trening czy coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiak Fantastyczny show.Bilety powinny być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:29 po 5000,00 złotych za sztukę.Tysiące na sali i miliony przed telewizorami o mało się nie posikały z emocji. Dziękujemy!! Dziękujemy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexterr Re: Fantastyczny show.Bilety powinny być IP: *.toya.net.pl 27.06.09, 18:31 jasne po 10 tysia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirchmiel Re: Fantastyczny show.Bilety powinny być IP: *.acn.waw.pl 27.06.09, 18:49 kompletna żenada w 3 secie. Panowie "kadrowicze" zmieńcie profesję, to wszystkim wyjdzie na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko marchewa zamknij się, fajnie było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:55 Wyginam śmiało ciało Odpowiedz Link Zgłoś
koko-balu22 [...] 27.06.09, 19:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: LŚ: Polska przegrywa z Brazylią 0:3 IP: *.aster.pl 27.06.09, 19:14 Ty jesteś polaczkiem, my Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maura4 LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 19:10 Dajcie spokój tym dzieciakom ( w wiekszości) i w wiekszości rezerwowym w swoich klubach. Oni muszą swoje dostać. Muszą nauczyć sie panować nad nerwami - końcówki 1 i 2 seta. Już są naprawdę dobrzy, bedą z pewnością lepsi. Muszą grać, a my musimy przełykać porażki i ich wspomagać. To z tych zawodników w wiekszości będzie składała sie reprezentacja na najblizszą Olimpiadę i MŚ 2014. Gdzie i kiedy mają sie ograć , zdobyc doswiadczenie , gdzie nauczyć podnosić po przegranych jak nie na LŚ własnie. Trzymajcie się chłopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 19:16 najpierw niech się w klubach ogrywają. Czemu castellani w klubie nie ogrywał Jarosza i Kurka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maura4 Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 19:33 Bo klub musi wygrywać. Jak nie wygrywa to traci sponsorów i po zabawie. Szkoli sie młodych zawodników, ale szansę na grę dostają wtedy, kiedy przeciwnik jest słabszy, kiedy podstawowi zawodnicy są kontuzjowani. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 19:50 skra nie straci przecież sponsora. nie musieli skupować młodych by ich trzymac na ławie. Wiem, ze mają multum pieniędzy i są w stanie zgarnąć niemal każdego w Polsce, ale robią to bezmyślnie i na szkodę młodzieży - co prawda taki Kurek ustawi się finansowo, ale sportowo się nie rozwinie... Już nie mówiąc o tym, ze chociaż na mecze ze słabeuszami można było wpuszczać rezerwowych w pierwszej szóstce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barnaba Jak to jest że Oni też na nowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 19:37 układają kadrę i jakoś nie srają po gaciach na widok 13 tysięcy ludzi i potrafią zagrać z zębem nawet mecz o pietruchę. A może my Polacy to gramy tylko od święta ? Na całe szczęście tych świat coraz więcej w kalendarzu ( dzis trwa bój o Trzech Króli ). Tych którzy tłumaczą naszych orłów muszę wesprzeć. Na ostatnich ME w soccera przed meczem Polska - Niemcy trawę kosili goście z Niemiec. Była podcięta tak , że jak Polacy sobie podawali to piłka stawała tak by Niemiec mógł ją przejąć. Gdyby nie te centymetry , ach ....byłoby po Niemcach, Jak zwykle nas oszwabili bojąc się potęgi orła. Pozdrawiam wszystkich fanatyków behawioryzmu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maura4 Re: Jak to jest że Oni też na nowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 19:42 Brazylia tez ma prawie nową reprezentację tylko ,że składa sie ona ze straszych niz nasza zawodników, ze znacznie większym doswiadczeniem również w meczach międzynarodowych, bo oni w większości są podstawowymi zawodnikami w mocnych klubach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.aster.pl 27.06.09, 19:13 Gromadowski jest bezmyślny. Nic z niego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 co było na tym meczu>? 27.06.09, 19:14 pieśń z serialu o Wołodyjowskim - niezmiennie od kilkunastu lat (słabo się juz od tego robi), czterej pancerni, jak rozpętałem drugą wojnę, żenujący już didżeje, ale nie było - dobrej postawy reprezentacji, myśli trenerskiej i dopingu..... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: co było na tym meczu>? 27.06.09, 19:29 Dlaczego wuwuzele w RPA są przedmiotem kpin, a kretyńskie trąbki w Polsce to dowód na świetność polskich kibiców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: co było na tym meczu>? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 20:27 No właśnie, znasz może odpowiedź? Bo ja nie. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulaa LŚ: Polska przegrywa z Brazylią 0:3 IP: 193.138.240.* 27.06.09, 19:25 ale tak szczerze to co my mamy za szanse z takim składem. wystawiliby troche lepszych zawodnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LŚ: Polska przegrywa z Brazylią 0:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 19:29 Rozmawiałem z jednym z dziennikarzy brazylijskich.Brazylijczycy są zaskoczeni, że Polska była tak słaba. "Jeszcze nigdy nie graliśmy z tak beznadziejnym zespołem na wyjeździe. Może się Polacy nas naoglądali w telewizji i przestraszyli. Przecież te młodziki się nas bały, choć miały w hali kilkanaście tysięcy wspaniale dopingujących widzów". Odpowiedz Link Zgłoś
polishcanuck LŚ: Polska przegrywa z Brazylią 0:3 27.06.09, 19:43 a co sie stalo z 27 tysiacami jak bylo zapowiadane? Odpowiedz Link Zgłoś
dennis26 Re: LŚ: Polska przegrywa z Brazylią 0:3 27.06.09, 20:51 polishcanuck napisał: > a co sie stalo z 27 tysiacami jak bylo zapowiadane? Gdzie było zapowiedziane 27 tys? Należy najpierw nauczyć się czytać ze zrozumieniem, a potem komentować. Było napisane że 27 tys będzię na dwóch weekendowych meczach, a to różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Wyborcza i PZPS zrobili nas w jajo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 19:46 miał być pobity rekord, 13.500 na jednym meczu, a było 11.850!!!! Pisze na stronie FIVB. czyli rekord nadal należy do Spodka. Z miejscami stojącymi było tam kiedyś 12 000 ludzi na meczu z Brazylią. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Re: Wyborcza i PZPS zrobili nas w jajo 27.06.09, 20:29 Trudno tak naprawdę powiedzieć ile było ludzi, ale faktem jest, że ochrona miała pełne ręce roboty, gdyż musiała usuwać kibiców z przejść ewakuacyjnych. Dochodziło do kłótni i awantur, gdyż ci kibice oburzali się, że ich miejsca zajął ktoś inny. Czyżby lewe bilety? Wydaje się to niemożliwe, bo przy wejściach sprawdzano ultrafioletem, czy nie fałszywki. Ludzie jednak stali na koronie hali stłoczeni jak sardynki. Może jednak ktoś łaskawie zechciałby wyjaśnić ile (co do jednego) było miejsc siedzących łącznie z przystawkami i ile sprzedano biletów. Ja nie widziałem nigdzie ani jednego miejsca wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Re: Wyborcza i PZPS zrobili nas w jajo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 21:03 czyli PZPS jakiś lewy numer odwalił? Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 19:54 Właśnie wróciłem z tego meczu i moje odczucia są żałosne. A takie miałem nadzieje... Poziom meczu w wykonaniu naszych dzieciuchów beznadziejny. Jedynie Igła i Możdżonek wiedzą na czym polega ten sport. Reszta zupełnie zasłużenie, albo grzeje ławy w klubach, albo grają z musu. Brazylia też niczego wielkiego nie pokazała. W pierwszych dwóch setach grali sobie w kotka i myszkę z naszymi, a gdy zbliżał się 20-sty punkt - odjeżdżali jak chcieli. O trzecim secie można powiedzieć tylko jedno - żenada! Teraz kilka słów o hali i dopingu. Hala rzeczywiście świetna, niczego nie brakuje, a te podwieszone pod sufitem telebimy robią wrażenie, choć mogłyby być większe, jak i cała hala zresztą. Można sobie było oglądać powtórki - fantastyczne. Kible ok, można sprawnie i szybko się odlać, mimo że kolejka wydaje się długa... Doping mi się średnio podobał. Wkurzają mnie (zawodników zresztą też) te pieprzone trąbki. Powinien być absolutny zakaz wnoszenia tego g-ówna na widownię! Wydaje mi się, że te żałosne przyśpiewki o małym rycerzu i czterech pancernych nie robią żadnego wrażenia na zawodnikach. Sądząc po ich twarzach wydają się być zażenowani, gdy to słyszą. Zresztą w trzecim secie tow. Magiera już sobie odpuścił, widać że i on stracił wszelką wiarę i nie puszczał już tych melodii... Ogólnie jednak było całkiem fajnie, gdyby nie fakt, że nasi grali beznadziejnie, a bilety były koszmarnie drogie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 19:59 Tak, wiemy, zapłaciłeś 120 zet za sztukę. jak by były po 130, to musiałbyś wziąć kredyt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 20:03 nie ośmieszaj się, Igła zagrał totalną kaszanę Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią 27.06.09, 20:16 Owszem, Igła dziś grał słabo, ale kilka razy wybronił beznadziejne trudne piłki, a koledzy zamiast wyprowadzić atak stali i patrzyli się nie wiadomo na co. To tak jak z orkiestrą, jeśli tylko dwóch nie fałszuje, to całe granie o dupę potłuc. Zresztą czy my mieliśmy jakiekolwiek szanse w tym meczu? Brazylia z Gibą, Rodrigao i Murillo, a u nas kto? Ja rozumiem, że najlepsi muszą w końcu odpocząć, ale można by przynajmniej powołać ze dwóch, trzech bardziej doświadczonych zawodników, choćby po to, by nie ośmieszać się z takim przeciwnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 20:43 też tak uważam, powinna być jakaś mieszanka młodosci z doświadczeniem. Przynajmniej na meczach z silnymi rywalami. Wynik idzie w świat - a taki wynik jak w trzecim secie to więcej niż kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Panie Castelani.., niech Pan pomysli o kibicach... IP: 87.204.221.* 27.06.09, 20:12 13 tys w hali, pewie kilkanascie milionow przed tv..dlaczego nie mozna testowac "mlodych" przy innych rozgrywkach? nie poto siadamy przed tv i jedziemy do lodzi aby ogladac 3 sety w ktorych przegryway, aby potem uslyszec ze coz, przegralismy, ale to byla dobra okazja do tego aby mlodzi sie ograli...calą rodziną siadamy i ten mecz byl dla nas swietem dzisiaj..., panie Castelani, niech pan pomysli o kibicach, a doswiadczenie zdobywajcie na memoriałach, ktorych oglada zdecydowaie mniej kibicow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu ładna hala, szkoda ze sprofanowana IP: *.cnow.pl 27.06.09, 20:27 przez smietnikowych polskich siatka-chlopaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re:Ale dostali Polaczki wpie rdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 20:29 I juz niedziela bedzie piekna.Bic w te glaby i patrzec ,czy rowno puchna. Juz pewnie i od Niemiec dostalibyscie po ryjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re:Ale dostali Polaczki wpie rdol IP: *.aster.pl 27.06.09, 20:35 Nie dostalibyśmy od Niemiec nawet jakby sam Ignaczak grał przeciw 6... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re:Ale dostali Polaczki wpie rdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 20:41 Polacka siatkowka meska konczy sie, nie mozna juz sie tak bezczelnie szprycowac i prawda o niej wyszla na jaw.Drugim krokiem beda wymowienia dkla Polakow w zagranicznych klubach.Ugotuja sie we wlasnym smierdliwym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Panie Castelani.., niech Pan pomysli o kibica IP: *.aster.pl 27.06.09, 20:32 Na szczęście myśli o polskiej siatkówce, a nie o kibicach. Kiedy oni mają niby się ogrywać z największymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Re: Panie Castelani.., niech Pan pomysli o kibica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 20:46 w lidze, w pucharach europejskich, w meczach reprezentacji ze słabymi rywalami albo w towarzyskich, w meczach z silnymi rywalami ale obok bardziej doświadczonych, żeby nie było dziecinady i lania do 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary nic sie nie stalo, jestescie najlepsi nic sie nie IP: *.xdsl.centertel.pl 27.06.09, 21:02 stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: nic sie nie stalo, jestescie najlepsi nic sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 21:30 abstrachując od poziomu meczu chciałam coś napisać o hali miało być tak pięknie... siedziałam na płycie i generalnie nie mogę marudzić - było stosuknowo blisko, wszystkich linii boiska nie widziałam bo zasłniały bandy ale nie szkodzi ale nie wiem czy z bocznych sektorów coś było można dojrzeć? straaaasznie daleko, bez lornetki ani rusz. dobrze że są telebimy :) Nie należe do maruderów ale ta hala mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Re: nic sie nie stalo, jestescie najlepsi nic sie 27.06.09, 21:57 Czyli siedziałaś na tzw dostawkach, więc ci się nie dziwię. Te dostawki były usytuowane nie dość, że za bandami reklamowymi na wysokości podłogi, to jeszcze ustawione tam były kamery tv, aparatura do pomiaru siły serwisu, stały jakieś stoliki i sporo jeszcze różnych ludzi. Dopiero za tym wszystkim było z 5 m przerwy i dopiero dostawione te dostawione miejsca. Jeśli chodzi o widoczność, to też miałem odczucie, że jest dość daleko, choć miałem miejsce w połowie wysokości trybun. Te trybuny są zbyt rozłożyste, jak na tak dużą halę powinny być dwupiętrowe. Ale to są szczegóły, do których zawsze można się przyczepić. Podoba mi się akustyka tej hali, te podwieszane wraz z nagłośnieniem telebimy (choć zbyt chyba za małe) i klima. Nie było czuć najmniejszego nawet zaduchu. Moja ocena w skali od 1 do 10 - 7. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.54.169.25.tvksmp.pl 27.06.09, 21:42 Ludzie,nie obrażając nikogo, ale kto z tych tak zwanych kibiców zgromadzonych w Łodzi choć trochę zna się na siatkówce?Marcinkiewicz i jego lala?ludzie powinniście domagać się zwrotu kasy!Bo gdybyście się choć trochę znali to powinniście wiedzieć, że polski marketing siatkarski o lata świetlne wyprzedza poziom polskiej siatkówki!Mecze Polski z Brazylią zawsze wyglądają tak samo-do 18-tu a potem Brazylia włącza drugi bieg!Trzeci set to lata świetlne...Proszę o trochę większe zainteresowanie PLSem i tym, że coraz mniej polskich zawodników tam gra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 21:55 Proszę o > trochę większe zainteresowanie PLSem i tym, że coraz mniej polskich zawodników > tam gra... bez przesady - wyjechał Zagumny, ale wrócił Gruszka, wyjechał też Kadziewicz i Bartman, ale za to pojawią się jacyś młodzi. Tak to się kręci od zawsze. A z Brazylią już wygrywaliśmy kiedyś w LŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 21:57 Marcinkiewicz... to była żenada ja się na siatkówce trochę znam, na ligę chodzę regularnie i zachowanie dzisiaj publiczności trochę było dziwne - brawa milkły długo przed serwem naszych zawodników co sprawiało wrażenie że nie przyszliśmy na mecz tylko na piknik, sama nie dałam rady :( na jutro też mam bilet ale nie pójdę - taki mój prywatny sprzeciw wolę mecze w Bełchatowie gdzie sie idzie na siatkówkę a nie na imprezę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.54.169.25.tvksmp.pl 27.06.09, 22:14 Kinga napisz coś więcej na opolek84@o2.pl:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 22:56 Gość portalu: Kinga napisał(a): > Marcinkiewicz... to była żenada > ja się na siatkówce trochę znam, na ligę chodzę regularnie i zachowanie dzisiaj > publiczności trochę było dziwne - brawa milkły długo przed serwem naszych > zawodników co sprawiało wrażenie że nie przyszliśmy na mecz tylko na piknik, > sama nie dałam rady :( > na jutro też mam bilet ale nie pójdę - taki mój prywatny sprzeciw > wolę mecze w Bełchatowie gdzie sie idzie na siatkówkę a nie na imprezę no, bo w Bełchatowie to dopiero doping (hahaha) i wodzirej ("rączki, rączki"). Publika na meczu w Łodzi była ta sama, która przychodzi na łodzkie mecze Skry, tyle, że nie było tego przygłupa didżeja od rączek i pogubiło się towarzystwo i inwencji nie zaprezentowało własnej żadnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Ronald Jak nas PLS z Casetllanim oszukali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 09:14 Porażka z Brazylią zmusza do zastanowienia na stanem polskiej siatkówki. I niestety czeka nas 20 czarnych lat w tej dyscyplinie. Ano spójrzmy na ligę. W najsilniejszych zespołach prym wiodą cudzoziemcy. Wobec presji wyników i kasy jaką wkłada się w teamy w najbliższych latach Polacy będa grali ogony. Frapujące jest to, że w okresie kiedy mieliśmy znacznie słabszą ligę wygenerowaliśmy pokolenie zawodników którzy zdobyli wicemistrzostwo świata. W tej słabości ligi była siła reprezentacji. Ktoś kto chciał się wybić musiał się pokazać zagranicznym klubom i dostając się tam utrzymać ten poziom lub go podnieść. Tak było z Murkiem, Zagumnym, Winiarskim, Świderskim, Stelmachem, św. pamięci Arkiem Gołasiem. Wybór trenera reprezentacji pod względem jego umiejetności prawidłowy. Jednkaże jeśli zważyć na możliwości , to Castellani wiedział od początku że z tego chleba mąki nie będzie. I on i Krzysiek Stelmach w swoich klubach sadzali na ławie "polską młodzież aż miło ". Teraz z tej ławkowej ekipy na siłę próbuje się uczynić nową reprezentację. Ci ludzie kompletnie są nieprzygotowani do tak wielkich wyzwań. W pierwszej kolejności czeka ich wieloletnie ogranie w lidze. Po tem można dokonac ich weryfikacji. Ciekawy jestem do czego doprowadzi ten eksepryment przyspieszonego przekształcania wystarszonych i niepewnych swych umiejętności graczy w reprzentację godną uwagi. Przecież tu nie ma żadnego planu!! To jakaś łapanka!! A gdzie jest system szkolenia ?! Gdzie długofalowy proces kształtowania pokoleń reprezentacji ?! Co z tegio że młodzi odnoszą sukcesy w wieku przeseniorskim, skoro brak kontynuacji i zasadza się młodych na ławę. Nie dziwię się Rezende że zabrania młodym wyjeżdżać z Brazylii. Że chce ich mieć pod ręką na chwałę swego kraju. U nas siatkówka przybrała wymiar kasowego show. Wszyscy zapomnieli zaś że jest jeszcze sportowa strona medalu - reprezentacja.Stąd te nerwowe ruchy. PSL i Castellani chcą coś z tym zrobić , ale najwyraźniej innych pomysłów nie mają. Oby ten eksperyment nie skończył się wczoraj kiedy młodzi poddani presji zostali brutalnie sprowadzeni na ziemię. Rezende w ten sposób pozbył się na lata niewygodne rywala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giba(s) LŚ: Polska walczy z Brazylią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 22:55 Czy podczas meczu zagrali "Siatkarski bal"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 23:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vater Johann Re: Polen ist am Ende IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 23:42 Nadal pracujesz w tym 'zasranym' kraju jakim jest Polska? ;> Oj, Johann, Johann. ;] Kiedy Ty w końcu dorośniesz? Odpowiedz Link Zgłoś